טיול ספונטני ביפן
-
שלום לכל חברי הפורום,
אני מתכנן לטוס ליפן בתחילת נובמבר לתקופה לא קצובה, אלא מוגבלת בתקציב, ועלו לי כמה שאלות.
עד כמה זה קל "לזרום" ביפן בערים הגדולות? כדאי להזמין מקום מראש בהוסטלים?
האם יש צורך בשמירת מקום ברכבת בשימוש ב JR pass?
אפשר להשתמש במכשירי טלפון דור 4 (בתדרים אירופאיים) בכל רחבי יפן או שיש עם זה בעיה?
לגבי שימוש בכרטיס אשראי... הבנתי שהיפנים עדיין מאמינים בקאש. מה המצב במקומות הלינה? להם אפשר לשלם באשראי?
תודה
-
טיול ספונטני ביפןיפן היא אחת המדינות היותר מתקדמות בעולם לכן השימוש באשראי, תקשורת, תחבורה שילוט וכד' מפותחים לא פחות ואפילו יותר מאשר בארץ. אמנם יש כמה עסקים קטנים שלא מכבדים אשראי אבל ככלל אין שום בעיה. תקשורת 4G בכל מקום ובאיכות גבוהה. אם אתה מחפש לחיות זול ביפן אז אולי אתה לא זקוק לפאס , שאינו זול כלל ועיקר, ואם אין לך מגבלת זמן אולי תחשוב על נסיעה בטרמפים. כך לגבי בתי מלון, שלמרות היותם זולים מאשר בארץ - יש אלטרנטיבות זולות יותר. היו כאן באתר מספר פוסטים על טיול זול ביפן. חפש אותם.
-
טיול ספונטני ביפןהנה פיסת מידע ושיעור לחיים שבעזרתו תוכל לחסוך כסף רב ביפן.
דמי הנסיעה מחושבים בכ20% מסך ההוצאות על טיול ביפן. קצץ 20 אחוז מההוצאות שלך ויש לך עוד כמה ימי טיול.
-
טיול ספונטני ביפןנחמד.
נושא המתנות הקטנות נכון בכלל ביפן.
אני מציע להצטייד מהארץ. כי אם קונים ביפן, אז זה צריך להיות מכובד = יקר. מהארץ זה יכול להיות קטן וזול אבל מיוחד כמו חמסות קטנות (ואז יש לזה גם סיפור). אנחנו הבאנו לבית שלום ציורים של נופי ישראל על מגנטים למקרר, משהו כמו 10 ש"ח, והם מה זה אהבו את זה.
-
יפן היא לא מקום לזרום בומנסיוני, רצוי ואף חובה להזמין חדרים (או מיטות בדורם) מראש. אתה לא יכול סתם להגיע למלון או גסט האוס ולצפות שיהיה חדר פנוי. פגשתי בשעתו בטוקיו מטייל אחד שעבר בין שלושה גסט האוסים בשבוע כי פשוט לא היה מקום! נובמבר הוא גם אחד משיאי עונת התיירות ביפן בגלל השלכת היפה, שנה שעברה בנובמבר ניסיתי להזמין מקום בגסט האוס מומלץ בקיוטו חודשיים מראש ולא היה, כך שהייתי צריך להתפשר. קח את זה בחשבון, אבל אל תוותר על הטיול, יפן מדהימה