ז'נבה,שוויץ - רכב
-
היי,
אשמח לקבל קצת מידע על השכרת רכב בז'נבה.
בסוכנות נסיעות אמרו לי שיש אופציה להשכיר בצד הצרפתי או השווצרי.
מה ההבדל? מה עדיף ? איך מתנהל כל עיניין ההשכרה וההחזרה בכל צד, אם יש הבדל בכלל.
באופן כללי אשמח לקבל קצת מידע על אופן השימוש ברכב מושכר. ניווט, עלייה לכבישים מהירים, תדלוק, חניה וכו'...
-
ז'נבה,שוויץ - רכבשלום,
גם אנחנו צפויים לנחות בז'נבה, כל חברות ההשכרה שדיברתי איתם המליצו לי לאסוף את הרכב מהחלק הצרפתי (בשדה התעופה יש חלק צרפתי וחלק שווצרי, אמרו שזה קומה אחת מתחת, מקסימות 5 דקות הליכה)
בכל מקרה, ההפרש עבורנו היה כ-350 דולר!!! משמעותי ביותר.
לא יודעת לאן אתם מתכננים לסוע, אבל רצוי לבדוק אם הרכב מגיע עם מדבקה לנסיעה בכבישי האגרה בשוויץ, חוסך עוד כמה שקלים, פרנקים, דולרים ...
באשר לניווט - אנחנו משתמשים באפליקציה SYGIC
אפליקציה לווינית, ואינה תלוית אינטרנט (כך שאין חשש ממקומות ללא קליטה) ומדוייקת להפליא. כדאי בארץ להוריד לטלפון את האפליקציה, ואת המפות הנדרשות ,ולהגדיר כבר את המסלולים המתוכננים.
באפליקציה זו אפשר להגדיר סימון של תחנות דלק באיזור (נדמה לי שאפשר לראות גם את המחירים ) מסעדות, מלונות ועוד.
כמו בכל מקום, יש להקפיד על מהירות הנסיעה, בהתאם להוראות המקום (אנחנו קיבלנו דוחות על מהירות 3 חודשים אחרי שחזרנו...)
נסיעה טובה ובטוחה.
דנית
-
ז'נבה,שוויץ - רכב -
ז'נבה,שוויץ - רכבחזרתי לפני שבועיים מג'נבה בה השכרתי בצד הצרפתי 3 נקודות נוספות חשובות !
1) מי שלוקח בצד הצרפתי חייב להחזיר בצד הצרפתי. אם טעית והחזרת בצד השוויצרי כנראה תקבל קנס גבוה ! על החזרה בארץ אחרת (למרות שזה מרחק של פחות מקילומטר).
להגיע לצד הצרפתי של השדה זה לא ממש טרוויאלי. תבדוק טוב במפה איך מגיעים. ממליץ לשלוח מיקום בוויז כאשר לוקחים את הרכב (לשם מחזירים).
2) בניגוד לעבר היום לפחות בחלק מהחברות לא חייבים להחזיר מיכל מלא. הם אמורים להגיד לך כמה תשלם על כל ליטר חסר שזה מחיר סביר אבל לא סיפרו לי שעל כל הסיפור יש 12.5 אירו עמלה (באויס)
3) אם יש טיסה מוקדמת (כמו לחוזרים עם איזיג'ט) אזי בשעת החזרת הרכב הסניפים עדיין סגורים ולכן צריך לבדוק שיש אפשרות ל KEYBOX. (ידוע לי שלא קיים בכל החברות)
-
ז'נבה,שוויץ - רכבמצ"ב כמה טיפים שאספתי
-
ז'נבה,שוויץ - רכבשדה התעופה בג'נבה נמצא על הגבול של שתי המדינות צרפת ושוויץ.
מה עושים כדי להגיע ל"צרפת" אחרי הנחיתה
לוקחים מזוודות ויוצאים לאולם בית הנתיבות שם פונים שמאלה עוברים את בית הקפה ועולים במדרגות נעות לקומה שנייה ושם פונים ימינה ובסוף האולם נמצאים דלפקי אייר פרנס ואז פונים שמאלה ומגיעים לדלת ומעליה שלט יציאה לצרפת sector france ובעדה נכנסים למסדרון שמוביל לאולם של כל השכרות הרכב.
בעת השכרת הרכב-
בדקו איפה תיבת החזרת המפתחות ,ב5.00 בבוקר יהיה יותר קשה למצוא אותה.(ולכל החברות יש תיבה- רק צריך לוודא את מיקומה כששוכרים את הרכב.
בעת היציאה מתחנת ההשכרה- דאגו לסמן על הנווטן (GPS או אחר) את הכתובת של הכניסה.
ויוצאים לדרך.
אם המסלול של הטיול רק בצרפת- אין בעיה של מדבקות. יש תשלום נקודתי בכבישי אגרה.
אם המסלול נכנס לשוויץ -יש שתי חלופות 1. לקנות מדבקת כבישים בעלות של כ35€ שנתית.
2. לנסוע בכביש המקביל לכביש האגרה שהוא תמיד אינו אגרה.
כמובן שיכול להיות במזל שעל השמשה הקדמית כבר מודבקת המדבקה השוויצרית משוכרים קודמים.
בעת החזרה לשדה התעופה ג'נבה מהצד הצרפתי לשים לב
1. לא להתייחס לשלטים המובילים אל שדה התעופה- הם יובילו אתכם לשוויץ!
2. להשתמש בכתובת שהקלדתם בעת ההגעה.
3. לא מסתדרים- כתבו fernny voltaire- זוהי העיירה ממנה נכנסים אל שדה התעופה מהצד הצרפתי.
אין סיבה להתבלבל- אם מקפידים להקליד את שם העיירה וצרפת--- לא "תצליחו" לטעות גם אם תתעקשו.

-
ז'נבה,שוויץ - רכבתודה על המידע, זה עוזר מאד. אנחנו טסים לשוויץ בנובמבר. נוחתים בז'נבה. אם שוכרים רכב בצד הצרפתי, אני מבינה שצריך צמיגי חורף בשביל להכנס לשוויץ. האם נובמבר כבר נחשב חורף ויהיה צורך בצמיגים כאלה?
תודה
-
ז'נבה,שוויץ - רכבבשוויץ אין חובה של צמיגי חורף
רק המלצה.
מאידך בעיתוי של נובמבר (1.11 שונה מ29.11!) יש סיכון גדול של שלג ובעיקר קרח על הכביש.
בתור מי שנוסעת בחורף ואפילו כבר די מיומנים בנהיגת חורף- לא לוקחת סיכונים ותמיד בחורף עם גלגלי חורף, אם זה בא ב"אוטומט" בעת ההשכרה (שוויץ) או יש לשלם נפרד (צרפת).
אגב בכל הבדיקות הקודמות שערכתי
השכרה בשוויץ (כולל גלגלים כולל מדבקת כבישים) יצאה יותר זול מהשכרה בצרפת (שיש להוסיף את מחיר הגלגלים, ולעיתים לקנות מדבקה- תלוי בתוואי הנסיעה).
-
ז'נבה,שוויץ - רכבתודה רבה. יש לך אולי המלצה על חברת השכרת רכב?
ואם כבר אז שאלה נוספת - אנחנו נוחתים ב 11.11 בז'נבה ולמחרת נוסעים להרים. האם עדיף לשכור את הרכב כבר בנחיתה ולהכנס איתו לז'נבה או לצאת משדה התעופה בתחבורה ציבורית ולחזור למחרת לשכור את הרכב? נראה לי שזה תלוי במצב החניה בעיר (אפשרויות ועלות) לעומת תחבורה ציבורית.
-
ז'נבה,שוויץ - רכבחברות רכב- מאד קל
עושים השוואה של מחירים
מסתכלים בהסכמים מה כל חברה נותנת
קוראים חוות דעת.
יש את כל החברות-לא בעיה.
אבל כן תוהה--- לאן אתם נוסעים "להרים" איזה הרים ב11.11?
יותר מהותי לדעתי ,לראות מה פתוח בעיתוי זה של השנה (רכבלים,כניסות וכו)
-
ז'נבה,שוויץ - רכבבשוויץ חייבים צמיגי חורף מ-1.11. בצרפת אין חובה.
הייתי בינואר בשוויץ, שכרתי רכב בבאזל בצד הצרפתי, שילמתי על התוספת לצמיגים, עדיין יצא יותר זול מהצד השוויצרי.
צריך לעשות השוואה בין החברות והמדינות ,כולל כל התוספות והביטוחים.
-
ז'נבה,שוויץ - רכבלמיטב ידיעתי אין חובה של גלגלי חורף בשוויץ
אלא המלצה לנהוג לפי תנאי מזג האוויר
מותנה בקנטון בו נוהגים ועוד פרמטרים של טמפרטורה וכו.
כן צריך להביא בחשבון כי החניון השוויצרי מרוחק יותר ובחורף יותר נעים (?) להגיע אליו עם שאטל, רק שזה אומר העלאה והורדה של מזוודות פעם נוספת.