ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסה למדגסקר בספטמבר

פורום אפריקה
    3
    3
    3285
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • miau21
      miau21 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      קודם כל אני רוצה להתנצל אם אני חוזרת פה על שאלות שנשאלו, ניסיתי לחפש מידע בפורום לגבי מדגסקר ומצאתי מספר מצומצם של הודעות שלא הקיף את כל שאלותיי.
      אני מתלבטת האם לבחור באפריקה בתור יעד טיול. התכנון הוא לטוס בספטמבר למדגסקר האם בספטמבר זה העונה המתאימה?
      המטרה של הטיול היא להרגע באיזה אי יפה לפני תחילת הלימודים.
      יש לי בערך חודש וחצי, האם כדאי לי לטייל רק במדגסקר או בעוד מקומות?
      ואיך המחירים במדגסקר? בשנה שעברה טיילתי במזרח, בהודו ותאילנד אז זה יוכל להיות מדד טוב להשוואה..

ומעבר לזה, האם ממש לא מומלץ לבחורות לטייל באפריקה? אני לא מתכוונת לטייל לבד כמובן, אבל חשובה לי גם העצמאות..

בתודה מראש!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • etek
        etek נערך לאחרונה על ידי

טיסה למדגסקר בספטמבר
        היי, היינו במדגסקר ב 2006, אבל לא נראה לי שזה כל כך שונה (מקווה לפחות), אם מישהו היה שם אחרי שיתקן...
        מדגסקר זה אי גדול, היינו שם 5 שבועות וראינו בערך שליש - יש שם הכול, חופים, רפטינג, טרקים, ואטרקציות טבע למינהן, קחי בחשבון שהחופים שם (שאנחנו היינו בהם) זה לא תאילנד, בצד המערבי היינו בעיירת חוף רגילה- יש מלונות ומסעדות אבל לא יבואו לפנק אותך על החוף (אולי ב nosy be- אי תיירותי בדרום, זה ככה, לא היינו שם) בצד המזרחי אף אחד חוץ מאיתנו לא ירד לחוף, רק מקומיים שעבדו בדייג.
        נראה לי שזה עונה טובה ספטמבר-אוקטובר (למרות שאני לא זוכר למה, אולי בגלל שאז אפשר לראות לוויתנים והכול פורח, או משהו שקשור ללמורים), תקראי באתר של Lonely planet או באחד האתרים של ספרי הדרכה באינטרנט לגבי עונות מדוייקות, יש שם המון אזורי אקלים, ככה שנראה לי שבאיזה שהוא חלק של האי אפשר לטייל (אנחנו היינו באפריל מאי והרוב היה סבאבה היו מעט גשמים בחוף המזרחי).
        קחי בחשבון שזה לפעמים טיול קשה, בעיקר כי מעטים מדברים שם אנגלית (ומתמעט ככל שמתרחקים מאזורים מתוירים), הרוב מדברים צרפתית אם מתניידים בתחבורה ציבורית זה טיפה מורט עצבים.
        לגבי בחורה לבד, לדעתי חוץ מהצקות כמו שתמצאי בכל העולם, כל עוד את באזורי תיירות, את יכולה להיות עצמאית ורגועה, מחוץ לאזורים האלו קצת קשה לי להגיד לך, בכל מקרה המקומיים שם נחמדים, אדיבים לא מאיימים (בטבע שלהם- בנתיים) ועוזרים מאוד ללא מקומיים.
        פגשנו בחורה שהיתה לבד, אבל היא היתה צרפתיה ועבדה שם במשהו לא ברור שקשור לפיתוח תיירות, פגשנו כמה זוגות של בחורות שטיילו שם.
        לגבי המחירים לא הייתי בתאילנד ובמדגסקר הייתי לפני יותר משנתיים (ככה שזה בטח קצת שונה),זה מאוד תלוי במה את עושה, עלה לנו $600 לחמישה שבועות על בסיס התניידות ממקום למקום בתחבורה ציבורית (האפשרות השנייה זה מדריך ורכב, וזה נראה לי מייקר מאוד), נראה לי בממוצע יצא לנו 15-20 יורו לאדם ליום , כולל הכול, לדוגמה: בחוף היינו במלון שווה ב 4 יורו, קולה עלתה (רב הזמן) פחות מחצי יורו, קפה עלה 10 סנט, האוכל טוב וזול (הכי יקר היה מסעדת שף של צרפתים ב20 יורו לאדם- רב הזמן מדובר על מקסימום כמה יורו למסעדות מעולות ופחות לאוכל רחוב), הדברים ה'יקרים' זה למשל: כניסה לשמורת טבע ב25 יורו לאדם ורפטינג של שלושה ימים עלה 100 יורו לאדם (רק יום אחרי זה הבנו מה קורה במדגסקר וכמה זה יקר- זה דוגמה למשהו שמאורגן מראש, לא עשינו את זה יותר).
        מקווה שעזרתי.
        • מרב
          מרב נערך לאחרונה על ידי

טיסה למדגסקר בספטמבר
          הסתובבתי לבד 6 שבועות במדגסקר, הציקו לי פחות מאשר במזרח אפריקה.

כפי שנאמר - למי שלא מדברים צרפתית, לא קל להסתדר וזה קצת מתסכל (למשל לחכות בתוך האוטובוס שאמור לצאת ב - 8 בבוקר ולבסוף יצא ב 17.00 בלי להבין על מה ולמה אנחנו ממתינים)...

המקומיים נחמדים וידידותיים וככל שמתרחקים מאיזורי התירות יותר כיף כי הם מקסימים ויותר מתסכל כי לא ככ הבנתי אותם.

בכל מקרה, למי שלא דוברי צרפתית כדאי ללמוד מילים בסיסיות - מספרים, כיוונים, אוכל, חדר וכו'..

ולהפנים את שיטת המטבע, כולי תקווה שבשנתיים האחרונות הם השלימו את המעבר מפרנק מלגשי לאריארי באופן סופי (לא התעדכנתי בעניין)

ובעניין ה"להרגע באיזה אי לכמה שבועות", תלוי איך את רואה הרגעות, קשה לי לתאר שמישהו יגיע למדגסקר לצורך רביצה על החוף בלבד (למרות שהרבה צרפתים עושים את זה)

לגבי ה"לא מתכוונת לטייל לבד כמובן" - אם את חושבת לסוע לבד ולמצוא מישהו לטייל איתו שם - יש מן ההימור בעניין, אפריקה בכלל ומדגסקר בפרט אינם המזרח.

ובכאופן כללי מאוד מאוד מומלץ לבחורות (וגם לבחורים) לטייל באפריקה
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון