האלפים הצרפתים - התייעצות
-
שלום לכולם,
טסים בסוף החודש הבא לאזור האלפים הצרפתיים לשמונה ימים.
בגדול, שלד הטיול (שעדיין לא מתוכנן עד הסוף) הוא נחיתה בז׳נבה, נסיעה לליון שם מטיילים יומיים, לאחר מכן ארבעה ימים באזור אנסי, שאמוני ומה שביניהן, ולסיום יומיים בז׳נבה ובעיירות הסמוכות.
קודם כל נשמח לקבל חוות דעת כללית על התכנון הכללי. מובן שעדיין לא מדובר בתכנון קפדני (יבוצע בהמשך), אך בכל זאת נשמח לשמוע הארות והערות, המלצות למקומות שונים/נוספים באזור וכו׳...
דבר נוסף - לגבי העלייה למון בלאן: איך העניין עובד? האם אנחנו יכולים לבחור לאיזה אזור לעלות? בעקרון חשוב לנו שכן נחווה את החוויה, אבל לא מעוניינים לטפס גבוה מדי (משיקולי חמצן). מה סדרי גודל למחיר העלייה?
רוב תודות!

-
האלפים הצרפתים - התייעצותהתכנית באפן כללי דחוסה מאוד. אני הייתי מוותר על ליון ועל אזור ג'נבה ומתמקד באנסי ובשמוני כל הטיול. 4 ימים לשתיהן זה מעט מאוד.
בקשר לעליה למון בלאן: אין רכבל שעולה למון בלאן אבל יש כמה שעולים לרכס שלו, שיש עליו כמה קרחונים גדולים. אם יש לכם רק יום יומים באזור כדאי לקרוא על הרכבלים ולהבין מה כל אחד מציע.
אנחנו התמקנו 10 ימים רק באזור שאמוני ועלינו לכל הרכבלים אבל לכם אין מספיק זמן לנסות את כולם.
אם אתם חוששים לעלות לרכבלים הגבוהים שעולים מעל 3000 מטר, אני ממליץ לעלות על אחד הרכבלים שעולים על הרכס שממול למון בלאן ומספקים תצפית מאוד מרשימה על כל הרכס. הם עולים לגובה של 2000 מטר בלבד.
-
האלפים הצרפתים - התייעצותמאותה סיבה בדיוק בחרנו לעלות על ה brevent. תחנה ראשונה עד לגובה של 2000 מ' ותחנה שניה, נדמה לי, 2500 מ'. לא חשנו בעיית חמצן. היה קריר למעלה ונוף קסום.
-
האלפים הצרפתים - התייעצות4 ימים לאזור שאמוני ואנסי קצר מידי.
אנחנו היינו באזור זה 8 ימים וחזרנו בתחושה שחסר לנו יום/יומיים. -
האלפים הצרפתים - התייעצותעליה לנקודה הגבוהה ביותר (כ 3000) זה האיגי דה מידי שעלה לנו לפני מספר שבועות כ 60 אירו