הארכת ויזה לארה"ב
-
שלום
בימים אלה אני שוהה בארה"ב והויזה שלי אמורה להסתיים בסביבות אוקטובר. אני יודעת שיש עוד זמן אבל רציתי לדעת אם יש למישהו טיפים ועצות כיצד ניתן אולי להאריך את הויזה, מה נדרש לכך, היכן ניתן להאריך ובכלל, לגבי אשרת עבודה- עד כמה קשה לקבל? אך ניתן לקבל? מה הדרישות, מאיפה וכו'. אודה על התייחסותכם
האם כיום כשיוצאים לקנדה וחוזרים עדיים מאריכים את הויזה? כי שמעתי שמועות שכבר לא...
אודה על מידע עדכני
תודה
-
הארכת ויזה לארה"בברגע שאתה בארה"ב - הויזה לא משנה יותר אלא החותמת בדרכון עם התאריך. אתה יכול לשהות בארה"ב מעבר לתאריך הויזה. -
הארכת ויזה לארה"באבל אז אני לא נחשבת חוקית ...מאיפה אתה יודע את זה? זה ממש לא נכון... -
הארכת ויזה לארה"בהויזה בדרכון מהווה אשרת כניסה ולא אשרת שהיה. ניתן להכנס לארה"ב עד היום האחרון שנקוב בויזה ולהשאר עד חצי שנה אחרי. אלה החוקים. תאמיני למי שאת רוצה. -
הארכת ויזה לארה"בכאשר נכנסים לארה"ב ניתנת אשרת שהייה לחצי שנה בלבד בתום חצי השנה את מחוייבת לצאת מגבולות המדינה או להגיש בקשה להארכת האשרה לעוד חצי שנה את זה עושים דרך עו"ד שמטפל בעניין ובתנאי שיש בידיך הוכחה שתאריך הטיסה בחזרה לארץ נקבע לתאריך יותר מאוחר מתאריך תום אשרת השהייה שקיבלת כשניכנסת לארה"ב.
במידה והגשת בקשה כזו ואפילו שתאריך השהייה פג את מורשית להשאר בארה"ב ולהחשב שוהה חוקית מאחר ואת נמצאת בתהליך "process" בכל מקרה לא להשאר אחרי התאריך שנחתם בדרכון כי אז כשתצאי מארה"ב מתי שהוא בבדיקת הדרכונים הם יראו ששהית מעבר לתאריך האשרה והם עלולים לפסול אותך מלהכנס לארה"ב לצמיתות !!!
ב ה צ ל ח ה -
שאלה נוספת בנושא הארכת ויזה לארה"באנחנו מתכננים טיול ל-9 חודשים. ידוע לנו כי בדרך כלל מקבלים אשרת שהייה לחצי שנה, האם ניתן לבקש (ולקבל) אשרה ל-9 חודשים?
ברשותינו יהיו כרטיסי טיסה חזרה שיהיו כ-9 חודשים לאחר הכניסה, כמו כן יהיה לנו אישור על השכרת קראוון לכל התקופה, יהיה לנו אישור מהעבודה שאנחנו מתעתדים לחזור לעבודה, האם יש עוד מסמך כלשהו שיכול לעזור? מסלול טיול המעיד על כוונותינו? חשבון בנק שמעיד על יכולותינו?
במידה ונקבל אשרת שהייה רק לחצי שנה, ידועה לנו האפשרות לבקש בקשה להארכת השהייה בעלות של 300$. נכנסתי למחלקת ההגירה האמריקאית והורדתי את הטופס I-539. העמוד האחרון בטופס הזה הוא אפשרות לצרף לבקשה בני משפחה נוספים, כלומר ניתן עד 6 איש במסמך אחד, האם מישהו יודע אם צריך לשלם 300$ עבור כל אחד, או שמא התשלום של 300$ הוא עבור בקשה אחת הכוללת עד 6 אנשים?
לינק לטופס
http://www.uscis.gov/files/form/i-539.pdf
יערה -
שאלה נוספת בנושא הארכת ויזה לארה"בקציני ההגירה בשדות התעופה מוסמכים לתת אשרה עד 6 חודשים ואין ביכולתם לתת יותר מזה. אתם תצטרכו לבקש הארכב לפי טופס I-539 כפי שציינת. לפי הכתןב באתר - המחיר הוא 300 דולר לטופס עם כל הרשומים בו - אשה/בעל של מגיש/ת הטופס וכל הילדים מתחת לגיל 21 ואשר אינם נשואים. -
שאלה נוספת בנושא הארכת ויזה לארה"בתודה אופיר
"חסכת" לי 1500$.
האם לאור המסמכים שיש לי (כרטיס טיסה, אישור השכרת קראוון, חשבון בנק, מסלול...) יש סיכוי שלא יאשרו לנו הארכה?
האם יש מסמכים נוספים שכדאי שיהיו לנו?
לפי הטופס נראה שזה לא מסובך לעשות את זה לבד, זה די דומה לבקשה לויזה, האם אתה ממליץ לעשות את זה לבד או דרך עו"ד שמבין טוב יותר? האם דרך עו"ד הסיכוי לקבל הארכה טוב יותר מאשר כשעושים את התהליך לבד?
יערה -
שאלה נוספת בנושא הארכת ויזה לארה"ביש פורום ויזות והגירה ב YNET או בתפוז. שם יש מומחים גדולים לנושא הזה. אני מציע לבדוק שם את כל הדקויות וההמלצות. -
אני לא רוצה לחרב חגיגות אבלהפקיד מוסמך לאשר שהיה של עד מחצית השנה.
אבל הוא יכול גם לאשר רק 3 חודשים או גם יומיים (או בכלל לא).
רוב הסיכויים שאם אתם בסדר הוא אכן יאשר, אין סיבה שלא, אבל אין ערבויות.
בקשר להארכה:
מדובר בנושא עדין.
ברגע שההארכה הוגשה כיאות (ויש המון דקויות) והתקבלה אתם חוקיים.
אבל אם ההארכה בדיון יש בעיה לצאת מארה"ב, אתם צריכים לחכות עד גמר הדיון. אחרת הפכתם את עצמכם לבלתי חוקיים.
כך שהדקויות מאוד חשובות.
ולשואל הראשון:
אין שום אופציה מעשית שתקבל אשרת עבודה בזמן שאתה בארה"ב.
כללית אתה לא יכול לקבל אשרת עבודה, רק מעסיק יכול לקבל אשרה בשבילך.
אז קודם כל אתה צריך למצוא מעסיק שיכול ורוצה לקבל אשרה כזו בשבילך.
נושאים כאלה מתאימים יותר לפורום הגירה ולא פורום תיירות. -
שאלה נוספת בנושא הארכת ויזה לארה"בתודה -
יערהלא בדיוק יודעת מה המסלול שלכם אבל אם אתם עוברים לקנדה לרוקיס בתקופת הטיול אתם יכולים להחזיר את ה-I94 ולקבל אחד חדש כאשר אתם נכנסים שוב לארצות הברית וזה מתחיל את הספירה מחדש.
במקרה כזה תשמרו קבלות של אוכל ואטרקיות כדי להוכיח שהיציאה לקנדה היתה למטרת תיירות, כחלק מהטיול ולא פיקטיבית. -
ממש לא נכוןהיציאה לקנדה לא מאפסת את ספירת הימים. נהפוך הוא - רוב הסיכויים שקצין ההגירה בגבול יראה שזה עתה יצאתם מארה"ב אחרי שהות ארוכה ולא יתן לכם זמן נוסף. יש גם סיכוי שהוא יסרב לתת לכם בכלל להכנס חזרה לארה"ב.
כמו כן, ברוב המקרים גם לא מוסרים את טופס ה I-94 בגבול - בכלל לא עוברים ביקורת גבולות אמריקאית אלא רק קנדית בגבולות היבשתיים בכניסה לקנדה. -
כמה דבריםאופיר
1. בגבול הקנדי כן מוסרים את הטופס. אם אתה יוצא לקנדה ולא מתכוון לחזור לארצות הברית, מוסרים אותו לפקיד הקנדי והוא כבר מעביר לאמריקאים. אם אי אפשר היה למסור בגבול כבר מזמן הייתי לא חוקית בארצות הברית, כי בשדות התעופה הקנדים אין למי למסור אותו.
2. אם היציאה היא חלק מהטיול ואתה יכול להראות לפקיד הוכחות שהיית הן בארצות הברית והן בקנדה כחלק מטיול - הם כן נותנים להכנס שוב.
יערה
שימי לב שאם את בתהליך הארכה של אשרת השהיה - אסור לך לעבור מארצות הברית לקנדה. במקרה זה בטוח לא יתנו לך להכנס שוב. -
כמה דבריםשימי לב שברגע זה את הצעת ליערה לשקר לפקידי ההגירה הקנדיים ולומר להם שהיא לא מתכוונת לחזור לארה"ב למרות שהיא נוהגת בקרוואן עם לוחית אמריקאית וכך למסור להם את טופס ה I-94 שלה. לאחר מכן, המלצת לה להגיע לגבול האמריקאי ולמלא טופס I-94 חדש כאילו היא לא היתה זה עתה בארה"ב תקופה לא מבוטלת.
הטריק הזה עבד לפני כמה שנים. כיום, האמריקאים קצת יותר חכמים וגם עוקבים אחרי זה קצת יותר צמוד. אם הכוונה שלך היא להשאר מעבר לכמות הזמן שהוקצבה לך יש להם זכות מלאה לסרב כניסה גם אם יש לך הוכחות להזמנת מלונות ואפילו כרטיס טיסה לעוד 4 חודשים.
לפני כמה שנים עבדתי בארה"ב עם אדם שבא במקור מארובה והיה נשוי לאמריקאית אב לילדה אמריקאית ובהליכים לקבלת אזרחות. בתהליך תפסו אותו משקר (על מאסר של יומיים בארובה שהוא ניסה להסתיר). האיש גורש מארה"ב בלי אפשרות לערער ובלי אפשרות להכנס 10 שנים - למרות שהחיים, המשפחה והעבודה שלו נמצאים בארה"ב. מי שמתכנן לשקר או לבלף את השלטונות - רצוי שידע שיש גם סיפורים כאלה.
-
כמה דבריםקודם כל תודה על ההתיחסות. פניתי גם לעו"ד ליעם שוורץ מפורום YNET ואני מקווה לקבל תשובות ממקור מוסמך.
אנחנו כבר לא בגיל של לעשות שטויות ולרמות את המערכת, על אחת כמה וכמה לא נעשה עוול לילדים שלנו שאולי בעתיד ירצו להגיע לארה"ב ולא היינו רוצים שיהיו להם בעיות בכניסה.
גם אני שמעתי שזה כבר לא כל כך פשוט לעבור לקנדה ולחזור, ולכן לא תכננו לעשות את זה, מה עוד שלאחר 4-5 של הטיול אנחנו נהיה בדרום, באיזור טקסס, ולכן לצאת לקנדה זה לא רלוונטי ולצאת למקסיקו זה קצת בעייתי עם הקרוואן ולכן אנחנו בוחרים בדרך החוקית, ואם אכן התשלום של 300$ הוא עבור כולנו, אז ההוצאה לא נוראה כל כך (כבר תיקצבתי 1800$ לזה) קראתי בעבר שבכל מדינה זמן התהליך שונה, בטקסס זה לוקח הרבה זמן, כ-4 חודשים וכשנהיה שם זה הזמן המומלץ כדי להגיש את הבקשה, כך שגם אם לא יאשרו לנו, נוכל לסיים את הטיול.
וכפי הנראה נהיה באי ודאות גם לגבי האשרה הראשונה שנקבל בכניסה, בתקווה שהיא תהיה לחצי שנה, וגם לאחר שנגיש את הבקשה להארכה, בתקווה שאכן נקבל אותה.
נהייה אופטימים ונקווה לטוב
יערה -
לא אמרתי לשקר לאף אחדהפקיד לא שואל אותך למה אתה מוסר את הטופס. הוא פשוט לוקח ממך אם אתה נותן לו ולא לוקח אם אתה לא מבקש.
ולא, אתה לא יכול להגיד בכניסה שלא הייתם, הם יודעים. אבל אם הוא משוכנע שזה חלק מהטיול הוא נותן אשרה חדשה לחצי שנה.
ברור שעדיף להגיש בקשה . 300 דולר זה לא הרבה כסף בשביל זה. אבל זה גם מגביל יציאה לקנדה במהלך הטיול, ואם הם מתכוונים בתוך ה-3 חודשים האחרונים להיות ברוקיס הקנדים, צריך לקחת את זה בחשבון
-
לא אמרתי לשקר לאף אחדבטיול הזה אין לנו כוונה להגיע לרוקיז הקנדים, זו לא עונה מתאימה (אנחנו חוזרים בסוף מאי), אבל בתחילת הטיול אנחנו נצא לקנדה פעמיים.
ריקי/אופיר, האם את הטופס I-94 נותנים בגבול רק כאשר לא מתכוונים לחזור לארה"ב?
יערה -
בדיוק כךאם את מתכוונת לחזור את לא מוסרת את הטופס. אם הפקיד הקנדי ישאל תגידי שאת חוזרת ואז הוא לא לוקח.