טבלת היעדים לקיץ 2017
-
טבלת היעדים לקיץ 2017ביער השחור לא היינו, אבל אנחנו בדרך כלל לא פוגשים ישראלים. לכן אין לי חויות רעות או טובות מיעדים מלאי ישראלים.
הגעתי למסקנה שהסיבה היא בעיקר שאנחנו מחפשים את המקומות הקטנים, מתאימים את הטיול אלינו ולא את עצמנו לטיול.
אני חושבת שהתופעות שאתה מדבר עליהן קשורות באופן די ברור לדילים של טיסה פלוס מלון, או טיסה מוזלת למקום מסוים שיש בו קופוני הנחה או כרטיסי הנחה. אולי אם היינו הולכים למקומות של 1+1 בלונדון כן היינו פוגשים ישראלים? כי אפילו בלונדון לא ממש פגשנו. [פגשנו ישראלים שמכרו בחנויות...]
-
טבלת היעדים לקיץ 2017לא קראתי הכל אבל מוסיפה את חוות דעתי על המקומות בהם הייתי
היער השחור- היעד הנדוש והישראלים לא מפריעים לי אישית. מה שכן הטבע שמציע האיזור מוגבל. אחרי אוסטריה וכו זה יהיה קצת עלוב.
היער השחור מתאים כיעד ראשון עם המשפחה כי ממנו עולים
אם בכל זאת תשקלו לשלב עם האלפים הביראנים בשוויץ כדי לתת לנשמה קצת טבע מרהיב.
סלובניה - מקסימה עתירה באטרקציות. דומה לאוסטריה אבל לא בדיוק
אפשר לשלב עם כוכב בצפון קרואטיה וזה משהו אחר לגמרי מאוסטריה. נופים אחרים אטרקציות אחרות חופים מדהימים אנחנו מאוד אהבנו את סלובניה וקרואטיה אחרי אוסטריה הטיול היה נהדר. אתה מוזמן לקרוא את סיפור הטיול שלי כדי להתרשם
מה עם ארצות הברית?
-
טבלת היעדים לקיץ 2017מצטרפת לאיילת
למרות ההתלהבות שהולכת פה באתר,
היער השחור היה די אפרפר מבחינתנו -
טבלת היעדים לקיץ 2017זהו ויכוח ארוך ואביע שוב את דעתנו שלנו.
היער השחור לטעמנו היה מקסים. לדעתנו - הוא לא ׳עלוב׳ ולא ׳אפרפר׳ - גם לא ביחס לאוסטריה - וגם לא קרוב לכך.
באשר לכמויות תיירים וישראלים - ממליץ שוב על תחילת יולי. הבדל ניכר ומשמעותי.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017באתי באיחור אלגנטי...
מכיוון שהבחירה בטיול כוכב היא בגלל התאקלמות ובישולים, רציתי להציע לך משהו קצת שונה מבלי לבחור כרגע את המדינה.
מה דעתכם על שבוע שייט תעלות בנהיגה עצמית(הבית נוסע אתכם) ואז שבוע טיול כוכב? צרפתי קישור של אחת החברות אבל יש מספר חברות בארץ .
אנחנו עשינו זאת עם ובלי ילדים במספר יעדים ומאד אהבנו.
לדוגמא תמונות מהאלזאס.
אפשרות נוספת לבית שנוסע עמכם זה טיול קראוון...(גם לקרוונים יש מספר חברות בארץ)
אנחנו עשינו בארה"ב אבל יש גם באירופה.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017מסכימה לגמרי. אנחנו היינו ביער השחור אחרי הולנד וצפון איטליה והיה נהדר. פגשנו ישראלים, אבל לא המון. אבל אנחנו תמיד טסים בראש השנה/סוכות.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017לא קראתי את כל השרשור, רק את חלקו, אז מקווה שלא אחזור על דברים שכבר נאמרו.
קודם כל כמה דברים כלליים:
פליטים ניתן לפגוש ליד גבולות ידועים ובנמלים קרובים בים התיכון. הם פחות מגיעים לעיירות קטנות ולכפרים (קשה למצוא שם פרנסה) יותר בערים גדולות וקוסמופוליטיות. יש גם הרבה פליטים מתוך אירופה עצמה - מאלבניה, מארצות יוגוסלביה לשעבר וכו'', אבל את אלה לא תזהו ברחוב.
אטרקציות:
בארצות אירופה המזרחית פחות ניתן לפגוש אותם (כאלה דוגמת אפטלינג) יש מקומות בהם יש אטרקציות מקומיות כמו פארק חבלים וכו'. סביר להניח שתגלה אותם לפני נותני הטיפים כאן, כי הם צצים כל יום מחדש. יש לעומת זאת פארקי מים, ספא, מרחצאות, מערות למינהם, שיט - לפעמים גם בכלי שיט אטרקטיביים כמו רפסודה, במקומות מסויימים גם רכבלים שעולים להרים - לדעתי כל אלה הם אטרקציות גם לילדים. ניתן בהחלט לפגוש בהם טבע ראשוני, שהוא מעניין יותר מטבע מסוגנן כמו באוסטריה (שאני אוהבת, שלא אובן לא נכון) ויש חוויות במקומות כאלה שקשה להעביר במילים. אתה צודק שצריך לבדוק מאוד את העניין הבריאותי בארצות האלה, באופן נקודתי.
הייתי בסלובקיה וממליצה בכל פה. לא חייבים לראות את כל האתרים שכולם היו בהם, אפשר להתרכז בפחות אתרים. הנה סיפור הטיול שלנו.
צפון יוון:
לא דומה לנוף שלנו. ממש ממש לא. אם אתה מוכן להוציא מהמשוואה את רוב הצמחיה שאנחנו כן מכירים מכאן. למרות שהיינו בכוכב אחד, הייתי ממליצה להתרכז בשניים או שלושה כוכבים, ומתמונות שאני רואה עוד ועוד יש לה חופי תכלת מדהימים והייתי מעלה לגמרי את האזור הזה לראש הטבלה. לצערי הרב אני לא יכולה לדווח על אטרקציות כי לא בדקתי. זה סיפור הטיול שלנו + תמונות מהאביב האחרון.
תיהנו
רבקה
-
טבלת היעדים לקיץ 2017הי מסכימה עם שמוליק על הכל וביחוד על התאריך- תחילת יולי ,ביער השחור פגשנו ממש מעט ישראלים , לא בכמויות שחשבתי (או חששתי) בכלל היה יחסית ריק גם במקומות עמוסים כמו פארק אירופה,לשם השוואה שנה שעברה באגם גארדה בסוף אוגוסט היו המון ישראלים ,באגם טאנו היו קבוצות עם אוטובוסים כך ששם הרגשתי כמו בכנרת....(לא בכל המקומות כמובן...)
החסרון של טיול בתחילת יולי הוא שאז נשאר להתמודד עם כל שאר יולי אוגוסט כאן...

-
טבלת היעדים לקיץ 2017עלה פה הנושא של המטיילים הישראלים ביעד הנבחר.
אז חשבנו קצת אצלנו על הנושא. הגענו לכמה תובנות.
לא מפריע לנו לטייל במקום שיש בו הרבה מטיילים ישראלים. הרי אנחנו אוהבים מאוד לטייל בארץ וכאן יש די הרבה ישראלים. אולי בגלל בחירת היעדים שלנו, שמתאימים מאוד למשפחות, לא מגיעים תיירים שמחפשים חופשות של אלכוהול, מין וסמים, ומוציאים לטייל הישראלי שם רע. דווקא המטיילים הישראלים שכן יצא לנו לפגוש ואפילו קצת לפטפט היו ייצוג נהדר למדינה. אנשיםטובים העלה כאן את נושא המשפחות עם הילדים הרועשים. ובכן... ילדים הם רועשים. במיוחד כאשר הם מתרחקים מעט מההורים. אבל מניסיון שלי בטיולים, גם ילדים של תיירים בני לאומים אחרים מרעישים. גם ילדים גרמנים, הולנדים וצרפתים. ולא פחות מאשר הישראלים. הייתי גם גאה בבני ארצי כאשר היינו בחאודה בשוק הגבינות ובזמן שהמטיילים הישראלים צפו בהצגה מטיילים אחרים מלאומים אחרים הפריעו למהלך המופע בצורה מעט מעצבנת.
מצד שני, מחפשים גם לצאת מהשבלונה. מעט מציק לנו שבכל התאורים של כל הטיולים שמתפרסמים ביער השחור חוזרים אותם אתרים באותו סדר. אין גיוון. כאילו יש שבלונה של טיולים שכולם מטיילים לפיה.
אז נכון שאני לא כריסטופר קולומבוס ואפילו לא קרוב לזה. לא אזכה להיות מגלה ארצות ולכל אתר שאגיע אליו בטיול היה כבר מטייל שביקר בו לפני. אבל בכל זאת, בכל טיול שלנו אנחנו מנסים לשלב אתרים לביקור שהם רחוק מהשבלונה. רצוי אתרים שבעיקר מיועדים למקומיים. להתנסות קצת ב"גילוי" של מקומות חדשים.
דוגמאות מטיולי משפחה קודמים: קניון קייזרקלאם בטירול שנדמה שמטיילים שם רק מקומיים, פסטיבל טרקטורים מקומי בכפר הולנדי שמעולם לא הגיעו לשם תיירים, אבל הייתה לנו חוויה אדירה שם, טירת אמבואז באינסברוק שגם שם נראו כמעט רק מקומיים.
אז נכון שבטיול שלנו שובצו אתרים "שכולם מגיעים אליהם" כמו קרימל ומערת הקרח. גם שם מאוד נהננו. אבל היה חשוב מאוד שיהיה גם קצת "הרפתקנות" (כן, אני יודע שאף אחת מהדוגמאות היא לא ממש הרפתקנית, אבל עובדה שבאף אחד מהדוגמאות לא נראו הרבה תיירים).
התחלתי כבר לשבור את הראש: האם אפשר למצוא אתרים ביער השחור שהם לא במסלול השחוק? אתרים שמצד אחד מאוד נהנה בהם אבל מצד שני הם הרחק מהשבלונה. אני כבר מבין שאם לא אצליח למצוא דרך לגוון מעט את המסלול, היעד הזה ירד מהפרק מבחינתי...
-
טבלת היעדים לקיץ 2017עמיחי, אם אתה מחפש קצת גיוון ו"הרפתקאות" נראה לי שאנגליה (בלי לונדון) מתאימה לך ככפפה ליד.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017מסכימה עם Yona. ולא בגלל שאני משוחדת (אני כן....) אלא למרות.
בעצם אני מדברת על בריטניה - והיא גדולה מאד. מבחינת אתרי תיור היא מאד מפותחת ומתאימה למגוון רחב של גילאים. יש בה כל כך הרבה אזורים שונים - אפילו שונות של ארכיטקטורה שלטת בכפרים ובעיירות, לא רק שונות נופית - וכל כך הרבה מרחבים שלא על מסלול תיירות שחוק אחד, שזה בדיוק המקום.
"נסה ותיהנה"
נעה
-
טבלת היעדים לקיץ 2017עמיחי - לא שאני ממליץ לנסוע ליער השחור אבל לא לנסוע כי הכל שבלוני? לא ברור הרציונל. באופו גס הרוב כן קובע ומה ששחוק זה מה ששווה. מה שכמובן, לא פוסל שאפשר להנות גם במקומות לא שחוקים.
בנושא הישראלים אני מסכים איתך לחלוטין: הבונטון הוא להגיד שמנסים להתרחק מישראלים. וגם לרוב אלה שאומרים זאת אם בוחנים באמת הם לא ממש אירופאים, בלשון המעטה. אבל בפועל הישראלים ביעדים האלה ככלל לא מביישים.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017מצטרפת לשרון, גם אני חושבת שגם אם מסלולי היער השחור הם ידועים ושחוקים אתם עושים את הטיול מיוחד. חוץ מזה שמספיק לנסוע בכביש כזה או אחר ולההיתקל במשהו אחר על הדרך כבר עושה את הטיול מיוחד. מסעדה על אם הדרך שאחרים לא ניסו....ועוד דברים "קטנים" שיהיו מיוחדים רק לכם שהרי כולנו מתייעצים כאן בפורום וחווים מסלולים ומקומות לינה שאחרים כבר חוו והביעו דעתם לחיוב או לשלילה ורובנו מסתמכים על העצות והרעיונות....האם זה אומר שהטיול איננו מגוון?!?! לדעתי תחזיר את היעד לראש הרשימה... בהצלחה
-
טבלת היעדים לקיץ 2017בנושא "ישראלים ביער השחור". בטיול שלנו לשם לנו דווקא בצפון היער (וגם ביקרנו באתרים הפחות קלאסיים בצפון היער). במשך כמה ימים היו בצימרים עוד 2 משפחות ישראליות חוץ מאיתנו. בסה"כ היו שם 3 דירות. ישר הרגשנו זאת כי היה רעש ילדים בחצר. אמנם חצר זה שטויות. וגם לנו יש ילדים. באחד הערבים כל הבוגרים של 2 המשפחות נאספו בדירה אחת. והשאירו את כל הילדים בדירה השניה מעלינו. הילדים השתוללו. הייתי צריכה לחכת, לדבר, לבקש. להתמודד עם העיניים הגדולות של אחת האמהות: למה? זה ילדים. זה חופש. כולה השעה 11 בערב...... מה אגיד לכם? לא רוצה את זה. סורי. בחו"ל מעדיפה להיות שכנה של משפחות אנגליות או גרמניות.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017יעד פחות מדובר בפורום ונראה שיכול להתאים לכם: היער הבווארי צפונית מזרחית למינכן. ניתן לשלב עם דרום צ'כיה-אגם ליפנו והעיירות המקסימות שלידו ופארק סומובה שגובל ביער הבווארי.
בדיוק עכשיו ראיתי טיפים לאיזור.
יש מוזיאון פתוח, פארק בעלי חיים, מוזיאונים ופעילויות בנושא זכוכית, עיירות נחמדות, מפלים ואגמים מעט(לא ברמה האוסטרית), יער הפיות, רכבל להר ארבר.
טיסה למינכן ונסיעה של כשעתיים.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017אנחנו משפחה עם אותם גילאים.היינו ביער השחור היה כיף אבל.... השנה טסנו לפרנקפורט משם לאורך הריין ישנו על הריין יש שם אטרקציות לילדים משם נסענו להולנד וחזרה דרך גרמניה שבועיים וחצי היה טיול מממממש מוצלח. באזור הזה של גרמניה יש הרבה מה לעשות ואפילו נעזרתי כאן מכאלה שחזרו מאותו מקום.טיול ממש מיוחד
-
טבלת היעדים לקיץ 2017 - שאלה לשרוןהי שרון ונעים מאוד
שמחתי שכתבת - בדיוק חיפשתי טיפים למשפחות עם ילדים שנסעו לאזור צפון גרמניה לאורך הרייו והולנד.
אנחנו משפחה עם 3 בנות 9, 5, ו9 חודשים. אשמח מאוד לבקש המלצה גם לעניין האריזה על פי מזג האוויר וגם על טיפים נוכח ניסיונכם הממש עדכני.
אפשר יהיה לעבור למייל : [email protected]
מאוד אשמח
תודה מראש
דיקלה ועמרי לרנר
-
טבלת היעדים לקיץ 2017אז לקח לי הרבה זמן לענות... בסך הכל זו התלבטות כבדת משקל

תודה לכל מי שטרח וכתב!
יונה וקשת (הכינוי המושלם) - מדהים כמה נכונות יש בפורום לעזרה הדדית. אבל האלפ"צ כרגע לא בתוכניות. טיול שבו בעיקר עולים ברכבלים להרים גבוהים לתצפיות או למסלולים אלפיניים פחות מעניין אותנו כרגע. אז אני יודע שיש שם "מסלול מותאם אישית" לכל משפחה אבל נדמה לי שלהגיע לשם בלי לעלות לכל הרכבלים עם השמות המוזרים (אדמ?) זה קצת פיספוס ויש יעדים שיתאימו לנו יותר.
yona777 - את כרטיס המוזיאונים של הולנד אני מכיר היטב. ניצלנו אותו היטב בשנה שעברה

לגבי אנגליה - כמו שכתבתי קודם - זה היעד מספר 1 מבחינתי. מה שעוצר אותי כרגע זה המחירים וגם הנהיגה בצד שמאל (ל2 הנהגים במשפחה). את נושא צד שמאל אולי נפתור עם טיולון הכנה בקפריסין... ועם המחיר כבר נסתדר.
Salvador26, telo, יונה וקשת - מניסיון בטיולים קודמים שלנו, העלות הכי גבוהה הייתה הטיסה (כרטיסים בכ 400$), הלינות (מחירים 60 אירו באוסטריה ללילה, 90-100 אירו בהולנד ללילה) והרכב. במסעדות אנחנו לא יושבים כמעט. בטיול הבא אנחנו בהחלט רוצים טיסת לאו קוסט כך שעלות הטיסות תרד. לינות בפחות מ100 אירו אני מניח שנמצא בכל יעד אירופי. לגבי מחירי רכב לא ביררתי.
אני מעריך שבזכות טיסה זולה, טיול ביער השחור יהיה זול הרבה יותר מאשר הטיול שלנו לאוסטריה או הולנד. אנגליה תהיה כנראה במחיר דומה בזכות הטיסות.
אנשיםטובים - דווקא בטיולים שלנו עד עכשיו קבענו קודם את היעדים. בחרנו ללכת ליעדים שעניינו אותנו גם אם לא היו בכרטיסי ההנחות (למשל מערת הקרח או מכרה המלח באוסטריה, מוזיאון החלל בהולנד). וגם אז כרטיסי ההנחה חסכו לנו כסף רב. בדיוק כמו שכתבה יונה וקשת
אוליב - גם אנחנו מחפשים מקומות קטנים, אבל גם הולכים למקומות פופולריים. אם נגיע ליער השחור אין מצב שנוותר על פארק אירופה.
ayeletback, Salvador26 - אז קראתי דעות לכאן ולכאן. גם נגד וגם בעד. גם את שמוליק, שרון75 ודפנה 11. נדמה לי שהיער השחור לא יאכזב אותנו מבחינת הטבע. (tsvia_fh אני מאוד מקווה שאני אצליח לשבור את המסלול הנדוש ולטייל במקומות מעט מחוץ למסלול השחוק). מקווה שגם לא באווירת טיול לרמת הגולן, או בהתנהגות מבישה של מטיילים ישראלים. מקווה לא לבייש בעצמי

לגבי ארה"ב - אז כבר חרשתי את ארה"ב לרוחבה ולאורכה... שומרים טיול משפחתי להרים הלבנים לזמן שזה יתאים...
משום מה סלובניה לא דיברה אליי.
yaffabe - הייתה לנו שיחה ארוכה עם חברים שהיו בשייט תעלות. הבנו שזה ממש לא בשבילנו. בטיול שייט כזה אתה די כבול למקומות שהם נגישים לסירה ולמסלול שבחרת. זה מכתיב אופי של טיול שהוא מאוד רגוע, מן שילוב של טיול עם נופש. לא כל כך מתאים לכך שאנחנו מאוד אוהבים את הגמישות של טיול עם רכב.
גם על קרוואן חשבתי הרבה. בטיולים שלי בארה"ב אני רואה המון קרוואנים. ההתרשמות שלי היא שקרוואן מאוד מגביל (הרבה פעמים הגענו למקומות שבהם יש חניה קטנה ואין מקום חניה לקרוואנים). נראה לי שקרוואן יהיה אופציה בטיול לסקנדינביה.
רבקה - אז סלובקיה חזק באפשרויות. קראתי גם את הבלוג של אורית שמאוד מצא חן בעניי
. לגבי צפון יוון - אז יש לי חבר שכבר בילה כנראה בכל מקום ביוון והוא מאוד ממליץ לי לטייל שם. נראה לי שטיול ביוון אפשר לארגן מעכשיו לעכשיו ולא צריך לתכנן שנה מראש. גם הטיסות די זולות. אז כנראה יתאים לטיול פסח מזדמן בעתיד.נעה - עוד קצת ואני משתכנע

שני 4 - אני רואה שאתם כבר החלטתם
כיף לכםטל10 - מעניין! אפשר פרטים נוספים? דיברתי עם קולגה מגרמניה והוא גם הזכיר את האזור.
Sharon3253544 - אז אחת המחשבות שלי היא לגוון את היער השחור עם טעימה מעמק הריין. התחלתי לקרוא קצת סיפורי טיול.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017עמיחי נראה שגם אתם די סגורים....לא הצלחתי להבין סופית אם ההחלטה נפלה על סלובקיה או היער.
כמו שאמרתי קודם אופי הטיול שהגדרת לכם בהחלט תואם את מה שאנחנו מחפשים. מקווים כמו שאמרת שהטיול ליער לא יהיה נדוש ונצליח להכניס בו נופך אישי....אין מה לעשות כשהנופש מוכתב לפי מערכת החינוך....והמחירים גבוהים עניין העלות בהחלט קובע. אז נראה שהפעם זה יהיה היער השחור ובפעם הבאה אוסטריה.
אשמח מאוד להתיעץ איתך ועם חברי הפורום הנהדר הזה.
בינתיים ממתינים לפתיחת מכירת הקיץ ואז לעניין הלינה.
-
טבלת היעדים לקיץ 2017קופצת כדי להרגיע לגבי נסיעה הפוכה באנגליה:
בשבילנו זו פעם ראשונה של נהיגה בצד שמאל ודי חששתי.
הזמנתי רכב אוטומטי ל-9 אנשים .
ראינו סרטון ביו טיוב של אמריקאי שמסביר על נהיגה הפוכה.
ביום הראשון ישבתי ליד בעלי ודי מהר הוא השתלט על הנהיגה ההפוכה.
לקח קצת זמן לקלוט איך יוצאים מכיכר של מחלף עם 4 יציאות ולבצע פניות.
חייבת לציין שיש שלטים ברורים בכל יציאה לאיזה כביש ועיר היציאה מובילה.
לי היה קצת קשה להתרגל לרכב כ"כ גדול (בארץ יש לנו רכב עם 7 מקומות), אך אחרי יומיים אני כבר מסתדרת עם הנהיגה ההפוכה גם באוטוסטרדות וגם בעיר.
הנהגים מאד אדיבים. ממתינים בסבלנות שאעשה רוורס ואף אחד לא מצפצף.
כשיש כביש צר ורכב עומד כדי שהרכב ממול יעבור מנופפים לשלום.
הילדים שיושבים ליד הנהג/ת גם מנופפים וכולם משועשעים מהעניין.
מנווטים בקלות עם גוגל מפס. ללא תלות במצב הקליטה.