סן פרנסיסקו
-
שלום לכולם,
אנחנו מגיעים לסן פרנסיסקו לאחר כביש 1, לקראת אחה"צ ויש לנו יום נוסף שלם למחרת כאשר ביום השלישי טסים על הבוקר לניו יורק (ולכן לא רלוונטי לטיול).
מה המסלול המומלץ לעשות ביום וחצי בערך שיש לנו בסן פרנסיסקו?
אני יודע שזה ממש על קצה המזלג אבל בכל זאת...
נ.ב. המלון שלנו ממוקם ב-Fisherman's Wharf ואת הרכב אנחנו מחזירים כשמגיעים לעיר (הבנתי שאפשר להסתדר בלעדיו שם)
תודה,
ליאור
-
סן פרנסיסקומציע לך לקרוא קצת בבלוג: הערים של אמריקה
תעבור על המקומות ותחליט לעצמך מה מעניין אותך, חזור לכאן עם רשימה - אז יהיה אפשרי לעזור לך לסדר את האתרים למסלול.
-
סן פרנסיסקוהיי, אז עברתי על המקומות וזה הדברים שכן בא לנו לראות (בהנחה שזה אפשרי והגיוני בפרק זמן שיש לנו):
Fisherman's Wharf
Pier 39
Ghirardelli Square
Lombard Street
North Beach
גשר הזהב ותצפית אליו (הבנתי שיש כמה מקומות טובים - מה המומלץ?)
Union Square - האם יש מה לראות או שזה רק קניות?
Alamo Square & Painted Ladies
Telegraph Hill
Coit Tower & Greenwich Steps
תודה מראש

-
סן פרנסיסקושאנחנו היינו שם גם היה לנו יום אחד שלם להעביר שם. היינו במיקום כמו שלך. בבוקר הלכנו לאיזור הWHARF וPIER 39 ברגל, כמה דקות הליכה. העברנו שם זמן עד הצהריים.
לשאר הדברים שכרנו רכב לכמה שעות רק, טיילנו בLOMBARD STREET רק ברגל וגם ירדנו אותו עם רכב. גשר שער הזהב יש מיקום לראות אותו FORT POINT דרך Marine Drive, לא תמיד יש שם חניות. אבל הנוף הכי יפה זה דרך BATTERY SPENCER. בשביל זה צריך לעבור את הגשר (הצד הזה אם אני לא טועה חינם, החזור עולה 7 דולר TOLL או משהו כזה) ואחריו יש פנייה לשם. משם הנוף הכי יפה לדעתי וגם מרוויחים את החוויה של להיות על הגשר עצמו
UNION SQUARE זה לא טיימס סקוור, אבל נחמד לטייל שם. אם יש רכב שווה לבדוק אם זה בעיה להגיע אפשר לוותר
שאר המקומות לא היינו
זאת עיר יפה, יש כאלה שישארו שם הרבה זמן לנו היום וחצי לטייל היו יותר ממספיק למצות
ואת כל מה שאמרתי פה עשינו מהבוקר עד אחרי צהריים. מאמין שאפשר להספיק הכל אבל עדיף עם רכב לא תחבורה ציבורית. המלונות רצו איזה 60 דולר חניה ללילה אז לא לקחנו רכב שם זה סתם בזבוז, השכרנו פשוט לכמה שעות רק לאותו יום
-
סן פרנסיסקוהי
תצפית מצויינת לגשר הזהב Conzelman road.
פוריה
-
סן פרנסיסקוהיי ליאור,
כמוך כמוני היה לי יום וחצי בסאן פרנסיסקו והייתי עם רכב מה שאני עשיתי ובעצם זו הצעתי שלי אליך הוא להשאיר את הרכב בחנייה של המלון ואני יודע שזה מאד יקר ולקחת את האוטובוס התיירים בעלות של 60 דולרים שמקנה לך בעצם את כל האטרקציות המרכזיות שהעיר יכולה להציע כולל סיור לילי רכוב באוטבוס וכולל את המסלול הירוק לסוסוליטו. אבל קח בחשבון שמאד קר.
ישנו מסלול אדום שעובר ברובו במקומות בהם האוטבוס עוצר ואתה יכול לרדת ולעלות כאוות נפשך בכל תחנה ותחנה ולחכות לאוטבוס הבא. רק קח בחשבון שהעיר פקוקה להחריד, וזמני ההגעה של האוטובוס לפעמים גדולים מהרגיל.
בשעה 18:45 מתחיל הסיור הלילי אבל מכייון שהערב יורד יותר מאוחר המלצתי היא לעלות לאוטובוס האחרון בשעה 19:15 ליד מזח 39.
אורך המסלול היינו כ-שעתיים ומאד יפה בלילה.
מקווה שלא יהיו לך ערפילים באזור גשר הזהב.
תהנו ותבלו סאן פרנסיסקו מדהימה.
-
סן פרנסיסקוFisherman's Wharf על כל ה pier לידו,
Lombard Street (לא באמת כזה מרתק, אבל אייקון..)
גשר הזהב וחצייתו לסוסיליטו (רצוי באופניים. אפשר להחזיר אותם
דרך מעבורת או דרך מוניות עם מתקן לנשיאת אופניים)
ו... כלא אלקטרז (להזמין כרטיסים מראש)
כל השאר יחסית מרוחקים, יאכלו זמן מיותר ופחות שווים לטעמי.
-
סן פרנסיסקוהנה ההצעה שלי:
ביום שבו אתם מגיעים עם רכב תנצלו אותו להגעה למקומות המרוחקים יותר:
רחוב לומברד - תגיעו עם רכב ותסעו ברחוב (בירידה).
משם צאו לגשר שער הזהב ותגיעו לתצפית היפה ביותר (לדעתי): Battery Spencer
אם יש עדיין אור וכוח סעו לנקודת התצפית בטווין פיקס (אפשר להגיע גם בשקיעה, רק להביא משהו חם ללבוש).
ביום השני בבוקר תתחילו במתחם החוף הצפוני עד הצהריים. אחרי שתצמו את ההמולה התיירותית אפשר לצאת לסיבוב רגלי ממתחם גיררדלי ועד מגדל קויט. לא להתעצל ולהעפיל גם לגבעה הרוסית. תסיימו במדרגות העירוניות שיורדות ממגדל קויט.
זה סיור שכדאי לעשות ברוגע, עם עצירות. לא תמצא שם את ההמולה של התיירים של פיר 39 אלא תנשמו שם קצת אווירה של סן פרנסיסקו ה"אמיתית". כדאי להביט על חנויות המכולת ובתי הקפה השכונתיים.
זה יכול לסגור לכם יום טיול מלא.
אם נשאר זמן תגיעו לפארק שער הזהב לסיור - ממליץ מאוד על הגנים הבוטניים ועל הגנים היפניים.
-
סן פרנסיסקותודה רבה רבה לכולם על התגובות
בהחלט עשה לי קצת סדר בראש