קניית ציוד!!
-
היי כולם, שאלה חשובה ודחופה! אני טס לכמעט חודש וחצי לפרו במהלך ספטמבר ואז עוד 3 שבועות בקולומביה. כרגע אני בברצלונה וחוזר מחר, ביום שני! יש פה סניף של דקאטלון עם כל הציוד שאתם מעלים בדעתכם (חנות ממש ענקית) במחירים ממש טובים. המותג השולט כאן הוא cauchau משהו כזה... נעליים גבוהות לטרקים ב200-400 שח, סנדלים 100 שח מכנסיים ארוכים שנחתכים לקצרים ב110 ועוד מלאאא... מה כדאי לקנות פה ומה כדאי בפרו? הקטע שאני לא מבין בזה כלום לא הספקתי לקרוא מה טוב והכל, וגם במבחינת מזג אוויר אני לא יודע מה צפוי לי בספטמבר... אז חשבתי לקנות תרמיל ונעליים בארץ כי הם הכי חשובים ואני רוצה ללמוד עליהם ברוגע, ואת היתר פה בברצלונה, ובפרו. אז מה אתם אומרים? מה בדיוק לקנות פה *שתואם לצרכים שלי*?? זה דחוף! תודה
)) -
אם המחירים ממש טובים אז תקנהציוד מקצועי ומקורי יעלה לך בפרו בערך כמו בישראל. נעליים בכל מקרה מומלץ מאוד לקנות לפני הטיול כדי שתספיק ללכת בהן ולהתרגל אליהן. ובכל מקרה, הטיול שלך לא ייפול על הבדל של כמה עשרות או אפילו מאות שקלים, וזמן שחסכת על קניות בפרו הוא זמן שבו תוכל לטייל יותר [כמובן שבמקרה שלך זה מגיע על חשבון זמן טיול בספרד, אבל אלה כבר שיקולים שלך]. אני לא יודע מה איכות הציוד בחנות שאתה מדבר עליה, אבל אם היא טובה אז המחירים אכן נשמעים אטרקטיביים מאוד.
-
אם המחירים ממש טובים אז תקנהומה הדגשים שאני צריך לדעת כשאני מסתכל על מוצרים? יש פה מיליון מכל דבר ובכל המחירים. צריך עמיד במים? באיזה רמות קור (קוסקו והווארז בספטמבר)? מאיזה בד הביגוד? בטח יש עוד פרמטרים שאני לא יודע... זאת העזרה שאני צריך מכם!
-
סליחה שאנחנו לא עומדים בציפיות שלך -
סליחה שאנחנו לא עומדים בציפיות שלךנעלי הטרקים של חברת Cauchau הן טובות . ראיתי בטרקים תיירים עם הנעליים האלה . חיפשתי את החברה באינטרנט ועד כמה שהבנתי זו חברה גרמנית .
(אני מקווה שהבנתי נכון) . בארץ החברה הזו לא מוכרת, אבל אם אתה מוצא נעלי טרקים ב- 400 ₪ , לדעתי קנה אותן .
קנה גם את הסנדלים, מכנסי הטרקים, גרביים, גופיה ומכנסיים (גטקס) טרמיים .
2 חולצות לטרקים מנדפות .
אם אין לך, הייתי קונה שם גם תרמילים . בוודאי שאת תרמיל היום הקטן (30-40 ליטר) , אבל גם את התרמיל הגדול כ- 80 ליטר .
בארץ המחירים יותר מידי גבוהים .
אל תתייחס כל כך למותגים וכל השטויות האלה . אתה יוצא לטרקים רגילים , לא טיפוס להרים של 8,000 מטר .
-
סליחה שאנחנו לא עומדים בציפיות שלךחתול אני מצטער אבל זאת ממש לא היתה הכוונה שלי, בדיוק הפוך. בסך הכל מיקדתי את את השאלה שלי... הנוסח אכן יכול להיות לא ברור, תקרא בטון אחר ואולי תשנה דעתך.
דורון- אני לא יודע מה יהיה מזג האוויר בפרו בספטמבר אז לא יודע מה לקנות... אתה חושב שכדאי סנדלים או שבכלל יהיה חורפי? וחשבתי לקנות גם תיק יום וסופטשל, יש דגשים שצריך לדעת כשקונים? ושאלה אחרונה, איך להחליט איזה נעליים טובות מבין כל הנעליים שבחנות? הן כמובן צריכות להתאים גם לצרכים שלי.
הרבה תודה לשניכם, וגם לעוזרים האחרים!
-
מקובלסבבה

גם אם בפרו יהיה קריר מדי בשביל סנדלים בספטמבר, אתה בטוח תנעל אותם בקולומביה. סופטשל יכול להיות יופי של פיתרון לקור של הטרקים בהרי האנדים.
תיק יום -- קח בחשבון שזה התיק העיקרי שתסתובב איתו בטיול -- התרמיל הגדול יהיה במשך היום במלון, ובמשך הטרק על גב החמור, ואתה תסחב עליך את התיק הקטן. חשוב שיהיה לך נוח איתו, שיהיו בו הפיצ'רים שחשובים לך. אני, למשל, מחפש בדרך כלל תיק יום גדול יחסית [כדי שיהיה אפשר לדחוס לתוכו את המעיל או הפליס כשחם], עם הרבה תאים [בשביל לארגן אותו באופן שבו יהיה קל למצוא במהירות את מה שאני מחפש], מערכת גב נוחה ומנדפת זיעה, מקום לשים בו בקבוק שתייה, וכשטיילתי בדרום אמריקה גם העדפתי כזה שיש בו לפחות תא אחד שאפשר לנעול -- לא שזה עושה יותר מדי רושם על גנבים מקצועיים, שיכולים לפתוח גם תא נעול במהירות, ולפעמים פשוט חותכים את התיק, אבל זה יכול להרתיע גנבים פחות מקצועיים, שיעדיפו לא להסתבך וללכת במקום זה על תיק של מישהו אחר. בכל מקרה, לדעתי שווה להשקיע כסף טוב בתיק יום טוב, ואם אין בו כיסוי מובנה נגד גשם אז לקנות אחד.
הנעליים, כמו שכתבת, צריכות להתאים לצרכים שלך. לטיול הראשון קניתי נעלים גבוהות וקשיחות. זה היה יופי בשביל כמה טרקים שעשיתי, אבל מכיוון שרוב הזמן רוב המטיילים לא נמצאים בטרקים, העדפתי להבא לקנות נעליים נמוכות יותר ורכות יותר, שעשו את העבודה מצויין בטרקים וגם היה הרבה יותר נוח [ואסתטי] להסתובב איתן בערים. זה שיקול שאתה צריך לעשות, בהתאם להעדפות ולאופי הטיול שלך. מה שכן, עם כל נעלי הטיולים שרכשתי זאת הייתה אהבה ממבט ראשון, כלומר ממדידה ראשונה -- מייד ידעתי שהן נוחות לי ושהן מה שאני מחפש, וטרם התחרטתי על הבחירות האלה.
-
מקובלתודה רבה, רכשתי כפי שהומלץ, במחירים זולים באופן חריג! והמותג של כל הציוד הוא quachau שזה מותג הבית של decathlon. מבחינת נעליים הסאלומון לא היו נוחות לי וגם יותר יקרות...