התייעצות מכס
-
שאלת מכס אם מישהו יודע
עד כמה שאני יודע אם אני חוזר מחו"ל אני יכול להביא פריטים אישיים בשווי של עד 200 דולר.
נניח שמדובר על מעבר במסלול האדום בנתבג והצהרת אמת (כולל קבלות והכל):
נניח שאנחנו זוג, והבאתי 3 מוצרים בשווי של 150 דולר על אחד - האם למעשה שניים פטורים ואשלם על השלישי?אם הקבלה היא על 3 המוצרים, כלומר הקבלה היא על סך 450 דולר ולא 3 קבלות שונות על 150 דולר - האם זה משפיע על התשובה קודם?
ואם מדובר על פריטים בשווי של 220 דולר כל אחד - יש סיכוי שפקיד המכס יחליק לי את זה (שוב, לא מדבר על הברחה אלא על מעבר באדום) ולא יבקש מכס על שני הראשונים?
ברור לי שלפחות לשאלות הראשונות - התשובה הרשמית אצל שלטונות המכס. אבל אני שואל מה התשובה הלא רשמית

-
התייעצות מכס -
התייעצות מכסיכול לאמר לך שחזרתי עם ipad שעלה 300 דולר, ובאדום המוכס היה מופתע שזה רק האייפד, והורה לי להמשיך... ככל הנראה הם לא מחפשים חפצים של 220 דולר, מעניין אותם הכרישים הגדולים יותר. ועדיין, בשביל השקט הנפשי הייתי עובר באדום ומצהיר.
-
התייעצות מכסתודה
אני יודע שבגדול המוכסים לא "מחפשים" אותי אלא את המבריחים הגדולים, ובדיוק בגלל זה שאלתי מה קורה בפועל ולא רק מה התשובה הרשמית.
גם לי בעבר קרה כבר שהחליקו דברים כשעברתי במסלול האדום על תקן "בשביל זה באת אלי? יאללה יאללה תחפף מפה".
כמובן שברור לי שתשובות פה אינן מחייבות, וגם אם 100 אנשים יגידו שהמכס ויתר להם אני יכול ליפול על מוכס שבדיוק רב עם אישתו והוא מחפש על מה להוציא את העצבים. אבל בכל זאת אני סקרן.
דעות נוספות יתקבלו בברכה.
-
התייעצות מכספקיד מכס עצבני יכול גם לנסות לכלול את כל מה שקנית, כולל בגדים, נעליים, צעצועים לילדים וקוסמטיקה בתוך ה-200 דולר. ראיתי פעם מישהו שפורקים לו מזוודה ביסודיות - לא נעים.
.
-
התייעצות מכסזה תמיד נכון

-
התייעצות מכסקודם כל תלוי איזה פרטים אישיים - לגבי ביגוד,הנעלה ואביזרי טואלט אישיים אין הגבלה בסכום. מותר להכניס פריטים לשימוש אישי וההוראה בחוק היא לא ממש ברורה (בכמויות שנהוג להביאם כמטען יד של נוסע). אני אישית לא מכיר אפילו אדם אחד ששילם מכס על ביגוד והנעלה לשימוש אישי.
לגבי מוצרים אחרים ובדרך כלל מוצרי אלקטרוניקה - מותר להכניס עד 200$ ואין צבירה. כלומר גם אם אתה נוסע עם אשתך אתה לא יכול להכניס מוצר בשווי של 300$.
לגבי קבלה אחת ובה 3 מוצרים שונים בסכום של פחות מ-200$ כל אחד, זאת כבר שאלה למכס. כמובן שזה גם מאוד תלוי על מי נפלת ומה עובר עליו באותו היום
-
התייעצות מכסאני דווקא מכיר מישהי שהגיעה לארץ עם הרבה בגדים מארה"ב ולא הורידה את התוויות. תפסו אותה במסלול הירוק והיא שילמה קנס מכובד.
-
התייעצות מכסתודה לכולם