מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?
-
ממש לא נעים לי להכניס לראש שלכם דאגות ובכך להיות עוכרת שמחות, אבל הנושא הזה נראה לי חשוב! ואני מתנצלת על אורך הטקסט אבל לא הצלחתי לכתוב גם קצר וגם ברור מספיק.
הנושא העיקרי שאני מנסה לבחון בדיון הזה הוא צד שלישי ונזקי גוף, אבל כמובן שזאת הזדמנות לדון מחדש בכל המרכיבים של ביטוח הרכב השכור.
הצעה מאוד מפתה של רכב שכור באקספדיה גרמה לי לנסות להבין את נושא הביטוחים ולראות אם אני יכולה לעשות השלמת ביטוחים במקום אחר וזה משתלם.
אף פעם לא שכרתי רכב מאקספדיה, תמיד רק דרך ספקים ישראליים או דרך רנטלקארס (באמצעות אורן מרום שלנו) שנראה לי שכיום יש להם את חבילת הכיסוי לנזקים לרכב הכי טובה שיש בשוק הישראלי.
בתור התחלה חזרתי וקראתי את הסכם השכירות שקיבלתי מ"אלומה" בנסיעתי האחרונה לארה"ב. אלומה זה אלמו ישראל. כשנסעתי היה נדמה לי ששכירות הרכב שלי כוללת את כל הביטוחים, כנראה בגלל הפתיון שקוראים לו "ביטול השתתפות עצמית" שכולנו אוהבים אותו יותר מ"החזר השתתפות עצמית" ושנותן לנו את התחושה המדומה שבשום מקרה לא נצטרך להכניס יד לכיס.
כבר היו כאן בפורום בעבר מספר דיונים על פגיעת הרכב ועל זה שברוב החברות מרכב תחתון, שמשות, מראות, צמיגים ואולי עוד משהו שאני לא זוכרת לא כלולים.
יש חברות שמוכרות את הכיסוי הזה ויש שלא. אם מישהו יודע איך אפשר להוסיף את התוספות האלה עצמאית וכמה זה עולה אני בטוחה שכולם ישמחו לשמוע.
כבר היו כאן עוד דיונים בפורום בעבר על החזר השתתפות עצמית ועל העובדה שניתן לרכוש ביטוח להחזר השתתפות עצמית, בגבולות מסויימים, כתוסף לביטוח הנסיעות בחו"ל. גם בנושא הזה אם למישהו יש הבהרות וחידושים אשמח לשמוע.
אני לא זוכרת שום דיון בסוגית נזקי גוף של נוסעי הרכב ושל נוסעי רכב אחר אם פגענו בו חס וחלילה וזה נראה לי הכסף הגדול!!!!
עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי. אם היה דיון כזה אני בטוחה שכולם ישמחו אם מי שיודע יוסיף קישור.
לא מצאתי דרך להוסיף את הקובץ של ההסכם עם אלמו לשרשור. אם מישהו יודע איך עושים את זה ויסביר לי אשמח לצרף. מועתק בסוף באותיות מודגשות הקטע שהטריד אותי.
נדמה לי שרובנו מסתמכים איכשהו על ביטוח נסיעות לחו"ל שאנחנו רוכשים בהיבט של נזקי גוף במקרה תאונה. אבל מה קורה אם מצטרף אלינו לנסיעה ברכב מישהו מקומי? האם הוא מבוטח? במקרה שלי למשל נסעו איתנו הבן ואשתו שמתגוררים בארה"ב. אין לי מושג האם ביטוח הבריאות שלהם כולל כיסוי לתאונות דרכים.
בדקתי את שובר השכירות מאלדן ישראל לרכב ששכרתי בנסיעה לפני כן למילאנו. את הרכב קיבלתי מיורופקאר. בשובר לא כתוב כלום על נזקי גוף. אבל על מה חתמתי בשדה התעופה כשקיבלתי את הרכב? מישהו פעם קרא ויודע? והאם העובדה שקיבלנו נייר מספק ישראלי שלא כתוב בו כלום על נזקי גוף מכסה אותנו?
אשמח אם מישהו ירגיע.... וכל הארה תתקבל בברכה לטובת כולנו
תודה,
דבורה
הקטע המצורף מועתק מהסכם השכירות עם אלמו:
ביטוח צד ג' -
ביטוח מסוג זה מכסה את אחריות השוכר לנזקי רכוש ו/או גוף שעלולים להיגרם לצד ג', במהלך שימושך ברכב.
ביטוח צד ג' הכלול בהסכמי שכירות הרכב בצפון אמריקה מספק כיסוי מינימלי בלבד לשוכר הרכב או לנהגים הנוספים הרשומים בהסכם שכירות הרכב. לכן, אנו ממליצים כי תרכוש באמצעותנו או מספק הרכב הרחבה לכיסוי ביטוחי זה. הרחבה זו קרויה SLI - Supplement Liability Insurance או EP - Extended Protection .
שים לב, ביטוח זה אינו כולל כיסוי ביטוחי מפני תאונות אישיות לנהג ולנוסעים ברכב או לרכוש האישי של הנהג או הנוסעים ברכב. לכן, אנו ממליצים כי תרכוש בנפרד את הכיסוי הביטוחי המתאים לצרכיך ולחילופין כי תבדוק עם ספק הרכב, בעת לקיחת הרכב, אילו כיסויים ביטוחיים נוספים מוצעים על ידו לשם כך.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?מנסה לעזור.
[הערה מקדימה - איני מומחית בענייני רכב, אלא רק מנסיוני האישי ביומיום ובנסיעות לחו"ל].
באופן כללי, מקובל [לפחות בישראל] שלרכב יש שלושה סוגי ביטוחים: ביטוח חובה, ביטוח מקיף, וביטוח צד ג'.
ביטוח חובה הוא ביטוח שאמור לכסות נזקי גוף כתוצאה מתאונה של הנהג, הנוסעים ברכב וגם הנוסעים מחוץ לרכב. הוא אמור לכסות נזקי גוף ואותם בלבד.
בישראל, אסור לרכב לעלות על הכביש ללא ביטוח חובה. למיטב ידיעתי כך המצב גם באירופה. בארה"ב ובמדינות אסיה והמזרח הרחוק לא בדקתי [בארה"ב לא נהגתי, באסיה והמזרח הרחוק נהגתי באופנוע בלי ביטוח. כן, עשיתי שטויות פעם].
ביטוח מקיף הוא ביטוח שאמור לכסות נזקי רכוש של הרכב עצמו. הוא יכול לכלול רק ביטוח לגבי נזקים של הרכב, ויכול לכלול גם ביטוח צד ג' - שכולל כיסוי נזקי רכוש של צד שלישי [כלומר לא הנהג ולא הרכב שבו הוא נהג].
כמובן שלכל סוג ביטוח יש תנאים שונים. ביטוח חובה מכסה נזקי גוף. ביטוח צד ג' מכסה נזקי רכוש של צד שלישי. הגיוני מאד שבביטוח שעוסק בנזקי רכוש, לא תהיה התיחסות לנזקי גוף.
כשאת שוכרת רכב מחברת השכרה ישראלית או אירופאית שפועלת לפי חוק, הרכב אמור להיות מבוטח בביטוח החובה.
אם את מעוניינת גם בביטוח מקיף, עם או בלי צד ג', את צריכה לשלם על זה.
אם את מעוניינת בנוסף בביטוח ביטול השתתפות עצמית - כלומר, שלא תחויבי כלל על ההשתתפות העצמית המובנית בביטוחים המכסים רכוש - את משלמת ביטוח השתתפות עצמית.
אם את מעוניינת בכיסוי על נזקים לחלקים ברכב שהביטוח המקיף לא מכסה - תצטרכי לשלם גם ביטוח כזה.
כל זה כתוב באותיות הקטנות. אנחנו קוראים אותן, אבל אנחנו גם לא שוכרים מחברות ישראליות אלא מקומיות, באופן גורף זה יוצא לנו זול יותר ונוח בהרבה.
הציטוט המודגש בהודעתך מתיחס לביטוח צד ג'. כלומר, לביטוח שעניינו נזקי רכוש של מי שאינו הנהג ואינו הרכב המבוטח, ונגרמו על ידי מי משניהם.
כמובן שביטוח זה אינו מכסה נזקי גוף. שכן נזקי גוף אמורים להיות מכוסים על ידי ביטוח אחר - ביטוח החובה.
אם את חוששת, דברי עם הסוכן או עם החברה ותוודאי שלרכב יש ביטוח חובה.
כשיש ביטוח חובה, הוא מבטח את כל הנוסעים ברכב, לא משנה אזרחי איזו מדינה ולמה הם נכנסו לרכב. בדוגמא שהבאת, אם ח"ו קרובי המשפחה שברכב היו נפגעים, מי שאמור להיות אחראי לפיצוי על נזקי גוף לא היה הביטוח הרפואי האישי שלהם, אלא ביטוח החובה של הרכב שבו הם נסעו. במידה ומדובר בתאונה בין שני כלי רכב, אז הביטוח של הרכב הנפגע יכול לתבוע את הוצאותיו מן הביטוח של הרכב הפוגע.
מקוה שעזרתי.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?רק הערה קטנטונת -
לקראת נסיעתי הנוכחית הסתבר לי שביטוח הנסיעות של פאספורט כארד מהסוג אותו רכשתי כלל גם פרק של החזר השתתפות עצמית (לא ביטול. החזר) מה שאיפשר לי לוותר על הרכיב הזהה בשלב השכרת הרכב.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?עוד הערה:
'ביטוח חובה' פרושו היחיד הוא 'כיסוי נזקי צד ג' כלומר לנהג ולרכב אין כל כיסוי ביטוחי אבל לרכבים בהם פגע הנהג, למבנים ולנוסעים או הולכי רגל שנפגעו, יש כיסוי.
'ביטוח מקיף' נועד לכסות נזקי גוף לנהג ונזק הפסדי לרכב. כמובן שיש סעיפים המונעים מבעל רכב שנת 2000 לבקש במקרה של טוטל-לוס, רכב חדש. הוא יקבל רק את ערך הרכב בהתאם לשנת הייצור כמובן. גם הזנחה בטיפול (למשל מעצור יד לא תקין) יכול לפגוע בתביעתו של הנהג.
מעבר לכך, חברות השכרה בעלות ציי רכב גדולים, לא יעשו ביטוח מקיף לצי הרכב שלהם. הם יוציאו רק פוליסות צד ג' ואת השאר הן יעשו 'ביטוח' אין-האוס. כלומר הן לוקחות את כספו של הנהג ששכר את הרכב ובהתאם לבטטיסטיקה המקובלת עושים לעצמם 'חיתום' (לעולם לא תראו בחברות הגדולות את העתק פוליסת הביטוח בינן לבין 'חברת ביטוח') ולכן הם יכולים להרשות לעצמם איזו החרגה שרק ירצו (שמשות, מרכב תחתון וכו') ועל שהוכר להשלים עם רוע הגזרה ולשלם.
בעקרון זהו מעין 'בלוף ביטוחי' שהשוכר משתתף בו מבלי לדעת את העובדות כולן.
בביטוח מכונית 'רגיל' בכל העולם, אין שום התיחסות להחרגות שתמצאו כדבר יום יומי אצל חברות ההשכרה.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?גם אני חשבתי כמוכם עד שנתקלתי בהערות מהסוג הזה, המופיעה בנושא הביטוחים באתר של אופרן :
בנוסף, כדאי לשים לב שתנאי עסקת שכירות הרכב אינם כוללים ביטוח רפואי ו/או ביטוח נזקי גוף או רכוש, לך, לכל נהג נוסף ו/או לנוסעים ברכב המושכר, לרבות כתוצאה מתאונות דרכים שעלולים להיגרם (חו"ח) תוך שימוש ברכב המושכר. לכן, עליך לדאוג לרכישת כיסוי ביטוחי כאמור, באופן עצמאי ובהתאם לתנאי הכיסוי הביטוחי המתאימים לך.
מפה אני למדה שיתכן שכל מה שאנחנו מכירים על ביטוחים בישראל שונה בחברות השכרה בחו"ל.
מה אתם אומרים?
דבורה
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?דבורה, נזקי הגוף שלך לא נכללים בביטוח, למרות שחברות ההשכרה מציעות לרכוש את זה בנפרד. זה נקרא PAI. אבל כל התיירים הישראלים (אני מקווה כך) עושים ביטוח נסיעות, שהוא זה שמכסה את נזקי הגוף של הנהג ושל הנהגים הנוספים שרשומים בחוזה ההשכרה.
את יתר הנפגעים (בין אם נוסעים באותו רכב, נוסעים ברכב אחר או הולכי רגל) והרכוש שנפגע שהוא לא הרכב בו נסעתם מכסה ביטוח צד ג'.
צריך לדאוג (וכל סוכניות ההשכרה הישראליות עושות את זה) להרחיב את גבול האחריות של ביטוח זה למיליון דולר. אם הנוסעים ישראלים שעשו ביטוח נסיעות, ביטוח הנסיעות יכסה גם אותם. -
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?הי ריקי
כל מי שנרשם כנהג בחברת ההשכרה לא מכוסה על ידי חברת ההשכרה אם יש תאונה?
באחת הנסיעות לבקר את הבן הנשוי שגר בבוסטון נסעתי עם הבן שבדיוק השתחרר מהצבא. לקחתי בהשכרת הרכב את התוכנית של נהג צעיר והיא כללה 4 נהגים. דאגתי שהבן הנשוי שגר בארה"ב ואשתו יגיעו לחברת ההשכרה וארבעתנו נרשמנו כנהגים כדי שנוכל להתחלף בינינו בנהיגות הארוכות. האם עולה ממה שאת אומרת שאף אחד מאיתנו לא היה מכוסה בנזקי גוף דרך חברת ההשכרה? גם לי וגם לבן שבא איתי מישראל היה ביטוח נוסעים עם גבולות אחריות של 1.8 מיליון דולר לפי מה שבדקתי עכשיו. לפי מה שאני רואה הפוליסה של ביטוח נוסעים מכסה טיפולים רפואיים עקב תאונה של המבוטח עצמו אבל לא של נלווים אליו.
נראה לי שלימדת אותי משהו חדש. תודה!
דבורה
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?דבורה, כאמור אין לי מושג לגבי חברות השכרה ישראליות כי כבר שנים לא שכרנו מהן.
עקרונית ביטוח נסיעות טוב מכסה את כל נזקי הגוף של המבוטח, כולל תאונת דרכים.
שאר הנוסעים ברכב כפי שכבר כתבו לך, מכוסים בביטוח הרכב שאת רוכשת.
בודאי שחשוב לקרוא את האותיות הקטנות. אם אנחנו נוסעים ומתכוונים לנהוג, אנו מוודאים שביטוח הנסיעות שלנו כולל תאונות. כשאנחנו רוכשים ביטוחים לרכב השכור, אנחנו מוודאים שכל מה שאנחנו חושבים שאנחנו מקבלים באמת כתוב באותיות הקטנות.
כבר היו לנו כמה ארועים כאלו ואחרים שקשורים לרכב בחו"ל [בלי פגיעות בנפש, אבל כן תאונות קלות או פגיעות ברכב, כמו שקורה לכל מי שנוהג הרבה שנים] ובכולם, בלי יוצא מן הכלל, הביטוחים כיסו את כל ההוצאות שציפינו שיכסו.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?לא כל כך מבינה בביטוחים
אבל--
האם כשאת נוסעת לחו"ל , בין אם את הנהג או הנוסעים במכונית- לא עושים ביטוח רפואי ?
ביטוח רפואי מכסה (על פי התנאים שלו כמובן) פגיעות גוף.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?צריך לבדוק בביטוח הנסיעות אם אין החרגה לתאונות דרכים.
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?שלום לך דבורה!!!
אין קשר בין הביטוח הקיים בארץ ובין ביטוח של חברות השכרה בארץ או בחו"ל. כפי שכבר כתב צפריר רוב חברות השכרת הרכב אינן רוכשות כסוי לביטוח מקיף עקב שיקולים שסטטיסטיים שלהם . נזקים מול עלות ביטוח מקיף. לכן כל מה שהחברות רוכשות זה ביטוח צד ג' .
ביטוח נסיעה לחו"ל שאת רוכשת בארץ מכסה אותך בגין תאונה שחס וחלילה תקרה בחו"ל מבחינת נזק גוף. ראי הגדרת תרונה בפוליסה לדוגמא של חברת הראל.
אין החרגה של תאונת דרכים כפי שפיני חשש.
מי שמראש היה בחו"ל ונסע איתך ברכב אינו מבוטח שהרי ביטוח התאונה קשור בכלל לפוליסת נוסעים לחו"ל.
אולי עליהם לרכוש בחו"ל ביטוח תאונות אישיות כדי שיהיו מבוטחים.
רחל לבון
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?רגע, מהתחלה.... כשאנחנו שוכרים רכב ואומרים לנו שכולל הכל ולא צריך להוסיף כלום ( חוץ מביטול השתתפות עצמית ומראות ושמשות....) ויש לנו ביטוח נסיעות. מה זה כולל ומה לא?
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?יפה היקרה - כששוכרים רכב בחו"ל את חותמת על חוזה שכמו כל חוזה יש את האותיות הקטנות שאנו כה "אוהבים " לקרוא.
כשאת רוכשת בעת ההשכרה עם ביטול השתתפות עצמית זה מתייחס אמנם לביטול אבל אין כסוי בחברות ההשכרה (ישנן חברות שיש) לצמיגים, מרכב תחתון, מראות ועוד.
ממליצה מאד לקרוא את דבריו המפורטים של חברינו אורן מקום באתר הנפלא שלו טוריפליי כאן.
זה יעזור במעט להסיר לוט מהרבה ערפל הסורר בשוק השכרת הרכב בחו"ל.
מנסיון אישי שלי גם כשאומריעם לך שאין כסוי להתעקש על עמדתך ואז תוכלי אולי לקבל גם פיצוי מחברת ההשכרה.
רחל לבון
-
מה אנחנו יודעים על ביטוח הרכב השכור שלנו בחו"ל?תודה, אקרא בעיון. שלכולנו יהיו טיולים מופלאים

ושלא נצטרך לממש את הביטוח!!!

-
להנהלת האתר - זה המקום והזמן שלכםבדיונים מסוג זה הייתי מצפה מהנהלת האתר לעצור את סחף הדעות והפחדים ולהביא אל הכתוב חוות דעת מומחה בתחום זה שיסביר ויבהיר את הסוגיות העולות. כאן זה המקום לקחת את המושחות ולנהל פורום דיונים כפי שמצופה מהם.
-
להנהלת האתר - זה המקום והזמן שלכםחל שיבוש בשמו של חברינו היקר - אורן מרום!!!
וליערי - היום יום שבת. מחר הנהלת האתר תביא את המומחה.

-
להנהלת האתר - זה המקום והזמן שלכםתודה לכל המשיבים! למדתי כמה דברים חשובים מהתשובות.
בעיקר למדתי שהביטוח של הרכב השכור לא מכסה פגיעות גוף של הנהגים הרשומים ולכן חשוב לוודא שיש להם ביטוח אחר שמכסה את זה, כגון ביטוח נסיעות. במיוחד חשוב לשים לב לזה אם נפגשים בחו"ל אנשים ממספר ארצות ונרשמים כנהגים על אותו רכב שכור, חשוב לוודא שלכל אחד מהם יש כיסוי למקרה של חס וחלילה פגיעת גוף.
וגם שהעובדה שמזמינים רכב שכור עם ביטול השתתפות עצמית לא אומרת שזה מכסה את כל הפגיעות ברכב, ושיש סוג ביטוח מתקדם יותר שכמובן עולה קצת יותר ומכסה דברים נוספים. על זה קראתי בקישור שצירפה רחל, הנושא הזה מופיע לקראת הסוף אז צריך לקרוא בסבלנות.
וגם שצריך להקטין ציפיות. רכב שכור בחו"ל זה לא כמו רכב ליסינג, שאם מתקלקל מיד מביאים לך רכב חלופי. ניסיתי לשכור רכב כאן באתר למטייל כדי לקרוא וללמוד את תנאי ההשכרה ומצאתי את הטקסט הבא:
שים לב, במקרה של תאונה, ספק הרכב אינו מחויב להעמיד לרשותך רכב חלופי. למרות שאופרן אינה נושאת באחריות לנזקים שעלולים להיגרם עקב תאונות, אם תפנה אלינו בעניין אנו ננסה לסייע לך בהסדרת פתרון סביר אל מול ספק הרכב (ואולם אנו לא מתחייבים כי נצליח למצוא פתרון כזה).
כמובן שגם אני אשמח אם הנהלת האתר תביא התייחסות של מומחה.
דבורה
-
להנהלת האתר - זה המקום והזמן שלכםנו,למדתי עוד משהוא.
תודה על הנקודה החשובה.
כמובן תודה לרחל על ההסברים,ואורן שתמיד מוכן להסביר..
אמה
-
להנהלת האתר - זה המקום והזמן שלכםרוצה להעלות נושא נוסף, למיטב ידיעתי אין ביטוח לרכב כאשר עולים על מעבורת. האם זה משתנה ממקום למקום, האם צריך לבקש מראש?
-
להנהלת האתר - זה המקום והזמן שלכםביטוח למעבורת אכן משתנה ממקום למקום. לדוגמא כאשר שכרתי רכב בהולנד לפני שנה (באוויס) הביטוח היה בתוקף גם למעבורת. יכול להיות שזה כך בעוד חברות השכרה בהולנד - וכנראה בגלל שבהולנד מעבורות זה כלי תחבורה מאוד נפוץ ואפילו חיוני.