ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ספארי - מחירים

פורום אפריקה
    2
    4
    5192
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • le_eran
      le_eran נערך לאחרונה על ידי

אני חושב לטייל שבועיים-שלושה באפריקה (טנזניה או דרום אפריקה), ובעיקר מושכים אותי טיולי הספארי (כמובן...).
      לא הייתי עדיין באפריקה, ומחיפושים ברשת וב"למטייל" קיבלתי את הרושם שהספארי הוא עניין מאוד יקר!!! במיוחד יחסית למה שציפיתי מאפריקה, שלא בדיוק ידועה כיבשת בעלת רמת הכנסה גבוהה במיוחד...

שאלות:

האם צריך לצפות להוצאה של, נגיד, 1500 דולר לשבוע, או שאפשר לצאת בהרבה בפחות מזה?

אפשר להיכנס עם רכב שכור לשמורות ולהסתובב בדרכים המסומנות, או שחובה להיצמד למדריך?

יש מצב להגיע לשמורות ולחפש מלון במקום, או שזה לא ריאלי?

יש בשמורות לודג'ים בסיסיים, נקיים וזולים או שהאופציות הן או קמפינג או לודג'ים במחירים מטורפים (לדעתי...)?

האם בטנזניה יש מקומות מעניינים שאינם טיולי בספארי (כי אם המחיר גבוה אז לא יתאים לי מכמה ימים ספארי), חוץ מחופים בטן-גב? האם בטוח לשוטט במדינה זו עם רכב שכור?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

ספארי - מחירים
        אז ככה,,,,
        ספארי באפריקה יקר! נתחיל מטיסות. מחירי הטיסות לאפריקה הם לא פרופורציונליים בהשוואה למקומות אחרים בעולם (לתאילנד למשל) הם יקרים ב30-40% מאשר אותו מרחק למשל אירופה-ארה"ב.
        הכל מיובא לאפריקה כולל דלק שזה מטורף לגמרי במדינות מסויימות.
        מכוון שאין מערכות בקרה כמו בעולם המערבי כולל שירותי בנקים ברמות נמוכות (זה משתפר) אין שרותי כרטיסי אשראי ולכן השכרת רכב תהייה תמיד (בייחוד 4X4) עם נהג צמוד. מכאן התפתח נושא "המדריכים"
        עשיתי אלפים רבים של ק"מ ספארי בכל אפריקה לבד ואיני מרגיש שהפסדתי משהו. לומדים על החיות-העצים והציפורים ואפשר להנות.
        לCAMP בסיסי, צריך להרשם מראש.
        (דרום אפריקה, נחשבת כמו מדינה מערבית, הכל שם יחסית מסודר)שם אתה יכל לעשות הכל בנהיגה עצמית. בשביל הכייף רצויי שלא תהייה לבד ותשוחח עם עצמך כל היום. לחלוק חוויות, זה נפלא.
        אין מצב של "להגיע ולחפש מלון" אין חיה כזאת. אפשר לארגן מהיום למחר בערים שקרובות לשמורות. תמיד תמצא מקום שינה, לפעמים תצטרך להתכלב.
        התרמילאים טוענים ש$1000 לחודש מספיק באפריקה. לא יכל לענות. ישנן מדינות ש"יום שמורה" עולה בהן $100
        בטנזניה בטוח "לשוטט" רצוי שתדע מראש מי הנהג ומאיזה כפר הוא יצא ומי בעליו שלא יעבדו עליך.
        בטנזניה יש מקומות מענינים מאוד כמו מואנזה זונגוונגה ומוטווארה אבל איני חושב שתבקר בהם מחמת מחסור כיס.
        • le_eran
          le_eran נערך לאחרונה על ידי

מה הרכיב היקר בעצם בספארי?
          מחירי הכניסה לשמורות? המלונות? יש מצב לחסוך משמעותית באחד הרכיבים של העלות? לאן הולך כל הכסף?
          זה שהטיסות יקרות לא הפתיע אותי, אבל מאוד הפתיע העלות שם. ציפיתי למשהו ממש זול, נגיד 10 דולר ליום Very Happy , ומתברר שהשהות שם יקרה יותר מבאירופה, מה שממש מוזר לי...
          וזה לא שהתשתיות מצדיקות את העלות, נכון?
          • Eytanin
            Eytanin נערך לאחרונה על ידי

מה הרכיב היקר בעצם בספארי?
            ערן
            המיסויי על תיירים הוא גבוה. חלקו נסתר ומתווסף למחיר המלון חלקו גלויי. (יש הבדל במחירי מעבורת לזנזיבר בין מקומיים ותיירים למשל)
            כניסות לשמורות, מאוד יקרות, $100 ליום בטנזניה ו30 בקניה. בדרום אפריקה זה $24 בקרוגר למשל
            אז בשביל לחסוך צריך הרבה סבלנות והמן שעורי בית
            ללא ספארי תוכל לישון בבית הארחה מקומי בִ$5 ליום ותוכל לאכול שתי ארוחות משביעות של אורז ושעועית בעוד $4 ליום
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון