יומיים באזור זלצבורג
-
אנחנו נהיה יומיים מלאים בלבד באזור זלצבורג, ישנים בפלאכו. מכיוון שיש המון מה לעשות באזור, מבקשת המלצות, "של חובה לעשות באזור זה". אנחנו משפחה עם ילדים בני 17+14+12. מגיעים בשבוע הראשון של יולי. תודה
-
יומיים באזור זלצבורגהיי,
נסו להגיע לדאכשטיין Dachstein Gletscher (בין הייתר יש שם אתר סקי, תצפית מרהיבה ומערת קרח עם פסלי קרח) ו\או מערת הקרח הגדולה Eisriesenwelt Höhle.
אולי תוכלו לשלב על הדרך את מגלשות אבטנאו Sommerrodelbahn Abtenau ואת מכרה המלח הליין .
* אתר סקי בדאכשטיין עבד לפני מספר ימים שהיינו בו, אני דיי בטוח שבשבוע הראשון של יולי עדיין יהיה פתוח ויהיה שלג.
הדבר החשוב ביותר, תוודאו שמזג האוויר באיזורים שאתם הולכים הוא טוב ונוח ואת שעות הפתיחה בתאריכים שלכם.
-
יומיים באזור זלצבורגזו שאלה קצת בעייתית, כי כמו שציינת בעצמך, האיזור הזה משופע באתרי טבע ונוף מרהיבים ואטרקציות נהדרות לילדים בכלל ולבני עשרה בפרט. מה שאת שואלת בעצם זה אם יש מביניהם שניים עד ארבעה מקומות שמתבלטים מעל כל השאר באופן אובייקטיבי ואבסולוטי, ולדעתי התשובה היא שלא.
אני מניחה שאנשים יתנו לך כאן תשובות בהתאם למה שהם הכי אהבו - היום הכי מוצלח שהיה להם בטיול. התשובות האלה יהיו במידה רבה מושפעות מנסיבות סובייקטיביות - העדפות אישיות, מזג אויר, או אפילו מזל (יש ימים בכל טיול שיוצאים מהנים במיוחד כי כל הקלפים פתאום מסתדרים... השמים כחולים, הכבישים פנויים, התורים קצרים והילדים לא רבים ביניהם...).
אז מה בכל זאת לעשות? אם היו לי יומיים בזלצבורגלנד הייתי מקדישה לפחות אחד מהם לאיזה מסלול טבע יפה עם פסגה (בתנאי שמזג האויר יאפשר זאת כמובן) - דאכשטין צפון (5 האצבעות) או דרום (מה שנדב כתב), אגם גוסאו, הגשר התלוי בגאסטיין, הגרוסגלוקנר, אגם וולפגנג עם הרכבת לפסגה או רכבל גילגן. ואולי יום שני לאחת ה"אטרקציות" המיוחדות לאיזור - מכרה המלח או מערת הקרח (מתאים גם ליום אפור/גשום). ואולי משלבת גם איזו אטרקציית אקשן לילדים - ירידה מההר עם סקוטרים/קרטינגים, מגלשת הרים, זורבינג, ראפטינג...
אך הזמן קצר והמלאכה מרובה...