טרק ה- Huayhuash בפרו
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהי צביקה
גם אתה שם?.
השאלנו את הטרקרים המובילים של פורום אסיה לדרום אמריקה (אהובתי אני עוד אחזור
קודם להוארז ואח"כ לטיול גדול של אחרי צבא).אתה בד"כ לא מכביר בסופרלטיבים אבל זה כמעט נשמע שהכריחו אותך לצאת לטרק
.טוב לדורון ובטח לא לך הכי מתאים לצאת לטרק בקבוצה (נמנעתי מלהגיד טיול מאורגן)
תעשו חיים
אני חשבתי להגיע לווארז השנה עם כל המשפחה אבל הבן החייל שלי לא רוצה לקחת חופש אז בינתיים דחינו בשנתיים.
לנו פעמיים תפרו את הטרק לפי מידתנו והצעירים בקוסקו לא רצו להצטרף.
אולי גם בווארז אוכל לתפור טיול ל-5 ואולי גם יצטרפו אבל זה עדיין רחוק.
-
טרק ה- Huayhuash בפרודרור , הסוכנויות שם בלי בעיה מוציאים טיול "פרטי" תפור לצרכים של מטייל\קבוצה שמבקש . זה רק עניין של עלויות . הטרק של ה- 8 ימים הוא זול מאוד , 550 סול, שזה ממש כלום . הם יכולים לעשות ולארגן כל מה שמבקשים, אבל התשלום כמובן יעלה ויתייקר .
סיפרו לי על תייר אוסטרי שיצא לטרק הזה לבד עם מדריך, טבח וחמר (האיש שמטפל בחמורים) ל- 12 יום עם מקלחת ניידת עם מים חמים, אוכל שהוא הזמין ואולי עוד כמה דברים .
הוא שילם 3,000 דולר לפי הסיפור .
בלילה הראשון ראינו קבוצה (לא ישראלים) שהטבח שלהם היה לבוש כמו טבח בבית מלון 5 כוכבים . אני מניח שהם שילמו הרבה יותר מ- 550 סול לאדם לטרק הזה .
במחנות הלילה הבאים כבר לא ראינו אותם . כנראה הם עשו את הטרק ביותר ימים .
אתל3256359 , אתה לא כותב כמה זמן אתה רוצה להיות בפרו ומה מעניין אותך .
לדעתי עדיף שתפתח שאלה חדשה, ואז גם אנשים אחרים שהיו בפרו יענו .
אין בעיה לטייל לבד, גם אני טיילתי לבד . רוב הימים נרשמתי לטיולים "מאורגנים" וטיילתי עם מדריך וקבוצה . כמובן שגם אפשר לחבור למטיילים אחרים ולטייל איתם .
-
טרק ה- Huayhuash בפרודורון
1. לדעתי 550 סול זה בערך העלויות של נפאל אבל בלי שום גמישות ויותר גרוע מזה עם לקיחת סיכון לא מחושב. כבר מזמן שמתי לב שהרבה יותר ישראלים נהרגים בפרו ממחלת גבהים אבל רק עכשיו הבנתי סופית למה. המסלולים הפופולרים לא בנויים עם הסתגלות.
2. ב-2005 בקוסקו השגתי מחירים זולים בהרבה (5 אנשים) מהסוכנויות הגדולות.
לאזנגטה יצאנו עם מדריך וסייס (פחות מדוגמים בציוד האישי שלא קיבלנו אבל הם דאגו לאוהלים אוכל וסוסים). הם פינקו אותנו אבל זה כנראה פחות מהסטייל שיש היום של לצאת עם טבח.
על הסלקנטאי הציעו לי לוותר ותפרו לי "אינקה טרייל" (לא הרישמי) של 3-4 ימים עם מדריך צעיר מעולה שהכרתי בחד יומיים מעל קוסקו וסבלים. ישנו ואכלנו אצל מקומיים "סטייל נפאל" והיה מעולה. הוא גם כמובן עלה איתנו למאצ'ו פיצ'ו ובילעדיו החוויה הייתה הרבה פחות עשירה למרות שהיה מקסים.
3. גם 3000$ לטיול בתנאים "מפנקים" באחד האיזורים היפים בעולם זה לא מופרך אם לא משווים את זה ל550 סול. זה כמובן לא מה שיעשו החברה בטיול מוצ'ילרים
.אני חשבתי לעשות הקייץ טיול קצת מחוץ למסלול השחוק ברוקי הקנדי ולישון בלודג'ים מבודדים בהרים שמגיעים אליהם או במסוק (120$ לאיש) או בטרק יומי ארוך של 25-30 ק"מ.
ירדתי מהעיניין כשהבנתי שרק חדר זוגי סטנדרטי במלון מבודד כזה יעלה לי 500$ ללילה אבל כל מי שנוסע לשם בעונה וישן קרוב לפארקים משלם יותר מ300$ ללילה למלון.
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהחלטתי שלמרות נטיית הלב האסייתית צריך לנסות. בכל זאת יבשת...
חיפשתי שותפים לטיול עצמאי - עם חמר וחמורים. אבל הישראלים מעדיפים את הסוכנויות, והאירופאים משום מה מעדיפים לסחוב הכל לבד. לא היה אכפת לי לשלם יותר, אבל לא רציתי לטרק לבד.
אני לא נגד סוכנויות וקבוצות, זה מאוד נוח שדואגים לך להכל. נפרדתי מהקבוצה ליום וחצי והלכתי (עם חמר ובחור נפאלי שהצטרף אלי) במסלול קצת שונה. נהניתי מאוד מחברת הצעירים, ונוכחתי שבכל זאת יש תקווה ועתיד למדינתנו.
אם אתם חמישה, לא תהיה לכם בעיה "לתפור" כל מסלול שתרצו ובמחירים סבירים.
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהי, שאלה בקשר לגבהים בטרק - אשמח אם תוכל לעזור
מה הזמנים האידיאליים על מנת להתרגל לגובה לפני שמתחילים את הוווי וואש? ואם המסלול של 8 ימים באמת די לחוץ על הגבהים והמסלול השני הוא גם לא כל כך משפר - איך כן עדיף?
ובמידה ואני מגיעה מהארץ ללימה - איפה עדיף להתחיל בהיבט של גובה? קוסקו או הווארז?
מבחינה גיאוגרפית אני חושבת שהווארז יותר מסתדר אבל קצת מלחיץ אותי המחשבה שתוך פחות משבוע ביבשת כבר לצאת לטרק קשה....
תודה

-
טרק ה- Huayhuash בפרוגם החברה הצעירים שהיו איתי בטרק היו כולם חברה טובים מאוד .
לדוגמה , ביום הראשון המדריך נתן לנו דף הסבר\פניה\בקשה שמישהו כתב בעברית , שבו מבקשים לשמור על הניקיון במהלך הטרק בשמורת הטבע , ושכל מטייל יאסוף את נייר הטואלט (לאחר השימוש) ויזרוק את זה בפח האשפה במחנה הלילה בערב .
בהתחלה המטיילים אמרו כצפוי : "מה פתאום שאני אאסוף את ניירות הטואלט" , וכל מיני הערות כאלה . אבל במהלך הטרק כולם אספו את נירות הטואלט (עד כמה שאני ראיתי) . זה לא בעיה מפני שכל בוקר מקבלים שקית עם ארוחת עשר, אז לכולם יש שקיות פלסטיק קטנות . אוספים את נירות הטואלט המשומשים ושמים את השקית באחד מתאי רשת החיצונים בתרמיל . יש לציין ששטח שמורת הטבע באמת נקי ולא רואים הרבה בקבוקי פלסטיק זרוקים וניירות טואלט .
יש לי תאוריה שככל שהטרק קשה יותר , רמת המטיילים גבוהה יותר .
-
טרק ה- Huayhuash בפרוקרין שלום
המצב האידיאלי להתרגל לגובה הוא להתחיל מגובה של נניח 2,500 מטר, וכל לילה לישון בגובה של לא יותר מ- 300 עד 400 מטר גבוה יותר ממקום השינה בלילה הקודם , ובגובה של בערך 3,500 מטר להישאר ליום הסתגלות .
בטרקים בנפאל זה עובד . העליות ארוכות ודי מתונות ואפשר לשמור על הכלל הזה .
בוואראז כמו שראית קשה לשמור על הכלל הזה .
אם אין לך ניסיון בגבהים (נניח מנפאל) אז עדיף להתחיל בקוסקו . שם תתרגלי לגבהים , לגוף יהיה זמן לייצר כדוריות דם נוספות .
בנוסף אם את רוצה לעשות למשל את טרק הסלקנטאיי , אז גם תתרגלי לגובה וגם קצת תתרגלי להליכות .
טרק הסלקנטאיי פחות קשה מה- Huayhuash וגם פחות יפה .
אני התחלתי בוואראז ורק אחר כך הגעתי לקוסקו , אז לא כל כך התלהבתי מטרק הסלקנטאיי . אבל זה טרק יפה , והמאצ'ו-פיצ'ו ממש יפה .
אם בכל זאת תחליטי להתחיל בוואראז , יש את האופציות שצביקה כתב אליהן , ואם את מעוניינת, את יכולה אחרי טיול היום ללגונה 69 לעשות את טרק הסנטה קרוז .
זה טרק של 3 או 4 ימים , הוא קל יותר מה- Huayhuash ובגבהים נמוכים יותר .
בהכללה גסה , הישראלים עושים את טרק ה- Huayhuash והאירופאים עושים את טרק הסנטה קרוז . אם יהיה לך כוח וחשק, אחרי זה את יכולה לעשות גם את הטרק של ה- Huayhuash .
לדעתי, המקומיים שגובים את דמי המעבר (הפרוטקשן) בטרק ה- Huayhuash צריכים להודות כל בוקר לאלוהים שעשה את מדינת ישראל . כ- 70% מהמטיילים שם הם ישראלים .
-
טרק ה- Huayhuash בפרוצביקה, דורון
אני מאוד נהנה מהחברה של החברה הישראלים הצעירים שפגשתי בנפאל וגם בפרו לפני למעלה מעשור.
בלאנגטאנג "אימצנו" ליומיים שתי מטיילות צעירות אחרי צבא ולפני לימודים(לנו יש רק בנים) ואחר כך בקטמנדו ישבנו ב-OR2K עם חברה במשך שעות. הם בגיל של הילדים שלנו אבל אנחנו לא ההורים שלהם אז הם שואלים ומתייעצים חופשי.
גם שכנענו כמה חברה לצאת לאוורסט והם נתקעו שם ברעידת אדמה ואחר כך יצרנו קשר לבדוק שהם בסדר (הרגשנו קצת אחראים).
עד היום יש שתי בחורות שפגשנו בנפאל שלומדות תעשיה וניהול בבן גוריון ודיברו עם אשתי על הלימודים ששומרות קצת על קשר ולפעמים אפילו בקשו עצה. יש באמת הרבה חברה מעולים.
צביקה
אין מה "להתנצל"על דרום אמריקה. יבשת מדהימה ומגוונת.
פעם קראו לה "ה"יבשת:)
ופרו מדהימה לטעמי למרות שבהווארז לא היינו
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהסתגלות לגובה חייבת להיות של שהייה של שבוע לפחות בגובה של כ3000 מטר.
הגוף לא מספיק לייצר כדוריות דם אדומות ב3-4 ימים.
אבל הבעיה שהרבה מטיילים שזה עתה נחתו בפרו או מטיילים שלא טיילו בגבהים בבוליביה ובפרו מגיעים להוואראז, ממהרים לצאת לטרק ואז חוטפים.
כדורי גובה עוזרים מאוד להסתגלות. וצריך לקחת אותם לפני שמתחילים את הטרק.
-
טרק ה- Huayhuash בפרודורון הפירוט שלך פשוט מעולה והתמונות מקסימות.
רציתי לשאול לגבי הציוד- האם את הטיול הזה עושים עם המצילה הגדולה (60 ליטר ) או עם תיק יום? ואם תיק יום אז איזה גודל של תיק מומלץ לי לקנות (אני טס עוד חודש וחצי ). תודה מראש
-
טרק ה- Huayhuash בפרוהמטיילים סוחבים רק תרמיל קטן שבו יש בקבוק מים , מצלמה, מעיל גשם , השקית עם ארוחת 10 שמקבלים בבוקר מהמדריך וכדומה .
החמורים סוחבים את התיק הגדול עם הבגדים להחלפה מעיל חם , ביגוד טרמי , ספר אם יש לך וכדומה . בקוסקו קונים תיקים מפלסטיק שאמורים להיות עמידים בגשם .
תיק פלסטיק בינוני עולה 10 סול (12.5 ש"ח) ותיק פלסטיק גדול 15 סול (19 ש"ח) .
אלה תיקים מלבניים עם ידיות רגילות . לא כתפיות לגב . זה טוב למקרה שירד גשם במהלך היום , שהבגדים לא יירטבו אם התרמיל לא עמיד במים .
אחרי הצהריים מתחיל להיות קר , ובלילות קפוא . ברוב הימים קמים בחמש בבוקר (ולפעמים לפני) ומתחילים ללכת בשש בבוקר . עדין קר בשעות האלה , אז מתחילים ללכת עם מעיל\גופיה ומורידים כשמתחיל להתחמם . אז את השכבות שמורידים גם צריך לשים בתרמיל הקטן שעל הגב .
אם אתה רוצה לקנות תרמיל , אז בדר"כ תרמילי היום (לא רק לטרקים) קונים בנפח של 30-40 ליטר , והתרמיל הגדול בנפח 70-80 ליטר .
*** בטרק הוואיי-וואש לא מגבילים את המטיילים במשקל התרמיל שהחמורים סוחבים . בטרק הסלקנטאיי מגבילים את המטיילים לעד 5 ק"ג . ביום השלישי הם כבר מסירים את המגבלה מפני שהחמורים פחות עמוסים . בגלל שכמות האוכל פחתה וגם בגלל שחלק מהמטיילים עושים את הטרק רק בארבעה ימים , אז הם נפרדים מהקבוצה ביום השלישי .
בהתחלה של טרק הסלקנטאיי ממש שוקלים את התרמילים הגדולים, ואם התרמיל שוקל יותר מ- 5 ק"ג , המטייל נדרש להוציא דברים ולהעביר אותם לתרמיל שעל הגב שלו .