ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדם

פורום טיולי משפחות
    44
    211
    137556
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיקהמיקה
      מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

מסקנות

בדר"כ אני מעלה מסקנות מהטיול עצמו ומחשבות לשנה הבאה, הפעם אני בעיקר אתמקד במסקנות מטיול עם מתבגרים:

1. לא להגיע למצב שהם רעבים 1: גם אם זה אומר להיסחב כל היום עם תיק מלא בפירות/כריכים וכד'

2. לא להגיע למצב שהם רעבים 2: דהיינו להתיישב במסעדה הראשונה שרואים ולא להיסחב למסעדה עלומה שקראת עליה המלצה מאיזה בלוגר מקומי...

3. לאפשר להם לישון עד מאוחר בבוקר ולנצל את שעות הבוקר לפעילות זוגית

4. לעודד אותם לישון בשעה מאוחרת בלילה או אז הם יתעוררו מאוחר בבוקר ע"ע סעיף 3 לעיל.

5. לפנק אותם פה ושם באיזה פעילות אקסטרים או מילקשייק בסטארבאקס - זה ייתן שקט לכמה שעות.

6.  להציע להם פעילויות שנראות להם מגניבות - מתבגרים מעוניינים להיות "מאגניבים" (רק לכי תדעי מראש מה נחשב מאגניב בעיניהם - מי ידע שבילוי במרכז גינון יהפוך לשיא היום...)

אם יש לכם עוד טיפים אתם מוזמנים לצרף....אני בינתיים אחשוב על היעד לשנה הבאה.....

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיקהמיקה

מסקנות

כמעט כל סיפור טיול שלי אני חותמת עם הרהורים או הכרזה על היעד הבא.

אז אמנם היעד הקרוב הבא הוא טיול רב דורי באיטליה, בסוכות, אבל הלוא התכנון האמיתי הוא לקיץ.

בשלב הזה מסתמן רוב לפינלנד. אז אם נצליח לפתור את השכרת הרכב המאד יקרה, כנראה ששנה הבאה אנחנו בארץ האגמים....(לידיעת הקורא גיל).

נתראה....

• rubit
          rubit נערך לאחרונה על ידי

מסקנות

מיקה

תודה על סיפור מלא טיפים עם תמונות נהדרות 😍😍😍

שמח שלמרות הרושם הראשוני מאמסטרדם... לבסוף אהבתם 👍👍

והניקוד... כמה שאני אוהב ניקוד (להבא ממליץ שתדרגי בסקאלה של 12 נקודות 😊😊😊)

המסעדות שבחרתם נשמעות נהדר... ממש טיול סובב אסיה 👏👏👏

פינלנד??? שמעתי עליה דברים נפלאים - המווון אגמים (כמו שאת אוהבת) ואנשים מקסימים.

שמרתי את רשימת התובנות שלך לגבי טיול עם מתבגרים...

תודה על השיתוף 🌷🌷🌷

רובי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • מיקהמיקה

מסקנות

רובי, לתגובה שלך מגיע דוז פואה. שמחה שנהנית בטיול שלי.

ולגבי טיול עם מתבגרים, זה יקרה מהר מאד....אז כדי שתהיה מוכן מצרפת את הפוסט שלי על אמסטרדם עם מתבגרים.

מקווה שגם בפינלנד נמצא מסעדות אסיתיות...אולי בכלל צריך לטוס לקוריאה...blush

• ברושים
              ברושים נערך לאחרונה על ידי

מסקנות

מיקה,

את הטיולים שלך אני לא מפספסת, תמיד מקווה שתכתבי שוב על האיים הבריטים, אותם גם אני מאד מחבבת. הפעם חיפשתי את הסיפור שלך וגיליתי שבחרת בגרמניה והולנד, שקצת פחות מעניינות אותי, אבל הסיפור כתוב נהדר ומשעשע ואף אני מזדהה עם המתבגרים הרעבים והמבוגרים שזקוקים לחופש.

• אוליב י
                אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אמסטרדם

בסוף גם אני הצלחתי להגיע שוב ולקרוא עד הסוף...

צבעוני ומעניין כהרגלך.

ושאלה: האם כשאת מתכננת, הילדים לא שותפים? כי ממה שאת כותבת נשמע שהם לא כל כך שותפים בתכנון, בכל פעם שכתבת על זה שהם מקטרים פה ומקטרים שם, תהיתי על זה...

• kanilia
                  kanilia נערך לאחרונה על ידי

אמסטרדם

הי מיקה יקרה,

סוף סוף ישבתי לקרוא מהתחלה עד הסוף בלי הפרעות. רשמתי לי את אמסטרדם והשכונות שעליהן לא התעכבתי כל כך בעבר. תודה. הדירה כרגיל אצלך שיחוק!!!

נתראה בטיולים הבאים, וגם אנחנו לאיטליה בקיץ הבא.

גמר חתימה טובה,

כמי. 

• oferf
                    oferf נערך לאחרונה על ידי

מזמן לא ביקרתי בפורום לכן רק עכשיו גיליתי את סיפור הטיול שלך. קראתי הכל מהתחלה ועד הסוף והתמוגגתי. סיפור נפלא על טיול נפלא עם תמונות נפלאות. מאד נהנתי. תודה.

• מיקהמיקה

עידית, אוליב, כמי ויפעת, תודה רבה רבה על התגובות.

עידית (ברושים) - מבינה אותך בנוגע לגרמניה, למעט ברלין היא עדיין 'לא עושה לי את זה'.

אוליב - אני מציעה לילדים להיות מעורבים באופן פעיל בתכנון, בדר"כ זה מסתכם בכך שאני מצליחה להוציא מהם מה הם אוהבים לעשות/לאכול בחו"ל ועל סמך זה אני בונה את המסלול. זו הסיבה שבחרתי מגלשות הרים, אומגה, אופניים ושייט ולא לונהפארקים, כי לא הייתה בקשה ללונהפארק או פארק חבלים. אגב, העובדה שהם שותפים חלקית בתכנון לא מונע מהם לקטר כאשר 'אין אוכל' או כאשר עושים דברים שאבא אוהב....

כמי - חכי לסוף הקיץ הבא ותראי איזה בית מדהים מצאתי ממש היום...ולא, זה לא באיטליה...לאיטליה אנחנו נוסעים בסתיו, בקיץ מחכה לנו הפתעה (ולא, זה לא פינלנד בסוף).

יפעת - איזה כייף שאת גם כאן. שמחה שאהבת את הסיפור שלי 

• vthomeo
                        vthomeo נערך לאחרונה על ידי

הי מיקה.
                        לבסוף הגעתי גם אני. יש יתרון לפעמים להגיע מאוחר, כי אז אתה יכול לקרוא הכל ברצף, מההתחלה ועד הסוף.
                        גם אצלנו מתבגרות, אז אני מזדהה עם מסכת הקיטורים. אצלנו זה בעיקר פרצוף חמוץ, למרות שאם את שואלת (בעיקר את הגדולה), אז היא אומרת שהיא דווקא נהנית. כנראה שפרצוף חמוץ זו ההבעה של מתבגרת נהנית. או לחילופין, אין קשר בין החוויה הפנימית לבין איך שהמח מתרגם את זה להבעת פנים....

כנראה שלכל אחד החרדות שלו. אצלנו, למשל, בכלל לא יכולה לחשוב על סיטואציה שבה האיש שלי יסכים לצאת בלי הבנות לכמה שעות.

והסרטון על פינלנד- יש לי משיכה חזקה לכל איזור הים הצפוני. מאד רוצה לטייל שם. טרם יצא לי. מעניין אם בפועל יש הזדמנות למפגשים עם בעלי חיים, שלא בגני חיות למיניהם (אנחנו לא הולכים בכלל לכאלה, מתוך אידיאולוגיה). בטיול שלנו לרוקי'ס הקנדים זכינו לראות לא מעט בעלי חיים בסביבת החיים הטבעית שלהם. זה היה מרגש מאד.

• מיקהמיקה

vthomeo  היקרה,

איזה כייף שקראת כל הסיפור ברצף ואף הזדהית עם קיטורי המתבגרים.

גם לי יש משיכה למדינות הים הצפוני. זה התחיל עם סקוטלנד, המשיך השנה בצפון הולנד ובקיץ הבא, לאחר התלבטות, בחרנו בשבדיה מתוך מחשבה שזו רק יריית הפתיחה למדינות הסקנדינביות.

• 1
                          • 2
                          • 7
                          • 8
                          • 9
                          • 10
                          • 11
                          • 11 / 11
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון