ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצות לשק שינה לנפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    13
    2210
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גל ברקת
      גל ברקת נערך לאחרונה על ידי

אהלן מתכנן להגיע במרץ לנפאל אשמח לדעת מה הטמפרטורות ששק השינה צריך להיות מותאם אליהן 
      תודה לעונים 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

לא חייבים שק"ש בנפאל אבל אם כבר אתה רוצה אז זה תלוי בגובה הטרק.

עבור גורק שפ בטרק האוורסט (5140 מטר) רצוי שק"ש שמתאים ל- 15- אבל זה לא מדע מדוייק.

• werd
          werd נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

היי

שאלה שאנחנו  בדיוק מתלבטים לגביה: אנחנו  טסים לנפאל באוקטובר, מתכננים לישון רק בגסטהוזים  (כנראה סובב אנאפורנה). האם שק"ש עד אפס מעלות  לא  יספיק? (אם יורדים לטמפרטורות נמוכות יותר המחירים קופצים). 

ובנוסף: המלצות כלשהן לגבי שק"שים טובים במחיר סביר? 

תודה

נעה

• dregev03

המלצות לשק שינה לנפאל

הי נועה

אם את רגישה לקור אז סביר להניח שמעל מאננג שקש של 0 מעלות לא יעשה את העבודה במיוחד לא במחנה הבסיס.

ב-ABC יש אולי לילה אחד (ABC עצמו שלא חייבים לישון בו) שהוא ממש קר.

לאישתי קניתי 15- מעלות והיא השתמשה בו בדיוק לילה אחד בלאנגטאנג ועוד לילה ב-ABC. אין לי ספק שבאוורסט היא תשתמש בו המון אבל היא יחסית רגישה לקור.

אני בלי שקש בטרקים. רק עם ציפה ושמיכות של נפאלים

• FlyingOut
              FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

שק״ש זה משקל מיותר לטרק. פשוט ככה.

מה שכן, חשוב להביא ציפה או טוב יותר פנימית פליס לשק״ש. אפשר לקנות כאלו גם בטאמל במחיר של בערך 20 ש״ח. זה נעים יותר משק״ש, קל יותר ותופס פחות נפח. מעל אותה פנימית שמים שמיכה או שתיים וזה מספיק.

גם מעל שק״ש אפשר לשים את השמיכות (יש מספיק בכל גסטהאוס). מכאן שזה פחות משנה אם השק״ש מתאים לטמפ׳ נמוכה במיוחד או סתם שק״ש קיץ דק ופשוט.

• dregev03

המלצות לשק שינה לנפאל

מסכים איתך ליאור אבל מה לעשות שהמשקל המיותר הזה קונה לאשתי שקט נפשי Smile.

גם עד אתמול היא רצתה שניקח איזה 10 ספרים לטרק אבל פתאום חברה הזכירה לה שהיא יכולה לקחת את כל הספרים בקינדל אחד שהבטריה שלו תחזיק לכל החודש בנפאל

• yushon
                  yushon נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

לא מסכים.

בחלק מהמקומות עלול להיות עומס של מטיילים ואז אין שמיכות לכולם או שאין 2-3 לכל אחד. תוסיפו לזה מזג אוויר מושלג עם רוחות (בעיקר באזור מרץ-אפריל), ואז שק שינה כבר לא כל כך מיותר.

לדעתי זה צריך שיקול אינדיבידואלי שצריך לקחת בחשבון בעיקר רגישות לקור והאם יש כוונה לקחת פורטר.

• עופר21
                    עופר21 נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

למה לקחת סיכונים? מטרת הטרק היא להנות לא?

אני בחור גדול שנוטה לסבול מחום, ועשיתי אנאפורנה באוקטובר שבועיים מדהימים חמים ביום חולצה קצרה כל השבוע הראשון במהלך היום.

ובלילה היה קרררררררררררררררר בלילה לפני הפס הייתי עם שק שינה ועוד איזה שחוש ארבע שמיכןת ועדיין קר אפשר להשכיר בפןקרה אחלה שקי שינה ןזה מה שעשיתי ומומלץ. אפשר להביא פנימית כדי לא להרגיש ג'יפה

קחו שק שינה מפחיד שיבטיח לילות נעימים ותעמיסו על הפורטר בסבבה

• FlyingOut
                      FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

אה, כן. מי שלוקח פורטר יכול להעמיס עליו מה שירצה. אפילו שני שק״שים. אני הייתי מעמיס עליו קודם ערכת קפה ואסלה מתקפלת, בשביל הבידור בעיקר, אבל זה אני.

אני מסכים עם הטענה שלפעמים יש עומס ולא נשארות יותר מדי שמיכות. אבל בפועל לכל גסטהאוס יש באמת המון שמיכות, גם כאלו שהוא מחביא מאחור ולא משאיר בכל החדרים או בחדר המשותף, והמטיילים המנוסים יודעים לקחת את השמיכות שלהם ברגע שהם נכנסים לגסטהאוס ולא מאוחר בערב כשחצי מהאחרים כבר הלכו לישון. אישית טרם נתקלתי במצב בו רציתי שמיכות ולא היו לי מספיק, אבל, זה עלול לקרות.

מי שמרגיש שזה סיכון אמיתי שייקח שק״ש בשביל השקט הנפשי. זה תמיד נכון לגבי כמעט כל דבר בעצם. 

• עופר21
                        עופר21 נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

ערכת קפה ואסלה מתקפלת על הפורטר בשביל הבידור. חה.

• werd
                          werd נערך לאחרונה על ידי

המלצות לשק שינה לנפאל

היי

תודה על כל התגובות. כיוון ששק"ש לטמפרטורות נמוכות עולה לא מעט, נראה לי ששכירת שק"ש תהיה פתרון לא רע. אפשר לשכור בסוכנויות כמו שי (דרכו ניקח פורטר)? 

נעה

• חתול-רובוט
                            חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

בהחלט, ולא רק שם

כל חנות מטיילים בתאמל של קטמנדו או סביב האגם של פוקארה תשמח להשכיר לכם שק שינה. אני עשיתי את זה בחנות רנדומלית לגמרי בלי בעיה, למרות שבדיעבד כנראה שגם השמיכות של הגסטהאוסים, שאליהם הגעתי בדרך כלל בשעות הצהריים, היו מספיקות.

• yushon
                              yushon נערך לאחרונה על ידי

בהחלט, ולא רק שם

אחרי שראינו את איכות שקי שינה להשכרה בסוכנות טיולים ובחנות או שתיים גם מבחינת קרעים וריצ'רץ אבל בעיקר מבחינת ניקיון וריח (אולי סתם מזל רע שלנו), הצענו פתרון יעיל לאחד מבעלי החנויות.

קנייה עם אופציה לקנייה שלו בחזרה (Buy back). קנינו שק"שים חדשים ובסוף האנאפורנה לאחר שחזרנו לקטמדנו, ניצלנו את האופציה ומכרנו לו בחזרה את השק"שים. זה אמנם יכול לצאת קצת יותר יקר לעומת השכרה פר יום, אבל משכירים שק שינה חדש עם אופציה לשמור אותו כי האיכות טובה והמחיר זול.

אגב, ככל שהתכנון למספר ימי טרקים גבוה יותר (נאמר אנאפורנה + עוד טרק), ככה האופציה הזו משתלמת יותר.

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון