ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרתי מסלובקיה

פורום אירופה
    4
    8
    1511
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלי_88
      אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם 

לא חושב להעלות בלוג על הנושא ,אשמח לענות על שאלות בכייף.ראיתי בלוג של מיכל וראיתי העלת נושא של אמה ,עדיין התמונות בנייד ובמצלמה ,אבל בגדול שימו לב .מי שלא יכול ללכת ברגל לאותם מקומות שעושים את סלובקיה מיוחדת (גן העדן)

מי שפוחד מרכבל פתוח ,מי שחושב שלהעפיל לחצי דרך לפסגות של הטטרות ולא להמשיך לפסגת השטיט כי יש רוחות באותו יום או פגשנו זוג ששילם עד הפסגה מאות שקלים ולבסוף אישתו פחדה לעלות שיחשוב שוב מה יכול לפצות על טיול ללא כל הנ"ל או להגיע לפסגות ולהנות מערפל ,כמה טיפים קטנים רדו מהאוטוסטראדות סעו בכבישים המגבילים דרך עיירות נהדרות ,יפייפיות נופים גינות מקסימות

קחו מפת נייר גדולה של מרקו פולו קנה מידה 1ל 200000 הצילה אותי קרס לי הגי פי אס מי שלא מתמצא (כמוני לצערי)בתוכנות ניווט חינמיות וכו דאגו לצאת מהארץ עם כל מה שנידרש לכם ההוצאה מצחיקה לעומת מחירי טיסה -השכרת רכב- מלונות וכו בידקו שהכל עובד ,ביזבזתי המון זמן באורנג סלובקיה בקניית סים כולל גלישה ועד עכשיו אף אחד משלוש חנויות של אורנג לא מבין למה לא היה לי וויז 

למרות נסיונותיו של חברי המסור יהודה שניסה להדריך אותי בהורדת תוכנה חינמית של here לא הצלחתי לנווט דרכה אני יודע שמיכל כן עבדה עם התוכנה לשביעות רצונה כדאי לבדוק גיבויים אוכל לציין בגדול את הנאתי ממערת הנטיפים אגטלק -פארק המים בבסנובה -וגולת הכותרת הספא במערה ב-סקלנה טפליצה מדהים 

בכלל אני לאור כתבות "הבנתי " שמישהו תפס יוזמה ופתח איו אטרקציה לתייריים בפועל זה מתחם לבריאות כולל הכל מקום גדול עם מלון מסעדה עיסויים

אלי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יהודה ל.
        יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מסלובקיה

אלי ברוכים השבים

תעלה קצת תמונות בבקשה

• אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מסלובקיה

בוקר טוב וברוכים השבים!

אלי,אני מאוד מאוד מסכימה אתך!

לגבי הניווט,כשאנו טסים עם החברים שלנו,כל עניין הניווט, על החבר. כבלים למיניהם..מפה בדרך כלל יש כזאת או אחרת..

ואני תמיד עם העיניים על השלטים,לא נוהגת..

אני עושה תמיד BPHONE של בזק,כדי להתקשר לארץ ..זה מתאים למי שיש קו בזק בבית. השיחות מחויבות על המספר הביתי בעלות שיחות הנהוגות בארץ.

לנו זה נוח,לא עולה כסף..גם את הדבר החדש של בזק bezeg free wifi עשיתי..

גם,מתאים למי שיש בבית אינטרנט בזק. פשוט מתחבר בקלות לרשת וויפי זמינה בחו"ל. שוב חינם..דווקא היה שימושי.

לגבי מסלולים..הסלובקים הולכים המון. גישה למצודות,מערות,מפלים ועוד..לא נוחה כפי שהורגלנו בטיולים אחרים .למשל אוסטריה,אלפים צרפתיים, סלובניה קרואטיה,אפילו חלק הרומני..זה כנראה חלק מהיופי המיוחד של המדינה. המצב הטבעי שלה. המסלולים שונים. הכיתוב לפעמים פחות ברור. המחשבה של :נתחיל ונראה...לא מתאימה לכולם. לא תמיד יש דרך חזרה נוחה..משאירים את הרכב בחניה אחת,יוצאים ממקום אחר..צורת רכבלים,אבנים,סולמות,ירידה ארוכה שאחרי צריך לעלות באותה הדרך..על הכל כדאי לחשוב.

לא צריך להעתיק במדויק טיול ממטייל אחר..כדאי לברור את המתאים ביותר. ולהתאים לעצמך.

אפשר וכדאי ליהנות מסלובקיה גם מעיירות השקטות,הנופים הירוקים,הערים היפות,המרחצאות,האוכל המגוון. ואפילו קניות.

אנחנו , אחרי מערת הקרח,לא המשכנו למערת הנטיפים..היה די קשה לנו..גם למערת הקרח. היה מקום שהחברה ביקשה להמשיך בלעדיה והיא תמתין לנו. בסוף הספיקה גם לכניסה.

כשעלינו לחריבנוק, בעלי נשאר לטייל בעיירה. גם עצם העליה באותו היום הייתה לא קלה לו .התחלנו במסלול כל שהו ושבנו חזרה..עדיין נהנינו מהנוף היפה..

כנ"ל האגם היפה..פראי ,יפה,אך לא בדיוק מצאנו מה לעשות בו..במיוחד ללא השייט שלא היה..

חוסר תשומת לב במתחם הספא בבסנובו,גרם להוצאה גבוהה ללא ניצול..אבל לא נורא,למדנו משהו. להבא אבדוק ואתשאל טוב יותר בקופות.

אהבנו את הפנסיון חופוק שלנו,וודאי יש עוד כאלה..אפשר בהחלט לקחת כמה לילות ולנוח ברוגע יותר מבלי ריצות.

Sklené Teplice נראים מתאימים לנו מאוד!

בטוחה שהיינו נהנים שם.

• אמה
            אמה נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מסלובקיה

למשל למצודת ספיש...העליה בשיפוע אבל נוחה..עד הכניסה למתחם. בפנים יש עוד עליה פחות קלה ושרשרת תמיכת להחזיק בצד אחד..הירידה עוד יותר קשה כי מחליק על האבנים..אז יוצא מצב שגם העולה וגם היורד מעוניינים להחזיק בשרשרת העזר..אך היא רק בצד אחד..

יש גם מתחם תחתון יפה ומעניין. ראינו אנשים יורדים בשבילים ממנו,ולא מהדרך הראשית. לרגע חששנו שזאת דרך הירידה..וזה ממש לא התאים לנו.

עמדנו והתלבטנו,ופתאום ראינו קבוצה יורדת מהדרך הראשית..רק אז התחלנו לטפס גם

• אלי_88

חזרתי מסלובקיה

יהודה עדיין התמונות בנייד ובמצלמה נתארגן ונישלח 

אמה החבר שלי קנה בישראל חבילה של אורנג ולא הייתה פתוחה לוויז איזה באסה חוויתי ,

לגבי פנסיון חופוק הגענו ליאסנה ללא הזמנת לינה ,רציתי את פנסיון מריה עם בריכת שחייה בכניסה הסתובבתי סביב המקום ולא מצאתי אותו אז נגשתי לחופוק למרות שבבוקינג היה כתוב מלא והופ יש מקום ל2 חדרים ואפילו נישארנו 3 לילות מחיר 20 יורו לא להאמין 

ארוחת הבוקר ממול בhilson החזיקה אותנו עד אחרי הצהריים -וואוו איזו ארוחה יש הכל מכל ובעלות 7 יורו יאנה מאד הצטערה שאמרנו שזהו לא חוזרים יותר 

עשית לי את הטיול עם פסטיבל הפולקלור בצרבני היה מדהים ואני מודה לך רק חבל לי שביזבזתי זמן לחכות לשייט כי נאמר לי שם שהפולקלור עד שעה4 מארח ילדים 

ואחרי 4 המבוגרים רוקדים וזה לא היה נכון איזה נהדר זה היה 

אני רוצה להודות בלי שמות כי אולי אשכח מישהי /ו אז תודה לכל מי שסבל את נידנודי הוסיף פה משהו ושם משהו וכך בניתי את הטיול תודה ענקית לכולם 

אלי

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מסלובקיה

לא עשיתי שיטfrown

בתמונות שלי משם,רואים שאני תכף הורגת מישהו במבט..אחרנו ממש 2 דקות לשיט.

לא מסודר מבחינת לול זמנים,כי אין לוח כזה..יש אנשים?יוצאים..פתאום באה קבוצה ומוכנה לשלם יותר?יצאו..אחרי שהלכנו לשתות קפה לפחות על דונייץ,ראינו רפסודה שטה לה...

• שרון75
                  שרון75 נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מסלובקיה

ברוכים השבים!

Here אפליקציית offline מצוינת. רק להוריד מפות מראש. ולהכניס את האתרים מבעוד מועד - חוסך זמן ובעיקר נעשה שלא לחוצים לצאת לדרך.

• אלי_88

חזרתי מסלובקיה

תודה שרון 

הכל נהדר כשיודעים מה לעשות devil

אלי

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון