ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנד

פורום טיולי משפחות
    38
    138
    112625
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלון ח.
      אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום התשיעי

מעניין, אני רואה שעשו שינוי באתר בכל הקשור להעלאת תמונות. מקווה שיעזור. את הזמן זה לא ממש מקצר.

נקודה למחשבה: בדיעבד אני חושב שהייתי מוותר על הגנים בדונווגן ובמקומם מטייל בגני אינבריו בדרך לאולפול, במיוחד לאחר התמונות והסיקור של נילי מהמקום. כשהגענו לשם הייתה התנגדות מהחברה כי לטרקרים שלי הספיק בילוי אחד בגנים. לא רצו בילוי נוסף.

נסט פוינטנסט פוינטכביש B863גני דונווגןגני דונווגןנסט פוינט
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלון ח.

עוד תמונות מהיום התשיעי

עוד מפסקול הטיול (זמר סקוטי ענק משנוטת השבעים - ג'רי רפרטי ז"ל):

כביש B884נסט פוינטנסט פוינטEWE בנסט פוינטקורל ביץ'
        • kanilia
          kanilia נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום התשיעי

הי אלון,

המגדלור בקצה הצוק מדהים וגם כל כך ברור. מזכיר לי את אירלנד קצת עם החוף האטלנטי. 

נילי גם אני במכורות ל-88fm התחנה הכי שווה כאן.

כיף להיזכר בכל.

כמי.

• rubit
            rubit נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום התשיעי

אלון,

התמונות wow ומזכירות שוב עד כמה סקוטלנד יפה 😍

האי סקאיי אחד המקומות היפים שראינו ever!!!

והקליפ שצירפת על ההתעללות והאכזריות כלפי החיות המקסימות קורע את הלב 😢😢😢 אבל השיר ממש יפה ונעים לאוזן 👍

מחכה להמשך....

רובי

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום התשיעי

כמי - מהבקיאות שלך במוסיקה איכותית, זה די ברור שאת מכורה ל 88FM.
              אירלנד ברשימת התוכניות.

רובי - אם אתה אומר (מי שטייל בניו זילנד, דרום קוריאה,ועוד) שהנופים באי סקאיי הם בין היפים, אז עכשיו אני מבין את ההתרגשות של כולנו מהנופים ומהמקום הקסום הזה. 
              ובדרך אגב בנוגע לך EVER אז בהמשך אגיע לטיול הכי יפה שעשיתי אי פעם בחיי!!!!

• אלון ח.

היום העשירי

מזג האוויר ממשיך להאיר לנו פנים לפחות עד מחר בערב.
                התכנון המקורי היה לעשות טיול טבע משדהים שנחשב לטיול הכי מאתגר ומיוחד באי סקאיי, אולם נאלצנו לדחותו למחר מאחר והיום קבענו פעילות אקסטרים לחברה.
                יצרנו קשר עם חברה בשם SKY ADVANTURE שמבצעת מס' פעילויות אקסטרימיות: טיפוס הרים, קניוניג, ופעילות שלא הכרנו בשם COSTEERING.
                הפעילות האחרונה היא למעשה דומה לקניוניג אבל מתקיימת על צוקי חופי צפון האי סקאיי ובתוך האוקיאנוס.
                אנחנו העדפנו קניוניג ונרשמנו לפעילות הזו להיום.
                ערב קודם הם מעדכנים אותי במייל כי יש שינוי בנקודת האיסוף ושעלינו להיפגש בבוקר בפורטרי. כשאנחנו נפגשים אנו מגלים שלושה חברה צעירים, יפים ונמרצים שמנהלים את החברה. הם מעדכנים אותנו כי לא נעשה קניוניג מאחר והפעילות מתקיימת ליד בריכות הפיות ומאתמול יש נחילי סמידג'ס באיזור (דיאנה זה מזכיר לך משהו???). במקום זאת החברה יעשו קוסטירינג בחופי צפון חצי האי טרוטניש.
                אז לפני שנתאר את הפעילות להלן מעט אינפורמציה:
                אתר החברה כאן
                עלויות: 55 פאונד לאדם.
                משך הפעילות - בין 3 ל 4 שעות.
                למי מתאים: לנוער חובב אקסטרים.

אז מה עושים?
                קודם כל נוסעים בשיירה אחרי המדריכים לצפון האי סקאיי לחוף ים מדהים ביופיו הנמצא במפרץ KILMALUAG.
                לאחר מכן יש שלב הלבוש. מתלבשים בחליפות מיוחדות, נעלים, גרביים, חולצה. הכל לטובת השחייה במים הקרים של האוקיאנוס. רק הלבוש כחצי שעה כולל את התדריך של המדריכים.
                ואז מתחיל טיול שחלקו טרק על החוף והמצוקים ומשם בקפיצות מהמצוקים למים (כ 8 מטר גובה המצוק) ושחייה ליד המצוקים וכניסה למערת ימיות. 
                יש הרבה קפיצות, הרבה שחייה אבל גם לא מחייבים אף אחד. מי שרוצה קופץ ומי שלא אז יורד בנחת דרך הסלעים.
                סיכום הילדים - חוויה מדהימה!!!! שווה כל גרוש!!!
                לתיכוניסטית היה מעט קשה אבל שרדה.
                הגדולים ממש נהנו והיו יכולים להמשיך עוד כמה שעות עם המדריכים.

במהלך הנסיעה אחרי המדריכים צפונה בכביש A855, מיד לאחר שעברנו את אולד מן אוף סטור, נכנסנו לתוך ערפל סמיך שקצת ביאס את הילדים אבל בסה"כ לא פגע בפעילות עצמה. מאידך אנחנו אמרנו שמזל שלא עשינו היום את הטיול המתוכנן כי כל האיזור שלו היה אפוף ערפל. לא ראו ממטר.

אז מה אנחנו עשינו בינתיים?
                התכנון היה לעשות טיול קליל למפל הנמצא על כביש B883 דרומית לפורטרי
                WATERFALLS OF OLLACH.
                אשתי היתה רוויה מטיולים ומפלים ורק רצתה להירגע בבית קפה בפורטרי. אז זה מה שעשינו. אכן נרגענו בבית קפה נפלא במרכז פורטרי והמוכר גם לנילי  - THE GRANARY. קפה מעולה ועוגות נפלאות. יש גם ארוחות נוספות שנראו מאד טעימות אבל לא טעמנו.
                בצמוד לבית הקפה יש מאפייה קטנה ומטריפה עם פאיים מכל מיני סוגים. החלטנו לנסות בעקבות התור הארוך שהשתרך שם ואכן היה מאד טעים.

הסתובבנו עוד קצת בפורטרי וגם נסענו למרכז המבקרים THE AROS ביציאה מפורטרי דרומה. לא ממש התלהבנו - סוג של מלכודת תיירים.

פגשנו את הילדים שלא היה איכפת להם לקנח במסלול טיול.
                היו כמה אופציות שאחת מהן לעשות השלמה מהתוכנית של יום בריכות הפיות - להגיע עד חוף בריטל.
                לבסוף החלטנו לעשות מסלול קרוב יותר שאימצתי מספר הטיולים שרכשתי.
                עשינו טיול מעגלי של 3 ק"מ במזרח פורטרי לאורך החוף ולאחר מכן טיפוס בינוני מערבה וחזרה לרכב שחנה ליד מלון COOLIN HOTEL.
                מסלול מקסים עם תצפיות לנמל פורטרי ולאי RASSAY. המסלול עובר ממש ליד המקום שממנו הוברח הנסיך צ'רלי היפה לאי RASSAY בשנת 1746.
                סה"כ כשעה וחצי עד שעתיים של טיול קליל ומקסים עם עלייה אחת ברמת קושי בינונית.

קינחנו בסופרמרקט קואופ בפורטרי שהעדפנו אותו על פני הסופר המקומי בברואדפורד.

הערה: בסיום פעילות הקוסטירינג המדריכים העבירו לנו תמונות שצילמו. האיכות לא משהו אבל נותן מושג על הפעילות.

הקפיצההמערהקוסטירינגתדרוך לפנייהמסלול ליד מפרץ פורטריהמסלול ליד פורטרי
                • אלון ח.

עוד תמונות מהיום העשירי

נתבל באחד השירים הכי יפים של ג'נסיס EVER - מה שנקרא מתנת הפרידה של פיטר גבריאל מהאלבום האחרון שלו עם ג'נסיס.

צילום שלי במהלך התדריךקוסטירינגמפרץ פורטרימהטיולצולם במהלך העלייהקוסטירינג
                  • סמדרולה
                    סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום העשירי

אלון

התמונות מהטיולים שלכם באי סקיי ממש מדהימות. נוף פראי ומיוחד, שונה ממקומות אחרים בסקוטלנד. מבינה את הצורך להקדיש טיול נפרד לאי. אולי גם אנחנו נחזור בעתיד להשלמות בסקאי ובאדינבורו. הקניונינג נראה חוויה מדהימה!

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום העשירי

היי סמדר. עבר שבוע מאז נחתנו ועדיין לא נרגענו מהטיול המדהים באי סקאיי. הנופים בו הם לא מהעולם הזה. צילמתי כל הטיול למעלה מ 1200 תמונות מרביתם באי סקאיי. אי אפשר היה להירגע מהיופי ומהדרמטיות של המקום.

אז הנה ספויילר ליום הבא של הטיול שבו עשיתי את הטיול הכי יפה אי פעם!!!!!

וגם השיר הבא חלק מהספויילר (ולא סתם בחרתי את הגירסה הארוכה בתוספת הקריינות של ריצ'רד ברטון:

• איריס ס.
                        איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום העשירי

הי אלון 

אני עדיין תקועה עמוק באשכול שלי על ארה"ב וגם  הייתי בנבצרות זמנית מהפורום, אז לקח לי קצת זמן להגיע.

עוד לא קראתי הכל אבל עברתי על התמונות המדהימות.  הכל נראה כל כך יפה ופסטורלי.

שאפו על מקומות הלינה  !! כהרגלך אתה מספק המון פרטים שימושיים ונהדרים למתכננים.  בטוחה שאעזר בעתיד. 

שמחה שאהבתם את סטרטפורד

כל הכבוד על טיול מקסים !!

עוד אשוב

איריס

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום העשירי

איריס - תודה על הפירגון. אכן בזכותך העדפנו את סטרטפורד וויתרנו בעצתך אל חנות המפעל קודברי בבירמינגהם ואיזה מזל ששמענו בקולך. הכבישים סביב ברמינגהם היו עמוסים בטירוף. בטוח היינו נתקעים שעות.

• שירלי 4
                            שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום העשירי

אלון היקר!!

אני פשוט מתעלפת מהתמונות!!!!! מטריף, פשוט מטריף!!  

שלא נדבר על הזכרונות שעלו בי עם השיר המהמם של ג'ון וואנגליס. וגם "סתיו נצחי" ממלחמת העולמות...

זה ברור לי שאני אגיע לסקוטלנד בשנים הקרובות (אחרי סדנת קורס נהיגה blush)

ואז - האשכול שלך, יחד עם זה של נילי ושל מיקוש - יהיו נר לרגליי.

ממשיכה לטייל אתכם, כפי שאתה מטייל עמנו... surprise

שירלי 

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום העשירי

שירלי - תודה רבה!!!
                              בהחלט את עוד תגיעי לסקוטלנד. ממש טיול שמתאים לכם.
                              גם אני ממשיך להתענג על הטיול שלכם לאוסטריה.
                              מאחל לך התחלת שנה חדשה מוצלחת!!!!

• שירלי 4
                                שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום העשירי

אלון תודה!!

אכן תהיה לי שנה מאד מוצלחת... 

ושכחתי לכתוב לך שנתראה מן הסתם ב- 9.9 wink

לילה טוב,

שירלי 

• dke
                                  dke נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום העשירי

אלון יקירי

נכנסתי לטיול שלך, בינתיים רק לתמונות(שנת הלימודים התחילה-אתה יודע) ורשמתי לי לקרוא כמה שיותר מהר, אבל מה שהפיל אותי זה הפסקול.

אני יודע שכתבו לך את זה, אבל אחרי ששוחחנו ארוכות אתה יודע בדיוק מה טעמי המוזיקלי. במלים אחרות, למרות שהרמקולים כאן לא עובדים, אני פשוט מזיל ריר רק מהשמות.... אף פעם לא ראיתי אשכול עם בחירה כל כך משובחת ולא מתחנפת...אין עליך!!!

• erez1166
                                    erez1166 נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום העשירי

ובהגיע הראשון בספטמבר ולמרות שהסתיו עוד לא הגיע

הרי המנגינה של הסתיו הנצחי שלך ברקע מקררת את הימים האחרונים של הקיץ.

שתתחיל לכולם שנת לימודים שלווה, שנעבור גם שנה זו בשלום עם ציפייה לטיולי סתיו נוספים

אלון - זה פורום טיולים, אבל עוד מוזיקה משובחת שכזו בבקשה !!!

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום העשירי

ארז - תודה!!! אני זוכר את טעמך המעולה במוסיקה ושמח שאתה נהנה מהפסקול.

דני!!!! - כמה חיכיתי שתצטרף. הרי חלק מבחירת הפסקול מכוונת שתערוב גם לאוזניך הפרוגרסיביות.

שמח ששניכם הצטרפתם ולכבודכם (פרוגרים יקרים) מצרף שיר נפלא של CAMEL משנת 98' שמדבר על הגעגועים למוסיקה איכותית, ועל ההתרגשות בלשמוע נגינת גיטרה מייבבת.
                                      בכלל אני חושב שלהקת קאמל היא דוגמה לכך שמוסיקה טובה ואיכותית אפשר ליצור גם כיום ובטח לאחר תור הזהב של שנות השבעים.
                                      משום מה האלבומים המאוחרים של הלהקה לא ממש מוערכים. הראייה לכך מספר האזנות שיש לקטע הבא. ממש לא פורפורציונאלי לאיכותו.
                                      אז לאחר אלבום הנפל של הלהקה משנת 82' (THE SINGEL FACTOR) החליט מנהיג הלהקה אנדי לאטימר, להקים חברת הפקות פרטית ולהמשיך ליצור יצירות פרוגרסיביות איכותיות (ולא להתמסחר כמו ג'נסיס למשל). השיא היה באלבום הזה - RAJAZ שעבורי הוא לא פחות ממושלם!!! 
                                      שימו לב לסולו הגיטרה של לאטימר בסוף הקטע!!!

• אלון ח.

היום האחד עשרה

הנוף ההתחלתי של המסלול. המסלול ברמת קושי גבוהה אבל לא מתישה. רוב הזמן הולכים במישור. יש עלייה אחת ממש קשה והירידה בסוף תלולה.
                                        סה"כ המסלול אורך בין שעתיים וחצי לשלוש שעות.
                                        לקאת העלייה הגדולה עשינו הפסקה והבנים טיפסו לצוק צפוני יותר לתצפית עוד יותר מרשימה על האוקיאנוס.
                                        מומלץ בחום!!! אני עד עכשיו לא נרגעתי מהמראות.
                                        עדיף להגיע ביום שמשי אבל בסקאיי קשה למצוא ימים כאלו. לנו היה יום מעונן אבל לא ערפילי ובהחלט הראות הייתה סבירה.
                                        הגענו בסביבות 1000 והחנייה הייתה עמוסה מאד. חנינו בהמשך הכביש לכיוון UIG.
                                        יש עוד מסלול קצר יותר לצד הדרומי של השלוחה (המסלול המדובר הוא צפונה מהחניון).
                                        בהחלט אני יכול לומר שסה הטיול הכי יפה שעשיתי בחיי!!!!

סיימנו, חזרנו לרכב והפרס היה ארוחה בבית קפה שמתמחה בפאי מפורסם ונמצא על כביש A855 בין פורטרי לסטפין.
                                        איזה מקום נפלא. בית קפה קטן וחמוד המעוצב בצורה ייחודית. הלקוחות מקבלים ערכות לסריגת פונפונים ומי שרוצה סורג פונפון ומשאיר בבית הקפה.
                                        והפאיים נפלאים. גם המתוקים וגם המלוחים.
                                        אתר האינטרנט של המקום: כאן
                                        איך שיצאנו מבית הקפה החל לטפטף.
                                        עפ"י התוכנית היינו אמורים לטייל בשמורת האוטרים ליד הדירה שלנו בעיירה KYLERHEA. אמרנו ניסע ונקו
                                        היו לי תוכניות רבות לאי סקאיי. 10 חודשים של תכנון, ולהזכירכם שגם בשנת 2012 עשינו גיחה לאי כך שהטיולים די היו לי בראש. אבל על הטיול הזה למדתי רק במהלך תכנון הטיול הנוכחי. נתקלתי באתר חביב על האי סקאיי שדירג את עשרת הטיולים הכי טובים בסקאיי. פרטים על האתר: כאן

ככל שהתחלתי לברר לגבי הטיול הזה התרשמתי שמדובר במשהו מיוחד.
                                        הטיול נקרא THE QUIRAING
                                        עוד למדתי ש"שביל סקאיי" עובר ברוב המסלול (שביל סקאיי הוא מסלול של 7 ימי טרק - ממוצע של 20 ק"מ ביום, מצפון טרוטניש ועד לברואדפורד).
                                        הקווירינג הוא איזור בצפון חצי האי טרוטניש. מדובר באיזור של סלעים (LANDSLIDE) וצוקים שנגרמו ככל הנראה ממפולת סלעים. המראה מזכיר תכסית של ירח אבל ירוק בגלל העשב. המקום נמצא בממש ב"אמצע שום מקום" ולכן מאד שקט. השקט מופר בעופות דורסים (עיט לבן הזנב), שחפים ועוד. זהו איזור די גדול משובץ באגמונים קטנים ובסלעים, מצוקים וזקיפים (אחיו הקטנים של אולד מן אוף סטור שנמצא מעט דרומה משם). בקיצור, כבר בתחילת המסלול הרגשתי כאילו אני נמצא באתר של הסרט "מלחמת העולמות". תוסיפו את היום המעונן ואת הרוח שנשבה לנו בשיא הגובה (ממש "סתיו נצחי").
                                        הנופים לכל אורך הדרך פשוט עוצרי נשימה. המסלול מתחיל מאיזור גבוה ולכן מיד עם תחילת המסלול מתגלים הנופים המרשימים. בהמשך המסלול עולה עוד 200 מטר להליכה לאורך מצוק עליון ומשם הנופים עוד יותר מרשימים. מדי פעם יש תצפיות לכיוון האוקיאנוס והאי RASSAY.
                                        אורכו של המסלול 7 ק"מ. הוא מעגלי וניתן להאריכו לעוד כ 2 ק"מ.
                                        תחילתו בחנייה מאולתרת הנמצאת באמצע הכביש בצר המוליך מסטפין ל UIG (לא כביש A855). מטפסים בכביש הצר ולאחר העיקול החד מגיעים לרמה ורואים את החנייה.

החנייה עמוסה לעייפה בקיץ כי הטיול מאד פופולרי. למעשה לא הטיול הארוך והאתגרי הוא פופולרי אלא אנשים עוצרים בחנייה הולכים כ 100 מטר ומשלמים את וה שהגשם ירגע. בפועל הגשם התחזק (לראשונה גשום מאז שהגענו לאי לפני 6 ימים!!!! לא יאמן).
                                        עוד הספקתי לצלם את המפל לצד כביש A855 דרומית לאולד מן אוף סטור.
                                        ויתרנו וחזרנו להתחמם בדירה. סוף סוף הפעלנו קצת את החימום בדירה.
                                        האמת היה אפילו נחמד להישאר בדירה שבחוץ גשום ולראות סיקור האולימפיאדה ולהבין שהסקוטים עם 3 המיליונים שלהם זכו ב 13 מדליות זהב!!!!!

לסיכום היום: טיול מדהים, נופים שלא ראינו מעולם. אכלנו פאיים מעולים. ואפילו נהננו בדירה המדהימה שלנו שבחוץ גשם. מושלם!!!!

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום האחד עשרה

ומצרף שיר אלמותי של קינג כרימזון שממש מתחבר למסלול הטיול בקוויירינג (לא מצאתי את גירסת האלבום המעולה. לכן גירסת לייב הכי קרובה למקור):

• אלון ח.

עוד תמונות מהיום האחד עשרה

ועוד קטע ענק של ג'נסיס:

המפל דרומית לאולד מן אוף סטור
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5