טיול בטוסקנה
-
שלום לכם, אנחנו מעוניינים לערוך טיול בטוסקנה עם ילדים גדולים גילאים 16-30+בני זוג. סה"כ 7 יש לי המון שאלות והתלבטויות. אנחנו לא כל כך מנוסים בטיולים בחו"ל. התכנון המקורי הוא טיסה לרומא (האם כדאי לטוס למילאנו?, משם לשכור רכב (מה מומלץ?) ללון ברומא את הלילה הראשון, לעשות סידורי רכב ברומא ושהיה של יום ברומא, להגיע לאזור סיינה ולטייל באזור :ביום ראשון 14.8 ממתקיימת תחרות חץ ובקשת בסגנון ימי הביניים במיסה מריטימה, או שוק עתיקות במונטפולציאנו. ב-16.8 מתקיים הפאליו של סיינה (מישהו היה? איך מתארגנים לשם עם הרכב?) יש חניה בסיינה? איפה הכי כדאי ללון באזור ? ביום רביעי חשבתי להגיע ל-5 כפרים צ'נקוה טרה ולעיר פיזה אולי ללון שם ביום שלישי ואז קל יהיה להגיע לשם ביום רביעי. חמישי-שישי-שבת חשבתי על פירנצה. ללון שם או בסביבה הקרובה ולטייל. ביום שבת חוזרים לרומא (או אולי כדאי לפצל טיסה). האם כדאי להחזיר רכב בפירנצה ולהגיע ולרומא חזרה ברכבת? (מדובר ב-7 אנשים ובכלל--- בסוף השבוע מתקיים פסטיבל ואפרה בורונה, האם כדאי להתאמץ להגיע לשם? אודה לכם לכל פרט מידע
-
טיול בטוסקנהלפני שמתייחסים לתכנים
להלין 7 אנשים זה לא כל כך פשוט, במיוחד שאת מדברת על אמצע אוגוסט.
היות ואתם טרום הזמנת כרטיסי טיסה (אם הבנתי נכון)
מאד מציעה
1. לצמצם משמעותית את טווח הנסיעות וכמות הלינות.
2. לבדוק זמינות של לינה
3. לבדוק זמינות של רכב גדול (ל7 נפשות!!!)
זה בכלל לא כל כך פשוט בלוח הזמנים שלכם.
על הסף- אם המטרה טוסקנה- לא להיכנס בכלל לרומא חצי יום
לשכור רכב בשדה התעופה ומשם להתגלגל כבר צפונה.
לגבי הפאליו- סיוט של חניה. יש כמובן הפניה למגרשי חניה ושוטרים. כל האירוע מאד קצר -אבל האווירה בהחלט משמעותית.
תבדקו את השעות (כשהייתי, זה בכלל היה בערב).
הערה כללית- את מתפזרת על המון יעדים ,גיאוגרפית ואירועים- אם זה טיול ראשוני בטוסקנה ובהרכב שלכם תביאו בחשבון שזה קצת יותר לאט מאשר זוג , אין צורך לחוות כל אירוע שמתקיים ברחבי איטליה בתקופה זו.
האירועים (בעיניי, ואני חובבת מוחלטת של אירועי פולקלור ואחרים!) הם סוכריה נוספת למסלול הטיול.
שלא תמצאו את עצמכם על האספלט האיטלקי כל הטיול.
-
טיול בטוסקנהתודה על המענה. אני מבינה שהזמן קצר לתכנון כזה טיול ובכל זאת. נוצר חלון הזדמנויות, אולי הבן יוכל להצטרף ביום חמישי 18.8 הכל תלוי ברצון הטוב של צהל. גם אני חשבתי על כך שאין צורך להתנייד הרבה ולכן הלינה היא באזור סיינה או סיינה ופירנצה בלבד. שאלתי לגבי הכדאיות ללון לילה אחד ליד פיזה כי כך המליצו לי. לפני הטיול ב5 כפרים ופיזה. כרגע אני בודקת מקומות לינה באזורים אלו. אודה לכל 'טיפ' בנושא תודה
-
טיול בטוסקנההנחיתה ברומא היא בשעה 21 בשבת, לכן חשבתי שכדאי ללון ברומא
-
טיול בטוסקנהפיזה קצת מרוחקת מקו סיינה-פירנצה ולכן, אם חשוב שתהיה בתכנית, באמת עדיף לפצל.
שבוע זה זמן לא ארוך. תוותרו הפעם על צ'ינקווה טרה. נכון, זה נורא מפתה אבל זה על חשבון טוסקנה ועל חשבון הטיול הנינוח.
-
טיול בטוסקנהתודה לכל התגובות,
שלד הטיול כבר די ברור
1. נחיתה ברומא בלילה, לינה ברומא
2. בוקר ברומא - לוקחים את הרכב השכור
נסיעה לטוסקנה: עצירה במוטיפוליציאנו ואחר כל בפיאנצה
התמקמות במלון הנמצא בעיירה בין סיינה לארצו
אפשרות של יציאה למיסה מריטימה שם יש תחרות חץ וקשת בסגנון ימי הביניים
(שעה 21:30)
3. סיינה וסן ג'ימניאנו'
4. התלבטות בין חמשת הכפרים לפאליו של סיינה
5. השוק בסיינה , קסטלינה אין קיאנטי
6. פירנצה עצירה בדרך במונטריגיוני , וולטרה
7. פירנצה
8. חזרה לרומא
בבוקר, עצירה ב גרווה אין קיאנטי
ראדה אין קיאנטי
חזרה לרומא החזרת הרכב בשדה התעופה
חזרה הביתה
מה דעתכם? אני מחפשת איזושהי אטרקציה : יקב מומלץ, חנות גבינות טובה, שיט, (השיט על הארנו מאד יקר - 44 יורו לאדם אנחנו 7 אנשים)
מסעדות טובות ולא יקרות שווקים שכדאי לבקר בהם
-
טיול בטוסקנה2. בוקר ברומא - לוקחים את הרכב השכור
הנחיתה שבת בערב, העליה לעיר....ומכאן נגזר שהשכרת הרכב (גדול) באחת מסוכנות ההשכרה ביום ראשון בצהרים/אחרי הצהרים ברומא? בדקי שפתוח ויש רכבים ועד איזו שעה עובדים!
לא תראו את רומא כי תגיעו אליה ב23.00 ובבוקר אתם יוצאים. האם לא יעיל יותר רכב בשדה התעופה ולינה בקרבת מקום?
נסיעה לטוסקנה: עצירה במוטיפוליציאנו ואחר כל בפיאנצה
סביר מאד.
התמקמות במלון הנמצא בעיירה בין סיינה לארצו
הגדרה גיאוגרפית מאד רחבה בין סיינה לארצו-....
אפשרות של יציאה למיסה מריטימה שם יש תחרות חץ וקשת בסגנון ימי הביניים
(שעה 21:30)
3. סיינה וסן ג'ימניאנו' (תוכלי לנייד את היום הזה ליום של השוק)
4. התלבטות בין חמשת הכפרים לפאליו של סיינה- לא אותו דבר ולא אותה משבצת זמן. האחד יום טיול מלא (רחוק) השני אירוע של כמה שעות
5. השוק בסיינה , קסטלינה אין קיאנטי -לא ממלא יום,קסטלינה אינה מיוחדת-שעה וסיימת.
6. פירנצה עצירה בדרך במונטריגיוני , וולטרה- או שאני לא מבינה איפה אתם לנים או שוולטרה- ממש לא "על הדרך". השאלה אם עוברים לינה כאן? או נשארים באותה נקודה? כי אם נשארים באותה נקודה- הכניסה לפירנצה פעמיים כאשר זו רק כמה שעות-שווה לשקול מחדש. אם יש ניוד של לינה...אז עניין אחר
7. פירנצה
8. חזרה לרומא
בבוקר, עצירה ב גרווה
-
טיול בטוסקנהתודה רבה יונית ,
את הרכב אנחנו לוקחים ביום ראשון בבוקר (בשבת בלילה נוחתים וישנים ברומא, לא רציתי לנוע בדרכים לא מוכרות בחושך) - כן, בדקתי הסוכנות פתוחה ביום ראשון (כך אמרו לי באויס-ישראל),
לכן, חשבתי על אפשרות של 3 שעות ברומא
אנחנו נישן לכל אורך הטיול במקום שנקרא "וילה לה גרוטה" ב - San Giustino Valdarmo מקווה מאד שיהיה נחמד שם, כי לא היה פשוט למצוא מקום לינה ל-7 אנשים. יצא קצת רחוק יחסית מסיינה ופירנצה. אבל חיפשנו משהו שיהיה בין שתי הערים האלו, כדי לא להתנייד בשני מלונות. המלון קרוב לארצו כך שסביר להניח שנגיע לטיול גם בארצו.
אני מזכירה שאנחנו זוג הורים עם ילדים בני 16-30. אני מאד רוצה לחוות את הפאליו של סיינה הבנות שלי די חוששות מההמוניות.האם תוכלי לספר על זה?
האם כדאי להשקיע יום נסיעה לצ'נקואה טרה?
על פי מה שאת אומרת - פירנצה מספיק יום אחד? על פי כל מה שקראתי, נראה לי שזו עיר ששווה להיות שם יומיים.
האם יש מסעדות מומלצות ?
יקב מומלץ לביקור עם טעימות?
מקום בו מכינים גבינות?
בעלי מלאכה ?
ראיתי פרסום על סיור חביב בקרון עם סוסים - שווה לשלם 40 אירו לאדם?
שיט בארנו - גם מאד יקר 44 אירו לאדם, האם זה שווה?
אני מחפשת משהו שיגוון את הנסיעה
וכמובן --- כשנוסעות כל כך הרבה בנות -- קניות