ז'נבה או שאמברי
-
לקראת טיול לאלפים הצרפתיים הגדירה לי האישה יום אורבני אחד בתוך כל הטבע שאני מתכנן לנו.
תזכורת להרכב 2+2 (5,

לינה- araches la frasse
הדילמה:
ז'נבה קרובה יותר (שעה נסיעה), וממה שקראתי מציעה יותר למשפחה עם ילדים (מוזיאון טבע, פארקים, אגם ובכלל עיר גדולה). החסרון - קצת נבהלתי מעניין היוקר בז'נבה (שעלול להשפיע על תכנוני הקניות של האישה).
שאמברי רחוקה יותר (שעה וחצי נסיעה), קטנה יותר ומציעה פחות למשפחה עם ילדים. מצד שני אמורה להיות זולה יותר ואינטימית יותר.
השאלה- מה אתם מציעים? מה אפשר לשלב ביום נסיעה לשאמברי? האם יוקר המחיה בז'נבה כל כך משמעותי?
תודה למייעצים ולעונים
-
ז'נבה או שאמברימה הכוונה ביום אורבני: שופינג,מוזאונים ,עיר עתיקה או משהו אחר?
למה לא לנסוע לאנסי, שקרובה אליכם ויש בה הכל.
ג'נבה הרבה יותר גדולה ויש בה מבחר מוזיאונים מאוד מכובד לכל המשפחה. חלק מהמוזיאונים חינם. יש טיילת יפה סביב האגם, גנים ועיר עתיקה. בקיצור עיר מומלצת לפחות ליום אחד.
שמברי רחוקה ולדעתי לא אטרקטיבית במיוחד. מה יש בה שאין באנסי? היא לא גדול יותר מאנסי באפן משמעותי. כשטיילנו באנסי חשבנו על שמברי כאופציה ליום גשום והתרשמנו שהיא לא מצדיקה את הנסיעה.
מאיזה עלויות בג'נבה אתה מוטרד? כנס לטריפאדוויזר ותבדוק כמה עולה ארוחה עסקית במסעדה זולה. אם יקר לכם תביאו אוכל מהבית או שתקנו בסופר. אני מניח שהמטרה היא לא שופינג. חבל לנסוע עם ילדים שלוש שעות לשמברי בגלל שהעלויות בג'נבה קצת יותר גבוהות מאשר בעיר אחרת.
-
ז'נבה או שאמבריבאנסי נהיה כמובן ביום אחר. מוקדש לה יום מלא בפעילות. הנטיה שלי היא ז'נבה בגלל כל מה שפירטת.
-
ז'נבה או שאמברימה לגבי ליון? רחוקה מדי? (לא הייתי עדיין רק שמעתי עליה דברים טובים...)
-
ז'נבה או שאמברירחוקה לנו (שעתיים לפחות לכל כיוון) Telo יש איך למלא יומיים באנסי?
-
בלי רצון להעליב חלילה את שאמברי -לנסוע שעה וחצי אליה נשמע לי הזוי...
עוד עיר אירופאית קטנטנה שאפשר קצת להסתובב במרכז העתיק שלה ולהכנס למסעדה או לפאב... ויש בה גם אוירה נחמדה וצעירה כי יש בה קמפוס...
מעבר לזה באמת שאין מה לבזבז עליה שעה וחצי של נסיעה.
לא הייתי בז'נבה
-
בלי רצון להעליב חלילה את שאמברי -כן יוקר המחייה בג'נבה גבוה מאד. רוב הדברים לראותם בלבד ... אפילו כוס קפה בסטארבקס היא הוצאה לא מבוטלת.
הטיילת נחמדה וגם מזרקת הסילון אבל אלה דברים שממצים מהר.
אם לא נכנסים למוזיאונים היא בעיני די משעממת
-
ז'נבה או שאמבריכדאי לעזור לך לתכנן יומים באנסי צריך לדעת מה מענין אתכם בעיר.
אפשר להעביר בעיר העתיקה ובטיילת סביב האגם יום שלם.
כמעט כל יום יש שוק באנסי או באחת העיירות שצמודות אליה.
יש כמה מוזיאונים טובים לילדים. כתבתי עליהם בפורום ויש מידע גם באתר של אנסי ובטריפאדוויזר. חשוב לבדוק את שעות וימי הפתיחה של כל מוזיאון.
יש מרכז מסחרי גדול לאנסי עם סניף של דקטלון ועוד המון חנויות.
-
ז'נבה או שאמברייוקר המחיה בז'נבה משמעותי
שמברי? מה איבדת שם? היא קטנה ומשעממת אפילו את הפילים.
אאוסטה מהווה יעד למקומיים לקניות מעבר לגבול -רק שיחסית רחוקה ויש לעבור במנהרת מונט בלאן מה שמעלה את מחיר הקניה.
-
ז'נבה או שאמבריצודקת יונית אחשוב על פעילות אחרת ובקרוב אעלה את כל התכנית שכמעט גמורה ונתלבט ביחד