מסלול בבולגריה- מה דעתכם?
-
שלום לכולם ולמומחי בולגריה בפרט,
מתכננים טיול משפחתי באוגוסט (לא אידיאלי אבל הפעם, זה המצב....). זוג+ 5 בגילאי 9-22. שומרי שבת.
החלטנו הפעם על טיול ללא ריצות והספקים.... מעדיפים טיול 2 כוכבים ולא מתגלגל, נשמח לשמוע דעתכם על המסלול:
2 לילות ראשונים לינה בספרבה בניה:
יום מס' 1 : נחיתה בסופיה בסביבות 10 בבוקר. אגם איסקאר, הר ויטושה.
יום מס' 2: מסלול 7 האגמים
יום מס' 3: מנזר רילה, סמוקוב או עליה להר מוסלה. נסיעה ולינה בבנסקו.
6 לילות בבנסקו ??:
יום 4: אגם פופובו
יום 5: הרי פירין- מסלול 5 האגמים
יום 6: שבת נטולת טיולים...
יום 7: מערת יאגודינה ומנזר בצ'קובו
יום 8: הגשרים המופלאים ומה עוד?
יום 9: נסיעה לסופיה, טיול בעיר. המראה ב 22 חזרה לארץ.
שאלות:
1. האם יש לכם רעיון טוב יותר למקום הלינה השני, שיאפשר נסיעות לאזור הרי פירין והרי רדופי?
2. הר ויטושה והר מוסלה- האם מדובר במסלול רגלי?
תודה רבה מראש לכל העוזרים!
אפרת
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?לגבי הימים האחרונים (7 ו 8 ) - לגמרי לא ריאלי לעשות טיולי יום באזור הרדופי מלינה בבנסקו- מדובר בנסיעות ארוכות מאוד על כבישים מפוטלים.
גם אם תמצאו מקום לינה "בין לבין" עדיין יהיה לכם נסיעות אכווכת למדי לשני הכיוונים (הרי פירין והרי רודופי). אני מציעה או לשקול נקודת כוכב שלישית בהרי רודופי או לצמצם את תוואי הטיול.
פלובדיב החמודה לא בתכנון?
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?מצטרפת לג'ני, רודופי זה לגמרי מאופרה אחרת. גם פלובדיב שלוש שעות נסיעה לכיוון מבנסקו. ממש לא. אין שום נקודה שתהיה נוחה לטיול כוכב הן להרי פירין והן להרי רודופי. החלטתם ללכת על בנסקו, אחלה. תמצו את האזור. פשוט תטיילו בו בנחת.
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?ג'ני ואלונה, קודם כל תודה רבה על תגובותיכן,
השתכנעתי שהנסיעה מבנסקו לאזור הרי רודופי וחזרה, אינה ריאלית....
אני נוטה להוסיף לינה בפמפרובו ועם זאת עדיין מתלבטת.... אולי להישאר 5 ימים באזור בנסקו ב"נחת", כפי שאלונה כתבה? מה מומלץ לעשות באזור בנסקו? (חוץ ממסלול אגם פופובו, והר ויחרן).
שוב תודה לעונות ולכולם
מעריכה מאד!
אפרת
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?הי אפרת
אני אגיב בזהירות מכיוון שאני לא מכירה את אזור בנסקו. אבל אני מכירה את בולגריה. ואני יודעת מניסיון שגם כשאין תוכנית מודפסת מראש תמיד אפשר למצוא מה לעשות. מתי בפעם האחרונה התעוררתם מאוחר, התפנקתם על ארוחת בוקר טובה ויצאתם ללקט פטריות או לקטוף פטל ביער? לא יודעת אם זאת עונת הפטריות או הפטל, אבל את מבינה את הרעיון, נכון? בנסיעות שלנו בבולגריה, היינו נכנסים לאוטו בבוקר ונוסעים לאיפה שהכביש לוקח אותנו. עוד כפר מקסים, עוד פינה לפיקניק, עוד נקודת חן. לא חייבים איזה הו-הא-וואו. בולגריה משרה עליך רוגע ונינוחות, תזרמי איתה. מכאן שההמלצה לשי לשבת בנינוחות 5 ימים באזור בנסקו. יש לך תוכנית ליומיים שלושה מסודרת. עוד יומיים - בוודאות תמצאי מה לעשות.
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?הי אלונה
תודה על תגובתך, עזרת לי להתחיל להבין את הרעיון של טיול בבולגריה... למרות שברור לי שרק כשנגיע, נחוש ונבין באמת.
אצטרך להחליט כי אני חייבת להזמין מקום לינה מראש!!
ושוב, תודה רבה
אפרת
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?אני לא מתיימרת להתקרב למומחיות של אלונה בבולגריה.
אבל אני כן הייתי בבנסקו
אני קצת בספק שאופי האיזור של בנסקו זה דומה למה שאלונה מתארת. זה איזור של הרים גבוהים וממה שאני ראיתי (באמת במעט שהייתי שם - אז אולי פספסתי) זה פחות מקום של עוד כפר מקסים עוד נקודה לפיקניק. האיזור של וליקו טרנובו למשל בהחלט עונה על ההגדרות האלה.
מעבר לזה - זה גם מאד תלוי באופי המשפחתי שלכם. כשאני קוראת את סיפורי מסעות אלונה בבולגריה (היום לפני שנה ידעתי הכל בע"פ..) אני נהנית מאד כי אלונה כותבת מוכשרת ברמות, אבל ברור לי שהטיול שלה לא היה מהנה אותי כל כך. אני כן רוצה מסלולים ולדעת מה יש לראות בסביבה ולא מעניין אותי לשבת לדוג יום שלם וגם לא לקטוף פטריות. כמובן לא משנה כרגע מה מעניין אותי - משנה מה מעניין אתכם, הבאתי את זה כדוגמא. תעשי חושבים על מה מעניין אתכם.
עוד דבר בעניין בנסקו - זו עיר מתה באוגוסט.
אמרו לי את זה לפני שנסעתי לשם, אבל אמרתי שלא ייתכן, היה בדיוק פסטיבל ג'ז ובטח לא יהיה מת. אז היו הרבה אנשים, זה נכון, וכשהלכנו בערב למרכז איפה שהיו ההופעות של הפסטיבל היה נדמה לרגע שהעיר שוקקת. אבל מטר הצידה היה מת. המון מלונות ענק סגורים, רוב החנויות סגורות, המון מסעדות סגורות.
באתרי הטיול בהחלט היו אנשים אבל נראה שהעיר הזו ערוכה לכמות הרבה יותר גדולה (של גולשים בחורף). זה עשה אווירה לא הכי נעימה.
הייתי שוקלת או להיות שם יומיים ולהוסיף עוד כוכבון, או פשוט להחליף את מיקום הכוכב שלכם.
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?אני עוקבת בעניין אחרי ההתכתבות, כי גם אנחנו (זוג + 2 ילדים גדולם, 16,19) מתכננים טיול בבולגריה באוגוסט, וגם שומרים שבת.
בעקבות קריאת כמה וכמה מסלולים ועצות כאן, אנחנו חשבנו על 3 מקומות לינה ב-10 ימים: מסופיה לנסוע לפלובדיב / פמפורובו / סמוליאן (לינה בימים הראשונים), משם להיות כמה ימים באזור בנסקו ולסיים בכמה ימים באיזור בורובץ.
הבנתי שאיזור הרי רילה הוא שיא הטיול ורציתי לסיים שם.מצד שני זה יוצא להיות בשבת בבנסקו (לא מטיילים בשבת). האם יש המלצה למישהו על מקום מתאים לשבת, מבחינת טיולים קלים ברגל, עיירה נחמדה?
ובכלל הערות לתוכנית הכללית הנ"ל תתקבל בשמחה.
תודה
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?אני ממליצה לך להיות בשבת בסופיה או בפלובדיב.
למיטב זכרוני אין מסלולים ברגל מבנסקו כיוון שהמסלולים הם בגובה הרבה מעל.
ותראי מה כתבתי קודם על בנסקו.
אנחנו היינו במלון עם בריכה מדליקה שהיתה עוזרת לי להעביר יום מנוחה אם הייתי צריכה. זה מותר?
בכל מקרה אם את לנה במרכז סופיה יש לך המון מה לראות במרחק הליכה, ואני מניחה שיש בית כנסת פעיל גם.
פלובדיב היתה מקסימה בעיני.
-
מסלול בבולגריה- מה דעתכם?תודה (קראתי כמובן מה שכתבת קודם על בנסקו, ולכן עלו לי החששות).
הבעיה היא שאנחנו מגיעים לסופיה ביום שני בשבוע וחוזרים ממנה לארץ ברביעי בשבוע שאחריו, כך שהשבת באמצע
לא מעשי לנסוע לסופיה. והשאלה - היכן נוכל לבלות בה במקום חביב?