בודפשט
-
הי לכולם,
אחיותי ואני מתכננות לטוס מיום שישי עד שלישי לבודפט. מספר שאלות:
1. האם להמיר את השקלים ליורו או דולר? הבנתי שיש בהונגריה מטבע שלהם.. היכן כדאי להמיר?
2. אשמח להמלצת אטרקציות מיוחדות בזמן קצר ככ.
תןדה רבה
-
בודפשט1. כדאי לקנות פורינט בבודפשט עצמה בכל ציינג בסכומים קטנים כי העלות שם די זולה בשבילנו.
2. אם כבר כדאי להביא מהארץ יורו.
-
בודפשטתבדקי את הבלוג של לי - בודפשט בכפית.
-
בודפשטלהביא יורו ולהמיר שם. חזרנו לפני שבוע. ממליצה לכן מאוד לקחת את האוטובוס תירים הכרטיס הוא ליומיים כולל שני כרטיסי שייט לכל אחד. כך ניתן לעבור בין כל המקומות העיקריים של העיר עשינו עםהילדים ומאוד נהננו והספקנו הרבה. ממליצה יום אחד/חצי יום להתמקד באיזור בודה והשני בפשט ובשאר הימים לעשות את מה שלא הספקתן עם האוטובוס . קניות ממליצה מאוד על קניון ארנה ולא וסט אנד.תהנו עיר מקסימה.
-
בודפשטחני, מכירה גם את ארנה וגם את וסט..נוסעת עם ילדים בוגרים..
ארנה טוב יותר במבחר? ווסט היה עמוס מאוד,היינו בצהרים וברחנו..
-
בודפשטהיי,
מדוע את ממליצה על קניון ה-Arena Plaza ולא על ה-WestEnd?
אשמח לשמוע מהם ההבדלים לדעתך ומה היתרונות לטובות ה"ארנה".
תודה רבה

-
בודפשטאנחנו היינו בינואר,ווסט היה עמוס מאןד באנשים.אולי בגלל שעת הצהרים.יש בו המון דוכני אוכל ..הוא מאוד נגיש.המטרו ממש תחתיו.יוצאים ישר לקניון..
הרבה אנשים באים לאכול בקומת המזון.והיה לחוץ מאוד.ארנה,ביום שהיינו היה רק כמעט.חנויות רבות,בתי קפה וריק.אני לא יודעת איך המחירים בו.קניתי זןג נעלים שמדדתי בוואצי אך לא היה במידה שלי ,ברשת D.
ההגעה עליו לא קשה בכלל.המשכנו ברגל מתחנת המטרו..היה שלג קל והיה כייף ללכת ברגל.
יש סוג של אוטלט קצת מרוחק מהעיר.צריך תוספת לכרטיס הנסיעה(אצל נהג) רשמתי טיפ על זה..חנות רשת דקטלון,ויש גם חנויות רבות אחרות וגם סניף סופר גדול של אוכאן.
מעניין מה התובנות של חני,לאחרונה...לקראת נסיעה הבאה שלנו..
מעניין איך הקניון קמפונה??
-
בודפשטקניון Westend City Center נגיש יותר, יושב על תחנת "נוגטי" המטרו הכחול...
קניון Arena Plaza חדיש יותר, וגדול יותר מהווסט אנד
כנראה פתוח גם ביום א' (תוודאו באתר הקניון)
תחנת המטרו הירוק והאדום "קלטי" לא צמודה לארנה, יש קצת הליכה...
-
בודפשטאפשר להשיג פורינטים (המטבע ההונגרי) גם בארץ, אצל חלק מהצ'יינג'ים.
זה מה שאנחנו עשינו לקראת הנסיעה שלנו להונגריה, לפני כחודש.
(למה להמיר בארץ ליורו, ואז להמיר שוב למטבע אחר, אם אפשר להימנע מההמרה הכפולה?)
אמנם אנחנו לא היינו צריכים להמיר, אבל למיטב הבנתי (מהמלצות של חברים וגם מניסיון אישי בנסיעות קודמות) - הכי כדאי להמיר יורו, וכדאי בסכומים גדולים יחסית, כי אז השער טוב יותר.
נסיעה טובה,
מיכל.
-
בודפשטמצטרף להמלצה על קניון ארנה. מצוין.
קניון טוב נוסף הוא Koki Terminal אליו מגיעים עם המטרו הכחול לתחנה הסופית, Kobanya Kispest. היתרון כאן שהכניסה ישירות מהתחנה לקניון.
קניון Westend הוא קניון ישן יחסית, מתחתיו ביציאת המטרו ישנן חנויות רבות.
-
בודפשטהייתי עם שני ילדים בוגרים 16 ו 10 הבעיה בקניון וסט אנד זה קודם כל הצורה שהוא בנוי היה לי קשה להבין ולמצוא כל דבר פחות מסודר בעיין. קניון ארנה הרבה יותר מסודר בהיבט ההליכה בו וההנאה מהמעבר בין החנויות והקניות . הוא מסודר כמו הקניונים שלנו ולכן היה לי גם יותר קל להתמצא בו .עוד משהו מעצבן בווסט אנד שכמעט אין מקום לשבת בו סתם על ספסל אם מתעיפים.
-
בודפשטמבחינת מחירים של הרשתות "המוכרות" לנו מהארץ, עד כמה המחירים זולים מישראל?
-
בודפשטמצטרף לשאלה של זה מעליי
-
בודפשטסתם לדוגמא:
קפסולות nespresso, כשרות למהדרין עם חותמת בעברית של הרבנות הראשית לישראל והרבנות של באזל, עולה בארץ 24 ש"ח ובבודפשט עולה 1,100 פורינט (בערך 15 ש"ח).
במיקרה הנ"ל חשוב להדגיש ש 1,100 פורינט שווה ערך ל 3.5 יורו שהקפסולות האלו עולות באירופה.
-
בודפשטוואו משמעותי.
ולגבי ביגוד, גם הפרשים משמעותיים מהארץ ?
-
בודפשטזאת הייתה גם ההרגשה שלי בקניון ווסט.די מבולגןףלמרות שראיתי לפני הנסעה את מפת האתר.את חנות הנעליים D חיפשתי די הרבה זמן.גם אחרות..יש מלא מקומות אוכל ומיליון אנשים..גם הכניסה עליו מהמטו הייתה פחות נעימה..לא מעט הומלסים (בינואר)והמון חנויות זולות.. ארנה באמת מסודר יותר.
אגב,נספרסו מוכרים בחנות שלהם באנדרשי. בארנה יש רק מכונות קפה.באנדרשי גם רכשנו מקציף חלב, במקום התקול בבית, בהפרש משמעותי.
גם ביציאה מתחנת מטרו Blaha Lujza tér יש קניון קטן עם כמה חנויות נחמדןת.בתחנה זאת יורדים לקפה ניו יורק למשל..
-
בודפשטבכללי הכל יותר.
אוכל הרבה יותר זול - בעיקר הכשר.
-
בודפשטאהיה בבודפשט בעוד 10 ימים, האם מומלץ לרכוש שם סמארטפון?
לפי מה שראיתי בחנויות Media Market ו-SuperPhone, המחירים די דומים לארץ, גם לאחר הורדת המע"מ.
תודה רבה!
-
בודפשטשאלת ועניתה בעצמך. אפשר לקנות בנתב"ג בדיוטי פרי עם שנתיים אחריות של היבואן הרשמי.
-
בודפשטאם ההפרש הוא 300 שקלים לטובת בודפשט: אני מעדיף שם.
גם ככה אחריות היבואן בארץ לא שווה הרבה.
בכל מקרה - אני מבין שזה לא המצב...?
תודה רבה.