ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות לקראת טיול בפרו (ובוליביה?)

פורום דרום אמריקה
    4
    6
    1222
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ziv89
      ziv89 נערך לאחרונה על ידי

אהלן לכולם! wink

טס (לבד) ב-7/8 לחודשיים לפרו, ואם אספיק גם לאחת משכנותיה. בוגר שלושה טיולים בהודו ונפאל, טרקים רבים...

כמה שאלות שעדיין נותרו לי גם אחרי קריאת המידע:

1. להבנתי, כמעט כולם עושים את טרק הוואיוואש בקבוצה מאורגנת, אבל אפשרי גם לצאת אליו לבד עם אוכל, שקי שינה וכו'. אני אגיע לבד להוארז כבר בתחילת אוגוסט. עד כמה סביר שאמצא שותפים לטרק עצמאי בוואיוואש? האם קבוצות כאלה יוצאות לעתים קרובות?

2. לינה בלימה: אם אני מחפש מקבילה ל"מיין באזאר" של דלהי/לקווסאן של בנגקוק - האם מירפלורס הוא המקום? אף על פי שזה רובע שנחשב יוקרתי?

3. בעיית הוויזה לבוליביה: זוהי המדינה שהכי מעניינת אותי מבין שכנותיה של פרו וארצה מאוד להיכנס אליה. מבין שבטיסה אין מה לנסות בכלל. בהנחה שאצטייד בכל המסמכים הדרושים (צילום דרכון בצבע, כרטיס יציאה מהיבשת...) - האם יש סיכוי טוב שאצליח לעבור? מתלבט אם שווה להקדיש לזה את הזמן או מלכתחילה לכוון צפונה - לאקוודור ו/או קולומביה.

4. בהמשך לשאלה הקודמת: האם בצפון צ'ילה מעניין לטייל (באופן תרמילאי, ללא רכב שכור)? לא הצלחתי למצוא מידע רב על האזור. 

תודה רבה לעונים ושבת של שלום!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .Doron
        .Doron נערך לאחרונה על ידי

אין הרבה ישראלים שיוצאים לטרק הוואיי-וואש לא בקבוצה . בעיקר אירופאים . 

אני מניח שתוכל להצטרף לאיזו קבוצה שיוצאת ללא חברה .

אם לא תמצא בוואראז, אתה יכול לסוע לכפר יאמאק , ממנו לכפר השני (שיותר קרוב למחנה הלילה) וללכת משם עד מחנה הלילה הראשון . די סביר ששם תמצא מטייל או מטיילים שהולכים ללא קבוצה .

הרוב המוחלט של התיירים אכן לנים בשכונת מירהפלורס . 

בדרום אמריקה יש HOTEL (מלון) , HOSTEL (מלון בדרגה נמוכה יותר),  HOSPEDAJE (אכסניה . גוגל טרנסלט מתרגם את זה : לינה) .

חיפשתי אכסניות זולות במירהפלורס , באחת האכסניות אמרו לי שלינה בחדר, DORMS , של 5 אנשים בחדר המחיר הוא 52 סול ללילה, ובחדר של 4 אנשים 80 סול ללילה . בסוף מצאתי באכסניה אחרת חדר פרטי עם שרותים ומקלחת בחדר ב- 80 סול (אבל לא כולל ארוחת בוקר) .

לצערי, עברתי את הגיל של לישון בחדרים משותפים . (הצער הוא על הגיל) .

גם הסיורים החינמיים יוצאים ממירהפלורס . הסיור החינמי בלימה בהחלט מומלץ .

גם בקוסקו ובארקיפה הסיורים החינמיים מומלצים .

• ziv89

תודה רבה דורון על כל המידע השימושי!

אם יש מישהו שהגיע לאחרונה לבוליביה/טייל בצפון צ'ילה - אשמח לשמוע! laugh 

• zvikamr
            zvikamr נערך לאחרונה על ידי

/לאחרונה התקשיתי למצוא שותפים לטרק עצמאי בוואיוואש, ובסופו של דבר הצטרפתי לקבוצה מאורגנת דרך סוכנות (ולא הצטערתי - היה אחלה). קבוצות כאלה, בעיקר של ישראלים, יוצאות בעונה כל יומיים-שלושה. אני מניח שעם קצת יותר סבלנות ופשרנות אפשר למצוא שותפים לטרק עצמאי. אבל תתכונן לסחוב הרבה - קר מאוד בלילות וצריך ציוד בהתאם, וכמובן אוכל.

מירפלורס ממש לא דומה למיין באזאר... אבל יש הרבה הוסטלים, חלקם לא יקרים.

אין בעיה של ממש להיכנס לבוליביה אם מתכוננים כראוי. אל תשנה תכניות בגלל העניין הזה.

צפון צ'ילה - שמעתי טובות על סאן פדרו דה אטאקאמה (טרם הייתי). אפשר גם לעבור משם לבוליביה.

• ziv89

תודה רבה צביקה! גם אתה עזרת לי מאוד! laugh

• רוני
                רוני נערך לאחרונה על ידי

כאחד  שהיה  גם  במזרח וגם  באמל"ט  צריך  להביא  בחשבון  שהבטחון  האישי  ביבשת  זו,לא  טוב.  וצריך להזהר  בפרו ,( כמו  ברוב  המדינות ) בעיקר  בלימה  אל  תתפתה  לחפש  שכונות גי'פה כמו  מיין  באזאר.  או  במיראפלורס  או  סאן  איסידרו  (שזה  ממש  לעשירים  משהו  כמו  סביון ,שמה  גם  שוכנת  הקהילה  היהודית)

מידע  נוסף וטוב  על  פרו  תוכל לקבל  באתר "מוצי'לר"..

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון