2 שאלות על הולנד
-
היי, ברשותכם 2 שאלות שיוכלו לעזור לי מאוד בתכנון: 1.הוחה ולואה - האם יש מה לעשות שם אם לא מתכוונים לרכב על אופניים?
2. השוק בשבת באוטרכט, עד מתי הוא פתוח? אנחנו מתכננים משהו בבוקר ומקווים להספיק את השוק.
תודה!
-
2 שאלות על הולנדאני מוסיף שאלה: יש טעם להגיע להסתובב בערים כמו אוטרכט והארלם (להסתובב, לא מוזיאונים), לאחר השעה 16:00? אני שואל כי יש לנו פעילות אחרת בחצי היום הראשון.
-
2 שאלות על הולנד1.יש במרכז הפארק מוזאון קטן לאומנות אם זה מעניין אתכם. יש פינות משחקים לילדים וקפיטריה. כמו כן לפעמים ניתן לראות צבאים המשוטטים בפארק.
-
2 שאלות על הולנדאוטרכט יפה ויש בה אחלה רחוב ראשי עם שופינג מעולה, מעבר לזה לא התלהבתי.
לעומת זאת הייתי לוקח טיסה לאמסטרדם ונשאר שם 4 ימים ואז יורד דרומה לרוטרדם. אם אתה מחפש יעד שכן אפשר לטייל בו מחוץ לגבולות העיר, אז קח טיסה לפראג, נהניתי בה מכל רגע. -
2 שאלות על הולנדבכל אופן לא ברור לאיזה שוק אתה מתכוון-
שוק הבדים? Lapjesmarkt עד 13.00
או הפרחים janskerkhof Bloemenmarkt ? עד 17.00
לגבי יער הואה פלואה- יש כמובן אפשרות לנסוע, ללכת ברגל (מקטעים בלבד, גדול מדי), לנסוע באוטובוס פנימי, עגלה וסוס... וכן הלאה.
אבל --המיטב (לדעתי) אלו טיולי האופניים- וחבל לפספס.
לגבי ערים הולנדיות אחרי 16.00- תלוי באיזה יום בשבוע
ימי חמישי- הכול פתוח
ימי שבת- החנויות אמנם נסגרות מוקדם-אבל האנשים בחוץ
ימי ראשון-פחות
הכי תלוי במזג האוויר ומה רוצים לעשות ב"שוטטות עיר" כי כדי לראות מבנים יפים, תעלות, בתי קפה ברווזים ולאכול פנקייק-ממש לא צריך שעות פעילות.
ככל שאפור יותר- האווירה מדוכדכת יותר ופחות אנשים יוצאים החוצה.
-
2 שאלות על הולנדתודה על התשובות. פשוט הכל פתוח שם עד 17:00 אז חושבים מה לעשות לאחר מכן, ולפי מה שאני מבין, למרות שהחנויות סגורות אפשר להסתובב וזה נחמד. האם גם חנויות האוכל והפנקייקים סגורות?
-
2 שאלות על הולנדאגב אני שואל את זה כי הילדים בונים על צ'יפס ופנקייקים, מבחינתי זה יספיק פלוס טיול ברחובותיה היפים של העיר.
-
2 שאלות על הולנדרגע, עם ילדים (גילאים?) ? אז יהיו לכם שעתיים-3 מקסימות על האופניים ב הוחה ולואה! המוזיאון סביר שפחות יעניין את הילדים (או רק את שלי כשהיו קטנים?), והליכה ברגל לא להיט שם... הפארק עצום!!!
-
2 שאלות על הולנדכן ילדים בני 4 10. אוקיי ירדתי מחוחה ולואה השאלה אם בערים אוטרכט והארלם יש משהו פתוח לאחר חמש. או שנצטרך להסתפק בטיול רגלי, ברבורים ורחובות יפים.
-
2 שאלות על הולנדמסעדות סגורות מהצהרים עד 19.00 בה הן נפתחות לארוחת ערב.
צ'יפסרים--פתוחים כל היום רצוף (הם אוכלים צ'יפס וקרוקטים בערך כמו דוכן פאלפל אצלנו)
בתי פנקייק, בתי קפה, ארוחות קלות-גם פתוח רציף במרכזי הערים.
לא תשארו רעבים-לא לדאוג.
-
2 שאלות על הולנדרק לגבי הוחה ולואה - כדאי לדעת שיש שם גם אופניים מיוחדות.
למשל חשמליות, אופני קארגו (עם ארגז גדול מקדימה), אופני טנדם וכו.
-
2 שאלות על הולנדתודה לכולם, טוב לדעת שיש שם אופניים חשמליים. כמו כן זה שדוכני האוכל ומסעדות פתוחות נותן הרבה מרווח תנועה בשעות הערב, אחרי הבילוי המרכזי של היום.
-
2 שאלות על הולנדרק אם בונים על אופניים חשמליים (או כל סוג אחר שהוא לא הסטנדרד) - כדאי מאוד להזמין מראש דרך האתר של הפארק.