ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טבלת היעדים לקיץ 2017

פורום טיולי משפחות
    49
    111
    32809
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ronitzaw
      ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

בולגריה מתאים לטיול כוכב?

מיכל, האלפים הצרפתיים יכולים להתאים לדרישות שלכם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עמיחי, ראשית אני רוצה להחמיא לך על הדרך שבה אתה מנהל וכותב את השירשור הזה. הסיכומים שלך עשויים למופת ונותנים מיפוי שימושי ומוצלח לכל מי שמחפש או יחפש יעדים לטיול הבא (כלומר לכולנוlaugh), וגם אם השיקולים והטעמים וההעדפות של כל אחד שונים משלך או בכלל, הרי שמתקבלת תמונה עשירה ומסודרת להנאתנו.

אני רוצה רק לעזור בתאור האלפים הצרפתיים, שהשנה אנחנו טיילנו בו (ואני מתנצלת שנתקעתי קצת עם סיכום הטיול שלנו ומבטיחה להמשיך בקרוב).

מעבר לטיול שלי, יצא השנה שכמה מחברי הטובים ביותר טילו לפני, אחרי ומצדדי ביעד הזהwink. חלקם כותבים או כתבו כאן את רשמיהם וחלקם עדיין לא או בכלל לא (לא משתתפים בפורום הזה).

ויש בו מאפיין בולט, בהשוואה ליעדים אחרים שטיילנו בהם בעבר כמו אוסטריה (זלצבורגלנד), הולנד, היער השחור וצפון איטליה, ששמתי לב אליו ורציתי להתייחס אליו לטובתך ולטובת הקוראים האחרים. והוא - שבאלפים הצרפתיים, כתריסר טיולים שונים של חברים היו שונים זה מזה *מהותית* ובכל מיני מאפיינים, והשונות כאן הרבה יותר בולטת בעיני מביעדים אחרים.

אמה, שמוליק, טובה, לימור, אנוכי ועוד ועוד - כל אחד שם עשה דברים אחרים, עם דגשים אחרים. חלקנו לנו בכוכב אחד וחלקנו בשניים או יותר. חלקנו ריחפו באויר וריפטנגו בנהרות ודהרו במגלשות ההרים, חלקנו שמו דגש על עיירות ציוריות ומעברי הרים עתירי נופים וכבישים מפותלים. חלקנו נהנו מפסטיבלי ג'אז, אולפן הקלטות של קווין מוזיאונים ושווקים, חלקנו קרעו את התחת בטראקים הרריים בין הרכבלים והשיבו קלוריות אבודות לגבולן אצל מיטב השף-פטיסיירים והשוקולטיירים והבולנג'ריז שיש לאיזור להציע, ועוד ועוד. ובכל "חלקנו" כזה ישנן כל אפשרויות השילובים, כמובן.

ואם בזלצבורגלנד או בהולנד או ביער השחור אני תמיד רואה רשימה של איזה 10-20 מקומות "ליבה" שכולם עושים, נאמר, 60-80% מהם, באלפים הצרפתיים נראה כאילו תפירת הטיול היא הרבה יותר אישית ומשתנה ממשפחה למשפחה.

זאת ההתרשמות שלי.

ומעבר לזה היעד פשוט מהמם ברמותwink. 

• לִי
          לִי נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני עוקבת בעניין רב אחרי האשכול...

עמיחי,

בנוגע לסלובקיה, אם היא תהיה הבחירה - 

תוכלו לשלב את בודפשט המקסימה, לבלות בה 3-4 ימים מהנים בתקציב שפוי

• מיכל ע
            מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

ואם לאלפים הצרפתיים אז איפה מתמקמים?

אני מניחה שטסים לג'נבה.

בקרבת איזה עיירות לנים?

האם הנוף מיוער או חשוף? אני לא מתלהבת מפסגות חשופות, גם אם הנוף יפה.

איך המחירים? אנחנו אומנם לנים בדירות, אבל חוץ מארוחות בוקר אנחנו בדר"כ אוכלים בחוץ.

• שני 4
              שני 4 נערך לאחרונה על ידי

קוראת בשקיקה כל תגובה. כל הכבוד לך עמיחי על נקודות הציון האמצע הדרך לסיכום הדברים.... לא במקרה אנחנו מחפשים יעד דומה אותי בשל העובדה שמדובר באנשי חינוך חחחח שנשארים עם החופשות היקרות בקיץ ובכל זאת רוצים לראות עולם. משום מה נוטה אחרי בחירתך ומחכה להכרעה. נרעה לי שהכיוון "שלנו" יוכרע לטובת היער השחור.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

מיוער

אמ-'מא של המיוער

importation i phone 1106.JPG
                • מיכל ע
                  מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

מקסים!

ואיך העלויות ביחס לגרמניה או אוסטריה למשל?

• Salvador26
                    Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי צרפת היא לא יעד זול. לא הייתי בצרפת בקייץ מחבדגעחה לאלזס מהיער השחור (ואז שמתי לב כי יש פער מחירים במסעדות). אבל אנחנו נוסעים בחורף ויקר יותר בצרפת.

• ?

צרפת יותר יקרה מגרמניה ואוסטריה בלינות ואוכל, באטרקציות מחירי הבסיס דומים אבל יש פחות כרטיסי הנחות (המולטי-פאס של הרכבלים בשאמוני משתלם).

יחד עם זה הטיסות הזולות לג'נבה בהחלט מוזילות את השורה התחתונה בצורה ניכרת. (למרות שגם ליער השחור יש כיום טיסות גדולות לבאזל, זה עוד לא היה כשאנחנו הגענו לשם דרך ציריך). 

• ציידת ערפדים
                        ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

עמיחי, אני עוקבת בעניין אחרי השרשור ומתייקת לי בראש רשמים מכל מה שכותבים.

אני באתי לחזק את הכיוון של אנגליה ללא לונדון. בפסח עשינו טיול בעיקר עירוני בתחבורה ציבורית באזור מנצ'סטר וליברפול (כתבתי לא מזמן סיפור טיול), ופשוט הופתעתי משפע האתרים והאטרקציות שאנגליה מציעה. כמו שיונה וקשת כתבה, נראה לי שבצרפת ואנגליה (כנראה בגלל ההיסטוריה העשירה, תרתי משמע, והארוכה שלהן) אפשר להרכיב טיולים מסוגים שונים ובתמהילים שונים לכל מיני הרכבים. אני מניחה שהמחירים של סוף אפריל (60£ לחדר ענק ל4 בפרמייר אין) לא יהיו המחירים של יולי-אוגוסט אבל שווה לבדוק. גם מבצעי ה2 במחיר 1 רלבנטיים מחוץ ללונדון. אגב, גם אני פחדנית נהיגה בעקבות תאונת דרכים ובקפריסין נהגתי בצד שמאל בלי יותר מדי קושי. יותר הפחיד אותי לחצות את הכביש ברגל באנגליה. מזל שהנהגים ככ אדיבים...

• נגה5
                          נגה5 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

לפני מספר שנים אחד היעדים החמים בפורום היה חבל הלואר בצרפת.

טירות בשפע, נוף מגוון , פארקים מדהימים בעיני (פוטורסקופ ופי דה פו) - נסענו לפני מספר שנים עם הילדים ומאוד נהנו. ניתן לשלב גם עם בריטאני ונורמנדי 

משום מה לאחרונה כמעט ולא מדברים על אזור זה...האלפים הצרפתיים כבשו כל חלקה טובה emoji-E105.png...

שווה קצת לקרוא ולהתרשם (יונית כתבה בספרה גם על האזור הזה)

• עמיחי13
                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

telo - כתבת שהרבה אנשים מעדיפים לנסוע ליער השחור כי זה יעד שקל לארגן אליו טיול. לדעתי יש כאן אלמנט הרבה יותר משמעותי - כרטיסי ההנחות "האדום" וה"שחור". יש כאן לדעתי יתרון פסיכולוגי של תשלום זול יחסית מראש ואז מקבלים חבילה "שווה" של אטרקציות. לדעתי זו גם הסיבה לפופולריות של זלצבורגלנד. מודה ומתוודה שגם לי כרטיס זלצבורג קסם מאוד וגם כרטיסי היער השחור.

ההמלצה על האלפים נשמעה היטב. זה גם יהפוך עכשיו ליעד שקל להגיע אליו כי יהיו לי עשרות סיפורי טיול מקיץ 16 + אפשר יהיה בקלות להתייעץ בפורום laugh

אגב, שאלה לפורום - האם יש יעדים נוספים שבהם יש כרטיסי אטרקציות משתלמים ביותר, כמו כרטיס זלצבורג או כרטיס היער השחור?

Salvador26 - הקדשתי עוד זמן לקריאת סיכומים מסלובקיה. גיבשתי לעצמי דעה שבמקרה הפרטי שלי כדאי לי לחכות מעט יותר לפני שאגיע לשם, כי הטיולים היותר מהנים שם הם טיולי טבע ארוכים יותר. הבנתי שאפשר למצוא מסלולים קצרים אבל זה קצת מפספס את החוויה.

יונה וקשת - חן חן. התובנה לגבי יעד שבו כל אחד מוצא מה שמעניין אותו עושה לי שכל. אז אם כבר - מבין כל עשרות סיכומי האלפים שמגיעים עכשיו (שאו ברכה בעמלכם, הסיכומים עוזרים מאוד) - האם תוכלי להפנות אותי לסיכום שיתאים באופי שלו למה שיותר מתאים למשפחה שלי? פחות טרקים קשים, פחות רכבלים שעולים לקרחונים. יותר טירות, מסלולי טבע יפים אבל קלים יחסית ובאורך של עד 3-4 שעות, מגלשת הרים, מוזיאון פתוח, מערות וכו? תודה!

לִי - תודה, על בודה ופשט קראתי. בלוגים שלך תמיד עוזרים. אבל לעת עתה נשאיר את סלובקיה עד שהילדים (במיוחד הקטנה) יהיו מסוגלים לצאת לטיול טבע משמעותי.

שני 4 - יש לנו צרות טובות. הנטיה כרגע לכיוון היער השחור. אבל אני מנסה לחשוב איך להצליח לצאת מהשבלונה הקבועה של טיולי היער השחור. יש לי כמה מחשבות, אפרט בהמשך

ציידת ערפדים - מחזק את הרעיון של להפריד בין טיול ללונדון + סביבה קרובה לבין טיול לאנגליה, עם נחיתה במנצ'סטר. עד שפתחתי את השירשור אנגליה בכלל לא הייתה לי ברשימה (כמו שכתבתי בפוסטים קודמים - בגלל תדמית של מחיר ונהיגה בשמאל). בעקבות דיונים שלנו בבית בסופ"ש אנגליה בהחלט אופציה.

נגה5 - תודה על ההמלצה. לנו היה בעבר טיול זוגי לפריז, נורמנדי, בריטאני ועמק הלואר. מאוד נהננו. למרות שזה היה טיול זוגי התרשמתי שזה גם יעד נהדר למשפחות. באמת זה נהיה הרבה פחות פופולרי, כך אני מתרשם מהפורום. אולי זה קשור למצב הבטחוני?

דוגמא היתה בשירשור הזה. למרות שעמק הלואר קרוב ונגיש מאוד מפריז, מטיילים בוחרים לא להגיע לשם, ומעדיפים את האלפים הצרפתיים - אולי בגלל שזה נהיה עכשיו מאוד טרנדי?

תודה לכל מי שהגיב. כאמור את סלובקיה נשאיר - עד שהילדים יהיו ערוכים לטיולי טבע יותר רציניים.

נשארנו להתלבט בין אלפים צרפתיים, אנגליה ויער שחור. עדיפות ברורה ליער השחור. מנסה עדיין לחשוב על רעיונות על איך לטייל ליער השחור ולהצליח לצאת מהשבלונה... 

• ?

טבלת היעדים לקיץ 2017
                              • ?

טבלת היעדים לקיץ 2017

הי עמיחי, כתבתי לך תשובה ארוכה ומפורטת והיא נעלמהcheeky

בשל קוצר זמן אענה שוב, יותר בקצרה:

נראה לי ששוה לך לפנות לאמה ול-Telo לגבי מסלולים באלפ"צ שיכולים להתאים לכם יותר, בהתאם לדברים שציינת.

אשמח לעזור לך באופן יותר מפורט וגם לסייע "לתפור" מסלול באלפ"צ שיתאים יותר להעדפותיכם - אם זה יהיה רלוונטי (אני מבינה שכרגע היער השחור הוא בעדיפות ראשונה אצלך ממילא).

לגבי מדוע מעדיפים את האלפ"צ על איזורים אחרים בצרפת: אצלנו זה לא קשור לטרנד, אלא בעיקר לקונספט של "אלפים זולים". מכל 5 הטיולים שהיו לנו עד כה (לא כולל האלפ"צ) נהננו במיוחד באלפים הברניים בשוייץ. היינו שמחים לחזור לשם, אבל היוקר מרתיע אותנו, וכך התלהבתי מאוד מהרעיון של טיול אלפיני בעלות מופחתת, בעיקר כשהחסכון שודרג משמעותית תודות לאיזיג'ט וטיסותיה הזולות לג'נבה.

• yona777
                                  yona777 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עמיחי, אשכול מצוין!

בהולנד (בה ביקרתם) יש מספר כרטיסי הנחה/אטרציות. במיוחד משתלם כרטיס המוזיאונים Museumkaart.

• Salvador26
                                    Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

יש משהו שלא ברור לי בעקבות קריאת השרשור. אני ממש בטוחה שצרפת אינה יעד זול. לא מחיה, לא אטרקציות ולא מסעדות. גם לא דלק. שלא נדבר על כבישי אגרה. אז נניח מצליחים לקנות כרטיסי טיסה זולים של איזי גט חגנבה. האם זה הופך את הטיול למשהו שמשתווה למזרח אירופה מבחינת העלויות? לדעתי לא...... בדיוקמכפי שכרטיסי טיסה זולים ללונדון או שטוקהולם לא הופכים טיול באנגליה או שבדיה לטיול זול.

• telo
                                      telo נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

בקשר לעלויות של צרפת: היא לא זולה בהשוואה למזרח אירופה, אבל במושגים ישראלים ממש לא יקרה.

היא זולה משמעותית משוויץ, שהיא המתחרה היחידה שלה מבחינת נופים בין מדינות האלפים.

טיילנו 10 ימים באזור שאמוני ואחכ שבוע באזור אנסי.

שני הטיולים היו ממש לא יקרים. יש כל כך הרבה אטרקציות בשטח מצומצם ואין צורך לנסוע בכבישי אגרה.

האכל במסעדות לפחות בצהרים ממש לא יקר וטעים מאוד. 

לינה: דירה במרכז שאמוני לא זולה, אבל המחירים יורדים משמעותית כשמתרחקים ממנה. גם באוסטריה, שנחשבת זולה מצרפת, המחירים במקומות כמו קפרון או צל אם זה היו דומים לאלה של שאמוני.

לא במקרה צרפת היא מדינה שמושכת הרבה תיירים. אני מניח שאנשים מוכנים לספוג את העלויות של הטיול בצרפת בשביל להנות ממה שיש לה להציע. אני לא חושב שיש טעם להשוות אותה למדינות מזרח אירופה.

• ?

טבלת היעדים לקיץ 2017

סלבדור, אדבר במספרים ולא באמירות כלליות.

ההרכב - 4 (שני מבוגרים ושני ילדים בני 12)

אורך הטיול - 10 ימים ברוטו

המפרט - ראי סיפור הטיול שלי. בגדול טיול מפנק ועתיר אטרקציות (רכבלים).

העלות - 20,000 ש"ח כולל הכל.

לינות ברמה גבוהה מאוד יחסית (למשל שבוע בדירה משופצת כדנדשה בלב העיירה שאמוני - יכולנו לשלם גם חצי מזה בצימר באחת העיירות השכנות).

זה היה אחד הטיולים הזולים שלנו, אם לא הזול שבהם.

לא היינו עדיין במזרח אירופה, זה נכון. טיולים הם לא רק עלות, למשוואה יש שני צדדים, והצד של התמורה כולל גם רכיב העדפה אישית שמתומחר אחרת אצל כל אחד.

אם הייתי יכולה לתכנן טיול של - 10,000-12,000 ש"ח לעשרה ימים למשפחתנו במזרח אירופה ייתכן שהחסכון היה שווה לי את ההתפשרות (מבחינתנו - כאמור עניין של טעם) בפרמטרים האחרים. מבדיקה ראשונית שערכתי עלה שהחסכון יהיה קטן בהרבה, אם בכלל. 

• אנשיםטובים
                                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

לגבי כרטיסי הנחה:

באופן כללי אני לא עד כדי כך מתלהב מכרטיסי ההנחה.

בגדול יש שתי דרכים לתכנן טיול - לבחור אטרקציות שמתאימות לכרטיס, או לבחור אטרקציות ואז לראות אם הכרטיס כלכלי.

אם בוחרים באפשרות הראשונה - אנחנו מוצאים את עצמנו גם בריצה להספיק (כי זה בחינם) וגם בבחירה של אתרים שאולי לא היינו בוחרים אחרת (כי זה בחינם).

אם בוחרים באפשרות השניה - היתרון הכלכלי של הכרטיס הרבה פחות דרמטי עד כדי לא קיים.

אם אני מסתכל על הטיול שהיה לנו ליער השחור לפני שנה - ב-10 ימי לינה ביער השחור לכאורה חסכנו 300 אירו מהכרטיס האדום. ואני כותב לכאורה כי למשל 100 אירו זה על אטרקציה ליגה ב' ואלמלא הכרטיס לא היינו הולכים אליה. 300 אירו ב-10 ימים זה לא חסכון כזה דרמטי. ומצד שני עדיין הוצאנו 500 אירו נוספים על אטרקציות (חצי מזה זה פארק אירופה).

והכרטיס האדום הוא מהכרטיסים היחסית טובים יותר (לא מכיר את זלצבורג שגם נחשב טוב).

אם אתם מאלה שרצים אחרי החינם זה משהו אחר, אבל מקבלים טיול אחר.

מה שמביא אותי לנושא אחר שעלה פה בשרשור, בעיקר בהתייחס ליער השחור ישראלים.

כן, בטיול בחו"ל אני מנסה להתרחק מישראלים. מודה. רוצה להרגיש בחו"ל ולא בארץ. אבל כשאני חושב על זה מה מפריע לי בישראלים והתשובה שלי היא הקולניות והעדריות. כלומר משפחה של ישראלים לרוב לא מפריע לי, הרבה ישראלים כן.

התחושה שלי היא שהישראלים, ובייחוד השישראלים הקולניים יותר (אלא שמפריעים לי יחסית) מתאפיינים בשני אלמנטים בולטים:

1. הם נעים בקבוצות גדולות של כמה משפחות. כשאני מטייל עם שלושת ילדי, לרוב הילדים קרובים אלי. אני כמבוגר משגיח עליהם, ובין היתר משגיח שלא ישתוללו או יצעקו יותר מדי. כשיש קבוצה גדולה לפעמים הילדים הולכים לבד (ואז משתוללים וצועקים הרבה יותר), הקבוצה כולה יושבת מסביב ל-3 שולחנות וצועקים בינהם וכו'.

2. הם נעים כעדר (קשור בקבוצה הגדולה), בין האטרקציות מהספר (כל מדינה והספר שלה), עם דגש על אטרקציות החינם. ברגע שמתרחקים טיפה מהספר או מהחינם מינון הישראלים יורד בהרבה, וגם הקולניות שלהם. סתם דוגמא אפילו בפארק חבלים ביער שהייתי בו עם קבוצה שכולה ישראלית, יש שני איזורים - אחד חינם עם הכרטיס, והשני תמורת תוספת של 5 אירו לאדם. שילמתי תוספת והיינו לבד באיזור, בלי שום תור, עומס או צעקות. בספר של שלומית יש המלצה על חנות צעועים מסויימת בפרייבורג. היא הייתה מלאה ישראלים. אבל שתי חנויות ממנה היה הרבה יותר ריק. בהולנד רביט היל מלא ישראלים, אבל הרבה כפרים אחרים (לא פחות טובים) פחות.

• ?

טבלת היעדים לקיץ 2017

אנשים אתה צודק בהרבה דברים, לרבות שתי הגישות שהצגת לגבי כרטיסי ההנחה. אבל אני חושבת שאתה משליך הרבה מהיער השחור ליעדים אחרים, וזה לא תמיד מדוייק.

קודם כל לגבי כרטיסי ההנחה: אנחנו חד-וחלק נוקטים בגישה השנייה שהצגת. בבואי לתכנן טיול אני חורשת את הפורום, מלקטת אתרים שכובשים את לבי ורק בשלב מאוחר הרבה יותר בודקת כרטיסי הנחה ומחליטה איזה לרכוש אם בכלל. ואנחנו חסכנו מאות יורו אמיתיים לגמרי גם באוסטריה וגם בפאס הרכבלים בשאמוני.

ביער השחור היינו לפני 6 שנים, ואולי לא תאמין לי אבל כמעט ולא פגשנו שם ישראלים, אני כנראה הקדמתי בשנה-שנתיים את תהליך הפיכתו למסלול-חומוס. גם לא היה לי שם שום כרטיס הנחה כי עוד לא היכרתי את הפורום ועוד לא ידעתי לארגן טיולים וטיילתי על בסיס תוכנית טיול של חבר. היינו שבוע בשוייץ, אח"כ יומיים בפארק אירופה ואח"כ 3 ימים ביער השחור, בקטנה. ככה יצא. אז קיבלתי זווית קצת אחרת על היער, אני לא מכירה את רוב המקומות שמדברים עליהם כאן בהקשר שלו ולעומת זאת ביקרנו בכמה מקומות שלא נתקלתי בהם בסיפורים כאן.

בכל המקומות שטיילנו לא נתקלנו ב"עדרי" ישראלים אלא רק במשפחות גרעיניות, שלשמחתנו התנהגו יפה ולא עשו בושות. לא אומרת שאין כאלה... רק שאנחנו לא נתקלנו בהן. 

בתאילנד יצא שהיינו כמה משפחות ישראליות ביחד על ספידבואט בטיול לשמורת 42 האיים, ובטיול טרקטורונים בקוסמוי - בשני המקרים הישראלים התנהגו למופת, הן באופן אבסולוטי ובעיקר בהשוואה לתיירים הסינים שהתנהגו זוועה. 

אני נורא מקווה שמה שקרה ליער השחור לפי תיאוריך לא יקרה לאוסטריה, לאלפ"צ ולעוד יעדים אהובים, ושהישראלים ימשיכו לטייל בכיף בכל העולם תוך שמירה על כיבוד המקומות בהם הם מטיילים.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 4 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון