שער הדולר
-
משלמת מחר על כרטיס הטיסה
לפי איזה שער דולר מחושב הסכום לתשלום? דולר נוסעים או דולר המחאות והעברות?
תודה -
שער הדולרהיי,
תרימי פשוט טלפון לסוכנות ששם את קונה את הכרטיס ותשאלי.תשאלי גם מה השער. ותשאלי גם אם אפשר לשלם בדולרים (ירוקים) במזומן.
ואז תגשי לאחד המקומות שמוכרים כסף יפה וחמוד וירוק כזה - ותבדקי אם לא יצא לך זול יותר לקנות שם מזומנים ולשלם בהם בסוכנות הנסיעות.
זהו...התחלת עכשיו את הדרך לחסוך את המיליון הראשון.
-
שער הדולרטיפ טיפה יותר גבוה משער היציג .
-
שער הדולרככה, משרדי הנסיעות מנסים לחייב את הנוסעים בשער מזומן גבוה ומכנים אותו בשם חדש של "דולר נוסעים".
על פי חוקי הגנת הצרכן ועל פי הפסיקה מותר למשרדי הנסיעות לחייב אותנו בשער "העברות והמחאות" גבוה, שזה מדרגה אחת זולה יותר מבחינתנו הצרכנים מאשר שער חליפין "מזומן".
יש צדיקים המחייבים לפי "שער יציג", שזה הטוב ביותר מבחינת הצרכן.
אז, שלא יעבדו עליך, ואם ירצו לחייב אותך לפי שער מזומן / דולר נוסעים, תתעקשי שמותר להם לחייב אותך לפי שער העברות והמחאות.
לפעמים הפקידים משחקים אותה "ראש קטן" ואומרים: "זה מה שהמחשב נתן" - עלאק.אז שילכו לממונה וישנו את זה.
בהצלחה. -
עדיף לשלם בדולרים?אז בעצם עדיף לי לשלם בדולרים??
משרדי נסיעות מקבלים דולרים?
תודה על התשובות המכוונות -
עדיף לשלם בדולרים?משרדי הנסיעות מקבלים דולרים, הן במזומן והן בהעברות.
אבל יש לשים לב לשני דברים:
1. שהמשרד לא יחייב אותך בהוצאות בנקאיות הנגרמות לו "לכאורה" בגין ההעברה הבנקאית או המרת המזומן אם את משלמת ב-$ מזומן.
2. העברה בנקאית ב- $ תעלה לך כסף. בידקי בבנק שלך כמה, ועשי חשבון.
(מחר, יום א', אי אפשר להעביר דולרים). -
שאלת המשך של אישה לא אסרטיביתחשבתי לשלם דולרים במזומן כדי להנות משער דולר נמוך יותר אשר אקבל (כך אני מקווה) בבנק הדואר או ב CHANGE. אתה מזהיר מפני תוספת שמשרד הנסיעות ידרוש בגין המרת הדולרים.. זו בעצם זכותם לא? כלומר, איך אני יכולה להתנגד לזה? -
שאלת המשך של אישה לא אסרטיביתשילמתי למשרד הנסיעות עבור כרטיסי הטיסה במזומן בדולרים ולא נדרשתי לשום תוספת.