פריז VS. אמסטרדם באוקטובר
-
היי,
אני ובן זוגי (בני 25-27) מתכננים טיול של 5 ימים בערך באירופה, וצמצמנו את היעדים לפריז או לאמסטרדם. שנינו היינו בשתיהן בעבר בנפרד, אבל עברו כמה שנים מאז.
בגדול שנינו מאד רוצים פריז אך אני קצת חוששת נוכח האירועים האחרונים, יש מה לדאוג? עד כמה האווירה שם היא אנטי ישראלית וכמה זה בכלל מורגש?
האופציה השנייה היא אמסטרדם, עם טיולי יום לכפר דייגים ולאפטלינג. אנחנו לא מתכננים ביקורי קופי שופס למיניהם ולכן לא בטוחים עד כמה נהנה.
המחירים זהים, מזג האוויר זהה ולכן נשמח לכל עזרה בהתלבטות

המון תודה מראש!
-
פריז VS. אמסטרדם באוקטובראם שניכם הייתם כבר ב2 הערים האלה, למה צימצמתם ל2 הערים האלה בלבד? נגמרו היעדים באירופה?
ברצלונה? פראג? מדריד? רומא? וכו
-
פריז VS. אמסטרדם באוקטוברזו בדיוק הבעיה, נגמרו לנו היעדים
אני טסה כ4 פעמים בשנה לאירופה, הוא טייל כמה חודשים כמעט בכל היבשת..מבין תחומי העניין של שנינו צמצמנו את זה באמת לפריז ואמסטרדם, שלמרות שכבר היינו הרגשנו שיש לנו עוד מה לחוות בהן. מבחינתי זה מאד נכון לפריז, הייתי שם לפני מעל עשור.
אז אם בכל זאת יש דעה לגבי ההתלבטות הנוכחית שלנו אני אשמח לשמוע! -
פריז VS. אמסטרדם באוקטובריצא לי להיות בשנה האחרונה גם באמסטרדם וגם בפריז.
לא יכול להגיד לך אם לדאוג או לא כי אני לא מומחה לביטחון או לטרור. כן יכול להגיד שמבחינה רציונלית האיום הבטחוני די קטן. בטח פחות מאשר בישראל - ובישראל אני לא נמנע מללכת למרכז תל אביב או לשבת במסעדה. בזה לא אוכל לעזור.
מבחינת ההרגשה - לא חושב שהרגשתי אווירה אנטי ישראלית. אני לא מסתובב ברחוב וצועק בעברית, גל אין עלי שום סימן שאני ישראלי (לא לובש חולצות מהגיבוש בצבא) ובאופן כללי לא מבליט את הישראליות שלי. מצד שני לא מתבייש בזה ובשום מקום בפריז לא הרגשתי עוינות. זה לא אומר שאין עוינות - זה פשוט אומר שאף אחד לא טרח להפגין את העוינות כלפיי.
בפריז יש הרבה פליטים \ מהגרים וכו. מעבר לכך שיש שכונות שכנראה לא נעים להסתובב בהן - אבל לא התכוונתי להיות שם מלכתכילה - באזורים הכי תיירותיים יש הרבה רוכלים, כייסים (בשפע! זהירות!!!) וקבצנים. לא נעים, אבל לא ממש מפריע לטיול.
באמסטרדם לא הרגשתי בנוכחות של פליטים \ מהגרים ואין תחושה של חוסר ביטחון בשום מקום. מצד שני אמסטרדם לא בליגה של פריז, אבל אני מניח שאת זה אתם יודעים.
-
פריז VS. אמסטרדם באוקטובראי אפשר להתווכח עם חששות...
אני הייתי נוסע לפריז !
-
פריז VS. אמסטרדם באוקטוברהייתי בפריז ואמסטרדם לפני חודש.
באף אחת מהן לא הייתה תחושה של חוסר ביטחון או גילוי אנטישמיות כזו או אחרת.
אבל אין ספק שאני והאישה אהבנו יותר את אמסטרדם.