ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!בלבלת לי את היוצרות עכשיו.
מתכננת עם כל המשפחה הגדולה חופשת פסח, עד לפני יומיים היעד המתוכנן היה בכלל באזור ברדנבורג בגרמניה.
ועכשיו ראיתי את הבית ששכרתם ואמרתי....אולי (עוד פעם) הולנד?
אבל למרות שעשית לי בלבול, תודה על החוויה והזווית האחרת.
(כן ירבו)
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!אני זוכר את הלחץ הקל שתפס אותי אחרי הזמנת כרטיסים להולנד שנה שעברה. אנחנו אוהבי הטבע, חובבי פלגי המים וההרים, בוגרי היער השחור פתאום נמצא את עצמנו בפלאטו האין סופי והמשעמם של הולנד????? יצאתי עם לא מעט חששות אבל המדינה הזו פשוט מדהימה בשלווה שלה, ביופי המיוחד שלה ובפנקייקים הקטנים עם חמאה ואבקת סוכר שלה....
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!גם לי היו מעט חששות כאלו, שאחרי כל הנופים המרשימים ממדינות אחרות עם כרי הדשא והרי הענק, נמצא את עצמנו במדינה שטוחה ומשעממת (מבחינת נופים), אך לשמחתי הנופים נהדרים וירוקים, כל המדינה מלאה בתעלות מים, כפרים ציוריים, בתים מקסימים, ערים יפהפיות עם מבנים מיוחדים, וכמובן - הצ'יפס עם המיונז, שבחיים לא חשבתי שאפשר לשלב את שניהם ביחד ושיצא מוצלח וטעים מאוד...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ארז,
תודה רבה עבור השיתוף.
הינו בהולנד מעט מידיי זמן לפני המון שנים.
אהבנו מאוד את אמסטרדאם ואת ההולנדים.
נהדר לקרוא שהיא יעד מעולה למשפחה רב גילית.טיולים אלו הם הרבה יותר מורכבים וקשים לתכנון ולביצוע מאשר טיולים בזוג או עם ילדים.
אנחנו חייבים לחזור לסיבוב נוסף ושונה. נתת לי רעיון לגבי הרכב המטיילים.
נילי
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ארז,
איזה כייף שנכנסתי לסיפור שלך!!!!
גם אנחנו הקיץ בהולנד (הולנד בפעם הרביעית עם הילדים, אז הפעם רק פריזלנד, צפון הולנד ואמסטרדם...) בטוח אקבל כמה רעיונות מהסיפור שלך.
מחכה לשמוע על העיירה שהתגוררתם בה.
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!ארז היקר שמחה לראות שהתחלת לספר. בפורום אין רגע דל וסיפור רודף סיפור. היפה הוא שלכל סיפור יש מתעניינים שונים ביעד המסופר. אני עוד יום מסיימת ומפנה לך את הבמה. ההתחלה מאד מעניינת. זה שהצלחת למצוא כזו קלנועית זה דבר גדול ובטוח יעזור לעוד כמה אנשים עם מוגבלויות. אני ביקרתי בהולנד פעם ראשונה עם חברה כשהיינו סטודנטיות ופעם שניה בהרכב משפחתי עם בנותינו כשהיו קטנות. נהניתי מאד והייתי חוזרת לשם. אז ממתינה בכיף לטיול.
רחל לבון
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!היי ארז,
יופי של סיפור מתפתח כאן על יופי של יעד וגם אני מצטרף למחיאות הכפיים על ההחלטה להתמקד כך במדינה אחת ולנשום אותה עמוק לתוך הנשמה.
מוריד בפניכם את הכובע בעניין ההרכב והקלנועית!!
שמוליק
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!הכבוד הוא לי לכל המצטרפים...
יונית - אני הצלחתי לבלבל אותך

אביחי - אתה לא תאמין אבל קניתי את הפנקייקים הקטנים האלה - חבילה של 72 יחידות והבאתי לארץ...
גילצ' - דווקא מהצ'יפס משום מה לא התלהבתי
נילי - אני יכול להגיד לך שלמרות שהטיול עדיין טרי טרי טרי כבר החלטנו: לאמסטרדם אנחנו חוזרים
מיקה - כיף לכם אני אספר גם אספר
רחל - הבמה גדולה והמקום רחב את יכולה להמשיך ולספר, אני נהנה מהטיול שלך
שמוליק - ברוך הבא מהאלפים ותודה רבה, אכן הרכב מאתגר וחמותי מודה לי כל יום על הקלנועית הזו...
אז עם שורה נכבדת כזו הגיע הזמן להתחיל
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!התחלה שלווה מספר אחת
העמסנו את טפינו, ילדינו, נשינו, סבתותינו, עגלותינו ומזוודותינו ( 26 מזוודות למי שמתעניין ) ועלינו להסעת מיניבוס נתבג"ה
ההסעה הייתה משתלמת מבחינה כלכלית במקום חנייה של שלושה רכבים
הייתה נוחה גם בהלוך וגם בחזור. לא מחכים לא נגררים, פשוט וכדאי.
התחלה שלווה מספר שתיים
מי שלא ראה את נתב"ג ביום שבת לא ראה את נתב"ג מימיו...
שקט רגוע ( זה אותו נתב"ג שעוד מעט יעברו בו מאות אלפי אנשים ??? )
מלבד התורים המסורתיים בכל נקודת מעבר שעברו מהר יחסית
הגענו לדיוטי פרי ואפילו שם חווית הקנייה הייתה רגועה
טיסה נעימה עם חברת טרנסאוויה, נחיתה מאוחרת, אומנם, בסכיפהול אך המתנה של שני רכבי טרנזיט מפוארים ( עם מוזיקה ערבית ברקע שהשתיקה אותנו לשעה קלה עד שהגענו... )
והגעה למלון לשינה
אז מי ששלף שלווה במערכה הראשונה
שלא יתפלא לראות ממנה כמויות נכבדות במערכות הבאות...
זו התמונה שהתגלתה לנו ( התמונה מהאתר כי בשעה 03:00 לאף אחד לא היה כח לצלם... )
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!למחרת קמנו ליום אביבי נפלא והשמש ביצבצה לה מבעד לעננים.
היינו רצים לקבל את פניה יותר בהתלהבות אם היינו יודעים שבימים הבאים היא לא כל כך תשמח לקראתנו ותישאר לה מאחורי עבים אפורים וגשם טורדני.
אבל באותו רגע היינו שמחים.
התחלנו את שיטוטינו בכיכר דאם ההכרחית ובמדרחובים היוצאים ממנה.
כיוון שהיה יום ראשון, אפילו הלוליין התורן היה משועמם שם ( נדמה לי ששמעתי אותו מזמזם בשקט את sunday bloody sunday של U2 ).
שמנו פעמינו לכיכר Nieuwmarkt square שבמרכזה ממוקם בית השקילה הישן מצודת WAAG. שם מתקיים לו מדי יום ראשון שוק יד שניה נחמד
פה המקום להזכיר ולהזהיר שבמשפחתנו שוק יומי הוא הכרח קיומי!!!
להתחיל, לעבור או לסיים בו את היום, בלי שוק יומי המדריך בסכנת פיטורים...
בתוך בית השקילה שוכנת לה מסעדה/בית קפה ששם שאר החבורה שלא מוצאת נחמה בשיטוטי שווקים נחה לה את יומה הראשון באמסטרדם.
ניתן לראות בתמונה את השוק שמפריע למראה של המצודה
( או את המצודה שנכנסה לפריים של השוק - תלוי את מי שואלים )
כך או כך אותי הטרידה המחשבה שבכיכר זו ריכזו את היהודים למשלוח למחנות ההשמדה...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!משם המשכנו אל היעד הבא שלנו: מוזיאון רמברנדט
לא מוזיאון שהיה בתוכניות שלנו, אבל היה קרוב אלינו, לא עמוס בדרך כלל ושם החלטנו לקנות את כרטיס המוזיאונים שהצדיק את מחירו הגדול באותו רגע, רק בסוף הטיול.
המוזיאון עצמו קצת קטן וצפוף אבל התמונות יפות ומרשימות ( חלקנו חשב שאפילו יותר יפות משל ואן גוך שנגיע אליו בהמשך - אבל זה כבר עניין של טעם ).
למי שהתמונה הראשונה מוכרת, זה כבוד קטן לסיפור הטיול של זיוה שליווה אותנו וגם היא צירפה תמונה זו
לפי החישוב שלי זיוה הייתה שם לפנינו ביומיים שלושה...
.
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!התכוונתי לתמונה עם הפרצוף שבנו מגלגלי האופניים.
המשכנו את הסיבוב הנעים ברחובות והגענו עד לכיכר SPUI שם התקיים יריד אומנים שבועי ושם היינו אמורים להיכנס לחצר בחינהוף אך עקב השעה המאוחרת !!!
17:00 המקום היה סגור
דרך אגב לקח לנו זמן להתרגל לעובדה ש 17:00 זה שעה הרת גורל והרבה מן האמסטרדמים זונחים את עיסוקיהם הפחות חשובים ועוברים לעיסוק המשמעותי ביותר שלהם: רכיבת אופניים בפארק וונדל.
ואם כבר הזכרנו רכיבת אופניים.
ברור שידענו זאת קודם אבל מי שלא חווה זאת לא מבין:
עשרות אלפי זוגות אופניים עוברים על פניך באופן לא מתקבל על הדעת בכלל
כשלהם יש את זכות הקדימה והם מתעצבנים אם אתה לא זז.
בכלל לחצות כביש זו משימה בלתי אפשרית:
רכבים, רכבות, זוגות אופניים והולכי רגל, אתה בטוח נתקע במשהו...
לנו הייתה שיטה: לחצות ולהתפלל

-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!לאחר הפסקה קטנה בבית המלון למנוחה והחלפת כוחות, יצאו חלקנו לבית אנה פרנק. עקב השינוי שהיה שם החל מחודש יוני לא הספקנו להזמין כרטיסים ונאלצנו להגיע בשעה שלא מזמינים כרטיסים ועומדים בתור עם כולם...
החלטנו להגיע בשעה מאוחרת, שעה שהומלצה פה בפורום ואכן הגענו ב 20:30 ( פתוח עד 22:00 ) והתור היה רק 10 מטר מהשער כ 15 דקות המתנה
למחרת כשעברנו בסביבה התור היה פי 5 בערך...
הביקור במקום חובה !
ההסבר מוחשי וכואב וכיוון שקראתי את היומן שלה לפני שנסעתי גם התחברתי לתיאורים שלה כמו מגדל הפעמונים אותו הייתה רואה מבעד לחלון עליית הגג.
הילד הקטן שלנו ( בן 13 ) גם גילה עניין וסקרנות אבל החלטנו שאת הקטנה יותר
( בת 6 ) נשאיר במלון. לא לפני שהסברנו לה בפירוט לאן אנחנו הולכים ומי זו אנה פרנק.
למקום הבא שהלכנו אפתח חלון נוסף למען הכבוד...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!למקום הבא עשינו פיצול ראשון הכרחי:
הסבתות נשארו לשמור על הקטנים במלון.
החברה הצעירים הלכו להם לדרכם ואנחנו שני הזוגות פנינו לרובע המפוקפק...
התחלנו בביקור קצר במוזיאון הסקס - נחמד ולא יקר, להיכנס לאווירה.
אבל הרובע עצמו היה עמוס בתיירים ומקומיים שבאו הן לראות ( כמונו ) והן לרכוש...
אווירה לא הכי טהורה שיש ולא ברור לי למה היו כאלה שהמליצו לי ללכת עם ילדים למקום - ממש לא !
הנשים אומנם יפות, אך מוצגות בצורה זולה ומבזה.
אולי אם היו משולבים בתצוגה גם גברים זה היה נותן איזה שיווין ואולי היה ניתן להנות מהאווירה, אבל לסיכום: לראות ולחזור.
ופה תם לו היום הראשון באמסטרדם ובהולנד
יום כיף וארוך וגדוש בחוויות
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!למען הסר ספק: התכוונתי לראות ולחזור... למלון.
יום שני - אמסטרדם ברטוב

היום התחיל עם גשם קליל שלמרות תקוותינו לא פסק ואף החמיר בהמשך
התחלנו את היום בשוק יורדאן שמתקיים בכל יום שני בשכונה
הגשם הקליל התגבר והפך למטר לא פשוט בכלל
אל ההולנדים שהדבר לא הפריע להם כנראה, הצטרפו חבורת הנשים שלנו שהסתובבו בשוק כאילו מדובר בהליכה קלילה במדרחוב נחלת בניימין בשעת ערביים של יום סתווי...
שאר החבורה שגשם כזה מפר את שלוותה במעט פנו להיכנס לבית הקפה המומלץ WINKEL
עם כל הגשם והמטריות הדבר לא הפריע לתור שהשתרך שם לפני בית הקפה
אחרי מספר דקות של המתנה הבנתי שיש גבול לשם המפורסם של פאי התפוחים שלהם ויגשנו לבית הקפה הצמוד אליהם שהיה פנוי והחל להתמלא ככל שהמים המשיכו לרדת.
חברים העוגות לא היו פחות טעימות והקפה לא פחות חם
אחרי שכולם הצטרפו אלינו המשכנו לשבת ולהזמין מדי זמן מה עוד קפה כדי שלא נישלח לשלוליות שבחוץ
ורק לאחר שנרגע קצת המשכנו לטייל בהמשך השוק שנסגר מוקדם מן הצפוי
וטיילנו בחנויות, בסמטאות, בגשרים ובתעלות של הרובע היפה הזה.
העיכוב שהיה לנו מנע מאיתנו להמשיך לאזור תשעת הרחובות שהיה בתכנון
והתחלנו בחזרה לכיוון המלון
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!המשך היום היה גם לא הכי פשוט שאפשר אבל אתעד אותו למען הדורות הבאים
הוא התחיל בעצירה קלה לארוחה במקום עם שלט בעברית:
" הפלאפל הכי טוב בעיר"
והתברר כנפילה הכי גדולה שלנו בהולנד - לא להתקרב...
והמשיך עם השכרת הרכבים
שכרתי דרך חברת סיקסט שהיה לה סניף בתחנה המרכזית הליכה של 5 דקות מהמלון, אמור להיות קליל...
בפועל מתוך 3 רכבים שהוזמנו רק רכב אחד חיכה לנו
כששני הרכבים האחרים מחכים לנו אחר כבוד בשדה התעופה

בעודי מתכונן לפצוח בדרישות כגון: "איפה המנהל פה ?"
ראיתי שמי שעשה את הטעות זה עבדכם הנאמן ולא אחר
בטופס כתוב בפירוש סכיפהול
טעות בהקלדה בעת ההזמנה על מיקום לקיחה אחד ומיקום החזרה שונה
איך זה שברכב אחד הקלדתי נכון - אין לי מושג
אולי מלמעלה רצו שיהיה לנו איך להגיע לשדה תעופה...
נקצר את העניין: לקחנו, נסענו, הגענו, לקחנו וחזרנו
נקודת האור היחידה ( שתתברר בסוף הטיול כנקודה קריטית ביותר!!!!!!!!!!!!! )
שלמדנו להכיר את שדה התעופה:
איפה מחזירים רכבים
איך חוזרים לשדה עצמו
איפה מחזירים את המפתחות ב KEY BOX
נתונים הרי גורל שעזרו לנו כשחזרנו לשדה כעבור 11 ימים
עוד שני צ'ופרים קטנים שקיבלנו כיוון שהגענו מאוחר
רכב אחד שודרג לאוטומטי ללא תוספת מחיר
ורכב שני שודרג לג'יפון BMW גם הוא אוט' עם תוספת של 50 יורו לכל התקופה
אז היה שווה למרות הכל...
עזבנו את המלון ונסענו צפונה לכיוון העיירה beemster
הנסיעה מהעיר, הנופים שהתגלו לנו לראשונה והמוזיקה ברקע שחררו אותנו קצת מהלחץ של השעות האחרונות
ושמענו את השיר מהסרט משפחת בלייה
פסקול נהדר שליווה אותנו רבות בנסיעה זו
סרט שראינו לפני הנסיע ולמרות שהוא מאזור הכפרי הצרפתי זו ההרגשה שליוותה אותנו
ואם מישהו יכול לעזור לי לצרף את השיר כסרטון ולא קישור אני אודה לו מאוד...
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!היי... מה פתאום משעמם?
הולנד מגניבה ומקסימה בו זמנית.
אשתקד הינו עם 2 מתבגרות וילד ונהנו במיוחד.
עכשו, שכל כך חם פה בארץ הייתי עולה על המטוס הראשון לסכיפול...
שאפו על הלוגסטיקה של טיול רב משתתפים.
לומדת לי פה איך עושים את זה וכשאהיה סבתא איישם

-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!יש לי פינה חמה בלב להולנד. סבתא של בן הזוג גדלה שם, והולנדית עוברת מאז במשפחה כשפה שניה [בצד של האיש, אנגלית היא שפת אם].
אני מאד מזדהה עם הנחת, עם הרצון להעמיק ועם ההנאה. האחיינים מצד בן הזוג אומרים שמכל ערי אירופה הם הכי אוהבים את אמסטרדם.
אז גם אני פה, עוקבת וקוראת ונהנית, אלו ממש נופי ילדות [אמנם לא שלי, אבל הנוסטלגיה חדרה עמוק והיו כבר כמה טיולי שורשים שם] למשל ביתן הגינה השקוף בתמונה בהודעה השניה שלך בשרשור - העתק מדויק של ביתן הגינה שעומד עד היום בחצר הבית שבו גדל בן הזוג, באנגליה.
לקחתי לתשומת לבי את הטיפ שלך לגבי הקלנועית, אמא של בן הזוג מאד רוצה לחזור לבקר בהולנד אבל גם היא מוגבלת בניידות, זה רעיון מצוין, נציע לה.
[ניסיתי בשבילך וגם אני לא הצלחתי לקשר את השיר כפי שרצית, כך שכנראה זו בעיה בקישור / באתר ולא רק אצלך]
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!הי, לרגע חשבתי - מה עושה פה התמונה שלי?
התמונות האלה של אמסטרדם: האופניים, בתי התעלה... משגעות אותי.
החוויה הזאת של רוכבי האופניים שהם מלכי הכביש זה באמת משהו שצריך להרגיש. מדינה שלמה על גלגלים. אצלנו היה שיטה אחרת לחצות כבישים. הבת שיגעה אותי: אמא, את הולכת בנתיב של רוכבי האופניים, תזוזי הצדה, תלכי מכאן, לא... מכאן, חכי, תעצרי...
זאתי, כאילו נולדה באמסטרדם. היא יודעת הכול. עשיתי מה שהמתבגרת שלי אמרה לי וזהו. לא היתה אפשרות אחרת.
בעניין אנה -
היומן שלה מאוד מרגש. גם אני קראתי סמוך לביקור. אם לא בילדות אז לפחות להשלים את החור עכשיו (איך, איך, איך לא קראתי עד היום? מפגרת). הביקור בבית בעיני קצת פחות מרגש מהקריאה אבל אין ספק שהוא משמעותי. לא הצלחתי להבין מה עושים שם עם ילדים קטנים. בעיני זה לא בשבילם. אני רואה שגם אתם חשבתם ככה.
מחכה בקוצר רוח לחוויות מביימסטר.
-
ארץ השפלה - יעד מלחיץ ומשעמם ???!!!let it - ברור שאני זוכר שהיית בהולנד !! הצחוק שהטיול שלך גרם לנו, לפני שיצאנו להולנד, הפך להערכה רבה דווקא ללוגיסטיקה שלכם !
כל פעם שראינו תעלה עם סירה בתוכה היינו נזכרים, מחייכים ולא מבינים איך עשיתם את זה...
אוליב - אני שמח שאת נהנית והצלחתי להעלות בך רגש נוסטלגי...
ביתן הגינה הזה היה בוילה אותה שכרנו וצד את עיננו מהיום הראשון ונתקלנו בו במספר מקומות - ממש מיוחד.
איזה יופי שהטיפ של הקלנועית שלי יכול להיות טוב לעוד אנשים
תנסו זה כדאי
ותודה לגבי הנסיון על הסרטון, לא נורא...
זיוה - אין מה לעשות הדור הבא הוא השולטטט

הילדים שלי גם אהבו את אמסטרדם ואני רוצה לומר לך שגם אני ואשתי לא אמרנו את המילה האחרונה בעיר הזאת.
החוויות ממשיכות...