ירדן ברכב פרטי
-
אני רוצה להוסיף מידע שלא מצאתי בפורום לפני שנסעתי.
חזרנו בסוף יולי מטיול של 8 ימים בפטרה ועקבה.
עברנו לירדן עם רכב פרטי, המעבר קל, נוח ומסודר (במיוחד למי שרגיל לנוהל הכניסה ברכב לסיני). על האוטו שילמנו בצד הירדני 65 דינר. בחזרה היינו צריכים לשלם עוד 10 דינר לרכב ו 5 לראש.
הנסיעה ממעבר הגבול לפטרה מאד נוחה - ברובה על כביש דו-מסלולי המחבר בין עקבה לעמאן, כ 130 ק"מ ונמשכת כ 1.5 שעה.
דלק (נטול 95) ניתן למצוא בעקבה או ביציאה לכוון פטרה (יכול להיות שגם בפטרה אבל לא בדקתי). מחיר הדלק היה בערך חצי ממחירו בארץ (פחות מ 4 ש"ח).
מבחינת תחושת הבטחון לא היה שום עניין מטריד משך כל התקופה שהיינו. בשום מקום לא הסתרנו את היותנו ישראלים והתגובות שקיבלנו בכל המקרים היו חיוביות++.
עוד נקודה קשורה לטיול בואדי רם. הזמנו דרך מתאם תיירות מקומי טיול בג'יפ של כמה שעות ואח"כ מה שנקרא ארוחת ערב בדווית במדבר. על ואדי רם אני מניח שאין לי הרבה מה לחדש, המקום מדהים ביופיו. הארוח הבדווי לעומת זאת היה ברמת הקטסטרופה. הגענו סביב 21:00 למחנה בדווי שהיה הדבר הכי רחוק ממה שאפשר לצפות מארוח מדברי: מפוצץ תיירים, מוזיקת דיסקו גרועה ומחרישת אוזניים, ואוכל שבקושי הצלחנו לבלוע.
כמובן שזה רק מפעיל אחד אבל אם כך עובדת השיטה גם אצל אחרים אני הייתי מוותר על רכיב זה בלי להתלבט. -
תודה על המידע!מידע חשוב ותורם, יועבר ל-1001 טיפים, וכך יוכלו גם המטיילים הבאים להעזר בו.
תודה!
*ואם אתה בסביבה.. אני מזמינה תמונה מטיולכם.