ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפיפות באירופה

פורום טיולי משפחות
    14
    31
    4412
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רבקה.ק.
      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

כתבה מאוד מעניינת של משה גלעד בעתון הארץ, כדאי מאוד לקרוא, על צפיפות התיירים ומה הם גורמים למקומיים ועל פתרונות שמחפשים ראשי הערים המתויירות ביותר.

לכל מי שמחפשים יעדים לשנה הבאה, אולי כדאי להתרחק קצת למקומות אחרים...

רבקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

שלום רבקה וכולם,

הקדמת אותי בקצת.  תודה על השיתוף.

אכן כתבה מעניינת מאד ושווה קריאה. בקיץ שעבר בדיוק הרגשנו את זה באיסלנד שגם היא מוזכרת בכתבה.

השנה בפרובאנס -במקומות "המפורסמים" באמת הייתה צפיפות (למרות ירידת התיירות בצרפת), אבל לעומת זאת בכפרים פחות ידועים-היה סביר מאד.  במדרך שהשתמשתי בו בהחלט הייתה התיחסות לנקודה הזו, עם המלצות לאתרים דומים אבל פחות תיירותיים.

• רבקה.ק.

צפיפות באירופה

תודה נירית.

הכתבה הזו מחזקת את הסיפור הנפלא של מוטי א שבחר ביעד שמחוץ למלול השחוק.

הכתבה גם מדגישה את עניין הקרוזים הגדולים, שזיוה דיברה עליהם לא פעם.

הרבה נקודות למחשבה.

רבקה

• איריס ס.
            איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

למרות שצפוף גם ברשת , מי שאין לו מנוי הארץ לא יכול להמשיך לקרוא ... cheeky

בכל אופן אנחנו הרגשנו צפיפות גם בצפון אמריקה ... אז לאן נשאר לנסוע ?  רק למקומות נידחים ?  ואם בכל זאת רוצים קלאסיקות ... angry

• רבקה.ק.

צפיפות באירופה

אני אכתוב כאן את הפטנט ומקווה שלא יגרשו אותי מהרשת...

מי שאין לו מנוי ב"הארץ" - הקלידו את שם הכתבה בגוגל ותיכנסו אליה משם. 

רבקה

• yaffabe
                yaffabe נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

לא הצלחתי...sad

• נירית

צפיפות באירופה

אפשר גם להירשם למספר כתבות חינמיות בחודש או לעשות מנוי במחיר סמלי למדי.

פעם ראשונה שאני אומרת את זה. גם אני כמובן אוהבת תכנים חינמיים ברשת. ובכל זאת, לאור מצב העיתונות בארץ, נראה לי ששווה שהעיתון הספציפי הזה יישאר . ומקווה שלא יתנפלו עליי כאן.

• איריס ס.

צפיפות באירופה

תודה על הניסיון רבקה ... גם אני לא הצלחתי

• אוליב י
                      אוליב י נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

יש ספר ילדים בשם "האי של נים" שמדבר בדיוק על זה, על תופעת התיירות [הוא מדבר על קרוז] ומה שהיא עושה לטבע ולתושבים המקומיים. הוא כמובן לא "מדבר על זה" אלא זה חלק מהעלילה, אבל זה ממש בולט.

• keves160
                        keves160 נערך לאחרונה על ידי

צפיפות התיירים היא עניין כלל עולמי כרגע

טיילתי בשנה האחרונה ביעדים רחוקים כמו ניו זילנד למשל, וגם בהם יש בשנתיים האחרונות עלייה משמעותית מאוד בכמות המטיילים, כמו גם בהזמנות מראש (בגלל הסלולאר והרשת והפשטות להזמין כמה מלונות גם יחד ולבטל ברגע האחרון), באופן שממש מפריע לבצע מסע ספונטני וגמיש כמו סגנון המסעות התרמילאי שלי מזה שנים. נראה שזה רק יילך ויחמיר בשנים הבאות. 

אפשר לטייל מחוץ לעונה כדי להתחמק מהצפיפות אבל זה לא תמיד קל: אם בגלל עונות מגבילות מבחינת אקלים (מה כבר תראו ותעשו באיסלנד בטבע בינואר) ואם בגלל שרבים מוגבלים לחופשות ילדים/חגים. 

אפשר גם לבחור יעדים פחות מוכרים. יש לומר שהם הולכים ונעלמים. הייתי בקמבודיה לפני שנים רבות כשעוד המסע לשם נחשב מפוקפק וטיילנו לגמרי לבד באנגקור, האתר הכי מפורסם ועמוס במדינה. משיחה עם סוכנת המתמחה בקטבים למדתי שאפילו אנטארקטיקה נעשתה יותר מתוירת מאז שהייתי שם לפני 7 שנים... 

אוכל רק לומר שגם בערים מתוירות בשיא העונה יש מקומות שאפשר לברוח אליהם מההמונים. הייתי עכשיו בברצלונה. ברור שכל אטרקציה מוכרת היתה מלאה באינספור תיירים - אבל יש כאלו שלא. להיאבד בסמטאות באל ראוואל ובארי גותיק בשעות מתות תוך חיפוש אחר גרפיטי ואמנות רחוב, או לעלות להרים בשכונות הצפוניות היכן שיש נוף מדהים של העיר מלמעלה ורק מקומיים שמטיילים עם הכלב. אז כן, בסוף תגיעו גם למקומות המתוירים, אין מנוס ברמה מסוימת, אבל פה ושם אפשר למצוא מעט שקט. 

• נירית

צפיפות באירופה

איריס, מאד מתחברת למה שכתבת. באמת רוצים קצת קלסיקות-וכנראה יש לזה מחיר. גם לנו היה קצת צפוף ברוקיז, אבל באיסלנד הרגשנו את זה יותר...אולי בגלל התשתיות הפחות טובות ושכיחות.

• איריס ס.

צפיפות באירופה

הצלחתי לפתוח מהקישור בפייסבוק ומעתיקה את תגובתי גם כאן - 

זה לא מדויק שאנשי הקרוזים לא תורמים לכלכלה המקומית. כמי שהיתה בכמה , כמעט בכל יעד נעזרים בחברות טיול מקומיות, מבקרים באתרים, אוכלים ושותים. חברות מקומיות מתפרנסות נהדר ״ מאנשי הקרוזים״. לא סתם הן פורחות כפטריות לאחר הגשם.

קצת מרגיז שנתפסים דוקא לזה. אפילו מגמתי.
                            אם האוניות עצמן פוגעות באתרי טבע זה דבר שצריך להגביל כמו שעשו בונציה, אני מסכימה.
                            אותי יותר מדאיגה תופעת התיירות הסינית. אני קראתי לה אצלי בסיפור הטיול ״ היפנים״. הם המונים ומשתלטים באגרסיביות על כל חלקה טובה

• תמי
                              תמי נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

אני מקבלת קלסטרופוביה ברחובות הצפופים וההומים של רומא, ופירנצה. לא אוהבת את זה בכלל, אבל כמעט תמיד, אם סוטים ימינה ושמאלה לרחובות צדדיים, אם הולכים לכנסיות ומוזיאונים שנמצאים בעמוד השני של הרשימה, המצב שונה לגמרי.

לערים היפות נסעתי בשנים האחרונות במרץ, אולי הימור מבחינת מזג האויר, אבל אמסטרדם, פירנצה, ונציה, היו מאוד נעימות והאתרים המפורסמים בהם, נגישים. 

ובשבילים של ההרים בשוויץ, לפעמים לא פגשנו נפש חיה, באוגוסט. ומדובר בשוויץ, לא בארץ נידחת...  יש פשוט כל כך הרבה מסלולים ושבילים שלמי שבא מארץ צפופה כמו שלנו - ומבחינה זו, אולי קצת מצחיק שצפיפות תטריד אותנו, זה עולם אחר. 

• רבקה.ק.

צפיפות באירופה

"האטרקציות התיירותיות" - לא תמיד היו כאלה. המדרגות הספרדיות ברומא לא בדיוק עניינו תיירים לפני הסרט "חופשה ברומא" והמונה ליזה לא נחשבה לציור מספר 1 לפני שנגנבה.... תמיד אם סוטים הצידה אפשר למצוא מקומות נפלאים.

הסינים - פשוט התחילו לטייל, דבר שלא עשו קודם, והם המונים. הטיסות הזולות מוציאות את כולנו יותר לחו"ל.

אני לא מכירה היכרות אישית את עניין האוניות הגדולות, אבל ממש הגיוני שמסה גדולה של תיירים לא מכלכלת כמו תיירים יחידים. ראיתי זאת במצובו. אוטובוס ענק מגיע, מוריד את כל התיירים שלו לחצי שעה, שמפיקים לקנות אולי ספל בחנות המזכרות ועולים לחזרה לאוטובוס ונוסעים הלאה.

הכתבה הזו בעיניי גורמת לחשיבה נוספת, דווקא למטיילים כמונו.

רבקה

• איריס ס.

צפיפות באירופה

אף אחד לא יורד לחצי שעה ... ואוטובוס שלם זה חמישים ספלים. 

בקרוז מטיילים ביעדים בין חצי יום ליום שלם. 

נעזרים בהרבה נותני שרות מקומיים. 

שוב, בתור מי שהיתה בקרוז: מדריך/ נהג מקומי למשפחה - 200/ 300 יורו ליום טיול. כניסה לאתרים בנפרד. ארוחת צהריים בנפרד , קניית מזכרות

לא חושבת שאם הייתי מגיעה ברכבי הפרטי ולא באמצעות קרוז , הייתי מוציאה יותר .אולי פחות.  לדעתי רק סעיף הלינה מתקזז.

גם לא קראתי שמלונות איטליה סובלים מחוסר בקוש בגלל הקרוזים.

יש הבדל בין העדפות של הכותב לבין נתונים בשטח. לא בדקתי נתונים סטטיסטים אז לא יכולה לשפוט , אבל לי נראית הכתבה מעט מגמתית וסובייקטיבית לפחות בעניין הקרוזים והקופה המקומית.

• yaffabe
                                    yaffabe נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

לא קראתי את הכתבה אבל אני מנסה לחלק מהיעדים לנסוע מחוץ לעונה.

אבל לעתים זה גם מפריע כי יש דברים שאינם פועלים והעיירות לפעמים נראות כעיירות רפאים...

• נירית

צפיפות באירופה

גם במוזאונים, מול היצירות הגדולות והמפורסמות-צפיפות גדולה- כפי שניתן לראות בכתבה בניו יורק טיימס: . Masterworks vs. the Masses, אמנם מלפני שנתיים אבל עדיין רלבנטית.

לגבי הקרוזים-הסוגיה מאד מורכבת ונכתבו על זה המון מאמרים.

הרוב טוענים שיש השפעה שלילית מאד על הסביבה הימית והספינות הגדולות פולטות הרבה מאד מזהמים למים ולאוויר.

לגבי ההשפעה על הכלכלה המקומית-עוד יותר מסובך. בגדול כמובן שגם מקומיים מרוויחים, אבל! החברות הגדולות מנסות למכור דרכן כמה שיותר פעילויות והסטטיסטיקות מדברות על כך שרק 50%-25% ממה שהתיירים מוצאים אכן הולך למקומיים. ומדובר בחברות שלרוב גם לא מקפידות על זכויות ותנאי העובדים שלהם, בעיקר אלה ה"נסתרים מעין הציבור" ועובדים למטה, במטבחים, מכבסות וכו'.

נקודות למחשבה....

• זיוה
                                        זיוה נערך לאחרונה על ידי

צפיפות באירופה

גם אני בעד השבילים הצדדיים. לפעמים זה קשה. קשה להתעלם מוולנדם כשמטיילים בהולנד. אבל ביקור בעיירות פחות תיירותיות הביא אותי להחלטה שבעתיד אחפש פינות אחרות בהולנד.

בצרפת שבה הייתי כמה פעמים בשנים האחרונות כבר אין לי עם זה בעיה והפסקתי כמעט לחלוטין לבקר בכפרים בעלי תו התקן "היפים ביותר". נוכחתי שזה די מיותר. הרשימה הזאת של הכפרים היפים מכתיבה את מסלול התיירים. את הכפר רוסיון שפספסתי בטיול הקודם הייתי חייבת להשלים כי הוא באמת שונה ומיוחד, אבל פחות או יותר זהו. היינו בלא מעט כפרים בטיול האחרון והם לא היו מהרשימה המפורסמת.

לגבי הקרוזים:

איריס, זה לא עניין של משה גלעד. בעולם דובר האנגלית מדברים על זה רבות, והדיון הזה כתמיד, כמו דיונים אחרים, מזדחל לאטו לארץ בפיגור אחרי העולם. הקרוזים הורסים את האקולוגיה במקומות העגינה. קראתי באחת הכתבות נתון שפליטת הדלק שלהם מזהמת ב-30% יותר מהמטוסים, בנוסף לכך (ואולי זאת הבעיה העיקרית) הם שופכים את המים האפורים בים. רבים מאוד ממטיילי הקרוזים לא לוקחים סיורים פרטיים עם נהג מונית ומנצלים כמה שיותר את השירותים של האניה, אז ברור שהם אוכלים ושותים פחות מתיירים אחרים גם אם את נוהגת אחרת. ונציה היא עיר מיוחדת שבה רוב התיירים הנכנסים אליה הם כמו תיירי קרוזים גם אם הגיעו באוטובוס או ברכב פרטי כי מדובר בתיירי יום שלא לנים בה. אז זו בעיה נפרדת שאינה קשורה רק לקרוזים אבל היא ממחישה את הבעיה של "תיירים לרגע".

ורק שתדעי שנחשפתי לנושא הזה בשנה האחרונה ולא הכרתי בעבר את הנתונים האלה. כיום, אחרי שהתוודעתי לנושא, אני בספק אם אעלה בעתיד על אניית קרוז. דברים שלא ידענו אפשר להשאיר מאחור ולהתרפק בכיף על הזיכרונות. אבל לפחות אצלי הידע משפיע על ההחלטות לעתיד.

• keves160
                                          keves160 נערך לאחרונה על ידי

ממה שראיתי בקרוזים לא אירופאיים

לא יצא לי להיות על ספינת קרוז, אסייג ואומר, זו תמיד נראתה לי דרך איומה לטייל עבורי באופן אישי (לא אוהבת מלונות ענק ובטח לא להיות לכודה על אחד...). מה שכן, יצא לי להיות בעיירות קטנות, אפילו ממש זעירות, במקומות נידחים בעולם כשמגיעות ספינות שכאלו - ולדבר עם המקומיים על כך. באחד המקרים היה מדובר על עיירה בת פחות מ-2000 איש שמארחת ספינות קרוז של 6000 נוסעים לעתים. במקומות כאלו עוצרים לחצי יום ומטה, וחוץ מקניות ואיזה כוס קפה רוב התיירים פשוט מסתובבים ברחובות וחוזרים בחזרה לפינוק של הספינה מבלי להוציא כסף ממשי בעיר.

העיירה הזו ספציפית היא באמת חור שכל המטרה להגיע אליה היא כדי לרכוש סיור בספינת מחקר שהן היחידות שיכולות להגיע לחופים הבלתי נגישים באיים (סבאלברד). אבל ספינות הקרוז יכולות רק לעצור בנמל ההוא, לגרום את הנזק הסביבתי שלהם ולהמשיך הלאה בעוד נוסעיהן מסתכלים עליי ושואלים "היית באיים הללו 11 יום?! זה חור, אין פה כלום!". גם באושוויה, העיר הדרומית בארגנטינה שבה שלל טרקים וטבע סביב כדי למלא ימים ארוכים, נוסעי הקרוזים עצרו לכל כך מעט זמן מכדי באמת לטייל במשהו שאינו רחובות העיירה הלא כזו מעניינת כלשעצמה. אלו היו עצירות בית קפה-קניות. 

ברור לי שלא כל הקרוזים בהכרח כאלו, אבל חשוב לזכור שיש כאלה שעוצרים במקומות קטנים, כאלו שהם רק שער גישה לנופים שאינם באמת נגישים למי שבא ל-5 שעות גג. אזי ההשפעה היא לא בהכרח חיובית ומתגמלת למקום. 

באשר לנושא הסביבתי, באנטארקטיקה למשל על פי חוקי הברית האנטארקטית, אסור לספינות לשאוב מים להתפלה או לרוקן אותם כדי לא לפגוע באוקיינוס הדרומי. גם אסור להוריד יותר ממאה איש על חוף אחד בו זמנית (לא שהחופים נגישים במיוחד לספינות גדולות ממילא...), ויש עוד שלל חוקים לגבי ניקוי נעליים, הכנסת אוכל וכו'. אי לכך התיירות שם הרבה יותר אקולוגית, מחמירה ומסננת החוצה את ספינות הענק. 

• נירית

צפיפות באירופה

זיוה, מאד מאד אהבתי את התשובה שלך.

לגבי הכפרים בלוברון ובכלל באזור-היינו במספר כפרים, כאלו שנכללים בכל מיני רשימות ואחרים-לא.

חייבת לומר=שלטעמי, גורדס לא סתם מככב. הלוואי שהייתי מגיעה למסקנה אחרת.

ולגבי הקרוזים-גם ארגונים של תיירות אחראית מתמודדים עם הסוגיה. מנסים למצוא פתרונות. לפחות אם יש מודעות גדלה והולכת-לדעתי זו תחילת הדרך. 

ועוד מילה לגבי העולם הדובר אנגלית ושפות אחרות-במדריכים ממש פופולריים כמו לונלי פלנט וראפגיידס יש התייחסות עד כמה שניתן רצינית לסוגיות האלו. מקווה שגם אצלנו פעם המצב ישתנה...

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון