כבודה בטיסות פנים
-
שלום,
אני יודע שחרשו את השאלה הזאת ואני מצטער אך משום מה לא כך כל הבנתי (אולי בגלל השעה
)בחברות אמריקן איירלינס, דלתא מדיניות הכבודה היא שהתיק הראשון שאני שולח לבטן המטוס היא 25 דולר?
ולמטוס אני יכול לעלות עם תיק אחד עד 8 קילו ללא תשלום?
תודה רבה על העזרה.
-
כבודה בטיסות פניםכן, שלושת החברות הגדולות (אמריקן, דלתא ויונייטד) גובות כ-25$ לשליחת מזוודה ראשונה במגבלות סטנדרטיות. למטוס אפשר להעלות בחינם תיק אחד וגם פריט אישי נוסף (תיק למחשב, תיק יד לאישה וכו׳) ללא הגבלת משקל אמיתית.
אם הטיסה הפנימית היא חלק מהכרטיס הבינ״ל - מדיניות הכבודה של הטיסות הבינ״ל היא שתשלוט בכרטיס ולכן לא תדרש לשלם עבור המזוודה הראשונה לטיסה הפנימית.
-
כבודה בטיסות פניםתודה רבה על התשובה.
איזה גודל ניתן לעלות לטיסה?
התשלום מתבצע בצ'ק אין?
-
כבודה בטיסות פניםבעקרון כל חברת תעופה קובעת לעצמה את המגבלות. המידות המקובלות בארה״ב הן 22X14X9 אינצ׳ים או בתרגום לאירופאית 56X36X23 ס״מ. האכיפה רופפת למדי.
ניתן לשלם על המזוודה במהלך הצ׳ק-אין בשדה, כן.
-
כבודה בטיסות פניםנסיונו של FlyingOut עם טיסות רב משלי ובכל זאת אתרום שגם מנסיוני בימים האחרונים, אמנם ליד שער העליה למטוס יש שני כלובים, שמטען היד והמטען האישי אמורים להיכנס בהם כדי לוודא שהם עומדים במידות הנדרשות, אבל במהלך ההמתנה שלנו לטיסות לא ראיתי אף מקרה, שבו זה נדרש היה ממישהו.
באחת הטיסות היה עומס על תאי האיחסון שמעל המושבים במטוס ואז הדיילים הציעו לבעלי מטען גדול להעביר אותו לבטן המטוס ללא עלות.
-
כבודה בטיסות פניםתודה על העזרה!
-
כבודה בטיסות פניםתוספת לדברי צביקה - בטיסות רבות לא "מציעים" לשלוח תיקי יד לתא מטען, אלא ממש דורשים לשלוח (כמובן ללא עלות - זה מתבצע כבר בגייט).
-
כבודה בטיסות פניםצביקה ועמיחי,
להערות הנכונות שלכם אוסיף אנקדוטה.
אני נוסע תמיד עם אותה כבודה -מזוודת טרולי ותיק צד למחשב (שמחובר על הטרולי). אחרי יותר מחצי מיליון מייל של טיסות מזוודות הטרולי שלי ראתה את בטן של מטוס רק שלוש פעמים. פעמיים מתוכן כתוצאה ממסירת כבודה בשער הטיסה (מה שנקרא בעגה תעופתית ״Gate Check״). זה בדר״כ קורה כשאת הטיסה מפעיל מטוס קטן עם תאי אחסון מוגבלים בנפח ובדר״כ נוסעי המחלקה הראשונה לא מתבקשים למסור כבודה כאמור (ולכן זה כמעט לא קורה לי). ולסיפור...
באחת הטיסות בשנה האחרונה, שנדמה לי הופעלה ע״י ER190, היה עומס חריג וכל הנוסעים התבקשו למסור את מזוודות הטרולי שלהם. גם נוסעי המחלקה הראשונה. בצער רב מסרתי את הטומי שלי בכניסה למטוס. מזוודות שנמסרות בדרך זו מוחזרות לבעליהן בשרוול, ביציאה מהמטוס, ולא במסוע המזוודות, ולכן עם היציאה כל נוסעים שחיכו למזוודה נצמדו לאחד מקירות השרוול על מנת ששאר הנוסעים יוכלו להמשיך. כמה דקות אח״כ הבנו את ממדי האירוע: בערך ארבעים או חמישים נוסעים, ואני לא מגזים, עמדו בשני טורים בתוך השרוול בהמתנה למזוודות שלהם. לשרוול עולה אחד מצוות הקרקע - מי שאמור להעלות לשרוול את המזוודות - וקולט את גודל הקהל שם בשרוול. הוא מסתכל על כולנו ואומר ״אוקיי, אני מעלה מזוודה מזוודה ושם אותה כאן בתחילת השרוול. תעבירו אותה הלאה בין הטורים עד שהיא תגיע לבעלים שלה והוא ייקח אותה ויילך״. פתאום הפכנו מארבעים-חמישים זרים למסוע אנושי ענק למזוודות. אחת המזוודות הייתה ורודה עם מדבקות ותוך כדי שהיא עוברת במעלה השרוול כולם מצחקקים ביניהם עד שאחד פולט ״נראה למי יש אומץ להודות שהדבר הזה שלו...״. היה משעשע כל האירוע. טומי שלי הגיעה בשלום כאמור כמה דקות ללא פגע.
- - -
המלצתי בעניין הזה: כדאי לדעת מראש איזה דגם מטוס יפעיל את הטיסה וכשמדובר באחד הדגמים הקטנים - כמעט תמיד בטיסות קצרות מאוד - להניח שיש סיכוי סביר שתהיה דרישה לגייט-צ׳ק. מסירת כבודה בדרך זו היא בעייתית לדעתי משלוש סיבות: (1) לפעמים משאירים בטרולי פריטים הנדרשים במהלך הטיסה, אולי אפילו תרופות, ושוכחים להוציא אותם בשער הטיסה בגלל דחיפות העניין. (2) זה עלול לגרום לעיכוב בזמנים משום שלפעמים לוקח יותר מכמה דקות להעלות את כל המזוודות אל השרוול ביציאה מהמטוס. (3) מניסיוני וע״פ רשמים של אחרים - הסיכוי לאובדן מזוודה בדרך זו גדול משמעותית במסירת כבודה רגילה לבטן המטוס. בגייט-צ׳ק מקבלים ספח ידני שמעיד על מסירת המזוודה, והוא אולי אסמכתא טובה לפיצוי, אבל בעזרתו לא ניתן באמת לאתר את הפריט במקרה הצורך.
כדאי גם לעלות מוקדם ככל הניתן למטוס. במקרים רבים ההוראה לגייט-צ׳ק נמסרת אחרי שהתחיל הבורדינג כשמתגלה בפועל העומס על תאי האיחסון. כלומר, הראשונים לעלות למטוס יחמקו מהדרישה.