חניה בהולנד
-
ממה שיצא לי לקרוא פה בפורום אני מבינה שעניין החניה בהולנד הוא לא תמיד כל כך ברור. אשמח לקבל טיפים בנושא, כמו איך נהוג לשלם ומה כל כך מסובך... הדגש הוא לאו על אמסטרדם אלא על כל יעד שהוא בכללי... תודה מראש!
-
חניה בהולנדלרוב האתרים בהולנד תהיה חניה מסודרת. ברוב החניונים החניה היא בתשלום, אם כי יש יוצאים מהכלל.
אין תשובה כוללת, כי לכל אתר יש תשובה אחרת.
לדוגמא:
מדורדם - יש חניון מסודר, בתשלום, אם כי פרסמתי טיפ לגבי חניון בחינם. במרכז העיר יש חניונים בתשלום.
העיירה מיודן - יש חניון בחינם של חנה וסע, דורש הליכה דרך העיירה, או חניון בתשלום ליד הטירה.
העיר חאודה - חניונים בתשלום ובשפע.
מוזיאון פתוח בארנהיים או גן חיות - חניון מסודר בתשלום.
חוות הפרפרים - כאן החניה בחינם.
פארק הוחה ולואה - גם כאן החניה בחינם, אלא אם כן רוצים להיכנס עם הרכב למרכז הפארק (היכן ששוכרים אופניים מיוחדים)
העיר ליידן - מוזיאון נטורליס - חניה מסודרת בתשלום.
וכן הלאה...
-
חניה בהולנדאני חושבת שמה שחשוב זה להקפיד על חניה בחניון מסודר, גם אם הוא בתשלום, כי בחניה ברחוב ניתן לחטוף קנס. לאתרי תיירות יש חניונים מסודרים. אם רוצים לראות את העיירה מיודן אחרי הבילוי בטירה אז הולכים לעיירה, אבל הרכב מחכה במקום מסודר ובטוח. אמנם לפני שנים רבות, ובכל זאת מלמד משהו על הולנד, אני זוכרת שחנינו בהאג ברחוב בקרבת מדורודם. ראינו שרבים חונים שם והחלטנו לנהוג כמו כולם. כשחזרנו ל"כולם" וגם לנו חיכתה הודעת קנס.
-
חניה בהולנדחנינו בארנה אמסטרדם כמו שהומלץ כאן רבות. בדולפינריום חניה מסודרת בתשלום 6 יורו בארנהיים חניה מסודרת בתשלום והלכנו ברגל לגן חיות כדי לא לשלם שוב חניה. זאת הייתה ההצעה של הפקידת קבלה בחיטהורן חניה מסודרת בחינם בוולנדם חניה מסודרת בתשלום כיוון שהגענו ביום ראשון היא הייתה בחינם אפטלינג חניה מסודרת בתשלום
-
חניה בהולנדבאופן כללי ב 90% מהמקרים יהיה ליד האטרקציה מקום חניה מסודר. לרוב בתשלום אבל לא תמיד. אני תמיד מעדיף מקום חניה מסודר, שיש בו שילוט ברור לגבי נהלי החניה, והסבר ברור (רצוי גם באנגלית) על אופן התשלום, מאשר חניה ברחוב שהיא אף פעם לא ברורה לי עד הסוף.
בנוסף במידת האפשר עדיף לחנות במקום שבו לא מתחייבים מראש על כמות השעות כי אתם אף פעם לא יודעים כמה זמן יקח לכם.