יפן בספטמבר בקשת עזרה
-
הי,
אני ובעלי (בני 26 ו- 31) רוצים לסוע ליפן בספטמבר ורציתי לקבל קצת מידע לגבי זה:
1. האם זו עונה טובה?
2. האם קל לטייל ביפן לבד (כלומר זוג צעירים) (הכוונה היא לא בטיול מאורגן)? ואם יש המלצות על ספרים או אתרים שיעזרו בתכנון טיול כזה?
3. מה בערך התקציב הדרוש לחודש ביפן (כולל טיסות)? והאם זה יותר מדי או פחות מדי זמן?
4. האם יש צורך בחיסונים ואם כן איזה? האם יש צורך בויזה?
5. המלצות נוספות...
תודה רבה וטיולים מהנים לכולם...
-
יפן בספטמבר בקשת עזרההי
גם אני וחברתי נוסעים ליפן בספטמבר.
הייתי בטוקיו בספטמבר-אוקטובר לפני שנתיים ומזג האויר היה מצויין.
(אני מניח שזה גם עניין של מזל, כי עונות המעבר קצרות ביפן)
לפי ניסיוני הרבה יותר קל לטייל ביפן מבעבר (הייתי גם ב 1999) מכוון שיותר יפנים צעירים מדברים קצת אנגלית.
לגבי תקציב, זה בעיקר תלוי ברמת המלונות בהם תשהו תוכלו לישון בסביבות 40-70 דולר לאדם. האוכל (סושי, גיודון, מיסו וכו) מאוד זול, ניתן לאכול ארוחה באחת מרשתות האוכל היפני (כמו YOSHINOYA) ב 4-6 דולר, סט בבית תה יפני יעלה בסביבות 10 -12 דולר למנה.
אין לי מושג לגבי חיסונים, לי לא היו אבל אני לא רופא.
ויזה מקבלים בכניסה ליפן (פעם לא היו נותנים להכנס אם היו חושבים שאתה בא לעבוד בבסטה, אבל פעם אחרונה שהייתי נעלמו הבסטות אז אולי זה כבר לא מטריד אותם).
לגבי עצות נוספות:
תאכלו המון סושי ואז עוד קצת, זה מדהים כמה שזה זול שם.
-
יפן בספטמבר בקשת עזרה1. העונה טובה אבל עדיף היה באוקטובר כי אז השלכת בשיאה. באמצע אטקטובר היה צריך לנסוע לניקו כדי לראות אותה. לטוקיו מגיעה יותר מאוחר.
4. אין צןרך ואין צןרך. -
יפן בספטמבר בקשת עזרה1. אני טיילתי באפריל אז אני לא יודע
2. יפן היא אחד המקומות שהיה לי הכי קל לטייל בהם.אין מה לחשוש, בכלל לא. רק מדי פעם בתחנות רכבת למשל צריך להיזהר לא להידרס ע"י אנשים
3. יפן היא אחת הארצות שעלות הטיול בהם מאוד משתנה.
זה תלוי איך אתם חיים.. אם אתם תרמילאים שישנים האכסניות (20-30 דולר לאדם ליום בחדר משותף, מדי פעם חדר פרטי)אוכלים במקומות זולים (5-10 דולר לארוחה)וכו' אז אפשר לסגור על איזה 50-60 דולר ליום.
אני טיילתי ככה והגעתי לממוצע של 50 וחייתי בכיף ובשמחה, יש פה הרבה אנשים שיגידו שזה קצת קשה, אני לא סבלתי לרגע. בכל מקרה אם אתם רוצים קצת יותר להתפנק ולישון במלונות ולאכול במסעדות יחסית יקרות אפשר להגיע בקלות ל100 דולר ליום לאדם וליותר.
לזה תוסיפו כרטיס טיסה סערך 1500 דולר, וכרטיס רכבות משהו כמו 500 דולר.לגבי הזמן, אני הייתי 3 שבועות והרגשתי שמיציתי הרבה. חודש זה זמן מצוין למצות את המסלול העיקרי פלוס הרחבות לכמה מקומות יותר שקטים ומיוחדים.
4. אין צורך בחיסונים וויזה מקבלים אוטומטית בשדה התעופה ל3 חודשים.
5. עצות נוספות: אני מצטרף לשפוט. תאכלו סושי עד שתמותו
תהנו
-
יפן בספטמבר בקשת עזרהתשובות לשאלותייך:
1. מבחינת עונה היא בסדר גמור, אני טיילתי בספטמבר הזה, יש גשמים אבל יש גם התחלה של צבעי שלכת, אם ניתן לאחר לאוקטובר מה טוב
2. מצאתי את הטיול ביפן קל יותר מהטיול באיטליה, משמע קל מאוד!
ברגע שתופסים את השיטה יפן מאוד נוחה לטיול.
3. לדעתי התקציב לחודש כולל הכל משמע פאס אוכל סומו אטרקציות ולינה ( לא כולל טיסות הגעה ליפן וממנה ) הוא 100 דולר ליום ליחיד, הרבה יחשבו אחרת אבל זו דעתי, ככה טיילתי לפחות אני
4. כמו שנאמר ויזה מונפקת במקום, על חיסונים דברי עם רופא
5. המלצה חמה היא האתר japan-guide.com
אנחנו פה לעוד שאלות קונקרטיות!
תהנו! -
יפן בספטמבר בקשת עזרהלדעתי העלו הודעה ישנה מאוגוסט שמי שכתב אותה כבר בטח חזר...