ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?
-
צהריים טובים , ישלי התלבטות לגבי הכסף לנסיעה,
האם למשוך מזומן להמיר לדולרים לנסוע עם משהו כמו 7000 דולר ?
או לטוס עם אשראי, שהמסגרת שלו היא 7000 ש''ח ל8 ימים , כלומר כל 8 ימים המסגרת מתאפסת, אני מפחד שזה יגביל אותי בטיול ו"אתקע בלי אפשרות למשוך כסף"
אולי יש שיטות אחרות שאני לא מכיר ?
נ.ב- דבר נוסף הוא שכל משיכה/גיהוץ באשראי אני מחוייב ב3% ממחיר העסקה..
תודה ויום טוב .
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?אם אתה משתמש רק באשראי, 3 אחוז על 7000 דולר זה 210 דולר, לא מעט.
בגדול עדיף אשראי, ורצוי מאוד 2 כרטיסים כדי לא להיתקע עם אחד אבוד\התקלקל
וכו'. יש היום כל מיני כרטיסים שנותנים הנחות משמעותיות באחוזי השימוש בחו"ל.
אני משתמש בכרטיס של ויזה ואמריקן-אקספרס של מועדונים שונים ושניהם עם
מבצעים של 75 אחוז הנחה על ה3 אחוז או משהו כזה.. כלומר עמלה לא גבוהה, ששווה לי את הראש-הנקי מאשר להסתובב עם אלפי דולרים בכיס.
עצתי כאמור, 2 כרטיסי אשראי, ועבוד לטייב את עניין האחוזים.
תמיד תביא איתך סכום סביר במזומן בכיס ותפריד אותו מכרטיסי האשראי(כספת
במלון לדוגמא), כך שיהיה מענה למצב בו תיתקע בלי 2 כרטיסי האשראי.
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?אני מעדיפה תמיד כרטיסי אשראי, בטח בארה"ב שאין צורך במזומן כמעט בכלל.
אולי רק לטיפים לנותני שירות כמו חדרנית או ואלה.
מומלץ שני כרטיסים מופרדים
עוד אלטרנטיבה נוחה אם אין שני כרטיסי אשראי זה כרטיס נטען של הדואר.
הייתי לוקחת קצת מזומן ליתר בטחון (200$ כזה).
וגם כשקונים מזומנים יש עמלות, לא?
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?תודה רבה,
כשקונים מזומן אין עמלות פשוט יש שער נסחר,שזה בעצם הרווח של בעלי הצ'יינג'...
אני חושב שאקח עימי משהו כמו 1000$ מזומן, אין לי עוד כרטיסי אשראי בתור חייל משוחרר, וחבל לי להוציא עוד אחד רק בשביל הטיול.
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?יצא לך להשתמש בכרטיס הנטען של הדואר?
להבנתי אפשר להטעין כבר מהארץ סכום, וגם כאשר כבר נוסעים ליעד, אפשר להטעין אותו מרחוק דרך הארץ, וככה הוא מתעדכן כבר לכרטיס בחול.
שווה או שלא מתקבל בחלק מהמקומות?
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?הי,
אם מזומן, אז לצאת עם דולרים מהארץ כי המרה בארה"ב: לא בכל מקום אפשר, כי צריך אישור מיוחד לזה.
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?כשהגעתי לפני כמה שנים לארה"ב מארגנטינה (עם מוצ'ילה על הגב), שאלו אותי בהגירה כמה כסף יש לי. אמרתי להם $8000. משם הדרך לחדר הקטן שבו מפרקים לי את הציוד ומחפשים תאים נסתרים, היתה קצרה מאוד. לאחר חיפוש מקיף הם שאלו אותי איפה הכסף. אמרתי להם שיש לי $8000 בחשבון הבנק, לא במזומן. במזומן היו עלי בקושי 50 דולרים. מסתבר שהם חשבו שאני בלדר סמים בגלל שאני מגיע עם כ"כ הרבה כסף במזומן.
מציע לא להגיע עם כמות כ"כ גדולה של מזומנים, אם יש לך קונקשן לעיר אחרת בתוך ארה"ב. אני כמעט פספסתי את שלי בגלל זה. אגב, מעל 10,000 עליך להצהיר על הסכום במכס.
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?2 כרטיסי אשראי כמו שאמרו.
בנוסף, כדאי לפתוח חשבון מט"ח וכך מתבטלת לך עמלת המרה משקלים לדולרים. לעומת זאת, מתווספת לך עמלת הפקדה לחשבון אך היא קטנה יותר. לדוגמה אצלי עם ויזה כאל, אני משלם 2.5% עמלת המרה בלי חשבון מטח ועם החשבון היא כאמור מתבטלת ונוספת עמלת הפקדה של 0.19%.
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?השתמשתי בו בנסיעה עם המשפחה בשנה שעברה.
עבד כמו כרטיס אשראי. בלי בעיות בכלל.
-
ארה"ב לחודש- מזומן/אשראי ?מה זאת אומרת חבל לך להוציא כרטיס רק בשביל הטיול?
זה לא טיול לאילת. זה טיול ארוך ויקר ולכן בהחלט כדאי לך להוציא כרטיס אשראי נוסף. רצוי כרטיס ששייך למועדון מתגמל. תנסה למצוא לעצמך איזה סידור ולהשתייך לאחד מהמועדונים של כרטיסי האשראי דרך הטבות של המשפחה. אולי תגיע לשיחה עם מנהל סניף הבנק שלך. בצורה כזו תוכל גם לקבל הטבות על העמלות ואולי מסגרת יותר נוחה.
ואגב, "השער הנסחר" זו בדיוק העמלה של החלפן.