אוסלו כמה שאלות
-
אנחנו בעוד שבועיים נהיה באוסלו
אנחנו דתיים
ביום שבת אנחנו רוצים ללכת למוזיאנים שאפשר להזמין כרטיס מראש או שבחינם וקרובים למרכז יש רעיון? חשבנו על ארמון המלך
חוץ מזה יש לנו יום ריק
חשבנו על להשכיר אופניים איפה אפשר חוץ מאוסלו?
האי ביגודי מומלץ? יש עוד איים מומלצים לטייל שם באזור?
המון תודות לכל חברי הפורום
-
אוסלו כמה שאלותמרחק של עד 4 ק"מ (תלוי איפה לנים) פארק vigeland - פארק פסלים מרשים ביותר שאין להחמיצו.
-
אוסלו כמה שאלותגם אני מאוד אהבתי את פארק הפסלים
-
אוסלו כמה שאלותהבנתי זה נעשה ביום שבת
אך מה לגבי היום הריק שלנו?<
-
אוסלו כמה שאלותUPPP
-
אוסלו כמה שאלותחשבתי שכבר מזמן החלטתם לצאת לאחד האיים בסביבת העיר.
שיניתם את דעתכם?
באי ביגדויי, המוזיאונים עולים כסף. תצטרכו לרכוש כרטיסים לפני כניסת השבת. לא זוכר אם המוזיאון הפתוח ששם הוא בחינם או לא. האחרים הם בתשלום והם מענינים מאוד.
השייט לאיים גם עולה כסף. האם שייט נחשב כמו 'נסיעה'?
כל איזור המארינה (מבית האופרה בדרום, דרך המבצר והחלפת המשמר, בית העיריה והאולם שבו מעניקים את פרסי הנובל, כולם במרחק הליכה קלה האחד מהשני. יום טיול קליל ונחמד. אפשרי גם שייט מהפיר שמול בית העיריה.
-
אוסלו כמה שאלותגם המוזיאון הפתוח בתשלום
-
אוסלו כמה שאלותהיי לא שינינו דעתנו, נלך לאיים בחמישי ושבת באזור אוסלו
השאלות שלי הן: איזה מוזיאונים מומלצים באוסלו? איזה איים מומלצים חוץ מביגודי?
-
אוסלו כמה שאלותאיני יודע בדיוק מה אתם (כי אתם 'קבוצה') אוהבים יותר או אוהבים פחות
אני מניח שמוזיאון אמנות לא בדיוק יענינן אתכם (מוזיאון מונק)
אבל, בחצי האי ביגדויי, ישנם כ4 מוזיאונים שאולי תבקרו בכולם ואולי לא.
הראשון 'המוזיאון העממי' שמציג את דרך החיים בנורבגיה בעבר הרחוק. (בתים, כלי עבודה והופעות של רקדנים ואנשים לבושים בבגדים מסורתיים מהעבר.
מוזיאון הספינות הוויקינגיות עם ספינות עתיקות שנמצאו ושוחזרו.
מוזיאון מגלי הקוטב הדרומי עם תצוגה מרשימה של המדע לקוטב, הציוד וגם 'הפתעה', אורות הצפון' שמרצדים כל כמה זמן על התקרה.
יש שם את 'מוזיאון החקלאות' שאולי יעניין אתכם
יש מוזיאון הימאים והימאות.
יש בביגדוי מוזיאון שקשור ליהדות ולהתנגדות לגרמנים במלח"ע 2 שמוצגת בביתו לשעבר של קוויזלינג, שהיה משתף פעולה עם הגרמנים. הווילה לפי זכרוני נלקחה מיהודי.
-
אוסלו כמה שאלותהבנתי, קראתי המון על חצי האי ביגדוי החלטנו לחפש מילוי אחר באותו יום. האם יש רעיונות אחרים מה יש באוסלו?
-
אוסלו כמה שאלותהגלריה הלאומית מומלצת מאוד לטעמי.
אפשר בשבת ללכת להחלפת המשמרות (לא מדהים, אבל נחמד), ולבית העירייה (אם כי ייתכן שהוא בתשלום. אני לא זוכר). כמו כן ללכת לאזור מבצר אקרשוס שהוא יפה לטיול בכל עת.
מעבר להנ"ל, לפארק הפסלים הנפלא ולמוזיאונים באי ביגודיי, לא יודע מה יש לעשות באזור אוסלו במיוחד...יש את הפרלמנט, הרחוב הראשי, אבל מעבר לאווירה הנעימה זה לא משהו מיוחד. המוזיאון הפתוח באי ביגודיי די מומלץ (כמובן לא בשבת...).
-
אוסלו כמה שאלותאוקי תודה רבה. איפה אפשר להשיג כתר נורבגי?