MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנד
-
הסיפורים שלך מעוליםציקי וסמדרולה איזה כיף שהצטרפתם ותודה על הפירגון.
ציקי - הבטחתי שנחזור לאי סקאיי וקיימתי. עכשיו תורכם.
סמדרולה - אכן זכינו למזג אוויר נדיר. אבל אין רק טוב ובגלל מזג האוויר הנפלא התעוררו להם הסמידג'ס שבימים האחרונים די הטרידו.
הפתרון ליבחושים האלו הוא תרסיס מיוחד שמוכרים ברחבי האי ובסקוטלנד בכלל שבהחלט עוזר ומבריח אותם.
למטיילים העתידיים - הסמידג'ס מגיעים לעולם בסביבות מאי עד ספטמבר. בספטמבר כמעט ולא רואים אותם. כאמור רואים אותם יותר בימים חמים. בגשם הם נעלמים.
יש אתר מעולה שמדרג את רמת ההטרדה שלהם לפי איזורים.
סמידג'ס -
הסיפורים שלך מעוליםאלון היקר,
גם אני כאן, כמובן!!
אין סיכוי שאחמיץ סיפור שלך!
כמו תמיד, אתה מספק שפע פרטים ומידע שלא יסולא מפז עבור המטיילים העתידיים (אני..?), והתמונות - מהממות!
ואלו בתים מצאת לכם!! מדהים!
מאד מאד רוצה להגיע לטיול באי הבריטי! הן באנגליה והן בסקוטלנד. לשם כך, דרושות פגישות נוספות שלך עם בעלי לשכנוע והסברים על נהיגה בצד ימין

אני מאד שמחה בשבילכם שכל המשפחה טיילה ביחד לראשונה מזה זמן רב. איזה כיף זה.
ואני שמחה גם מהשמיים הכחולים שקיבלו את פניכם! ממש מתנה משמיים - Sky or Skei - שניהם בהרמוניה עם השמש 
וחוץ מזה - אני כל כך נהנית מהמוזיקה

ממשיכה לטייל אתכם בהנאה מרובה!
שירלי

-
הסיפורים שלך מעוליםהיי אלון,
גם אני כאן בין הקוראים נהנית. ועם כל סיפורי סקוטלנד לאחרונה, אני מתחילה להשתכנע שמגיע תורי לבקר בה. אפילו הנהיגה איכשהו לא מפחידה אותי

-
הסיפורים שלך מעוליםהיי אלון,
כל עכבה לטובה

חיכית 4 שנים עד שהגעת שוב לאי סקאיי המהמם!!!! והפעם קיבלת אותו שמשי

זוכר איך לפני 4 שנים היה לכם המוווון גשם והפעם קיבלת פיצוי ענק

גם אנחנו זכינו לראות את סקוטלנד בעיקר בשמש והנופים בה מרהיבים
אבל בשמש המידג'ס הארורים מופיעים בהמוניהם
אוהב את הטיולים שלכם ושמח לראות שהפעם השמש חייכה אליכם
מקווה
שאכן הצלחתם להגיע לחופי הצפון - דורנס 
רובי
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדסקוטלנד בשמש... פשוט מושלם.
ומכיוון שרובנו לא שולטים לצערנו בגאלית, אין לך מה לדאוג משגיאות הכתיב. אפאחד לא מרגיש.
טיול נפלא

-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדשירלי - איזה כיף שהצטרפת!!
אין לי בעיה להיפגש עם בעלך ולשכנע אותו לגבי נהיגה בצד שמאל. באמת לא סיפור כזה גדול. והאי הבריטי "תפור" עלייך...
מרינה - תודה שהצטרפת. בהחלט את יכולה להשתכנע. הרבה מאד אפשרויות טיול יש באי הבריטי.
רובי - שמח שגם אתה כאן. בהחלט ההחלטה לנסוע צפונה היתה בעקבות הטיול שלכם. לגבי אולפול עוד נגיע. כמעט הגענו עד לדורנס. הסתפקנו באיזור לוכאיבר המהמם.
לט איט - כיף שהצטרפת. אכן לא מובן מאליו לתפוס את "האי הערפילי" בשמש. זכינו!!
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדהיי אלון,
חיכיתי לסיפור שלך מסקוטלנד.
מתחילה לקרוא ולהנות, מזמן חולמת על טיול כזה, אבל עדיין קצת נלחצת מנהיגה הפוכה... בסוף זה יעבור ונתכנן טיול גם למקום היפה הזה ))))
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדאלון
מלך התכנונים. אני זוכר איך הרגשתי כשראיתי את רמת הפירוט של תכנון טיול שלך. הרגשתי נורא. חאפר. לא פלא שהשמיים חייכו גם הם ...., זה היה בתכנון לא ?

מוטי.
-
עוד תמונות מהיום החמישיאז גם אני פה, ואמשיך לעקוב...איזה כיף לכם סקוטלנד בשמש!
חלום שהלואי שיתגשם גם לנו. מתישהו.
תמונות נהדרות, והפסקול כרגיל הולם. כיף.
ומסכימה לחלוטין בעניין הנהיגה בשמאל, כשנהגתי באנגליה לראשונה הייתי המומה מתרבות הנהיגה האדיבה והמאפשרת. בכל פעם שאנו חוזרים מאנגליה לארץ אני המומה מחדש מהפער.
-
עוד תמונות מהיום החמישימרינה - את יכולה להפסיק לחלום ולהתחיל לתכנן. הטיול בסקוטלנד בהחלט חלומי!!!!
ואין מה לדאוג בנוגע לנהיגה. מבטיח!!
מוטי - טוב שבאת. חיכיתי לך. אני מניח שאתה אחרי עוד טיול במקום אקזוטי ולפני טיול דומה...
לפעמים מקנא באנשים כמוך שמחליטים ונוסעים. אני חייב לתכנן...
אוליב- כיף לארח אותך. טוב, אותך לא צריך לשכנע בנוגע לאי הבריטי. ואיזה כיף שגם המוסיקה מדברת אלייך. זה ממש לא מובן מאליו.
אז לכבודך ולכבוד שאר המצטרפים ולאור העובדה שטיולנו הגיע לסקוטלנד, הנה אחד האומנים הסקוטים האהובים עליי:
-
MR. BLUE SKEY - חזרנו מסקוטלנדמצטרפת גם לקרוא על הטיול שלכם. לנו יש כרטיסים לקיץ הבא וכבר קראתי את הטיולים הקודמים שלך, תודה על הפרטים

-
עוד תמונות מהיום החמישיהי אלון
ברוך הבא!!!
מזג האוויר בסקאי באמת השנה היה יוצא דופן.
אוהבת את הבחירה של ג'נסיס. זה היה התקליט הראשוו שלהם אחרי שפיטר גבריאל עזב. יצא לי לראות אותם בשני ההרכבים עם גבריאל ובלי.
הדירה מדהימה והנופים גם כן. הלב נשאר שם. כל כך נכון לעשות מה שעשית ולהקדיש לסקאיי את הזמן והכבוד שלהם הוא ראוי.
כיף שהיה לכם מז"א נפלא לטפס על האולד מן. תאמין לי יומיים לא זזתי אחרי הטיפוס הזה

אני כאן ממתינה בין השאר לבחירות המוזיקליות...
כמי
-
היום השישיטלילה - איזה כיף לכם שאתם יודעים שבקיץ הבא אתם בגן העדן שקוראים לו סקוטלנד.
אשמח לעזור ולכוון.
כמי - איזה כיף שהצטרפת. מי כמוך יכולה להבין שמיים כחולים באי סקאיי. ואיזה כיף שאת שולטת ברזי הפרוגרסיב רוק. ממש מקנא שהצלחת לראות את הלהקה הזו בהופעה חיה. אני מבין אלו שחושבים ששלושת האלבומים אחרי פיטר גבריאל היו טובים לפחות עם לא יותר מהאלבומים הראשונים של הלהקה. אני אוהב במיוחד דווקא את WIND & WUTHERING (הפחות מוערך)
אז לכבודך אחד השירים מהאלבום שגורם לי צמרמורות... סטיב האקט במיטבו:
אז ננסה להמשיך את טיולנו:
יום ראשוןמ - היום הראשון שלנו באי סקאיי.
מההתרגשות אני מתעורר מוקדם. 10 חודשים של הכנות בשביל הרגע הזה - לעשות השלמות באי המיוחד הזה. וכמה תוכניות יש לי לשבוע הזה. אני חושב לעצמי שאני חייב עוד כמה ימים בשביל להספיק הכל.
ההכנות היו כה מדוקדקות שאני מרגיש שאני מכיר את האי כמעט כמו שאני מכיר את חיפה...
אני מתעדכן באפליקציות מזג האוויר (BBC ו FORECA) שניהם מבשרים טובות. מדברים על יום שמש מוחלט ביום ד'. לכן אני מחליט להשאיר את היום הזה לטיול באולד מן אוף סטור.
התוכנית המקורית דיברה על אופ]ציה לשייט מהכפר אלגול לצפייה בפאפינים, אולם בירור מוקדם מהשבוע האחרון העלה שהפאפינים עזבו את מקומות הקינון לפני כשבועיים.
אנחנו מחליטים בכל זאת לנסות את מזלנו בשייט אל לוך CUROISK שנחשב לאגם הכי יפה באי הבריטי. הגעה אליו אפשרית או בטרק מאד ארוך ומפרך או בשייט מכפר הדייגים ELGOL הנמצא לא רחוק מהדירה שלנו (כך לפחות חשבתי).
השמיים מעוננים קלות, מזג אוויר נפלא של 16 מעלות ואנחנו בדרכנו מברואדפוד לאלגול על כביש B8083 המדהים.
הנסיעה בכביש זה ממש חוויתית. כבר בתחילת הנסיעה נכנסים לתוך איזור ירוק, אגמונים, גבעות, ערמות של כבשים שמסתובבות חופשי ליד הכביש והרי הקולין האדומים והמרהיבים. מקום מטריף!!!!! סקוטלנד במיטבה!!!
הנסיעה איטית להחריד מאחר ומדובר באחד מיני הכבישים הצרים להחריד באי סקאיי. זהו כביש שלא ניתן לנסוע בו לשני הכיוונים ולכן משתמשים במפרצונים וכל מי שמגיע ראשון למפרצון מחנה ונותן לרכב ממול לעבור. כמובן נפנופי שלום וממשיכים הלאה. איזה תרבות, איזה נימוס, לא ממהרים הכל באדיבות. נפלא!!!
בנסיעה זו אני כבר מנצל את התכנון המדוקדק שלי שבמהלכו מצאתי אתר טבע ממש לא פופולרי ולא מוכר שרק מקומיים מכירים - בריכות טורין. מדובר בבריכות טבעיות (האח הצעיר של בריכות הפיות - שאליהן עוד נגיע) - TORRIN POOLS. מחנים את הרכב לפי הסימנים שליקטתי מהסטריט ויוו ואכן מגיעים כעבור 200 מטר למקום מופלא בו הנהר יצר בריכות טבעיות בדומה לבריכות המשושים אבל כמובן יפה יותר עם מים צלולים. נוף ללוך ולאוקיאנוס. איזה יופי!!!
אנסה לתת אכוונה למקום: מגיעים לכפר TORRIN ובסופו מצד שמאל עוברים ליד בית קפה מדהים ומומלץ בשם THE BLUE SHED CAFE כ 400 מטר אחריו מצד ימין נשפך נחל קטן ללוך SLAPIN. מיד לאחר מכן יש חניה קטנה. מחנים והולכים צפונה לאורך הנחל ומיד מגיעים לבריכות.
ממשיכים בנסיעה של עוד כחצי שעה מקסימה ונופית אל אלגול. בדרך אנחנו עוברים ליד פסגות של הרי הקולין. ואז מגיעים לכפר הדייגים המופלא הזה. כמו תמונה ציורית. בתים פזורים על הרכס המשקיף את המפרץ איזה נוף. לא יאמן!!!!
לציין כי ערב קודם הזמנתי את השייט לאגם קורסיק באינטרנט. מגיעים למקום (חברת BELLA JANE) ואז תקלה שנייה בטיול - מתברר שהמנוע של הסירה תקול והם מנסים לתקנו. הודיעו לנו שכל הלו"ז מתעכב ושנעשה סיבוב ונחזור עוד כשעה.
עוד פעם היתרון של הכנה מוקדמת מוכיח את עצמו ואני שולף טיול טבע שמתחיל ממש מהחנייה של המעגן באלגול אל מערת חוף בשם מערת הנסיך צ'ארלי. מסלול הלוך ושוב של כ 4 ק"מ העובר לאורך הצוקים של האוקיאנוס יורד אל החוף ומגיע עד למערה שנמצאת על קו החוף. בקילומטר הראשון הולכים לאורך החוף הסלעי כאשר הנוף הוא אחד המרהיבים של האי הבריטי - הרי הקולין האדומים והאי רום. וכמובן שיחי האברש שמלווים אותנו. תצפיות לאוקיאנוס מהמצוקים. כיף אמיתי. אנחנו לא מגיעים עד למערה כי חשוב לנו לחזור למעגן לראות מה קורה. ואכן, ניחשתם נכון, לא קורה כלום המנוע עדיין תקול. בהחלטה זריזה אנחנו מעבירים את ההפלגה למחרת ומחליטים לנצל את חצי היום השני בטיול לבריכות הפיות בעמק בריטל.
איזה מקום מדהים!!!!!!!!!
הוראות נסיעה: ב SLIGHACHAN פונים שמאלה לכביש A863 ואחרי מס' ק"מ פונים שמאלה לכביש B8009 ושוב שמאלה לעמק בריטל. נוסעים 7 מייל ואחרי ירידה גדולה רואים את החניון בצד ימין. קחו בחשבון שבצהריים החנייה תהיה מפוצצת כולל חניות לאורך הכביש. המקום מאד מתוייר ופופולרי. הליכה של כ 2 מייל לכל כיוון כלל שעולים יותר גבוה הבריכות יותר מרהיבות. פשוט טיול כיפי.
חלק מהבריכות ממש עמוקות - תשאלו את הסטודנט שקיבל השראה משלישיית אמריקאים שהחליטו לקפוץ מצוק. אז לא עזרו תחנונינו והוא ביצע קפיצה מרהיבה. אני יודע... ממש הורים לא אחראים. אבל תנסו להניע בחור בן 25 שכבר עשה מס' טרקים בחייו....
מיד יבואו גם התמונות.
-
היום השישילסיכום - היום הראשון באי סקאיי עמד בגדול בציפיות. מזג אוויר נפלא, יום נפלא!!!
ומי עם לא מרק קנופלר שיודע להציג את סקוטלנד טוב ממני (שווה לצפות בתמונות של קליפ).
-
עוד תמונותועוד אומן סקוטי ענק.....
שיר ענק בגוון פרוגי
-
עוד תמונותהי אלון, ממשיכה לעקוב מהבית, הספקנו לקונקשיין..החזרה לא קלה
לגבי בריכת הפיות, מי שמשתמש ב google maps, מספיק שיכניס את השם fairy pools ומגיעים ישר לתחילת המסלול..
התמונות שלך של המסלול יפות, אני לא הצלחתי כמעט לצלם כי בכל מקום היו אנשים..כתבתי כבר, אבל זה המסלול היחיד מכל מה שעשינו שיש לי ממש הסתייגות כלפיו..בעיקר עומס האנשים, ואולי גם כמות המידג'ס שהיו שם..
הבריכות ה'סודיות' האחרות שבהן ביקרת נשמעות אחלה
לגבי השיט מאלגול, גם אנחנו שטנו עם אותה חברה.. -
היום השביעיהיי דיאנה. ברוכים השבים!!!
זוכר שסיפרת על המידג'ס בבריכות הפיות. כפי שאת רואה בתמונות כאשר אנחנו ביקרנו במקום היה עדיין מעונן וללא מידג'ס. נכון שהיו הרבה מטיילים אבל ממש לא הרגשנו אותם כי המקום גדול והמסלול ארוך.
אז דיאנה לפני שממשיכים בסיפור ולכבוד שובכם מצרף קטע נפלא של להקת רנסנס שעכשיו בדיוק מושמע ב 88 FM ומתאים לאווירת הטיול בסקוטלנד:
ונמשיך ליום השביעי:
כאמור, השייט נדחה להיום ואנחנו שוב שמחים לנסוע בכביש המדהים לאלגול.
למרות ששוחחתי עם בעלי החברה בבוקר ואמרו לי שהכל תקין, כאשר אנחנו מגיעים מתברר שלא בדיוק הכל תקין ועדיין יש בעיה עם הסירה אבל הם מחליטים לא לגרום לנו שוב עוגמת נפש והם משיטים אותנו בסירת המירוץ המהירה שבדרך כלל מפליגה לשייט הארוך. אנחנו כמובן מרוצים מכך. ואכן חוויה מקסימה.
השייט תחילה מסביר לנו על הנופים שאנחנו רואים ועל האיים הסובבים את המקום ולאחר מכן משיט את הסירה למושבת כלבי הים הגדולה בדרך ללוך קורסיק.
לאחר מכן מוריד אותנו במזח של לוך קורסיק וקובע איתנו " בעוד שעתיים אאסוף אתכם מכאן".
ואנחנו יוצאים לדרך לאחד הטיולים המקסימים שעשינו באי סקאיי. אכן אגם מרהיב ביופיו. מאד נסתר ומיוחד. מוקף הרים ומפלים שנשפכים אליו. שקט ושלווה, ציפורים וכיף!!! כמה שצילמנו שם....
בחזור הנהג מעלה את המהירות ואת האדרנלין. אחלה שייט. מגיעים לאלגול ולפתע יוצאת השמש והצבעים והכפר נראים אחרת - יפים יותר, מיוחדים.
לסיכום - שייט נפלא למקום מיוחד בתוספת צפייה בכלבי ים ונוף יחודי. שווה. עלות 26 פאונד לאדם.
מחליטים להישאר באיזור ואני שולף את "בנק המטרות" ומחליטים לעשות עוד טיול קצר למערה מיוחדת הנמצאת בכפרון נידח ליד אלגול הנקרא GLASNAKILLE/ ao שם המערה - THE SPAR CAVE שנחשבת לאחת היפות באי ויחסית מוכרת על אף שהיינו לבד במקום.
הכביש המוביל לשם מאלגול הוא עוד יותר צר מהכביש לאלגול. חווית נסיעה...
מגיעים לכפרון ומחנים ממש ליד תא הטלפון האדום היחיד בכפר (רואים אותו בסטריט ויוו). 200 מטר משם מתחיל המסלול שיורד את המצוק לתוך הים ולמערה.
חשוב לציין כי צריך לוודא שאין גאות כי בגאות לא ניתן להגיע למערה היא מכוסה עי מי האוקיאנוס.
הירידה לא ממש קשה. חצי מייל מהחניה למערה. העליה קשה יותר אבל לא נורא.
והפרס שלנו חוץ מהנופים המקסימים הוא צילום של מדוזה יפייפיה ששחתה לה בהנאה לידנו.
בהמשך התברר לנו עי המקומיים כי מדובר במדוזה ארסית וטוב שלא נגענו בה.
אחלה טיול!!!!
היינו חייבים קפה, נזכרנו בקפה בטורידון שהתגלה בבית קפה מקסים וטעים עם מארחת מאד נחמדה שהמליצה לנו לטייל בהרים המשקיפים על בית הקפה - הר BLA BHEINN. האמת שהבנים התפתו לטרק אותו אבל בסוף לא יצא. הטיפוס אליו די אתגרי.
בקיצור - יום מקסים עוד יותר מאתמול. איזור אלגול התגלה כפראי, מיוחד ומדהים ביופיו.
אז למטיילים העתידיים הנה עוד מס' אפשרויות באיזור זה:
טיול לפסגת BEINN NA CRO ליד TURRIN. טיפוס בינוני לגובה 572 מטר. סה"כ כ שלוש שעות.
מסלול קליל של כשעה אחרי העיירה KIRKIBOST - מסלול טבעתי DUE RINGILL המתחיל ליד האחוזה שהיתה שייכת לסולן להקת ג'טרו טאל איאן אנדרסון.
-
היום השביעיועוד קצת תמונות וגם קטע מקסים שמתאים לכל המים שראינו היום:
-
היום השביעיהי אלון.
כרגיל אוהבת מאוד את הטיולים שלך.
התמונות מהממות והתיאורים כיפים.
אני מצטרפת לאלה שלעולם לא ינהגו בצד ימין. אולי יום אחד אסע לסקוטלנד עם נהג פרטי ( או חלילה בטיול מאורגן ) -
היום השביעיאלון איזה שילוב מופלא
של תיאור, תמונות ומוזיקה
רק ניחוחות חסרים פה ואנחנו נרגיש באי המופלא שלך.
אם זה פס הקול שליווה את הטיול והנהיגה שלך
אז קודם כל אפשר להירגע תוך כדי נהיגה ( שמוליק - נראה לי שזה הפתרון לנהיגה בצד שמאל... ) והקול של קנופלר אחד המרגיעים
אני מאמין שתכננת גם את החזרה לארץ כדי לתפוס את אחד הכרטיסים ל
כיף כיף כיף