ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טבלת היעדים לקיץ 2017

פורום טיולי משפחות
    49
    111
    32809
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Salvador26
      Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

מה נחשב לאטרקציות אצלכם? מה זה הרבה אטרקציות? כל יום, פארק שעשועים? יש בדרך כלל אחד ענק. אם יש. פארקי מיים? ראפטינג, קאייקים וספורט מיים? עליה ברכבלים לגובה? פארקי חבלים? אופניים? מה בדיוק ומהו המינון הנדרש?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עם כל אהבתי הגדולה לבריטניה, ודרום וויילס אכן יפהפייה מהמעט שטיילתי בה, מוקדם לומר שהפאונד יישאר נמוך במרחק של שנה. הרי תכלס גם לא היו בטוחים שההצבעה בעד הברקזיט תצליח.

• שמוליק ל
          שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

היי עמיחי,

על היער השחור אותו אנחנו מאוד אהבנו - שוחחנו בינינו. 

מעבר לזה חותם על כל מילה שמיכל כתבה.

על האלפים זה עתה סיימתי לכתוב וכל מילה נוספת מיותרת, והארדנים הם יעד פנטסטי !!  שעונה אחת לאחת על כל הדרישות שהצגת ...

מציע לך לחשוב על היעד הזה מאוד ברצינות. 

האשכול שאני פרסמתי בנוגע לטיול המקסים שלנו לשם נקרא - בלגיה - מלכה כה ענווה. 

שמוליק

• yona777
            yona777 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אשכול מעניין מאד.

גם אנחנו במתלבטים, והדרישות שלנו דומות... wink

• noa Xscotland
              noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עמיחי, אני פשוט חייבת להכניס כמה נקודות זכות עבור בריטניה:

מבחינת אטרקציות - לא חסר. גם אטרקציות חינמיות וגם כאלה שבמחיר לא יקר (ואפשר לעשות "פאס" של רשויות שימור שונות).
              מוזיאונים עירוניים (לאו דוקא גלריות לאמנות יפה או ארכיאולוגיה, גם מדע וכו') הם בחינם.

קוטג' ל-4 עולה בין £500-800 לשבוע.

המחירים בסופר זולים יותר מאשר בארץ. אם תהיו בדירה ותבשלו לבד תחסכו המון כסף. יש גם ארוחות לא יקרות בבתי קפה ופאבים שונים (תלוי מה מזמינים כמובן...).

מחיר הדלק בערך כמו בארץ.

* יש אטרקציות רבות, בייחוד בתוך לונדון, שהן בתשלום ואפילו הרבה תשלום. זאת תופעה - גם האנגלים מתלוננים עליה (מה שמעיד שזה היוצא מן הכל ולא הכלל).

מבחינת נהיגה - יש סרטונים ביוטיוב שמכניסים אותך להיגיון של איך שזה נעשה. יש גם אפשרות לקנות מדבקה חצי שקופה שמסמנת את כיווני הנסיעה, להדבקה על השמשה הקדמית של הנהג. רכב אוטומטי עוזר, רק שבאנגליה הוא בקטגוריה יקרה... אבל אפשר גם גיר ידני. מתחילים דוקא בנסיעה על כביש מהיר עם מספר נתיבים, ומתרגלים.
              העובדה שהנהגים מנומסים מאד, עוזרת.

הנופים, הטבע והאווירה - חבל להחמיץ אותם רק בגלל פחד מנהיגה הפוכה. המון נהגים ונהגות עשו את זה, אז למה לא אתה???

נעה

uk roundabout.jpg
              • adivelednizki
                adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני עם צחצח - תאילנד ללא ספק.

דווקא בגלל שאני חשה אצלכם איזשהו מיצוי של אירופה (אני טועה ?) אז זה הזמן לשנות כיוון .

אזהרה : יהיה קשה לחזור אחורה.... תאילנד ממכרת ( אצלי אגב ההתמכרות לא קרתה בנסיעה הראשונה וגם לא ממש הבנתי תחילה ממה מתלהבים ...אבל בהחלט די מהר זה נרכש... .. ועכשיו אני מכורה רצינית כבר... )

• אוליב י
                  אוליב י נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני עם נעה - בעיני האי הבריטי עונה כמעט על כל הקריטריונים שלכם.

טיולי כוכב, כלכלה עצמית, טיולי רכב, מסלולי טבע במידה (עד 3-4 שעות), נופים, מפלים, הרבה אטרקציות לילדים, פארקי שעשועים, מגלשות הרים, מערות (קרח, מלח, זהב, נטיפים), שייט, רכבות, טירות וארמונות, מוזיאונים של טבע, קצת עיירות נחמדות, קצת ערים נחמדות. מה שהכי חשוב זה השילוב בטיול - רוצים טבע, אבל לא כל יום ולא כל היום. שילוב טוב של טבע + טירות + אטרקציות + עירוני. ההצלחה של הטיול תהיה לפי ההצלחה לשלב את כל הסוגים.

טיולי כוכב - קוטג' בדרום-מרכז ויילס וכל יום עד שעה נסיעה לכיוון אחר, יכולים לתת לכם 3-4 ימי טיול שונים לחלוטין. והכיף - ניתן לשחק בהם לפי מזג האויר בדרך כלל [נגיד אם תכננתם יום מוזיאון פתוח ויום חוף, אפשר להחליף].

נופים, מפלים, מערות - הכל יש.

באטרקציות אני לא חזקה, אני יודעת שיש אבל אין לי נסיון אישי [במקום שלנו בו בקיץ הקודם ראינו פרסומים, לא ניסינו].

שיט, רכבות, טירות וארמונות - יש.

מוזיאונים של טבע, היסטוריה, מוזיאונים פתוחים מהיפים בעולם, עיירות נחמדות וערים נחמדות - יש.

ומה שיותר חשוב - האנשים מאד נחמדים, הנהגים מנומסים, וזה אני אומרת כישראלית שחששה בתחילה מנהיגה בצד שמאל והופתעה מאד מאד לטובה מתרבות הנהיגה באי הבריטי.

לגבי עלות: קוטג' שירות עצמי לא יוצא יקר כל כך. אפילו באוגוסט. מניחה שיותר יקר מרומניה, אבל האוכל בסופרים זול למדי ואם אתם לרוב מבשלים לבד, זה מתקזז.

טיסות - מאז שמונרך נכנסו, הטיסות הוזלו. מניחה שבהזמנה מראש תשיגו טיסות במחיר סביר. אפשר לטוס ללונדון ומשם לנסוע לאן שתרצו, ובדרך לאפשר לעצמכם יום טיול [כשאנו נוסעים לדרום וויילס אנו מגיעים בד"כ מלונדון].

לגבי הגשם, אני לא רואה הבדל מהותי ממדינות אירופיות אחרות. בפועל הנסיון שלנו אומר שבערך שליש מהימים [בביקורים שלנו] גשומים, שליש בכלל לא, ושליש מטפטפים פה ושם. אם מתכננים בהתאם, זה כמעט לא מפריע.

• urgenson
                    urgenson נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

היי, מבחינת עלויות: מהיעדים שרשמת בעדיפות גבוהה, סלובקיה תהיה הזולה ביותר.

היא כיפית ויפה מאוד וכן תמצאו בה הרבה מאוד אטרקציות ולא רק מסלולי הליכה. בעיני היא עונה לחלוטין לדרישות שלך.

אם לא ביקרתם בווינה- אפשר לשלב נחיתה משם, אפילו קרוב יותר מבודפשט.

(אגב בעניין הגשם- ביקרנו בה באוגוסט והיה יום גשם אחד מתוך 15 ימי טיול...עניין של מזל. מסטטיסטיקות אני מתרשמת שיולי הוא שיא הגשמים)

לא ביקרתי בסלובניה אך מחברים שביקרו בשניהם הבנתי שהיא יקרה יותר והנופים לא כל כך דומים לטיול בסלובקיה.

מבחינת יעדים זולים ממש- רומניה בהחלט יכולה לענות על הדרישות שלכם.

בבולגריה (המדהימה) יש אטרקציות והיא זולה עוד יותר, אך היא שונה משמעותית מכל הבחינות ואת האטרקציות "הקלאסיות" לא בטוח שתמצאו.

בעיני היא יעד נהדר לטיול משפחתי אך לא בטוח שהיא לחלוטין עונה על הדרישות שלכם.

ממליצה לקרוא קצת בלוגים עליה ועל רומניה ולראות אם מושכות אתכם בכלל.

צ'כיה גם כן מקסימה, מבחינת נופים ועלויות- סלובקיה לוקחת, מבחינת עיירות, כפרים, טירות ותרבות- צ'כיה.

שוב, לדרישות שלכם, לדעתי סלובקיה לוקחת. (למרות שביקרנו בצ'כיה מעל עשר פעמים, פעמיים עם הילדים, והיא אחת המדינות האהובות עליי ועל המשפחה)

היער השחור בעיני מאוד ממוסחר, עמוס לעייפה ומתוייר מאוד (ואנחנו עוד ביקרנו מחוץ לעונה ולפני שנהיה פופולרי כל כך).

זה טיול בעיקר של אטרקציות כי מבחינת נופים אוסטריה (ובעיני גם שאר היעדים שהזכרת) לוקחים אותו בגדול. הוא מקסים בכריסמס או בפסחא, בקיץ- עושה רושם שהוא מסחרת תיירים אחת גדולה.

הערה קטנה על תחתית הרשימה: איסלנד נפלאה ומיוחדת, אבל אטרקציות משפחתיות וטיול כוכב- נאדה. טיול של נטו טבע עוצמתי.

לא ברת השוואה לאף יעד אחר (אולי לניו זילנד).

תשמור אותה לכשתרגישו שרוצים ומוכנים לטיול מתגלגל ואינטנסיבי מאוד ביחס ליעדים אירופאיים קלאסיים.

• דפנה 11
                      דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

הי עמיחי בקשר לשאלתך על היער השחור לאחר אוסטריה אז אנחנו (שלא כמו הרוב )עשינו לפני 3 שנים את אוסטריה והקיץ את היער השחור. באמצע עשינו טיול לצפון איטליה ש"שבר "את היופי האוסטרי, כי זה משהו אחר.  מראש ידעתי שאין את הנופים הדרמתיים של טירול או זלצבורג ,אך הטיול עצמו הוא מאוד נינוח ,כמו שלי כתבה אם מתמקמים באזור טיטיזי יש ימים עם נסיעות של רק חצי שעה,הכרטיס האדום מוריד עלויות ללא ספק.האטרקציות מאוד קוסמות(באד פרדייס ,פארק אירופה,פארק שטייןוואסן) והנופים יפים ,גבעות והרים ירוקים,מרחבים ושקט , ירוק שאין כאן. עיירות מקסימות יש באלזס

• עמיחי13
                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

טוב, אז הרבה תגובות. תודה. אני אנסה ללמוד את התגובות בתשומת לב. לאט לאט...

פירנאים - לא מכיר את היעד הזה מספיק כיעד קיץ, מכיר כיעד לסקי. גם לא ראיתי כל כך סיפורי טיול של משפחות לאזור, ויונית מוסרת שלא מתאים שם כוכב. כרגע זה לא יעד מתמודד אלא אם כן אני אשמע דברים מופלאים. עניין של סדרי עדיפויות. 

תאילנד - יעד מקסים אבל הטיסה יקרה מאוד. רוצים שהילדים יגדלו לפני שניסע לשם.

רומניה - חבר טוב נוסע השנה עם המשפחה, יהיה את מי לתחקר. יש לנו בעיה עקרונית עם טיול למדינה שהתשתיות בה לא מפותחות, בעיקר בדגש על מערכת הרפואה. אמה מספרת שפחות מתאים לכוכב. ישב במגירה כרגע.

איטליה - נהדרת. טיילנו כזוג וגם בנפרד, בכמה טיולים, במרכז ובצפון (מסורנטו וקאפרי בדרום ועד ונציה-גארדה - קומו - מילאנו בצפון). למי שלא היה - מומלץ. לנו פחות רלוונטי עכשיו, גם אם טיול משפחתי זה שונה.

שוויץ - היינו בטיולים קודמים. למי ששוקל - שמעתי שמאוד יקר שם, ונדמה לי שמאוד מזכיר את טירול.

האי הבריטי - אני לא היחיד במשפחה שחושש מבהיגה בצד שמאל... ואני לא מתכוון להיות הנהג היחיד בטיול. יש טראומה שרצה במשפחה (תאונה קטלנית שכמעט וקרתה - אחרי יום שלם של נהיגה בשמאל כבר מתחילים להרגיש ביטחון עצמי ואז נכנסים למצב אוטומט sad). יש לי תוכנית מגירה לצאת לטיולונצ'יק בקפריסין ולבדוק את עניין השמאל (לא כחלק ממניין טיולי הקיץ), נראה לי הכנה טובה לקראת הדבר האמיתי. אני יכול רק להניח שאם בבריטניה היו נוהגים בצד ימין היו להם הרבה יותר תיירים. מבחינת רמת העניין - בהחלט אחד היעדים שהכי מרתקים אותי.

איסלנד (שהוזכרה) ונורווגיה - יעדים אקזוטיים ויקרים מאוד שיאלצו לחכות - לשלב שלילדים יהיה סבלנות לנסיעות ארוכות ומסלולי טבע משמעותיים ולהורים יהיה ממון לשלם על התענוג.

המשך יבוא...

• Salvador26
                          Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

קצת מהניסיון שלנו....

ממש לא הייתי נוסעת ליער השחור (מקווה שלא יאכלו אותי כאן). נכון, יש בו פארק אירופה והוא מדהים, נכון שיש אטרקציות רבות, אבל לדעתי יש בו חסרון אחד בולט: היעד מצומצם וכולם מסתובבים באותם המקומות. לפחות לי באוגוסט הייתה הרגשה שאני נמצאת ברמת הגולן. כי במפלי טריברג פגשנו פעמיים ילדים מהשכבה של ילדיי. בפארק אירופה פגשנו חברים של חברים מראשל''צ, בפרייבורג ראינו עמיתים לעבודה וכך נמשך ונמשך. בכל מקום מסתובבים עם ספר "המשפחה המטיילת". בקיצור, לי לא מתאים ללכת לבאד פרדייז ולהרגיש כמו בספורטן.

אם לכם זה לא מפריע, זה יעד סבבה.

אם מתכוונים לטייל באירופה, גם אני הייתי שוקלת את האי הבריטי. הוא באמת שונה מאירופה. לא שמיים וארץ, אבל שונה. הטיול במדינה דוברת אנגלית כל כך נוח. חווינו את זה לפני שנה בסקוטלנד. מאוד מאוד מאוד חששנו מהנהיגה בימין, אבל התגברנו. מה שכן, לא עשינו נסיעות ארוכות כי חייבים להיות מרוכזים וזה מעייף. 

מבחינת שאר האפשרויות, ברור שנופים בסלובקיה מזכירים את אלו של אוסטריה ושל סלובניה וכך הלאה.

קרואטיה הוא יעד שונה, אבל אין בו מי יודע מה אטרקציות לילדים. יש עיירות, טבע והמון המון ים מדהים. איים, שייטים, אוכל טוב, יין טוב. דוברובניק מדהימה ביופיה ומיוחדת. אבל טיול כוכב בלתי אפשרי בקרואטיה, רק טיול מתגלגל.

• keves160

טבלת היעדים לקיץ 2017

דווקא לגבי לונדון, בעיניי רוב האטרקציות האטרקטיביות שם הן לא בתשלום. חבריי הבריטים דווקא מציינים זאת כל הזמן לחיוב, כי ממילא דברים כמו מדאם טוסו נחשבים מוקצים בעיניהם (ולמען האמת, זו באמת אטרקציה תמוהה, במיוחד בשנות האלפיים).

• עמיחי13

טבלת היעדים לקיץ 2017

שרון המטיילת - תודה. איטליה נפלה (היינו) ותאילנד נפלה (עלויות). פירנאים לא מספיק מוכר לי כיעד. יונית כתבה שזה מתאים לטיול מתגלגל.

יונית - הצורך בטיול "מכוכב" נובע מכמה דברים. לנו כמשפחה לוקח זמן רב מידיי להתארגן במקום לינה חדש וגם לארוז לקראת מעבר. אני יודע שבטיול מתגלגל פחות "משתקעים" במקום ולכן גם עוזבים יותר מהר. אנחנו מעדיפים כלכלה עצמית מכמה סיבות, וזה הרבה יותר קל בלינת כוכב (לא מבשלים כל יום, שומרים אוכל במקרר). גם אוהבים להתרגל לעיירה מסויימת, להכיר קצת את פינות החמד הקטנות שלה, להרגיש קצת כאילו אנחנו גרים במקום (טוב, ממש קצת, לא להיסחף). 

זה לא טבוע בבטון. למשל אם ננחת במקום רחוק מיעד הטיול - אז אולי נוסיף לינה ללילה אחד בדרך הלוך\חזור. אם מתאים מבחינת הטיול לפצל ל2 כוכבים עיקריים ועוד לינה בהתחלה\אמצע\סוף של לילה אחד או שניים במקום אחר - גם בסדר.

את תמיד כותבת שהלינה משרתת את הטיול - וזה נכון. אבל ההתאמה של יעד מסויים לטיול כוכב זה שיקול חשוב לנו. עוד טיעון נגד נורווגיה...

באוסטריה פיצלנו לזלצבורגלנד (שבוע) ומוצרן טירול (6 ימים). בהולנד פיצלנו למערב (שבוע) ומזרח (שבוע). 

גם אחרי שנבחר יעד נחשוב היטב איך לחלק את הלינות, כדי שמצד אחד יהיו כוכבים ומצד שני זה יתאים לצרכי הטיול.

יונית וסלבדור - ההגדרה של מהי "אטרקציה" היא כמובן משהו שכל אחד מגדיר לעצמו. פארק שעשועים זה נהדר (בהולנד היה את אפטלינג, ממש כיף) אבל בכלל לא חובה (באוסטריה לא הלכנו לפארק שעשועים).

מבחינתנו - אטרקציה לילדים זה משהו שמכיל רמת עניין גבוהה לילדים. מניסיון - לילדים יש בבוקר הרבה סבלנות וזה זמן מצויין לטיולי טבע. כך למשל באוסטריה פתחנו את הבוקר עם טיול בקרימל ומאוד נהננו. כולנו. מאוד! אבל בצהריים הילדים (שלנו) מתעייפים, גם מההליכה במסלול, ואז אנחנו רוצים מאוד למצוא מקום שינתב את העייפות שלהם לעניין ולא למריבות. למשל - בסוף הטיול בקרימל נכנסנו לעולם המים שנמצא שם - מבחינתם היה כיף חיים! אם אחרי קרימל היינו מגיעים לעוד אתר של טיול טבע - זה כבר היה בוחן את הסבלנות שלהם.

דוגמאות נוספות ל"אטרקציות" שהתקבלו בהרבה אהבה - מכרה המלח בהליין, מגלשות באבטנאו, מוזיאון החלל בליידן, המדורדם בהאג, ארמון הלברון. 

אני מבין שלא כל יום יכול להתנהל באותה צורה. יש אילוצי מסלול, מזג אוויר, רמת עניין וכו. אבל מה שכתבתי כאן זה כיוון כללי של מה למדנו שעובד טוב במשפחה שלנו - יום טיול אידיאלי זה יום טיול עם אתר טבע אחד וגם אטרקציה אחת. לא צריך יותר מזה. לא רצים כדי להספיק.

אמה \ shellaa \ מיכל \ קובי \ שמוליק \ לי \ הדר \ דפנה - מתייחס לגבי אלפים צרפתיים \ יער שחור \ סלובניה \ קרואטיה בקרוב

צחצח - הלוואי עלי 15 פעמים... מקווה שתאי יתחילו לטוס לישראל...

לי היקרה - פשוט תענוג לטוס ליעד שאת כבר היית בו, או מתכוננת לקראתו. כולם מסביב נהנים מההשקעה ואיסוף החומר. מבחינתי אפטלינג זה את... בזכותך היער השחור מקבל ניקוד גבוה... לאן את תגיעי בשנה הבאה? חייב להכניס את זה בתור שיקול...

קובי - בשוויץ ובאיטליה היינו. 

keves160 - אכן לא בטוח. אני לא יכול לתכנן את היעדים לטיול לפי ספקולציות במט"ח. מסכים איתך ששער הפאונד הוא כרגע מאוד לא יציב ובסיכון גבוה לשינויים (למעלה או למטה).

שמוליק - מכיר את אהבתך הרבה לבלגיה. יודע איפה הארדנים, מבין את האטרקטיביות של היעד ומבין רציונלית את הטיעון. אבל מה לעשות - יש פחדים שהם לא רציונליים, ולא כל כך משנה לעשות ניתוח לוגי. כרגע בלגיה מחוץ לתחום בשבילנו. 

יונה ושני - נדמה שזו העונה של ההתלבטויות... מעניין לדעת לאן יהיו הטיולים של שנה הבאה בפורום... תרגישו חופשי להשתתף בשירשור blush

נועה ואוליב - מעריך מאוד מאוד את מאמצי הסנגוריה על בריטניה. זה גם מאוד עוזר לי. כאמור נדמה לי שזה היעד מספר #1 מבחינתי מבחינת רמת העניין - אבל סובל קשות בנושא העלויות והנהיגה. ישבתי השבוע וקראתי קצת על טיולים שם שממש עניינו אותי - על הטירה בצפון ויילס, על היער העבות שטולקין טייל בו ונתן השראה לשר הטבעות, על באת' וקיימבריג'... בלונדון עצמה הייתי באוקטובר האחרון עם הגדולה (טיול בת מצווה).

• keves160

טבלת היעדים לקיץ 2017

תאילנד יקרה בטיסה אבל זולה בשהות, בתחבורה, באוכל וכו'. לא פעם זה מתקזז כשמדובר בטיול לשבועיים או יותר, בטח ובטח מול יעדים במערב אירופה כמו שוויץ, איטליה, בריטניה, צרפת וכו'.

• עמיחי13

טבלת היעדים לקיץ 2017

keves160 - אם ניסע לבריטניה, נדלג על לונדון (הייתי שם עם הגדולה באוקטובר האחרון). נעדיף לטוס למנצ'סטר ומשם לנסוע מערבה לויילס או מזרחה לפיק \ לייק (זה מה שמצאתי בקריאה שטחית).

אגב מדאם טוסו - לא היינו נכנסים לשם אם זה היה תלוי בי. אבל הייתי עם הבת מצווה בטיול בת מצווה שנועד רק לה - והיא הכתיבה את המסלול לפי הרצונות שלה... 

• ענתנת
                                    ענתנת נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

בוודאי שאי אפשר לדעת מה יהיה שער הליש"ט בעוד שנה אבל מי שמתכנן נסיעה לאנגליה יכול לשקול לקנות ליש"טים עכשיו. אולי אפילו בחשבון מט"ח. 

• שני 4
                                      שני 4 נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

עמיחי אשמח לשמוע ממך חוות דעת לגבי אוסטריה-זלצבורג. כי אצלנו ברשימת ההתלבטות זה היער השחור ואוסטריה.(כבר אמרתי קודם שאתה מתאר את משפחתי) העניין שמשיטוט בבלוגים ובפורום נדמה כאילו אוסטריה היא טיולי טבע ונוף וכמוך אני מחפשת אטרקציות לילדים. תיארת את זה בצורה הטובה ביותר לא חייב להיות פארק שעשועים אבל חייב איזה רכבת,טירה,דולפינריום ושאר ירקות אחרת הילדים יהרגו אותנו ואנחנו נקרע שערות...

בעניין היער השחור כולם ממליצים שזה ה-מקום לילדים (הילדים שלי בגילאים חופפים לשלך) ואני היא זאת שחוששת מעומס כבד של ישראלים. ואין מה לעשות מה שיכריע את הכף בסוף יהיה אטרקציות ועלויות. אני מתכננת טיול כוכב ,כלכלה עצמית הוצאות אחרי הכל כ-20000 שקל. אשמח לשמוע מתובנותיך בעניין ואלי נטוס לאוסטריה וכשתכתוב בלוג על היער השחור נאמץ אותו....

• let it be
                                        let it be נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני רק מציעה להרים את סקוטלנד מתחתית הטבלה.

מבלי להכנס לשיקולים כלכליים, היא נראת לי הכי שווה בטבלה שהכנת.

• אנשיםטובים
                                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

אני יודע שהשרשור מתייחס ליעדים, אבל רציתי דווקא להתחייס לסוגית התאריכים שלי העלתה

לפני טיפה יותר מחודשיים עשינו טיולון של שבוע לשטוקהולם בסוף מאי - תחילת אוגוסט. הילדים קטנים (היו בגן, כיתה ב וה) ועדיין מסתבר שהפסידו הרבה.

כל שבוע הוא בעייתי בעיניי. לרוב המקומות באירופה, לפני מאי קשה לנסוע משיקולי מזג אויר. גם מאי יכול להיות עוד בעייתי (למשל לכל מה שקשור בטיולי מים, שוב תלוי איפה ותלוי במזל). שלא לדבר על החגים לסוגיהם (לג בעומר למשל חג מאד חשוב לילדים)

מאי זה עונת הבחינות. נכון, זה לא בחינות בגרות, או אפילו התעודות שאיתו נרשמיים לחטיבת ביניים, אבל עדיין זה בעייתי להפסיד בחינות

ויוני זה עונת הסיום - עוד לפני מסיבות הסיום עצמן (שבחלק מהמקרים/חוגים מתחילות כבר ב-10 ביוני) זה נושא החזרות למסיבה, ואירועים מיוחדים. למשל בגלל שהבת שלי הפסידה שתי חזרות רצוף כמעט המורה לבלט איימה שתקח לה את התפקיד. הבן הפסיד שני משחקי כדורסל מול בית הספר היריב ועוד.

מנקודת המבט שלנו המבוגרים - זה לא דרמטי - קצת ריבים עם המורה לבלט והכל הסתדר משחקי הכדורסל של כיתה ב' זה לא ממש גמר ה NBA וכו'. אבל מנקודת ההשקפה של הילדים זה כן. הילדים לא מבינים מספיק שהמורה לבלט בעיקר מאיימת אבל לא יכולה לקיים, או שמשחק הכדורסל הוא במובהק משחק ידידות והמאמן חייב לשתף את כולם ובמידה יחסית שווה וכו'. מבחינתם אלו רגעי השיא של שנת הפעילות ואנחנו לוקחים להם אותם.

וכמובן - בגלל שאנחנו קונים כרטיסים מראש (לפחות חודשיים ולפעמים גם 10 חודשים) קשה מאד לשעת מה יהיה מתי.

אז לא אמרתי לא לנסוע, אבל שימו לב שגם כשהילדים לא גדולים, נסיעה שלא בחופש היא לא טריוויאלית.

• שמוליק ל
                                            שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

טבלת היעדים לקיץ 2017

ואם כבר מדברים על תאריכים - אנחנו משתדלים מאוד ולרוב מצליחים לטוס ביולי, ולא סתם ביולי אלא בתחילת יולי. 

היתרונות גדולים בכל מובן שהוזכר כאן. 

ברור לי כמובן שלא מתאים לכל משפחה אבל כאמור - לטעמי - מאוד כדאי. 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 2 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון