ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ג'אמו וקשמיר

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    18
    3175
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Hadar_3597627
      Hadar_3597627 נערך לאחרונה על ידי

כמה באמת מסוכן שם מבחינת טרור?

רוצים לטוס באוגוסט, לנחות בדלהי לעשות את המסביב ולעלות ל"לה" ומשם להתחיל לרדת... הגיוני? 

בנוסף, אשמח להמלצות על מסלול לצפון הודו.

תכנון- אוגוסט ספטמבר - צפון הודו, נפאל וסרי לנקה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ranamitai
        ranamitai נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

בלה וסביבה אין כל בעיה. אמנם לה (אזור לדאק) הם חלק ממדינת ג'אמו וקשמיר אבל מדובר באזור אחר שהוא שקט. אם את רוצה לרדת מלה לכיון מנאלי (דרומה מלדאק) אז אין כל בעיה. האזור הבעייתי הוא עמק קשמיר שממערב ללדאק והוא גם לא בכיוון של ההימלאיה המרכזית. בקיצור: המסלול דלהי-לדאק-מנאלי והל

• נטע1
          נטע1 נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

יש אזהרת מסע של משרד הביטחון, אני מאוד בספק אם מישהו פה ידע לענות לך מעבר לזה, הרי גם אם מישהו היה ולא קרה לו כלום- האם זה אומר שבטוח שם?

אני בחודשיים וחצי מתכננת טיול לצפון הודו ונפאל. לא אומרת שאי אפשר את שלושת היעדים בחודשיים, אבל כדאי להתמקד. קודם כל תקראו ותחליטו לאן אתם רוצים להגיע ומה אתם רוצים לראות בכל אחד מהיעדים.

נראה שאתם מחפשים טיול מהיר וממוקד וזה דורש הכנה מראש.

• רוני
            רוני נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

כדאי  לעיין  באתר  של  הלוט"ר  יש אזהרות ולא  כדאי  לזלזל..

• vertigone
              vertigone נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

טיילתי באזור צפון הודו. התחלתי ב-לה משם עברתי לקאשמיר-נגין לייק ועשיתי טרק של חמישה ימים שנקרא גרייט לייקס. אחד הטרקים הכי יפים שעשיתי. משם המשכתי לדרמסאללה מנאלי ואז הטרק כפרים בפרווטי. זה היה בקיץ 2012. יש לי הרבה חומר וגם מס' טלפון של מקומי שעזר לנו בהגעה ובחזרה מהטרק. אשמח לעזור במידה ורלוונטי.

עמית

[email protected]

• ranamitai

ג'אמו וקשמיר

האזהרות של הלוט"ר הן מוגזמות - מדובר לפעמים בפקידים שבקושי פתחו מפה ולא יודעים אפילו איפה לדאק ואיפה דלהיfrown. ואני לא בא להגיד שהכל בטוח - אזור קשמיר אכן נמצא בסיכון גבוה (אם כי גם לשם יש הרבה שמטיילים - ראו את אחת התגובות), אבל לדאק (למרות שמוגדרת רשמית כחלק מקשמיר) בטוחה למדי וגם הלוט"ר אומר זאת. לגבי הימאצ'ל פרדש (מנאלי ודרמסלה) - אין שום התראה! ובכלל כאמור צריך להתייחס להתראות להתראות הלוט"ר בערבון. הלוט"א למשל ממליץ לא לטייל בכל ראג'סטן - בגלל שהמדינה גובלת בפקיסטןlaugh. אז תעשו את החשבון... ושוב - אני לא אומר שצריך לזלזל בכל ההתראות אלא להתייחס אליהן בערבון ולדעת איפה באמת מסוכן (למשל קשמיר) ואיפה לא.  ומילה אחרונה  - לגבי המסלול: חודשיים-חודש וחצי בצפון הודו ואז חודש (או אולי קצת פחות בנפאל) והמשך דרומה לכיון סרי לנקה - זהו זמן סביר בהחלט, אם כי מצריך מעט תכנון. הייתי ממליץ לתכנן את המסלול כך שלקראת אמצע-סוף ספטמבר תוכלי להכנס לנפאל, ומשם ההמשך פתוחwink

• shimon amar
                  shimon amar נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

לידיעת הכותב. "האזהרות של הלות"ר הם מוגזמות"

ביממה האחרונה נירצחו בצפון קשמיר 8 שוטרים הודים.נו ניחוש על ידי מי?

תשובה לכל החכמולוגים המבינים בטרור.

• עופר21
                    עופר21 נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

בהחלט מוגזמות. השוטרים נרצחו בבית סירה באגם נגין או במלון ליד השוק של סרינגר?

כי אם זה סמוך לגבול הפקיסטני - זה כמו להזהיר מביקור בתל אביב בזמן שיש התחממות בגבול עזה. חלילה לא צריך להתעלם מהאזהרות וצריך להיות חכמים - אבל בבטחון אף גורם מקציעי לא לוקח קמצוץ סיכון וצריך לקחת את זה בחשבון

• vrd85
                      vrd85 נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

בשתי תקפות שהייתי בהודו הפרש של 3 שנים בינהם, היו קבוצות שחזרו משם ואמרו שהיה שם בלאגן רציני.

רכב אחד נרגם באבנים על ידי ההמון, הם חולצו בקושי מהאיזור, לאחר מכן היו בעוצר בתוך סירה במשך 6 ימים ברצף! כיף זה לא.

מקרה אחר היה מעצר של אחד מחברי הקבוצה, עוקץ של מוסלמי שנראה אותך מסתבך איתו, תמונות של נסראללה תלויות (ראיתי תמונות שמישהו צילם שם). 

אז אפשר להתעלם וללכת לשם, לומר לעצמך שהכל יהיה בסדר וישראל תעזור לך.

ואפשר גם להיות חכם ולהבין שיש מקומות יפים אחרים רבים בהודו ואין צורך לקחת סיכון כזה. תהיו אחראים על החיים שלכם. 

גם לבנון מאוד יפה.

אני באופן אישי לא מבינה את הצורך לקחת את הסיכון, נכון שמדובר במקום יפהפה, אבל האם זה שווה את זה? לא

יש אחלה תמונות בגוגל, תצפי בתמונות וחפשי לך מקומות אחרים לנסוע אליהם.

• עופר21

ג'אמו וקשמיר

קשה שלא להסכים עם מה שכתבו פה מעליי, אני לגמרי מכבד את זה, אבל אני אסבך אתכם בכל זאת בדילמה דומה:

אני הייתי פעמיים בקשמיר בהפרש של שלוש שנים ולא היץה שמץ בעיה ולא שמענו על כלום. לעומת זאת - בשתי הפעמים, וגם ברבים אחרות שמעתי, על מיניבוסים שהתהפכו בדרך ממנאלי ללה. לא לוקלים, מיניבוסים של תיירים דרך סוכנויות ידועות ממנאלי או הפוך.

למין האמת והסטטיסטיקה- אין אף ישראלי שנפגע במשך השנים מעוינות כלשהי בעמק קשמיר. לעומת זאת עשרןת ישראלים היו מעורבים בתאונות דרכים בדרך ללה ובדרך לטרקים בנאפל, ישראלים נהרגו בראפטינג, במפולות באנאפורנה, נפלו מגשרים בטרקים, נדקרו בדרך לקיריגנגה, נפצעו קשה כתוצאה ממפולות סלעים אפילו בדרך מדרמקוט לבאגסו. כל אלה רק בשנה וחצי האחרונות.

אז אם אומרים 'קחו אחראיות על החיים שלכם, תסתכלו בגוגל בתמונות, אל תגידו יהיה בסדר'. כל הטיול להודו ונאפל עומד בסימן שאלה דיי גדול לא? הרי שום מקום לא שווה את החיים שלנו. וברובם מתישהו קרה משהו למישהו.

אני פשוט שואל - איך עושים את הניהול סיכונים הזה? מה כן שווה ומה לא? האם ללכת אחרי האזהרות של משרד החוץ כשכמות הנפגעים במקומות האחרים רבה בהרבה גם בלי אזהרה? האם ללכת לפי הסטטיסטיקה?

• shimon amar
                          shimon amar נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

לעופר

אתה מאוד צעיר ולא זוכר אבל לפני 25 שנה ויותר קבוצה של ישראלים נחטפו

בקשמיר הם הצליחו להתנגד ולברוח אבל ישראלי אחד נהרג.נכון שזה היה מזמן

אבל גם זה קרה.

• Soft Cell
                            Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

גם אני הייתי בקשמיר. הגעתי לשם בטיסה מדלהי ויצאתי עם רכב למנאלי.

אין מה לומר, המקום הזה יפה בצורה מדהימה ופראית. 

זה לא הבונבונירה של שוייץ. זה יותר יפה אבל בדרכו שלו.

אוכלוסיה מוסלמית שנמצאת בעימות מתמיד עם השלטון ההודי שמצידו שלח מאות אלפי חיילים שמסתובבים שם בכל פינה ורואים אותם על כל צעד ושעל, כל יחידה עם הבגדים המיוחדים שלה. נמצאים בבתי מלון שהפכו למבצרים.

לא יודע אם הייתי מגיע לשם בפעם השניה אבל זו בהחלט חוויה שלא שוכחים.

אנחנו לא נתקלנו באלימות או בעימותים אבל גם לא ניסינו לעורר אותם.

• ranamitai

ג'אמו וקשמיר

שמעון - תעבוד קצת על הבנת הנקראindecision!   - איפה ראית שהמלצתי לנסוע לקשמיר?!. להיפך - אמרתי שקשמיר אכן מסוכנת (שוב - למרות שיש עדיין כאלה שמטיילים לשם, אבל זה לא העניין) ולא המלצתי לנוסע לקשיר בכלל!  אז אני לא "חכמולוג שמבין בטרור", אבל אני כן טייל ותיק שמסתובב בהודו כבר שנים ארוכות ובילה שם מספר שנים מחייו (ויש כאן כמה מאנשי הפורום שמכירים אותי ויעידו על כך שאני יודע דבר או שניים על הנעשה בהודו...) - אז קח בבקשה את הדברים בפרופורציותsmiley. אני חוזר על מה שאמרתי: לקשמיר בהחלט לא מומלץ לנסוע!. (ובלי קשר - גם הקשמירים עצמם הם לא האנשים הכי קלים וקורים שם הרבה מקרים של רמאויות) - אבל עם לדאק אין כל בעיה!  ומה שהוספתי זה שצריך להבדיל בין קשמיר (הבעייתית) ללדאק (השקטה) - גם אם הלוט"ר אומר שלדאק היא חלק מקשמיר.  ולגבי קשמיר עצמה - אני לא הייתי ממליץ במיוחד לנסוע לשם, אבל מבין את אלה שרוצים לנסוע (ומוכנים לקחת את הסיכונים). וכן - גם אני הייתי שם לפני אי אלו שנים (כמדומני בשנת 2001) וחושב שזהו אחד המקומות היפים בהודו, אבל מה לעשות - האווירה לא הכי נעימה (בלשון עדינה).

בקיצור: אני חוזר ואומר שוב: לקשמיר לא מומלץ לנסוע כעת אבל ללדאק אין כל בעיה. 

• Soft Cell
                                Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

האווירה בהחלט לא הכי נעימה וגם יש מקרים רבים של רמאויות.

עצה טובה זה לעשות איתם הסכם בכתב לגבי כל דבר.

זה דבר שהם מכבדים ויכול לחלץ אותך מהרבה אי נעימויות.

אנשים שואלים אותך מהיכן אתה. בהתחלה אמרתי ישראל. אחר כך חשבתי למה להסתבך אז אמרתי גרמניה ופתאום מישהו התחיל לדבר איתי בגרמנית אז אמרתי ספרד וזה עבד יופי. 

• vrd85
                                  vrd85 נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

בשביל הסטסיטיקה עופר , אם תרצה אכיר לך כמה ישראלים שנפגעו בקשמיר.

אני למען האמת, לא מכירה אף ישראלי שמפגע בדרך ממנאלי ללה Smile האם זה אומר שאנשים לא נפגעים שם? - כנראה שלא. 

כל מקום שתגיע אליו מלווה בסכנה, השאלה היא רק אם זו סכנה שאתה יכול להימנע ממנה ושאתה יכול להפחית את הסיכון משמעותית.

האם תיכנס עכשיו לאיזור מלחמה בכוונה רק כי שמעת שהוא מאוד יפה?

האם היית מעלה על דעתך ללכת לראות את יופיה של תדמור בסוריה לפני מספר חודשים?

האם חשבת לנסוע לראות את ארמון המלך בבנקוק בזמן ההפיכה הצבאית שם? (באמת קומפלס מרשים) 

מאמינה שלא, אז למה שתיכנס לקשמיר? 

• עופר21

ג'אמו וקשמיר

כמובן! ברור שאנשים נוסעים לאיזורי מלחמה כשאלה נמצאים בגבולות ולא מרוכזים באיזורים התירותיים.

בזמן ההפיכהה בבנקןק ראיינו בחדשות מלא ישראלים ששהו בתאילנד שאמרו שהם לא מרגישים את הבלאגן ולא מתכוונים לשנות את הטיול (ובצדק).

האם אנשים לא טיילו בסרי לנקה עד 2009 כשהיה בצפון שלה מלחמת אזרחים? טיילו גם טיילו.

וכמובן הדוגמא המשמעותית ביותר - האם באמת נשקפה סכנה לתיירים בזמן עימותים כמו צוק איתן ועופרת יצוקה בישראל? לא שופט מי שביטל, אבל כמובן שזה היה מיותר.

ועכשיו תיקון - סרינגר היא לא איזור מלחמה. ואין מקום להשוות אותה לתדמור. היא שוכנת בעמק שבגבולותיו קיים עימות ותיק, מאוד דומה לפה. לא עורפים בה ראשים ולא מתפוצצות בה מכוניות תופת על בסיס יומי.

ולכן נסעתי אליה בעבר ויותר מפעם אחת. דרך אגב ניהול סיכונים - אני בארץ נמנע ככל יכולתי מנהיגה ברכב פרטי, אני סבור שזה מסוכן הרבה יותר מביקור בקשמיר. כל אחד והסטטיסטיקה והפחדים שלו. אותי אישית מפחידים מקומות שאנשים מתים בהם מידי יום, לא דברים שאיזה משרד שמכסה על עצמו מפרסם איזה אזהרה. פריז ובריסל מפחידות אותי הרבה יותר מקשמיר. אני סבור שאם אסע לבירה אירופאית הסיכון גדול מאשר הסיכון בקשמיר - עניין פשוט של ספירת הרוגים שנתית.

ומעבר לזה בשביל ההעשרה והידע - בבקשה הפני אותי לסטטיסטיקה על אנשים שנפגעו בקשמיר. בעקבות מה שכתבו לי פה קראתי על ארז כהנא ז"ל וחיפשתי חומר נוסף בנושא אך לא מצאתי. זה חשוב מאוד, אנא פרסמי

• גולני
                                      גולני נערך לאחרונה על ידי

ג'אמו וקשמיר

גם ככה חם רצח, יאללה מיצינו, next...

• עופר21

ג'אמו וקשמיר

חם רצח?

• 1 / 1