3 ימים בשוויץ עם ילדים
-
שלום , זקוקה לעצתכם, זוג + 3 ילדים בגילאים 13, 10, 4. מגיעים ל3 ימים לשוויץ ומשם ממשיכים ליער השחור.חשבנו ביום השלישי בדרך ליער השחור לעשות את מפלי הריין, שטיים אם ריין ואי הפרחים כך שנותרו לנו רק היומיים הראשונים בשוויץ. אלו המקומות שאני רוצה בוודאות להיות בהם: טיטליס, מפלי טרומבלך, קניון הארה, רייכנבאך, לוצרן, אינטרלקן, אולי - נקיק גליישר, גיסבך, לאוטרברונן . אני מניחה שלא נספיק אותם ביומיים אז נוכל גם ביום השלישי להיות בהם ואת מפלי הריין לעשות בדרך חזרה לציריך ביום הטיסה. שאלתי היא - איך אני מסדרת את המקומות האלה ביומיים / בשלושה, והאם יש מקומות שאפשר לוותר עליהם במסגרת הזמן? הטיטליס חובה מבחינתנו אם מזג האויר יאפשר כמובן. אשמח לעזרתכם והדרכתם טסים בעוד 4 ימים!!! תודה!
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםמס' דברים נוספים - ראיתי שיש אפשרות לקנות כרטיס מוזל לילדים כולל לרכבות ולרכבלים, לא תכננו טיול שכולל את הדברים האלה כי אנחנו עם רכב משפחתי, האם שווה לקנות כרטיס כזה? אם כן איפה רוכשים והאם הוא מקנה כניסה למקומות האלה שציינתי ? ולגבי כניסה לטיטליס, האם יש אפשרויות לקניית כרטיסים מוזלים ? תודה רבה לעונים.
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםתלוי גם היכן תלונו.
אנחנו לנו באיזור אגם סרנן. עשינו ביום אחד את קניון הארה, מפלי רייכנבך (אפשר לוותר לדעתי), משם נסענו דרך אגם ברינץ לאיזור לאוטרברונן - למפלי טרומלבך. אח"כ החנינו את הרכב בתחנת הרכבת של לאוטרברונן ועלינו עם הרכבת בנוף מדהים לכפר וונגן, שם טיילנו קצת ברגל, אכלנו במסעדה איטלקית וחזרנו בחזרה. היה יום עמוס, אך אחד הימים היפים ביותר שלנו בשוויץ ובנסיעה בנופים מדהימים.
לטיטליס מספיק חצי יום, אולי אפשר לשלב עם לוצרן.
לגבי כרטיסים מוזלים לרכבות ורכבלים - אין לי מושג. בזמנו (לפני 6 שנים....) רכשנו כרטיס משפחתי לטיטליס שהוזיל בצורה משמעותית ביותר את הכניסה לשם. איני יודעת אם זה קיים עדיין. שווה לשלוח אליהם מייל ולברר זאת.
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםאת הטיטליס ולוצרן אפשר לשלב ביום אחד, אם כי יכול להיות שתתעכבו בהר יותר ואז בלוצרן זה יהיה יותר טיול קל כי חנויות או מוזיאונים נסגרים מוקדם יחסית.
שאר המקומות שהזכרת קרובים יחסית, כדאי לפתוח גוגל מפס ולראות מסלול אפשרי מבחינת זמני הנסיעה ביניהם.
רק הערה- רוב המקומות שהזכרת הם נקודות ביקור קצרות יחסית :אתם לא מעונינים במסלולי הליכה? יש באזור שפע עצום בכל הרמות.
למשל, ניתן לחנות בלאוטרברונן וללכת רגלית למפלי טרומלבך
אינטרלאקן אינה כ''כ יעד בפני עצמו , יש עיירות מיוחדות ממנה.
וגם, על מפלי גיסבך שמעתי המיוחדים יותר מרייכנבך
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםלגבי כרטיסים -אתם צריכים לבדוק עלויות ספציפיות לרכבלים או אתרים שאתם מעוניינים. ואז לעשות חשבון...
כרטיסhalf fare עולה 120 פר'ש. נותן חמישים אחוז הנחה ברכבל או בתח'צ ,ולילדים המצטרפים למחזיק הכרטיס-הנסיעה חינם.f ע'י ה-family card שמצורף חינם.
יש גם אופציות אחרות, אזוריות כמו tellpass שניתן לרכוש לימים בודדים.
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםתודה על התשובות. יש לנו סה"כ יומיים בשוייץ ומתלבטים במה להתמקד ועל מה לוותר. נוחתים ב8 בבוקר בציריך ביום יחסית שימשי ולמחרת כבר גשום, האם הגיוני משדה התעופה להתחיל בטיטליס ולהמשיך למפלי רייכנבך וקניון הארה ? או שזה יותר מדי ליום אחד אחרי טיסה? ואז למחרת בשאיפה להספיק את מפלי טרומבלבך , אינטרלקן ואולי עוד מקומות אולי מפלי גיסבך או נקיק הגליישר? בקיצור בגלל שרק ביום הראשון שלנו לא ירד גשם חשבנו על התכנון הזה. מה דעתכם? צריכים ייעוץ מאנשים שהיום ויכוונו מנסיונם. תודה .
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםהיי,
היכן אתם מתכוונים ללון?
לגבי היום הראשון - אתם אחרי לילה לבן ועם ילד בן 4. נראה לי יהיה קשה ומעייף לשלב עוד משהו חוץ מהטיטליס. לדעתי לא מומלץ.
לגבי קניון ארה ומפלי רייכנבך נמצאים במרחק של 10 דקות אחד מהשני. המסלול של קניון ארה הוא כ- 45 דקות לכל צד. מאוד נחמד.
מפלי רייכנבך - עולים בקרונית עד המפל, משם אפשר לעלות ברגל עד לראש המפל או לחזור בקרונית. לדעתי אפשר לוותר על העלייה ברגל ולהסתפק בעלייה בקרונית. העלייה ברגל לא קלה, ואנחנו, אחרי כל המאמץ, איכשהו לא מצאנו את ראש המפל והגענו לכביש העליון....
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםנראה שבשלושת הימים בהם נהיה שם הולך להיות גשום לפי התחזית. אשמח לשמוע מה המקומות שניתן לעשות בגשם בלי "לסבול" יותר מדי וגם מה הולך עם מה מבחינת זמנים ומיקומים. לנים דרומית לאינטרלקן , יש סה"כ 3 ימים. תודה רבה לעוזרים.
-
3 ימים בשוויץ עם ילדיםנקיקים, מפלים ועיירות שורדים גשם בלי לפגוע באיכות הנוף. מקומות שבהם חשוב נוף הפסגות נפגעים כשיש גשם, ערפילים ועננות.
לגבי נסיון דחיסת האתרים ל-3 ימים, אני מציעה לא לתכנן מראש מסע כומתה. תלמדו מראש היטב את הגיאוגרפיה, אילו אתרים קרובים או רחוקים זה מזה, איזה אתר מתאים לאיזה מזג אויר ואז - בכל ערב שלפני, או בבוקר אותו היום תחליטו מה האתר הראשי שהכי מתאים למזג האויר, ובהמשך היום תשבצו אתרים לפי קירבה וגם לפי חשק. גם אם הגיוני גיאוגרפית לעשות בזה אחר זה שני מפלים ושני נקיקים מהרשימה שלכם, לי זה מוציא את כל החשק...
אני מציעה להוסיף לרשימת האתרים שיכולים להתאים ליום קצת גשום גם את אגם Blausee.