כרטיס אשראי בברזיל
-
היי חברים, דבר ראשון המון תודה לכל העוזרים!
קיבלתי עכשיו את הכרטיס אשראי הבין לאומי של אמריקן אקספרס, רציתי לדעת האם הוא טוב, אמין ולא עושה בעיות בעת השימוש בו בברזיל, האם כל בתי העסק והכספומטים מכבדים אותו?
תודההה מראש!
-
כרטיס אשראי בברזילעדיף מאסטרקארד וויזה.
הרבה מקומות לא עובדים עם אמריקן אקספרס, במיוחד לא במקומות נידחים.
אך אם את מתכוונת להיות רק בערים הגדולות בברזיל את תוכלי להסתדר.
אני לקחתי איתי לטיול 2 כרטיסים. אחד מאסטרקארד והשני ויזה.
בהרבה מקומות רק סוג מסויים של כרטיס עבד לי.
-
כרטיס אשראי בברזילהמון תודה על המידע!
-
כרטיס אשראי בברזילאבל בגדול אפשר לסמוך על כרטיסי אשראי ולא לטוס עם טונות של מזומנים?
(אם מטיילים באיזורים תיירותיים כמו ריו, סלבדור, איגוואסו ולא בג'ונגלים)
-
כרטיס אשראי בברזילבטיולים שלי לעולם לא סחבתי עליי סכומי כסף גדולים.
יש פה בפורום כל כך הרבה דיונים על מה משתלם יותר. בסופו של דבר גם אם מביאים אשראי וגם אם מביאים מזומן יהיו עמלות. ההבדל לא משמעותי. שוב, כשמושכים מזומן מכספומט אז רצוי למשוך סכומים שיספיקו לך לתקופה ולא ליום יומיים. ככה עשיתי ב9 חודשים בדרום אמריקה, 3 חודשים בסין ופעמיים בארה"ב וקנדה.
בהרבה מקומות לינה ומסעדות ניתן לשלם באשראי ללא עמלה של המקום. רק צריך לברר לפני במקום.
אם תביאי מזומן (סביר להניח תביאי דולרים) את תאלצי ללכת לבנק כשהוא פתוח, לחתום על כל מיני טפסים. פרוצדורה שלוקחת זמן קצת.
כמעט בכל חור יש כספומט. אני הייתי מביא 200 דולר בשטרות קטנים כגיבוי ומחביא 100 בתיק הגדול ו100 בתיק הקטן או עלייך. יש כאלה שמחביאים מתחת לסוליה של הנעל.
האשראי מעולם לא היה עליי בטיולים בדרום אמריקה וסין. הייתי מחביא אותם במקומות שונים בתיק הגדול. הייתי מוציא את אחד מהם רק למשיכת כסף ומיד מחזיר אותו לתיק.
כשהייתי מסתובב במקומות הומיי אדם הייתי לוקח "ארנק גניבות". ארנק שיש בו מעט כסף ולא שמן מדי. גם אם היו גונבים לי אותו לא הייתי מאבד הרבה. את הארנק הייתי שם בכיס הקידמי השמאלי. זה הוכח כמה פעמים כשניסו לכייס אותי ונגשו קודם לכיס הימני. שזה הכיס הראשון שכייסים ניגשים.
קרה לי פעם אחת בבוליביה שהכרטיס נבלע לי בכספומט, הלכתי לחברה של הכספומט. חיכיתי כמה ימים עד שכל הכרטיסים שנבלעו יגיעו לחברה וכשהגיע קיבלתי אותו בחזרה, ולא השתמשו בו. וטוב שהיו לי 2 כרטיסי אשראי.
-
כן.בנסיעות האחרונות לברזיל השתמשתי מעט מאוד במזומן. אפשר לשלם באשראי על רוב הדברים, גם בבתי עסק קטנים יחסים, וכמובן שבסופרמרקטים. צריך רק לזכור את הקוד, כי בדרך כלל צריך להקליד אותו במעמד הרכישה. כסף מזומן צריך רק לאוטובוסים ומוניות [גם את זה אפשר לעשות באשראי אם משתמשים באפליקציית הזמנת מונית], לרכישות זעירות או במקומות שנראים קצת מפוקפקים, ולטיפים.