ילוסטון בתחילת אוקטובר
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג שרוצים להגיע לילוסטון בתחילת אוקטובר (1.10 עד 4.10) ולהמשיך משם דרומה.
אנחנו חוששים ממזג האוויר, אין לנו ניסיון בנהיגה על כבישים חלקים ויודעים שיהיה קשה למצוא מקום ללינה.
נשמח לתגובות בעד או נגד
אם בכל זאת נגיע לשם, האם כדאי לנחות בג'קסון או לנחות בסולט לייק ולא להסתכן ואז אם מזג האוויר יהיה טוב, לנסוע ולחזור לילוסטון?
תודה רבה,
עמי
-
ילוסטון בתחילת אוקטובראני לא יודע מה יהיו תאריכי הסגירה של כבישים בילוסטון. הדבר יהיה ודאי תלוי מתי יתחיל לרדת שם שלג. אני מציע להתיעץ באתר של הפארק. בכל מקרה, האיזור של צפון הפארק פתוח כל או רוב השנה כי הוא היבש ביותר והנמוך ביותר בפארק.
פארק גרנד טטון נמוך מילוסטון, כך שאני מניח שלא תהיה כל בעיה לבקר בו.
בשנה שעברה, אני ביקרתי בתקופה זו, של תחילת אוקטובר בילוסטון ומזג האויר היה די טוב (מעט גשם חלק מהזמן. לא יותר). לא היתה כל בעיה עם הביקור, וגם כמות המבקרים היתה די גדולה.
אני תומך בנחיתב בסולט לייק סיטי ממספר סיבות:
- קל וזול הרבה יותר להגיע לשם לעומת לג'קסון
- קל הרבה יותר לשכור שם רכב, כשמדובר בשדה תעופה מרכזי ולא שדה תעופה קטו כמו בג'קסון.
- כמו שציינתם, יהיה לכם קל יותר להחליט לגבי איזור הטיול בהתאם למזג האויר שיהיה בזמן הביקור. אין כל בעיה משם לרדת דרומה ולבקר בפארקים של מזרח יוטה ואולי גם מערב קולוראדו במקום בילוסטון.
החיסרון הוא מספר שעות נסיעה מסולט לייק סיטי לג'קסון, אבל הדרך יפה, כך שזה לא ממש חיסרון.
לגבי לינות, אזי אני הצלחתי ללא כל בעיה למצוא מקומות לינה כשבוע לפני ההגעה לפארק. הלינות לא היו זולות, $200 ללילה ליד ילוסטון ומעל $250 בג'קסון, אבל סביר שתוכלו למצוא גם זול יותר. בכל מקרה, הקפידו לבדוק את תנאי הביטול ובחרו בתעריף יקר יותר עם אפשרות ביטול במקום תעריף זול יותר ללא אפשרות ביטול.