ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה - רומניה בחורף

פורום אירופה
    3
    5
    2757
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shadmat
      shadmat נערך לאחרונה על ידי

היינו בטיול ברומניה ביוני האחרון, ומאוד התלהבנו.

אנו רוצים לנסוע שוב לרומניה בחורף המושלג, אולי בדצמבר לפני חג המולד (מתוך תקווה שכבר יהיו שלגים).

הפעם רוצים טיול כוכב מתוך אתר של מרחצאות וספא, שאפשר לנסוע ממנו לטייל בטבע המושלג. לא מעוניינים לעשות סקי, אבל אפשר לעלות לאתרי סקי לתצפיות או לראות שלג.

האם יש המלצות?

סובאטה מומלצת בחורף או "מתה"? היינו שם במלון שמאוד רוצים לחזור אליו, אך לא יודעים אם כדאי בחורף. יש עיירת ספא אחרת, יותר מומלצת?

יש אתרים שאפשר לטייל בהם בטבע בחורף? מפלים קפואים או דברים דומים? 

האם הערים ברומניה מקושטות לחג המולד? איפה מומלץ לבקר בדצמבר לפני חג המולד?

אם ניסע לסובאטה, חשבתי לטוס לקלוז' נאפוקה.

תודה מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

שאלה - רומניה בחורף

יהיה מי שמייד יעיר על "הכל משמועות"....

החברים שלנו נוסעים לא מעט בעונת החורף במיוחד.מכיוון שלרוב יושבים יחד על אפשרויות ומדברים טיסות זולות למצוא להם זה תפקיד שלי..,,

מרשה לעצמי לספר מתוך טיולים שלהם.לנו,כרגע עדיין פחות התאים נסיעות בחורף ממש.דצמבר כן,אך עירוני יותר.

אני במפורש מתכננת על ברשוב בדצמבר ינואר.וקרקוב זאקופני.

כל מי שטייל מחברינו,עשו זאת ללא רכב. חלק בסגנון עירוני ולברשוב וסיניה בתחבורה ציבורית.חלק היו בברשוב כטיול כוכב ומשם עשו טיולי ג'יפים.

חלק פשוט רומנים במקור והיו רק בברשוב וסיביו-לא היה צורך ברכב.

ברשוב וסיביו-מאוד מקושטות.נעימות מאוד.בברשוב 2 זוגות היו במלון ספא והיה חשוב לבנות טיפולים ופינוקים.חייבת לומר שחזרו וןהרות ומגוהצות(המעצבנות).

חבורת "בנות" חברות של אמה היו בקלוג' לאחר כל הסיפורים שהיו בפורום.היו בינואר בין 21-26.1 היה חג לאומי,העיר עדיין הייתה מקושטת והיו מופעים בכיכר,זיקוקים.יום אחד נסעו במונית למתחם מלון ספא שהומלץ כאן ע' המטייל המתמיד.נהנו מיום פינוק.היה שלג.

קרוב לסיביו יש מתחם מרחצאות..

גם בצפון רומניה באגם פליקס והאזור..יש מלונות ספא,פנסיונים יפים..טיסה לקלוג'

לא בטוחה לגבי גילאי המבקרים במיוחד בעונה חורפית..

בוקרשט,מקושטת ויפה,חברה הייתה בסוף דצמבר,החנויות היו סגורות,קצת פגם בחוויות,למרות שלא תכננה קניות. בבוקרשט יש גם מתחם ענק של מרחצאות..

באתר,יש המון טיפים וסיכומים על אזור צפון ,קלוג' גם דצמבר.

לשאלה שלי לחברה,"וואלה עדיין העץ עומד בכיכר ומקושט...היא ענתה בחיוך...העץ..גר שם..הוא כל חיו שם.laugh"

מכירה את האתר התיירותי הזה?

עוד אפשרות נהדרת נוספת ומתוך נסיון קצר וסיפור "את חייבת""-

קרקוב וזאקופני. קרקוב מקסימה ומקושטת מאוד.פולין זולה מאוד ואפשר לחהנות כמו גדולים(בדומה לרומניה עדיין) קרקוב מקסימה...

זאקוני עיירת סקי אבל לא חייבים.פנסיונים ומלונות נעימים,פעילות חורפית קלה..והמון שלג..אומנם שלג עיניין של מזל.לנו היה בתחילת נובמבר.בדצמבר לחברים היה מקסים בזאקוני.ומזאקופני,תלוי במספר ימי טיול,אפשר לקפוץ לסלובקיה..לטעימה.

• lbd
          lbd נערך לאחרונה על ידי

שאלה - רומניה בחורף

מאז פתח וויזאייר את הקווים לרומניה היתי שם מספר פעמים בחורף. לפני שנתיים היתי באתר סקי Cavnic. רמת המתקנים לא כמו בשוויץ אבל גם המחירים בהתאם. סקי פס עלה 26₪ ושעור פרטי של שעה 50₪. השלג שיורד מהשמים אותו שלג. כמובן אפשר לבקר גם במרחצאות. גם מכרות המלח פתוחות. בסובאטה המלון היה פתוח אבל האגם והסביבה מתה. בדצמבר לא תמיד יש שלג. הסיכוי הטוב ביותר מאמצע ינואר. בשנה שעברה ירדו מעט שלגים.

• shadmat
            shadmat נערך לאחרונה על ידי

האם יש בעיה לנסוע ברכב שכור בחורף ברומניה?

תודה לאמה ול- lbd!

אמה כתבה שכל טיולי החורף ששמעה עליהם ברומניה היו ללא השכרת רכב. האם זה מפני שיש בעיה לנהוג שם בחורף? כי התכוונתי לשכור רכב.

לבראשוב איננו רוצים לנסוע שוב, כי היינו שם 5 ימים ביוני ומיצינו את הסביבה. 

גם מחירי העיסויים שם בבית המלון היו יקרים הרבה יותר מסובאטה (פי 4 יותר).

לגבי  cavnic - הכוונה לאתר במרמורש? יש שם אתר מרחצאות או ספא סמוך באיכות גבוהה? האם כדאי לטייל במרמורש בחורף, מבחינת כבישים? לא הספקנו לכלול את האזור בטיול האביב. איפה מומלץ לבקר שם בחורף, מעבר לכנסיית עץ או שתיים ובית הקברות העליז? צריך רכב 4X4? איפה יש שם מרחצאות ומכרות מלח (איך הם נקראים)?

לפולין אני לא רוצה לנסוע, כי זה מדכא אותי. לפולין וגרמניה אני לא נוסעת...

• אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

האם יש בעיה לנסוע ברכב שכור בחורף ברומניה?

לא מתוך ניסיון,,החבר'ה שלנו טיילו בלי רכב,כי לא מיומנים לנסיעת חורף,שלג,החלקות על הכביש.

אני מתארת לעצמי שמי שמטייל בחופשות חורפיות עם רכב,לא תהייה לו בעיה גם לרומניה.

לגבי חורף ושלג..לא אומר שהכבישים יהיו מכוסי שלג..אבל מצריך ביטוח מתאים,בירור לעומק,צמיגי חורף לכמה ימי טיול לא רצו פשוט..

תבדקי את אתר אגם פליקס.אפשר לטייל ממנו לאורדאה

להבדיל מרומניה,אחותי הזמינה רכב בבודפשט דרך המלון,בחופשה ארוכה בדצמבר,ויצאו לברך הדנובה לכמה ימים.שלג לא היה להם בכלל.

מה שאתם צריכים להחליט הוא איזה סגנון ומה רוצים..עוד משהו.תמיד אפשר להשכיר רכב במקום..

ואולי כדאי לנצל טיסות זולות לבודפשט דווקא,84 שקל לכיוון ולמשוך ממנה לאגם חיווז,אתר נופש וספא.גם שם ביקרו החברות (המעצבנות)שלי בדצמבר..או ינואר,,לא זוכרת כבר.או לסלובקיה..זולה זה בטוח.מרחצאות יש בה לרוב..

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון