ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

YELLOWSTONE המלצה לחלוקת הימים

פורום צפון אמריקה
    9
    17
    2988
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Liron_3306475
      Liron_3306475 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם.

באוקטובר הקרוב אני נוסע ל YS ויהיו לי שם שלושה ימים מלאים וזאת הפעם ראשונה שלי שם.

את שלושת הלילות בפארק אני עושה ב WEST YELLOWSTONE (רוב המלונות שבתוך הפארק כבר סגורים בעונה)

מספר שאלות:

• איך לחלק את הימים ?
      • זה הפארק הראשון שלי בטיול, האם ניתן לרכוש את הפאס לפארקים בבוטקה שבכניסה לפארק ?
      • איפה יש מרכז מבקרים שאני יכול לקבל עזרה והכוונה מהרינג'רים ?

תודה מראש Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz נערך לאחרונה על ידי

ב- Yellowstone יש מספר מרכזי מבקרים.  כל מרכז יכול לעזור לכם לגבי כל הפארק, אם כי הוא יותר מפוקס על האיזור שלו.

אני לא בטוח שאני זוכר את כל מרכזי המבקרים בפארק הגדול הזה.  הנה החלק שאני זוכר:

בכניסה הצפונית לפארק, ליד Mammoth Hot Springs, ליד ה- Lodge של ה- Canyon of the Yellowstone, בצד המזרחי של הפארק, ממש על הצומת בין הכביש המזרחי לכביש האמצעי ב- "8" של כבישי הפארק.

ליד ה- Old Faithful, בחלק הדרום מזרחי של הפארק.

אני לא בטוח, ויתכן ואני מדמיין שיש גם מרכז מבקרים במרכז איזור המערבי של הפארק, ליד אגן Norris.  בכל מקרה, אתר הפארק באינטרנט ודאי מפרט את כל מרכזי המבקרים.  כניסה לאתר שירות הפארקים הלאומיים בקישור הבא:

national park service

אגב, נכון לסוף הקיץ הקודם, כרטיס לביקור בילוסטון עלה $30 ויחד עם Grand Teton, $50.

הפס השנתי שמכסה את כל הפארקים הלאומיים, וגם שטחים בנהיול רשויות פדרליות אחרות, כאשר הן גובות דמי כניסה (למשל חלק מ- national forest, אתרים מסוימים בניהול ה- Bureau of land management ועוד) עולה $80.  כלומר, ביקור בילוסטון וגרנד טטון ובעוד פארק או שניים נוספים במסגרת הטיול יהפוך את קניית הפס השנתי לכלכלי.

שם הפס הוא America the beautiful.  בעת הקניה והכניסה לפארק צריך שיהיה עם הנהג (זה שחתום על הפס) דרכונו עם החתימה שלו בו.  מבקשים את התעודה המזהה ומשווים חתימות בכניסות לפארקים.    הקנייה יכולה להתבצע בכניסה לפארק הראשון בו אתם מבקרים.

לגבי חלוקת הימים - אין לי מתכון עבורך.  זה מאד תלוי מה התכניות שלך לביקור.  האם תסתפק בתצפיות ובקטעי הליכה קצרים או תעשה מסלולים קצת ארוכים יותר.  האם תצטרף לתוכניות עם הריינג'רים וכו'.  בפארק יש מספר איזורים שדי מובדלים זה מזה:

הצפון והצפון מזרח הם נמוכים יותר, קצת יבשים יותר.  יש שם המון ביזונים, יש חיות (בביקור הראשון שלי בפארק ראיתי שם דוב שחור מרחוק על צלע אחד ההרים).

החלק המערבי הוא בעיקר איזור התופעות הוולקניות.  Mammoth Hot Springs, אגן Norris, ה- Old Faithful ועוד איזורים ביניהם עם גייזרים או בריכות חמות וכו'.

החלק המזרחי מאופין בעיקר בנהר הילוסטון, מפלים שבו והקניון שלו.  החלק הדרומי, ובעיקר הדרום מזרחי הוא איזור אגם ילוסטון.

• Liron_3306475

תודה על התשובה המפורטת

מסתבר שיש מרכז מבקרים ממש ליד המלון שאני ישן בו.

West Yellowstone Visitor Information Center

לגבי חלוקת הימים אני מאוד מתקשה.

נניח חלוקה כזו

יום 1 - UPPER LOOP (נהיגה ועצירות לתצפיות)

יום 2 - LOWER LOOP (נהיגה ועצירות לתצפיות)

יום 3 - טיול יום / 2 טיולים קצים יותר 

או שעבור אחת מהלולאות (UPPER LOOP או LOWER LOOP) לא מספיק יום אחד של טיול ?

האם יש טיולי יום מומלצים ? (טיולים רגליים של כמה שעות)

• SJM
            SJM נערך לאחרונה על ידי

יש המון דרכים לחלק את הימים. כמו שדורון אמר, אין מתכון אחד שמתאים לכולם. אני חילקתי כך:

יום 1 - הצד המערבי של הפארק בו מתרחשת הפעילות הגאותרמית - מאיזור נוריס ועד איזור אולד פיית'פול. זה יום עמוס, אבל אני מטייל מהר אז הספקתי.

יום 2 - איזור הקניון הגדול, כולל מסלול לפסגת הר וושבורן ומסלולים קצרים לקניון עצמו.

יום 3 - הקפת הפארק כולו בלופ הגדול עם עצירות במקומות מעניינים (עמק היידן, אגם ילוסטון, קניון פיירהול וכו')

יום 4 - איזור טאוור, עמק לאמאר ויציאה מהפארק דרך Beartooth pass.

בשלושה ימים, אתה יכול לעשות את אותו התכנון שאני עשיתי ולוותר על האתרים של היום הרביעי. אם אתה לא מתכנן מסלול הליכה כמו הר וושבורן, תוכל ביום הראשון להתמקד בצד המערבי, ביום השני לעשות את הלופ הצפוני וביום השלישי את הלופ הדרומי.

• dhz
              dhz נערך לאחרונה על ידי

אני חושב שהצעד החכם ביותר מבחינתכם הוא לבקר במרכז המבקרים ולקבל מהם הצעות לגבי התכנון של הטיול שלכם, וגם הצעות למסלולי הליכה המתאימים לכם (יש להם ברושורות על טיולי ההליכה בכל סגמנט של הפארק) ולפעילויות עם ריינג'רים שיכולים להתאים לכם.  אני השתתפתי במספר פעילויות של ריינג'רים במהלך ביקורי בפארק הזה (וגם בפארקים אחרים) ולדעתי זה מוסיף לא מעט לביקור.  מקבלים מידע לגבי מה שרואים, ולפעמים גם מגיעים למקומות שלא תוכל להגיע אליהם לבד.

בכל מקרה, התכנון שלך נראה בסדר, כמו גם זה שהציע הגולש Ser Jorah Mormont.  בכל מקרה, זה טוב כבסיס, ותאפשר לעצמך את האפשרות לשינויים כאשר אתה במקום.  גם מזג אויר יכול לשנות את התכנון וגם, אולי, חיות שתתקל בהם בדרך או מיליון דברים אחרים.

• עודד
                עודד נערך לאחרונה על ידי

יש כל מיני אפשרויות. אני יכול לתת לך את החלוקה שאנחנו עשינו.

היום הראשון - טיול לאורך נהר השושונה וכניסה לפארק מהכניסה המזרחית.

טיול בתוך הפארק מהכניסה עד ל- grand canyon כולל ולינה

בווסט ילוסטון.

היום השני סיבוב של הלולאה הצפונית ועמק למאר למעט גייזר נוריס.

היום השלישי - יום הגייזרים כולל גייזר נוריס וכל הבעבועים והגייזרים שעל

הצלע המערבית של הלולאה הדרומית.

אגב בחירה מצוינת ללון בווסט ילוסטון.

• איריס ס.
                  איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

אנחנו טיילנו שלשה ימים והספקנו את רוב נק' העניין של הפארק.

לא עשינו מסלולים ארוכים .  החניות במוקדי העניין העקריים מאד מאד עמוסות

יום ראשון - כניסה מגרדנר ולולאה עליונה מערבית עד לאזור צומת מדיסון.  יציאה ולינה בווסט ילוסטון.

יום שני - עמוס אבל אפשרי , לולאה תחתונה ( ללא גרנד קניון )

יום שלישי - גרנד קניון והשלמות של לולאה עליונה .  הרגשנו שאזור מזרחי של לולאה עליונה פחות מתגמל למרות שנסיעה דומה לנסיעה במעבר הרים ומאד יפה

לנו 3 ימים הספיקו בהחלט.  לנו בווסט ילוסטון בכל הימים

אני כותבת על הטיול שלנו בפורום משפחות.  אתם מוזמנים לעיין.  טרם הגעתי לחלק של ילוסטון.  אני מקווה שיקרה בימים הקרובים .

איריס

• צביקה
                    צביקה נערך לאחרונה על ידי

אנחנו הגענו בפעם הזאת מדרום ומכיון שהלינות היו ב-Wesy Yellowstone, היה טבעי להתחיל בטעימה ב-Old Faithful ובהמשך לאורך הצד המערבי של הלולאה הדרומית.

למחרת המשכנו באטרקציות של הלולאה הדרומית.

יום נוסף הוקדש ללולאה הצפונית ומכיון שלא הספקנו את כולה היום האחרון הוקדש להשלמות בצד המערבי של הלולאה הצפונית.

אנחנו לא ביצענו מסלולי הליכה ארוכים או קשים. אם אתם כן עושים כאלה, יש להניח שזה יקח יותר זמן.

צריך להיות גמיש מאוד עם התוכנית ולהתאימה ל-: מזג האויר (הצבעים יפים יותר כשיש שמש ללא עננות), מפגשים אקראיים עם בעלי חיים (גוזל הרבה זמן, אבל מהנה !), חיפוש חניה בנקודות  ענין, עיכובים וחסימת מפרצי חניה עקב עבודות בכביש (כשאנחנו ביקרנו: רוב הצד המערבי).

מרכזי מבקרים:

מהכניסה הדרומית:

יש מרכז מבקרים ב-Grant Village

ויש גם Visitor Education Center ב-Old Faithful.

ממזרח:

יש מרכז מבקרים ומוזיאון ב-Fishing Bridge

ו-Visitor Education Center ​ב-Canyon Village

מצפון:

יש מרכז מבקרים ב-Mammoth Hot Springs

ממערב:

יש West Yellowstone Visitor Information Center

כמו כן יש נקודות מידע נוספות המוגדרות Information Station ב-Madison, ב-West Thumb וב-Norris.

• Liron_3306475

תודה לכולם על התשובות.

• dhz
                        dhz נערך לאחרונה על ידי

אגב, כמי שטייל בפארק 3 פעמים בהפרש של 8 שנים בין כל ביקור, מספר הביזונים בפארק בתהליך עליה.  בביקור הראשון, ראיתי אותם בכמויות רק בעמק היידן בצד המזרחי של ילוסטון ובודדים פה ושם באיזורים אחרים.  בטיול האחרון (ספטמבר 2015)  היו כמוניות אדירות של ביזונים בעמק לאמאר ובחלק הצפון מזרחי -> צפון של הלולאה.  הם גרמו פקקי תנועה כאשר הם חסמו את הכביש.  אני מצרף מספר תמונות להמחשה.  אגב, הם גם חסמו לי מסלול הליכה בצפון הפארק והייתי צריך לזוז כדי לא להיות קרוב מדי אליהם כי זה יכול להיות מסוכן.

התמונה האחרונה איננה שייכת.  צילמתי עדר של איילות Pronghorns בשדה שבין הכניסה לילוסטון והעירה Gardiner.  חלקן גם שוטט בעירה.

PICT1992.JPGPICT2067.JPGPICT2051.JPGPICT1994.JPG
                        • Liron_3306475

עוד שאלה קטנה

ביום שאני מגיע ל WEST YELLOWSTONE זה לאחר נסיעה מ SALT LAKE.  

וזה גם יום הנישואין שלי

האם יש המלצות למשהו נחמד שאפשר לעשות לכבוד האירוע באזור הפארק או על הדרך ?

• עודד
                            עודד נערך לאחרונה על ידי

אם יש לך ערב הייתי עוצר בג'קסון ומבלה ב- One million dollar bar שליד

השערים עם הקרניים. יושבים שם על אוכפים במקום על כיסאות, יש מוסיקה וכיף.

לחילופין באותו מקום אתה יכול ללכת למופע בתיאטרון קט בלו אבל לנו לא יצא.

• xfwind
                              xfwind נערך לאחרונה על ידי

ותמיד להתעדכן בכניסה לגבי מצב הכבישים!

הצילום מגארדינר...על המדשאה...

65.jpg
                              • sd_love_nature
                                sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת להמלצה על one million dollar cowboy

חגגנו שם יומולדת (עגול Smile ) לי והיה נחמד מאוד.

יש שם בקומה התחתונה יותר מסעדה (שאמורה להיות טובה) עם תפריט שנראה מעניין,

אנחנו נשארנו בפאב למעלה, שתינו ואכלנו ונהנינו מאווירה מקומית (שברור שהיא אולי בעיקר לתיירים, אבל הרגיש לנו מאוד אותנטי)

הייתה גם להקת קאנטרי שניגנה וריקודי זוגות (חלק מאוד מרשימים!!)

לא המקום הכי רומנטי שהייתי בו, אבל בהחלט אופציה חביבה מאוד לבילוי אמריקאי עם קאובויים אמיתיים Smile

(שמענו שיחות חולין של היושבים בשולחנות לידנו, שמלבד כובעי בוקרים גם דיברו על החוות והסוסים שלהם לא מעט...)

תהנו!!

• ידידיה123
                                  ידידיה123 נערך לאחרונה על ידי

• dhz
                                    dhz נערך לאחרונה על ידי

ותמיד להתעדכן בכניסה לגבי מצב הכבישים!

זה דוקא נראה לי מאיזור הנהלת פארק ילוסטון, בתוך הפארק, בקרבה לשער הצפוני של הפארק.  יש שם רחבת דשא שהוקמה לצרכי הצבא האמריקאני שניהל את הפארק ברשיתו וה- elk מאד אוהבים לרעות שם, גם אחה"צ וגם בשעות הבוקר.

• איריס ס.
                                      איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

אתה צודק

זה לא מגרדינר אלא כבר בתוך הפארק לא רחוק ממרכז המבקרים של אזור ממות' ובנייני הנהלת  הפארק

הנה תמונה מלפני שבועיים

רואים את זו שהתקרבה לאלק 'ס ? תוך שניות הריינג'ר קפץ והרחיק אותה.  הם מסוכנים ויכולים לפגוע באנשים שמתקרבים מדי , אמר.

IMG_9029.JPGDSC_0660.JPG
                                      • 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון