מסלול ל 3 שבועות ביפן
-
שלום רב,
איזה כיף שיש את הפורום הזה והוא כל כך פעיל

שוב אני רושמת פה והפעם אני יותר "חכמה" במה שהייתי רוצה לעשות בטיול :)אנחנו מתכננים טיסה ליפן בספטמבר ל 3 שבועות . אנחנו זוג עם ילד בן 4 .
אנחנו מתכננים לשכור רכב לרוב התקופה.
לפי מה שבנתיים הסתכלנו יש כמה יעדים שהיינו רוצים להגיע אליהם ונשמח לעזרתכם להבין אם זה אפשרי ואיך כדאי לתכנן , (אנחנו נוחתים באוסקה וחוזרים לארץ מטוקיו) :
1. הירושימה
2.טוקיו
3.האלפיים היפנים
4.Takachino Gorge
הרעיון שחשבנו עליו זה :
1. נחיתה באוסקה
2. למחרת רכבת לכיוון דרום ל Takachino
3. לקיחת רכב ב Takachino וטיול באיזור של 3 -4 ימים
4. נסיעה ברכב ( האם זה אפשרי לנסוע ברכב ? ממה שראינו בגוגל מאפ זה בערך 6 שעות נסיעה) להירושימה
5. למחרת טיול בהירושימה ובאי הקרוב
6. נסיעה לאלפיים היפנים עם עצירות ולאחר מכן לטוקיו
7 החזרת רכב בטוקיו ובילוי של 4 ימים ברכבות בטוקיו
מה אתם מציעים ? אפשרי ב 21 יום בלי לחץ מטורף ובכיף.. הנסיעה ל Takachino Gorge שווה את ההשקעה ? באמת יפה שם כמו שרואים בתמונות ?
תודה רבה
רינת
-
מסלול ל 3 שבועות ביפןתכננתם מסלול מקורי ולא שיגרתי, אבל לא ברורה לי הבחירה בטאקצ'ינו מכל המקומות באי קיושו. אמנם נראה מקום יפה אבל לטעמי לא מצדיק 5 ימים מתוך הטיול.
בקיושו יש מקומות יפים ומענינים יותר.
לכן הייתי מציע לכם להגיע ברכבת עד פוקואוקה Fukuoka, לשכור ולהחזיר שם את הרכב ולהקדיש עוד חמישה ימים לטיול באי באיזו שהיא תנועה מעגלית (בסכימה בלבד - פוקואוקה - קגושימה - בפו - פוקואוקה).
את ההמשך הייתי עושה ברכבות לעיר המדהימה קיוטו שהיא עיר חובה בטיול ראשון ביפן ומקדיש לה עוד 4-5 ימים. לפני כן הירושימה + מיאג'ימה יומיים והנה לכם 10-12 ימים.
אם תרצו (וזה רעיון לא רע כלל) לשכור רכב בקיוטו ולעלות צפונה באיזי דרך מוזיאון מיהו (ע"י קיוטו) לעמק קיסו (דרך נגויה) להצפין ככל שהזמן יאפשר עד טאקיאמה ולחזור דרך פוג'י וחמשת האגמים לקיוטו כדי להחזיר את הרכב. זה טיול של 5-6 ימים שאפשר לקצרו אם לא מגיעים לטאקיאמה ל 4 ימים.
מקיוטו לטוקיו ברכבת. אלטרנטיבה תלויית מחיר - לשלם את המחיר החזרת הרכב בטוקיו ולהגיע לשם עם הרכב מפוג'י דרך האקונה. (צריך לבדוק אם זה אפשרי עם חברת ההשכרה).
שאלה - האם לקחתם בחשבון את נושא הנהיגה בצד שמאל?
ועוד הערה - מהירות הנהיגה בדרכים המענינות (ושאינן כבישים מהירים ו/או כבישי אגרה) היא 50 קמ"ש, ולפי זה יש לתכנן זמנים. גוגל מאפס אמנם חיוני וטוב מאד לניווט אבל טועה בגדול בחישוב המהירות וזמני הנסיעה.
-
מסלול ל 3 שבועות ביפןשאלה,
האם בבחירת האתרים אתם מתייחסים לילד, או שהוא משתלב?
-
מסלול ל 3 שבועות ביפןהיי,
תודה רבה על המענה.
לקחו את ההצעות והגענו למסלול הבא :
23.9 Osaka
24.9 רכבת Osaka- Fukuoka
24.9 עד 29.9 אי דרומי ברכב Fukuoka-Kagoshima-Takachino-Beppu-Fukuoka
30.9 רכבת Fukuoka-Kyoto
1-2.10 Kyoto
3.10 עד ה 11.10 רכב ונסיעה לאלפים היפנים חמשת האגמים ופוגי
11.10 עד ה15.10 טוקיו
מה אתם אומרים?
ולקחנו בחשבון את הנהיגה בצד שמאל
והילד הוא לגמרי זורם 
דרך אגב זו פעם ראשונה שאנחנו מתכננים בצורה מפורטת יחסית את הטיול שלנו

תודה רבה על כל עזרה
-
מסלול ל 3 שבועות ביפןבפוקואוקה אין צורך ללון כלל. יורדים מהרכבת, יוצאים מהתחנה, פונים שמאלה, עוברים את הכביש ובמרחק 50 מטר יש סוכנות טויוטה להשכרה. לוקחים רכב ויוצאים לדרך. אותו הדבר בחזרה. מחזירים הרכב ועולים על הרכבת. אני מאד ממליץ לתכנן את הנסיעה בקיושו. תקראו ב japan guide. על יד קגושימה יש עיר קטנה - איזובוקי, עם ספא של חול שחור וולקני. יש את הר הגעש איסו בדרך לבפו ועוד. תבחרו מקסימום חמישה יעדים. האי נראה קטן אבל הוא גדול וארבעה חמישה ימים זה לא הרבה.
-
מסלול ל 3 שבועות ביפןאפשר כבר להתקרב למכתש באסו (Aso)?
-
מסלול ל 3 שבועות ביפן????? לא ב 2015.