מונט סן מישל-גאות ושפל
-
אנחנו נהיה במונט סן מישל בתאריך 23.7.08
על פי טבלת הגאות והשפל שמצאנו באחד האתרים מתברר
ששיא הגאות 12.5 מטר בשעה 23:30 ו9:30
על פי הנתונים האילה אודה למי שיוכל לעזור לנו בשאלות הבאות:
1 מתי להגיע לאי
2 כמה זמן עורך הסיור
3 איפה משאירים את המכונית
4 אם שיא הגיאות הוא בשעת לילה מאוחרת.האם יש טעם להתכוונן לשעה זו,
או לשעות הבוקר
נודה על תשובתכם -
מונט סן מישל-גאות ושפלתקחו לילה במלון בסאן מישל ( לא יקר )
וכך תראו את הגאות השפל ( כדאי לעלות לכנסיה שנמצאת במקום הגבוהה בעיר וכך תראו את השפל והגאות למרחק ולמחרת בבוקר ללכת ליד הכניסה השער של העיר ותראו את הגאות בשיא
שימו לב לאיפה שאתם מחנים את הרכב בחוץ ישנם מקומות נמוכים שהגאות תגיע לרכב לא נעים
יש בכניסה רישום לסיור
תהנו
רשף יעקב -
מונט סן מישל-גאות ושפלהגאות והשפל במונט סן מישל (ובכל העולם) אינן בשעות קבועות על פני היממה, אלא במחזור שעות משתנה. לפיכך אין ברירה אחרת אלא לבדוק ספציפית את המועדים הצפויים שלהם בתאריכי הטיול הצפויים שלכם.
כדי לעשות את זה תוכלו להיעזר באתר המצורף.
כדאי לדעת שהכביש לאי לא מוצף אמנם על ידי הגאות, אבל מגרש החניה כן, ולכן, אם אתם באים עם רכב, צריך לשים לב לשילוט בכניסה לחניה שיאמר לכם עד איזה שעה צריך לפנות משם את הרכב כדי שהרכב לא ייפגע מהגאות. -
מונט סן מישל-גאות ושפלמצטער, לא שמתי לב שנתתם תאריך מדויק.
לפי התאריך הזה כדאי לכם לדעתי להגיע בבוקר בסביבות 0830 ולצפות על תהליך הגאות מהחוף או מכביש הכניסה ולא מהאי עצמו (כי לא ניתן יהיה להחנות שם את הרכב) ולהיכנס אחרי כן לאי עצמו לביקור שאורכו לפחות 4 שעות, אבל כמובן שניתן להאריך אם מרגישים שנהנים. -
מונט סן מישל-גאות ושפלתודה על התשובות עד כה
אם אנחנו מגיעים ב8:30 לצפות בגאות מהחוף באיזה שעה ניתן יהיה להגיע אל האי עם הרכב.
לחילופין אם אנחנו מגיעים באותו היום אחר הצהרים האם נספיק לדעתך לראות את האי לפני הגאות ב 23:30
תודה אריה -
מונט סן מישל-גאות ושפלאני לא ממש יכול לענות על השאלות האלה בביטחון, כי כשהייתי שם לא חיכינו במיוחד לתופעת הגאות. לפי הפרסומים שלהם, הכביש לאי נשאר תמיד פתוח, והבעיה היא רק במגרש החניה. על סמך הביקור שלי במקום, אני חושב שלראות את זה בלילה לא ממש יתן את החוויה, ושהייה על האי בלילה עלולה גם להתברר כעסק יקר. אני חושב שהכי נכון יהיה לראות את זה בבוקר ולנסוע פנימה לפי ההנחיות במקום. -
מונט סן מישל-גאות ושפלמצטרפת להצעתו של משה א. לגבי השעות זה האתר שעזר לי מאוד.
לגבי לינה - לא במבצר - יקר.
אני מצרפת המלצה למקום לינה במרחק של 1.5 ק"מ אפשר ללכת רגלית בכיף הליכה של חצי שעה כמובן אם לא יורד גשם. החניה עולה שם המון כסף.
להלן המלצתי ללינה.
CLUDINE BRAULT
טלפון 02-33602294 על כביש D275 בפינת כביש D976
WWW.BEDBREAK.COM/LAJACOTIERE/
נסיעה טובה
-
מונט סן מישל-גאות ושפלראשית חד משמעית לא חושבת שנכון וחכם ללון על האי, מעבר לשאלת המחיר.
מהאי עצמו אי אפשר לראות את האי.
החכמה היא לראות את הגאות והשפל כשנמצאים על החוף בעיירה הסמוכה.
ולכן כדאי ללון שם ולא באי עצמו.
שנית- לגבי ההגעה למונט סן מישל ,כשעה לפני הגאות כל האזעקות מצלצלות כדי שהאנשים על האי יסלקו את המכוניות ממגרשי החניה,אחרת המכוניות הופכות לצוללות כי המגרש הופך להיות ים.
ולכן עדיף לעלות אל האי אחרי הגאות-כאשר המים ירדו והאי נפתח לתנועה וחניה.
לגבי מתי עדיף לראות את הגאות- בבוקר, אלא אם אתם ינשופים.
הים שחור,כהה, הכביש גם כהה- פחות ניתן להבחין בפרטים בשעת לילה.
אבל אם לא מסתדר-אז תתפשרו על תצפית לילה.