מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדם
-
לילה טוב חברים יקרים,
רגע לפני שנגמר החופש הגדול הצטרפתי גם אנוכי לספר את סיפור הטיול הארוך שלנו.
אז מה היה לנו השנה?
שתי ערים נפלאות - ברלין ואמסטרדם.
שני מתבגרים פעילים שאתגרו לנו את הטיול ועל זה ארחיב בהמשך.
בית קסום על אגם (ועוד שפע אגמים).
שני אזורי טיול מיוחדים נטולי ישראלים....
שווקי עתיקות (כי לע' היה חבל על המקום במזוודה...)
הסיפור יהיה ארוך וייקח קצת זמן (האתר ממש לא ידידותי, כבר פעמיים זרק אותי), אז אם אתם סקרנים או קצרים בזמן, מזמינה אתכם להכנס לפוסטים שהכינותי מראש ולקבל קצת מושג היכן טיילנו. את הסיפור "האמיתי" תקבלו רק כאן.
השבוע הנפלא בפריזלנד אשר בהולנד
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםפרטים טכניים או למה נבחר המסלול הזה.
אחרי הטיול המופלא בסקוטלנד, רצינו יעד קצת יותר רגוע וגם פחות יקר.
פחות יקר זו גרמניה ואליה צריך לצרף עוד משהו, כי עדיין קשה לנו לנסוע "רק" לגרמניה.
מה מצרפים? צ'כיה (ע' פוסל כי היא מדכאת אותו) דנמרק? (ע' פוסל כי היא משעממת אותו) אוסטריה? (ע' פוסל כי האוסטרים אנטיפתיים)...טוב הבנתם את העיקרון, אני נשואה לבררן במדינות.
אז מה נשאר? ע' מציע בהתלהבות את הולנד אהובתו. פעם רביעית בהולנד עם הילדים, אבל מי סופר...אז נלך על הולנד.
טיסות איזיג'ט - הלוך ברלין וחזור אמסטרדם נרכשו מייד עם פתיחת מכירת הכרטיסים לקיץ. רכב שכרנו באוויס ונאלצנו לשלם קנס של 148 יורו על החזרה במדינה אחרת.
יש לנו שלושה שבועות בין ברלין לאמסטרדם, כעת נותר רק לתכנן מה עושים באמצע ואיך מחלקים את הימים וכמובן לחפש לינות, החלק האהוב עלי בטיול.
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםהתכנון:
אחרי מחשבה רצינית (בעיקר בחלק הגרמני) הוחלט על חמישה לילות בהרי ההרץ, שני לילות בעיר ברמן, שבוע בפריזלנד וחמישה לילות באמסטרדם.
הזמנתי דירה נחמדה בעיירה גוסלר, מלון בברמן, שבוע בכפר נופש בפריזלנד ודירה באמסטרדם.
חודש לפני הטיסה, פתאום מתחשק לי לבקר לראשונה בברלין, אני מתייעצת עם רבקהל'ה, היא משכנעת אותי לא לוותר על ברלין ואני, בלי לחשוב יותר מדי, משנה את הטיול לשלושה לילות בברלין, חמישה לילות בהרי ההרץ (באותה דירה) ומוותרת על ברמן.
האם הייתה זו בחירה נכונה?
אוטוטו תדעו.
הפעם כמעט ולא התכוננתי מראש לטיול, רק הכנתי בנק אתרים לכל אזור ומפות גוגל עליה מסומנים אותם אתרים.
המקום היחיד שקצת קראתי עליו היה דווקא ברלין וזה המקום להודות לרבקה וזיוה, חברותי היקרות שעזרו לי רגשית, טרם הטיול, עם האמביוולנטיות שחשתי כלפי העיר וגם לאלונה שהסיפור החדש שלה על ברלין הגיע בדיוק בזמן.
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםהנסיעה לברלין מתחילה ברגל שמאל.
שבוע לפני הטיסה מתרחש פיגוע ירי גדול במינכן. ע' נלחץ ומתעצבן עלי "מדוע בכלל שינית את התכנון, לא בא לי להיות בעיר גדולה, יכול להיות פיגוע גם בברלין".
אני שמלכתחילה הייתי אמביוולנטית כלפי ברלין, לא יודעת מה לעשות, אין לי כח שבוע לפני הטיסה להתחיל לחפש יעד חדש ולינות חדשות.
"לא יקרה כלום בברלין" אני מבטיחה לו.
"תבטיחי לי שנלך רק ברחובות צדדים וריקים מאדם" הוא מבקש....
yea right...אני עונה לו....
כמה ימים לאחר מכן מתרחש פיגוע בכנסייה בנורמנדי, יום לפני הטיסה שלנו שדה התעופה סכיפהול נסגר עקב התראה על פיגוע...הלחץ של ע' כבר בשמיים, לרגע הוא מצליח לערער את הבחירה שלי בברלין...אבל אני מאמינה שבברלין זה לא יקרה ולא משנה שום תוכנית.
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםהיי מיקה,
לא יודעת מה לא קרה לכם בין ברלין לאמסטרדם, אבל על פי הבלוג שלך קרו לכם המון דברים נהדרים!
אני מבינה שטראומה, כמו בשנה שעברה ,מדירה "שנשרפה", לא הייתה...אז נשמתי לרווחה.
מודה שהחלק ההולנדי שבבלוג שלך "דיבר" אליי הרבה יותר. מחכה לקרוא כאן הכול בפירוט!!!
נילי
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםהיייי מיקה,
לא נכנסתי לבלוג... מעדיף להישאר במתח ולטייל איתכם בזמן אמת

מבין מאוד את הלחץ של ע'... קרה לי הרבה בשנה האחרונה (לפני האירוויזיון, לפני היורו וממש לפני הטיסה שלנו לאמסטרדם

) לשמחתי הכל עבר בשלום

מחכה להמשך...
רובי
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדם"איכ קומה אאוס ברמן" היה המשפט הראשון שלמדתי המכון גתה, כשלמדתי גרמנית ומאז אני מפנטזת על ברמן עיר הפועלים (לא בדקתי אם אכן, כך חשבתי שאראה אותה) אז את הולכת להגשים לי פנטזית כורסא...
איזו התחלה יפה!
רבקה
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםהיי מיקה. גם אני כמו רובי מעדיף להישאר במתח.
אחרי הטיול שלכם בסקוטלנד אין מצב שאני מפספס טיולים שלך גם עם הם אורבניים. -
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםהי מיכל,
הסתקרנתי, קראתי בבלוג. איזה טיול מיוחד . נהניתי לטייל איתך ממש במחוזות לא מוכרים לי.
תודה על השיתוף והמשך שבת נעימה
. -
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםמזמן לא הייתי כאן וגיליתי מפל סיפורים מדהימים,
אז באתי ונשארתי להרבה זמן,
סיפור של שתי ערים אהובות בטוח לא מפספסת,
ליליה
-
מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדםבוקר טוב ותודה למצטרפים לסיפור, איזה יופי שאתם פה.
נילי - תמיד תמיד כייף לי שאת מלווה אותי, גם בסיפור, גם בבלוג והנה השנה שתינו כותבות פחות או יותר באותו זמן. נבלה זמן איכות ביחד, ובהמשך אגלה לך על הדימיון בין פריזלנד לסקוטלנד.
רובי, אני אוהבת שאתה במתח ומי יודע אולי אגלה לך יעדי טיול מעניינים עם הבנות.
אלון, נפלא שהצטרפת אלי מסקוטלנד, מחכה לסיפור טיול שלך!!! ואגב, הטיול שלי לא יהיה אורבני כלל וכלל, רק קצת....
נירית, לכבוד הוא לי שנכנסת לבלוג ונהנית מהטיול. באמת אחת ממטרות הטיול הייתה לגלות איזורים פחות מתויירים, אבל שלא צריך לטוס אליהם הרבה שעות ותנאי הסניטריה בהם מצויינים...

ליליה, נהדר שחזרת לבקר בפורום, בתור מי שגם ביקרה הקיץ בהולנד בוודאי תמצאי עניין בסיפור שלי.
רבקהלה - שוב, תודה רבה על ברלין ועל האוזן הקשבת לפני ובמהלך הטיול, אני שמחה שאת מלווה אותי גם כאן, תיכף נגיע ל"שיחוק" שלך בטיול.
-
ברליןאז זה מה שמרגישים שמתאהבים?
יום ראשון 31.7
טיסת איזיג'ט חולפת במהירות ואנחנו נוחתים בשדה התעופה בברלין.
"בואו נאסוף מהר את המזוודת ונברח מפה" מלחיץ אותנו ע' החרד.
"ואם במקרה נהג המונית הוא מוסלמי אז תדברו אנגלית ואל תאמרו שאתם מישראל" הוא ממשיך במסע ההפחדה שלו.
נהג המונית הוא בכלל מפולין ואנחנו יכולים להתרווח במונית ולהרגע.
בחוץ סגרירי וטיפה מטפטף. איזה כייף.
ככל שהמונית מתקדמת אל עבר השכונה בה נתגורר, פרנצלאואר ברג, אני מתחילה להרגיש תחושות מוזרות בחזה. דפיקות לב מואצות של התרגשות בלתי מוסברת.
אז ככה מרגישים שמתאהבים בעיר? בלי להתכוון? בלי בעצם לרצות, כי הלוא זו ברלין, היא לא ממש יפה ויש לה עבר בעייתי.
לרגע הרגשתי כמו נערת תיכון, שבטעות, במקום להתאהב בחתיך של השכבה נופלת ברשתו של הבחור הקול, המיוחד והקצת בעייתי....
-
ברליןמיקוש חברתי החמודה,
איזה כיף שהתחלת לספר! אע"פ שהייתי מעודכנת און-ליין, תמיד חשוב לקרוא את הפרטים הקטנים...!!
סיפור שלך הוא תמיד נפלא - הן סגנון הכתיבה האהוב עלי וכמובן גם המוזיקה האיכותית.

אני עדיין רוצה לרדת לשורש העניין - איך מרתיעה גרמנית הגעת להתאהבות?!?
ולכן, אמשיך כמובן לקרוא בשקיקה!
נשיקות,
שירלי

-
ברליןתגידי, את אמיתית עם הבית הזה בהולנד עם האגם???????
ואיפה אני בכל הסיפור הזה?...
זה קטע - בטיסה חזרה מאוסטריה אדיס נאנחת ואומרת לי: 'לשנה הבאה אתה מתכנן לנו טיול להולנד...'
ואני עושה 'כן כן' עם הראש וחושב לעצמי: 'טוב יש לי כמה חודשים טובים להוריד אותה מהעניין או שהיא תשכח...'
אבל אולי זה לא רעיון רע כל-כך אחרי שאני מטייל איתכם?...
-
ברליןמיקוש יקירתי
איזה כיף בית כזה על האגם. תענוג אמיתי!! WOW איך הייתי מתענגת בו עם קפה של בוקר בכל יום טיול
. רוצה תמונות של הבית גם מבפנים. הבתים שאת בוחרת כמו ההוא בסקוטלנד תענוג. רוצה גם לשמוע עוד על ההתלהבות והתאהבות מברלין. אני אמנם לא אשת טיולי עיר אבל הבת שלי נוסעת לשם עוד שבועיים כך שלא אפספס אף פרט
תמשיכי, כיף לקרוא
-
ברליןמיכל, איזה כיף למצוא סיפור שלך ככה בשבת בצהריים. הקטע הזה של רתיעה מגרמניה ואז התאהבות בלתי-נשלטת ובלתי-מוסברת בברלין מוכר היטב.
והכי הכי קנית אותי עם המטרה שלך למצוא מקומות פחות מתוירים במרחק טיסה קצר!! אני פה כדי לקרוא וללמוד... -
ברליןמיקהמיקה אני קוראת בשקיקה ונהנית . טוב לדעת שגם ביעדים בלב ליבה של אירופה יש. איזורים לא מתוירים. מתעניינת במיוחד בהרהורי התכנון.
מצפה לקרוא על עניני בני הנער. אולי אמצא פתרון או הכוונה לאיך מטיילים עם בני הנער שלי.
בבואה של ע על בררנותו ודאגתו מפיגועים אני רואה בבני הגיק. אני שמחה לגלות שבכל זאת אפשר לטייל.
נערתך על רקע הגרפיטי שובת לב.
תודה על השיתוף
-
ברליןברוכים הבאים קוראי השבת,
שירלוש, כייף לי שאת מלווה אותי גם בשלב שאחרי. הרתיעה מגרמניה לא עברה כליל, אבל ברלין זה סיפור אחר, נראה אם אצליח להסביר את פשר ההתאהבות. ומי יודע אולי אף אשכנע אותך לטוס איתי לשם.
גיל, אני ואתה באותה סירה (תרתי משמע) יש כאלו שרודפים אחרי שטפונות, יש המכורים למדבריות, אנחנו מזן אוהבי האגמים וזה מה שמנחה אותי בשנים האחרונות בטיולים. שנגיע לחלק של פריזלנד תבין עד כמה היא עשוייה להתאים לך, אם כי אין בה בכלל הרים (אפילו לא גבעה...).
ציידת, נראה לי שיש לנו אותו ראש בטיולים (ע"ע הבחירה בליברפול). זוכרת את טיול ברלין שלך. מקווה שתמצאי הרבה חומר עתידי בטיול שלי.
לימורי, איזה כייף שאת פה. עומר תהנה מאד בברלין, היו שם רגעים שהתחשק לי לחזור לגיל שלה ולחוות את העיר מנקודת מבט של נערה צעירה.
ינינה, אני שמחה שאת מלווה אותי גם כאן. בזכותך החלטתי בכלל לפרט יותר לעומק על הנושא של טיול עם מתבגרים. ולגבי איזורים פחות מתויירים באירופה, זה עדיין לא קמטצ'קה, אבל לפחות לא שמענו עברית.....
-
ברליןהי מיכל,
אני מאוד שמחה שהתחלת לספר מפני שגם פריסלנד וגם הרי ההרץ ברשימות שלי. זה לא אומר שבאמת נגיע אבל יש מצב, ובכל מקרה הבחירות שלך אהובות עלי. סתם אנקדוטה שלא קשורה: בטיול שחזרתי ממנו לאחרונה חוויתי לראשונה את תופעת שוק העתיקות. זה היה שוק גדול במיוחד 0אני חושבת ככה כי כמה עוד גדול יכול להיות?) ומדהים גם למי שאינם חובבי הז'אנר, כמוני. אז שלא אקרא על בית בחוף האגם ועל טיול ביערות?
עמרי מצחיק אותי, אם כי אני יכולה לראות בדמיוני את האיש שלי מגיב בדיוק כך. שמחה שהתחלתם בברלין מפרנצלאוארברג התפורה כל כך למידותייך. אני לא התאהבתי בברלין. האיש שלי אהב מאוד ולא חדל לדבר עליה עד היום. היות שגם לא סבלתי כנראה נגיע שוב.
-
ברליןזיוה יקרה,
כייף שאת פה, את אמנםם שייכת לחלק ההולנדי של הסיפור, אבל גם עזרת לי רגשית עם החלטת ברלין, אז אני שמחה שהגעת לחלק זה של הסיפור.