ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

זאיון, ברייס, גרנד קניון

פורום צפון אמריקה
    6
    8
    1986
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • alonbn87
      alonbn87 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם.

אני ואשתי בני 28 נוסעים למערב ארה"ב.

במהלך הטיול, יש לי 3 ימים מלאים לטייל באיזור גרנד קניון, זאיון וברייס.

הבנתי שכמעט ואין סיכוי לשלב את שלושתם בגלל הנסיעות הארוכות. האם תוכלו לעזור לי לתכנן טיול? יש לי כמה אלטרנטיבות:

אלטרנטיבה 1 (נשמעת לי הכי הגיונית).

יום 1 - השכמה מלאס וגאס, נסיעה לסכר הובר (עצירה קצרה, לא מעוניין בסיור של שעתיים), נסיעה לכיוון דרום גרנד קניון, לינה בוויליאמס או פלגסטאף וכדומה.

יום 2 - טיול בגרנד קניון עד שקיעה, לאחר מכן נסיעה לכיוון זיון ולינה באיזור.

יום 3 - טיול בזאיון עד אחר הצהריים, חזרה לוגאס.

אלטרנטיבה 2 - כמו אלטרנטיבה 1, רק שביום 3 קמים לזריחה לברייס, נוסעים לזאיון המשך היום, נסיעה לוגאס בשקיעה. 

אלטרנטיבה 3 

יום 1 - השכמה מלאס וגאס, נסיעה לזיון וטיול עד השקיעה.

יום 2 - טיול בצפון הגרנד קניון (לא רגלי, רק תצפיות)

יום 3 - ברייס חצי יום, חזרה ללאס וגאס.

אלטרנטיבה 4

יום 1 - השכמה מלאס וגאס, נסיעה לזיון וטיול עד השקיעה.

יום 2 - טיול יום מלא בזיון.

יום 3 - טיול בברייס, חזרה ללאס וגאס אחר הצהריים

האם יש אלטרנטיבה אחרת שאתם מציעים?

קשה לי לבחור בין ברייס לזיון, הבנתי ששניהם מדהימים. אולי בכלל לוותר על הגרנד קניון? אשמח לשמוע ממישהו שהיה.

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ריקי 5
        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

זאיון, ברייס, גרנד קניון

אם אתם נוסעים בתקופה שהגדה הצפונית של הגרנד קניון פתוחה אלטרנטיבה 3 היא המתאימה ביותר. אם לא, לך על אלטרנטיבה 4

1 ו-2 לא ריאלים לדעתי

• עמיחי13
          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

זאיון, ברייס, גרנד קניון

האם בשלב הזה תהיו עדיין תחת השפעה של ג'ט לג? או שזה כבר מספיק זמן אחרי ההגעה?

אם תצאו בבוקר מוקדם מוגאס, תוכלו להספיק לעבור בסכר הובר, להגיע עד לגרנד קניון, לטייל שם טיול מקוצר לתצפיות העיקריות ולסיים את כל זה לפני החשיכה. תוכלו להישאר לישון בכפר של הגרנד קניון. אפשרות נוספת היא לנסוע שעתיים וחצי עד פייג'. 

יום כזה הוא אפשרי, אבל זה נבדק בתנאים של חוסר ג'ט לג מוחלט וגם ניסיון רב בנהיגה בארה"ב. הכביש בין היציאה המזרחית מפארק הגרנד קניון ועד פייג' ניתן לנסיעה גם בחושך. שוב - מניסיון אישי. זו לא המלצה לעשות את זה, אם לא מרגיש לכם בנוח. אבל יכול להעיד שזה אפשרי בהרכב שלכם.

דעתי האישית שהגרנד קניון הוא מקום מרשים מאוד. אבל אם לא מבצעים טיול רגלי לעומק הקניון, אפשר למצות את המקום די מהר. נניח 3-4 שעות, כי הנופים מעט חוזרים על עצמם.

ברייס היא אחת השמורות היפות ביותר ומאוד ממליץ להגיע לשם. זה לא רק אני... זה עוד מיליוני מבקרים בכל שנה.

לגבי ציון - אני יודע שעכשיו כל הפורום בערך יקפוץ עלי - אבל חייב להגיד שציון פארק יפה, מאוד, אבל בכלל לא בליגה של ברייס או גרנד קניון מבחינת נופים.

רק לדוגמא - רק אחרי שטיילתי בעצמי באזור סדונה, התחלתי להתפלא איך קניון ציון נהיה כל כך פופולרי, בייחוד כאן בפורום, בזמן שסדונה לא. חפש קצת תמונות בגוגל מפארק ציון ומאזור סדונה ותשפוט בעצמך.

• alonbn87

זאיון, ברייס, גרנד קניון

היי לכולם, תודה על התגובות!

למה אלטרנטיבה 1 לא ריאלית? אמנם הפסדתי את ברייס אבל מבחינת נסיעות היא נראית לי הכי הגיונית.

אלטרנטיבה 2 באמת נשמעת קצת לא אנושית, כנראה שנוותר.

אלטרנטיבה 3 - האם צפון הגרנד קניון לכמה שעות באמת יספיקו לי? והאם נסיעה מברייס ללאס וגאס היא לא ארוכה מדי לחשיכה?

האם באמת אפשר להספיק לקום, לעבור בסכר לזמן קצר ולטייל בגרנד קניון (ללא מסלול)? הבנתי שזה זמן נסיעה לא הגיוני. ובהנחה וכן הספקתי, וישנתי באיזור (איפה בדיוק?), האם יש לי זמן לקום ביום השני ולהספיק לסוע וגם לטייל בברייס?

אגב אין שום ג'ט לג. זה בערך שבוע וחצי לתוך הטיול. ואנחנו אנשים צעירים שגם ככה קמים מוקדם כל הזמן גם בבית ואין לנו ילדים.

• israelimom
              israelimom נערך לאחרונה על ידי

זאיון, ברייס, גרנד קניון

אתם רוצים לטייל הרבה ברגל או בעיקר תצפיות?

אני שואלת כי זאיון מהמם חושים אם חווים אותו בטיולים רגליים, כולל עלייה לאנג'לס לנדינג וכניסה לנארוס. אני מנחשת שמי שלא התרגש מזאיון בעיקר נסע בשאטל ועצר לתצפיות בכל מיני מקומות;)

אני דווקא הייתי מתמקדת בברייס וזאיון ומשחררת את הגרנד קניון לפעם אחרת. כמו שאמרו לכם פה, אם אין לכם תכנית לרדת למסלול בתוך הקניון, זה בעיקר תצפיות. לדעתי, תצפיות בקניונלדס ביוטה יותר מרשימות ובאופן כללי, אנחנו מהאנשים שלא נפלנו מהרגליים מהגרנד קניון. 

תלוי אם אתם רוצים להעמיק במסלולים רגליים בזאיון. לדעתי זו הנקודה שאתם חייבים לענות עליה. בהנחה שכן, אני מציעה לכם מסלול שונה ונופי יותר (אבל בלי הגרנד) -

מוגאס דרך I-15 עד Kolob Canyons שם קחו לכם שעה לתצפיות ומסלול קצר. משם הלאה עד Cedar City שם תוכלו לחטוף משהו לצהריים ולהכנס לכביש נופי מקסים, כביש 14. סעו עד Cedar Breaks National Monument שזה מקום מקסים שלא הרבה אנשים מגיעים אליו. אמפיתיאטרון כמו ברייס אבל קטן יותר. אחד הדברים המעניינים שם זה אורני הבריסלקון בני אלפי שנים. תצפית או מסלול קצר אם בא לכם ותמשיכו בכביש הנופי ואז לברייס. תוכלו להכנס לברייס לערב ואולי גם לעשות תצפית כוכבים. אם יהיה לכם זמן, תעשו את המסלול של גני המלכה כבר הערב ואם לא, למחרת בבוקר.

ביום השני, השלמות ברייס והגעה לזאיון. תתמקמו בספרינגדייל וקחו לכם יומיים לטייל בפארק, כולל עלייה לאנג'לס לנדינג והנארוס. אחרי יומיים של טיולים בפארק, תחזרו בערב של היום האחרון לוגאס.

לדעתי, כדי לשלב גם את הגרנד קניון, תאלצו לותר על לילה בוגאס ולעשות את הסיבוב הגדול (כולל פייג') במינימום של 4 ימים. גם זה יהיה לחוץ ועדיף 5 ימים.

אם מתעקשים, זה לא בלתי אפשרי, רק שזה אומר בלי טיולים רגליים בכל מקום וחבל. זה יכול להיות רוד טריפ נחמד, למי שמאד אוהב נהיגות ארוכות במדבר. במקרה כזה - 

1. יוצאים בחמש בבוקר ונוסעים על I-15 עד ברייס - הצצה בנקודות התצפית ויציאה לספרינגדייל. נכנסים עם השאטל לפארק זאיון אחה"צ, יורדים פה ושם לתצפיות וחוזרים ללינה בספרינגדייל. 

2. יוצאים מוקדם בבוקר לפייג'. משלבים ביקור בקניון אנטילופ ונוסעים הלאה לגרנד קניון, לשקיעה בגרנד.

3. זריחה בגרנד ועולים לאוטו לנסיעה חזרה לוגאס. כדאי לעבור בדרך בכביש 66 ההיסטורי בקטע של סליגמן.

• alonbn87

זאיון, ברייס, גרנד קניון

וואו נשמע אחלה מסלול! תודה!

אני מניח שכל הדרך לא כל כך שונה מהגרנד קניון, אז באמת חבל על הנסיעה.

• עודד
                  עודד נערך לאחרונה על ידי

זאיון, ברייס, גרנד קניון

אני בעד אלטרנטיבות 3 או 4. הגרנד קניון כמובן שווה אבל לדעתי פחות מהאחרים

כך שאם אין ברירה עדיף לוותר עליו (על הגדה הדרומית שלו) ולחסוך נסיעה.

בכול מקרה אני העברתי בגרנד קניון כמעט יום שלם בכול 16 נקודות התצפית

ואני יכול להגיד לך שבערך מחמש מהן אתה כבר רואה הכול אז לדעתי אפשר

להסתפק בחצי  יום אם בכול זאת תבחר באופציה הזאת.

• מיכל א
                    מיכל א נערך לאחרונה על ידי

זאיון, ברייס, גרנד קניון

אלטרנטיבה 4 נשמעת הכי מוצלחת.

יכול להיות שהייתי קצת משנה אותה כך שיצא לכם יום טיול שלם בברייס.

יום 1 - השכמה בלאס וגאס. טיול בציון וטיול עד השקיעה. לינה ליד ציון.

יום 2- טיול בברייס עד הערב. לינה ליד ברייס.

יום 3 - טיול זריחה בברייס. חזרה ללאס וגאס.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון