עזרה בבחירת תרמיל יום 30L+-
-
שלום,
רכשתי לא מזמן תרמיל גדול איכותי (lowe alpine - cerro torre 65+20) לקראת טיול של כשנה במזרח, אבל נראה לי שכדאי שאני אוסיף לו תרמיל יום קצת יותר טוב מהג'אנספורט המסמורטט שאני סוחב מאז התיכון.
אני חושב שנפח של כ-30L הוא אידאלי לצרכים שלי.
האם כדאי לבחור בתרמיל בעל מערכת גב קשיחה ונוחה, או תרמיל בעל מערכת גב קלה שניתן לקפל ולהכניס לתרמיל הגדול?
מצד אחד נראה לי שמערכת הגב פחות חשובה כשמדובר במשקלים קלים, ובסופו של דבר אני לא מתכנן להיות אך ורק בטרקים עם כל הציוד על הגב במשך שנה. מנגד, זה התרמיל שאני אסחוב רוב הזמן על הגב וכדאי מאוד שהוא יהיה מאוורר, עמיד ונוח.
כשרכשתי את התרמיל הגדול המוכרת הראתה לי שלוש דוגמאות לתרמילי יום:
lowe alpine - Ace 30
Tatonka - Wheaton
Vaude - Bike Alpine
שני הראשונים הם רכים, וזולים משמעותית (הם גם במבצע עד סוף ספטמבר), למרות שלא נראה לי שהם היו נוחים במיוחד, ורצועת הקשירה הצרות למותניים גם כן לא ממש נוחות (למרות שלא בטוח שיש בכלל טעם להשתמש בהן)
השלישי יקר יותר, עם מערכת גב קשיחה שגם מרחיקה את התיק מהגב ומאפשרת אוורור.
באיזה סוג של תרמיל (רך/קשיח) כדאי לי לבחור?
על אילו דגמים אתם ממליצים (מאלו ואחרים)?
בתודה מראש. -
עזרה בבחירת תרמיל יום 30L+-השאלה הראשונה שצריך לשאול היא לאילו מטרות התיק מיועד.
כמה תעשה שימוש בתרמיל הקטן ואיזה סוג שימוש ?
אם אתה מתכנן לעשות טיולים של יום יומיים מרובים ועם משקל מסוים עד עדיף גב קשיח אבל מצד שני זה מאוד לא נוח שיש תיק שאי אפשר לדחוף לתיק הגדול (או לפחות לדחוף לתוך הכיסוי)
אישית אני מעדיף תיקים קטנים גמישים. יש כאלו שהם גם גמישים וגם מיועדים למשקל סביר.
מציע לך ללכת לחנות למדוד כמו שעשית עם התרמיל הגדול ולראות.
תתחשב בזה שלרוב בתיק הקטן לא לוקחים משקל גבוה ויש יותר חשיבות לפונקציונליות של התאים כי לרוב מה שלוקחים זה דברים קטנים. -
עזרה בבחירת תרמיל יום 30L+-אני מתכנן להשאיר את התרמיל הגדול לעתים די קרובות, ולהסתובב עם הקטן לתקופות קצרות.
אתה יכול להמליץ בבקשה על דגמים ספציפיים ללא מערכת גב קשיחה שעם זאת נוח לסחוב בהם משקלים גדולים והם בעלי עמידות סבירה? -
עזרה בבחירת תרמיל יום 30L+-לא בדיוק ברור לי מה אתה מגדיר משקלים גבוהים. מראש תיק קטן לא מיועד למשקלים גבוהים.
גם לא ברור לי עמידות, אתה הורס ציוד ? אתה מתכוון לא מהבדים החדשים הקלי משקל שיש להם עמידות בשחיקה פחותה?
דווקא ממה שאתה מתאר על אופי הטיול שלך הייתי מחליף את התיק הגדול ומשקיע בתיק קטן איכותי. למרות ששניהם איכותיים נותן לך הרבה דרגות חופש לעשות כל טרק שתרצה.
המלצות:
לי אישית יש את ה Talon של OSPREY אבל הוא עשוי מהבד ה"עדין" ומחירו בארץ מופקע (לא קניתי בארץ) כך שלא ממליץ לך לקנות אותו בארץ.
יש את ה Lowe Alpine Walkabout (יש לו כמה דגמים בנפחים שונים ומשקלים שונים) תיק מצויין אני לא זוכר בוודאות אבל נראה לי שהוא עם גב "גמיש".
ויש גם ל גרגורי תיק נראה לי ה Z או ה G לא זוכר שהוא בנפח הרצוי.
דרך אגב אתה יכול ללכת גב על תיק קטן עם גב חצי קשים (כלומר שרצועות האגן רכות עדין). כאשר אתה תלך עם התיק הגדול ממקום למקום רוקן את התיק הקטן מתכולתו ודחוף אותו לתוך כיסוי התרמיל ובכך הוא לא יפריע לך יותר.
יש עוד כל מיני תיקים אני פשוט לא יודע בלי לראות אותם עם הם עונים על הדרישות שלך, מציע לך לקפוץ ללמטייל ולמדוד.
יש גם תיקים שנראים בסגנון של תיקי בית ספר אך הם תיקי טיולים לכל דבר.
(דרך אגב עם ה ACE הזה אחי טייל חצי שנה בדרום אמריקה ועוד עושה בו שימוש נרחב גם עכשיו) -
אין ספקשמבין שלושת התיקים שמנית, הBIKE ALPINE הוא המתאים ביותר, מדובר בתיק בעל גב טוב לנשיאת משקל (כמובן שמשקל שמיועד לתיק קטן ולא לגדול).
אני אישית הייתי בוחר בו מבין השלושה, והוא יתאים לטיולי יום.
יש לו אח גדול שקצת יותר מתאים לטיולים מבחינת הבד והאביזרים שנקרא GALLERY AIR, הוא באותו הגודל, אבל בניגוד ל BIKE ALPINE, שמיועד בעיקר לרכיבה (לכן שמו), כמובן שאין בעיה לטייל איתו, אבל לדעתי הGALLERY יתאים יותר.
לגבי הWALKABOUT של LOWE, זה התרמיל שלי ואכן יש לו גב חצי גמיש, יש לו הקשחה מפלסטיק ואפשר לגלגל אותו מעט, עדיין הוא יתאים לטיולי יום עם משקל הרבה יותר מאשר ה ACE והWHEATON.
הוא קיים בארץ בעיקר ב 35 ליטר ו45 ליטר, אבל פיזית הוא גדול יותר מהBIKE ALPINE, למרות שהנפח אמור להיות זהה.