ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

MR. BLUE SKYE - חזרנו מסקוטלנד

פורום טיולי משפחות
    38
    138
    112625
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלון ח.
      אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

היום ה - 13

מזג האוויר הנפלא של אתמול ממשיך ללוות אותנו גם הבוקר.
      המראה של לוך ברום מחלון הצימר ממש מקסים!!!
      החסרון (או אולי יתרון?) של הצימר שלנו שהוא ללא ארוחת בוקר. עיישה אמרה שיש הרבה מאד מקומות באולפול שניתן לאכול ארוחת בוקר ויש גם מאפייה ומבחינתה שנוכל בחדרים. יש בחדרים מידע על כל המסעדות שמגישות ארוחת בוקר באלפול כולל תפריטים.
      אנחנו מחליטים לנסוע לאולפול לארוחת בוקר ולהמשיך להסתובבות קצרה לקניות (כן, למעלה משבוע ללא קניות בסקאיי נותן את אותותיו...) ואז להמשיך בתוכנית הטיול.
      לגבי ארוחת בוקר - צריך לקחת בחשבון שרוב המסעדות מגישות ארוחת בוקר אנגלית טיפוסית. היא לא מתאימה לכולם במיוחד לא לצמחוניים.
      אנחנו "סגרנו מעגל" בבית קפה בו בילינו בטיול הראשון שלנו לסקוטלנד כמשפחה לפני 8 שנים. היה ממש נחמד.

בתוכנית הטיול הכנתי ליום זה 2 אופציות:
      הראשונה - ארוכה יותר - נסיעה עד לחופי DURNESS (של רובי) ומערת SMOO - כביש A838 כאשר בדרך עוברים במס' אתרים כגון נמל הדייג KINLOCHBERVIE וחופי OLDSHOREMORE.
      השנייה - קצרה יותר - מתמקד בטיול טבע במערת BONES ומשם למגדלור של STOER ו סיום ב LOCHINVER/

לאור היציאה המאוחרת מאולפול ולאור הנסיעה הארוכה אתמול, החלטנו על התוכנית הקצרה יותר (רובי... חופי דורנס שלך יחכו לטיול השלמות בסקוטלנד...).
      התחלנו את הטיול באתר ארכיאולוגי שנעה המליצה לי ונקרא KNOCKAN CRAG.
      מדובר באתר גיאולוגי החשוב ביותר בסקוטלנד. נמצא ממש על הכביש (A835) צפונית לאולאפול. במקום יש מסלול קצר לעמדת הסבר על התופעה הגיאולוגית במקום והמשך הליכה לכיוון המצוקים משם יש תצפית נפלאה.
      כבר מהחנייה ראינו זוג יפני נס לרכב ונחיל של סמידג'ס אחריו....
      לא נרתענו והתחלנו לטייל. הסמידג'ס בהחלט הטרידו. הגענו את עמדת ההסבר ולאחר שמיצינו חזרנו לרכב. 
      המשכנו צפונה למסלול טיול של כשעה וחצי למערת BONES. פחדנו שגם שם יהיו סמידג'ס אבל להפתעתנו לא היה נורא והחלטנו לבצע את המסלול.
      יש קושי לאתר את תחילת המסלול אז אנסה לתת הולכה מדוייקת:
      עוברים את הכפר ELPHIN ולאחר מס' מייל מגיעים לצומת T. פונים שמאלה לכביש A837 ונוסעים כ 3 מייל. לפני החנייה עוברים ליד אגמון שיהיה משמאלכם וכ חצי מייל לאחר האגמון תראו חנייה קטנה מימין לכביש מיד לאחר שהכביש חוצה נחל. מהחנייה מתחיל המסלול.
      ממש בתחילת המסלול עוברים במפלון מקסים ובהמשך מגיעים למעיין אחד מיני רבים המזין את הנחל. ממש ניתן למלא את בקבוקי המים במעיין הזה. 
      כל הטיול לאורך הנחל עד שמגיעים למערה הנמצאת על השלוחה מימין והשביל מבצע תפנית חדה ימינה עם עלייה בינונית למערה. החזרה באותה דרך.
      באמצע הדרך פגשנו מדריך טיולים סקוטי מקומי שהיה מאד אדיב ואמר שבהמשך יש סמידג'ס ונתן לנו מהחומר נגד הסמידג'ס שלמעשה ממש הציל אותנו כי באמת בהמשך היו נחילים שלהם.
      המערות מופו ב 1889 ונמצאו בהן שרידים של שועל קוטב, דובים ועוד.
      היה טיול מקסים במזג אוויר נפלא. והסמידג'ס לא התקרבו אלינו בזכות חומר ההגנה.
      אנחנו ממשיכים לכיוון לוכאינבר אבל לא בדרך המלך אלא בכביש מדהים ביופיו, צר בטירוף בנסיעה איטית ביותר (B869). להלן תיאור הכביש מתוך הדפים שלי:
      "זהו כביש נתיבי וצר העובר בינות לבריכות וערוצי נחלים וכרי מרעה. הנסיעה בכביש משולה לרכבת הרים מסחררת, עם עליות וירידות תלולות ופיתולים עוצרי נשימה. חלקו הראשון של הכביש עובר בשיפוליו הצפוניים של ההר QUINAG. מאחורי כל עיקול נגלה פן נוסף ומסעיר של האיזור: מפרצונים שקטים, בריכות קטנות של מים עומדים ולפעמים, במפתיע - חלון פתוח לאוקיאנוס שמצפון".

ואכן ממש כך!!!! השיא היה כשהגענו לכפרון DRUMBEG ממנו יש תצפית מדהימה.
      הנסיעה היתה ממש ארוכה - יותר מפי 2 ממה שתכננתי בגלל הנסיעה האיטית. אי לכך ויתרנו על הגעה עד למגדלור של STOER ממנו תיכננתי טיול של שעתיים אל עבר צוק סלע שהים ניתק ממצוקי החוף ונקרא OLD MAN OF STOER (ולא STORR של האי סקאיי). 
      מי שבאיזור ויש לו זמן, ממליץ על הטיול הזה.

הגענו לבסוף לעיירה LOCHINVER היושבת על המפרץ של LOCH INVER המקסים. בעלת הצימר המליצה לנו לאכול שם במסעדות דגים שנחשבות למעולות. אני תכננתי לאכול בבבית הקפה ומסעדת ה PIE המפורסמת של הכפר.
      ואכן הפאיים שאכלנו שם לא דומים לשום פאי שאכלנו כולל לא בזו שבאי סקאיי. טעים בטירוף!!! מלא סוגים של מלוחים ומתוקים. תענוג!!
      רק לקחת בחשבון שמדובר במקום יוקרתי ומאד יקר!

מרוצים, חזרנו בנסיעה בדרך המלך לאולאפול ואף הספקנו להסתובב ברחוב הראשי של החנויות.

זהו יומנו האחרון באולאפול. מחר עוזבים לאינברנס. בערב יש לנו טיסה ללוטון.

נקודה מעניינת הקשורה למוסיקה:
      כפי שכבר ציינתי אני מכור לתוכנית "פרוגרסיב וחיות אחרות" עם בועז כהן בימי ראשון בלילה ב 88FM. מאחר ויש לי את היישומון של קול ישראל, שכבתי במיטה בצימר והאזנתי לתוכנית. בחוץ הנופים המטריפים של לוך ברום ואז מתנגן לו הקטע הבא.... היה פשוט מושלם וקסום (אחד הקטעים של קאמל שבכל מצב שאאזין לו יגרום לי לצמרמורות, אז בטח ובטח מול הנוף הקסום של אולאפול בלילה):

לוך ברום מהצימרהטיול למערההמפל בטיול למערההתצפית מהאתר הגיאולוגיהאתר הגיאולוגיהטיול למערה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אלון ח.

עוד תמונות מהיום ה - 13
        שיחי האברש בטיול למערהטירת ARDVRECK על כביש A837המפל בטיולמערת BONESהאתר הגיאולוגימסלול הטיול
        • אלון ח.

עוד תמונות מהיום ה - 13

ועוד אחד מהשירים היפים שליוו אותנו בטיול:

פרת ההיילנדס היחודיתהתצפית מ DRUMBEGללא מיליםכביש B869לוך INVER
          • שמוליק ל
            שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהיום ה - 13

היי אלון, רק רוצה להגיד שגם אני ממשיך לעקוב בהתפעלות, בהשתאות ובהתפעמות. 

מול תמונות כאלה ומוזיקה כזו - מילים הופכות לקטנות מידי, אז אני כאן - מביט ומאזין, מסתכל ומקשיב. 

• אלון ח.

הימים 14 ו 15 - סוף הטיול!!!

שמוליק - שמח שאתה ממשיך לעקוב. ואם הגעת עד הלום אז נראה לי שדי השתכנעת. עכשיו רק צריך לעבוד על הנהיגה בצד שמאל והכל יסתדר!!!

אנחנו לקראת סיום!

התעוררנו לבוקר הלפני האחרון שלנו. שותים קפה בצימר ומדברים ביננו כמה עצוב לנו שהטיול הנפלא הזה מסתיים לו מחר.
              בדרך כלל בימים האחרונים של הטיולים בחו"ל יש כבר את הרצון לחזור הביתה. השנה זה לא כך. היינו ממשיכים בכיף עוד שבוע שבועיים. אבל בכל זאת אנחנו מתגעגעים לבורדר קולי שהשארנו בבית. הגעגועים בסקוטלנד מתגברים מאחר ורואים כמעט בכל פינה בורדרים.....

אנחנו אורזים, מעמיסים את כל המזוודות על הוולבו המדהימה שלנו - הכל נכנס בקלות. נפרדים מעיישה ורושמים לה הקדשה בספר האורחים ויוצאים לכיוון אינברנס.

טוב אנסה להתחפש לשירלי ולתאר את השיחה ברכב:

אני: טוב אנחנו בדרכנו לאינברנס, כפי שהבטחתי יהיו הרבה קניות היום!! רק נעשה עצירה קטנה במפלי ROGIE....

בנות: מה?????? לא מפלים ולא נעליים!!!! ישר לאינברנס!!

בנים: מה הלחץ? חייבים איזה טיול בכל יום הקניות הזה!

בנות: לא יקום ולא יהיה!!! אנחנו רוויים במפלים מכל הסוגים בטיול הזה. מספיק עם הטבע. היום מוקדש לקניות. זה יום אחרון ואין ברירה.

אני: אבל נילי הבטיחה שאפשר לצפות בדגי הסלמון שוחים נגד הזר...

בנות: אין מצב!!! סע לאינברנס.

וכמובן שידנו הייתה על התחתונה ואנחנו נוסעים ישירות לאינברנס למסע קניות!!!!
              חלפנו על פני מפלי רוגי, ניסתי את מזלי ברגע האחרון אבל ללא הצלחה. את מפלי רוגי לא נראה הפעם!

חייב לציין שאפילו מסע הקניות היה מאד מוצלח בטיול הזה. אינברנס התגלתה כעיר ממש נחמדה לטיול וקניות. יש קניון גדול במרכז שצמוד אליו המדרחוב שעמוס בחניות מכל הסוגים כולל חנויות למזכרות, וויסקי וכל מיטב הרשתות והמותגים.

לאחר מס' שעות הבנתי שאין מצב שאיזי גט יטיסו אותנו עם כל המשקל הזה.
              רכשתי תיק ענק במאונטיין ווירהאוס, כניסה לישומון של איזי ותוך חצי דקה הזמנתי עוד מזוודה.

אכלנו במסעדה איטלקית מעולה במדרחוב והמשכנו לכיוון השדה. עצירה אחרונה לתדלוק בטסקו בכניסה לכביש A96 כולל השלמות של שוקולדים בטסקו הענק במקום וממשיכים לשדה.

היתה עוד מחשבה לבקר בשדה הקרב בקלודן על אף שהיינו שם לפני 8 שנים. אבל עכשיו בעקבות הסדרה "זרה" זה היה נראה אחרת. מוותרים ומחליטים להגיע לשדה בזמן ובלי לחץ.

מחזירים את הרכב וצועדים 100 מטר לטרמינל. שדה קטן, קומפקטי, נעים ונקי.

הטיסה של איזי ללוטון מתעכבת בכחצי שעה. אנחנו נוחתים לקראת 2300 בלוטון. טיסת פנים. בסה"כ עובר בשלום.

בלוטון יש בעיה עם מסוע המזוודות שמעכב אותנו בעוד כמעט שעה. בינתיים אנחנו מתיידדים עם נוסעת סקוטית יהודיה מבוגרת שנחתה בטיסה מ STORNOWAY (האיים ההיברידיים החיצוניים) ומפליגה בתיאורים על המקום הקסום ההוא. ואני חושב לעצמי הנה עוד יעד סקוטי שנצטרך להגיע אליו בעתיד.....

לוקחים את המזוודות ונוסעים דקה עם האוטובוס השירות למלון הולידי אין אקספרס ממש ליד הטרמינל. התגלה כמלון טוב מאד. חלונות מבודדים, חדרים נקיים, ארוחת בוקר אנגלית טיפוסית וטובה. אין תלונות.

בבוקר מתעוררים, ארוחת בוקר וצועדים כ 6 דקות עם המזוודות לטרמינל.

טיסת אל על יוצאת בול בזמן (0940) נוחתים בישראל אחה"צ.

תם ונשלם!!! 
              ולמרות זאת, תמיד יש עוד מקומות נפלאים בסקוטלנד שניתן לחזור אליהם. מי יודע. אולי בעתיד!!!

בהחלט אני יכול לומר שזה היה טיול מושלם!!!!!!
              הדירות המדהימות, הביחד עם כל הילדים, חוויות האקסטרים, הנופים הייחודיים של סקאיי וצפון מערב סקוטלנד, מזג האוויר המושלם, הקניות, הקפה, הפאיים.......

מקווה שתרמתי את חלקי לנוסעים העתידיים לסקוטלנד.

ולסיכום הפסקול אני חייב לסיים עם אחד השירים הכי יפים של הלהקה האהובה עליי - להקת CAMEL.
              זה שיר שמזכיר לי את האי הבריטי ובעיקר את הטבע שלו, על אף שמדובר בשיר עצוב שמדבר על אסון התאומים. אולי בגלל סוף השיר (הרכבת וציוץ הציפורים ושאר קולות החיות של אחו בריטי...).
              אז ממליץ להקשיב ממש עד הסוף (שיר ארוך) במיוחד בקטע הסולו של לאטימר שמתעלה כאן בנגינת "בלוז נוגה" נדירה.
              וממש בסיום הקטע תגבירו לשמוע את הרכבת וקולות האחו הבריטי.

אינברנסאינברנסבורדר קולי במסלול הקווירינג
              • talila1975
                talila1975 נערך לאחרונה על ידי

כמה חבל שנגמר Sad אבל לפי ההיסטוריה שלכם אני בטוחה שעוד תחזרו Smile

נראה מדהים, בקרוב אצלנו.

• אלון ח.

טלי - תודה שליווית אותי במהלך הטיול.
                  איזה כיף לכם שאתם יודעים שבקיץ הבא אתם בסקוטלנד.
                  תרגישי חופשי להתייעץ עימי.

• סמדרולה
                    סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב, היה מרתק להשתתף באופן וירטואלי בטיול שלכם, לראות מעט מהנופים המדהימים והשירים המקסימים שליוו את הנסיעות. הראיתי לבעלי את התמונות המדהימות מן האי סקאי ועוד דגימות מהטיול. אין ספק שאתה עושה יחסי ציבור מצויינים לאי הבריטי וגם עוזר לאנשים רבים להגשים ולטייל עם כל המידע שאתה נותן בפורום וגם באופן פרטי.

תודה רבה!!! לקראת השנה החדשה נברך אותך להגשים טיולים מוצלחים נוספים בבריאות טובה יחד עם בני המשפחה

• Niv3267314
                      Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

תודה אלון על סיפור הטיול ועל ההשקעה הרבה. נהניתי מאוד לקרוא ולשטוף את העיניים בתמונות הנפלאות. אין ספק שסקוטלנד מדהימה ופראית, ואני מבין כעת למה אמרת שסקוטלנד דרמטית יותר בנופיה מויילס, למרות שויילס מדהימה גם היא Smile .

מאחל לכולנו לחוות עוד טיולים נהדרים. 

• אלון ח.

סמדר - תודה רבה!!!
                        בהחלט, מאחל לך ולכל חברי הפורום הנפלא כאן, שנת בריאות ותכנוני טיולים נפלאים!!!!
                        אני נעזר רבות בפורום הזה במהלך תכנוני הטיולים שלי ואך טבעי לי להפרות בחזרה את החברים.

ניב - תודה על המילים החמות. אין ספק שאנחנו צריכים לעשות השלמות בווילס. רק טעמנו אותה ויש עוד הרבה מקומות לטייל בה.

• אוליב י
                          אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אלון, תענוג צרוף.

גם הסיפור, גם התמונות וביחוד הפסקול.

[לצערי כרגע רק הבת השניה חולקת את הטעם שלי במוזיקה...לא נורא כשאני נוהגת אין להם ברירה...]

שומרת לי, לפעם הבאה שנגיע. סקוטלנד זה לטיולים ארוכים [בגלגול הקודם, לפני שני עשורים בערך, הייתי שם חודשיים. מתישהו אולי נשחזר]

• ציידת ערפדים
                            ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

אלון, אני לא מספיקה להשלים את הקריאה בטיול המדהים שלך, אבל בינתיים אתה משדרג לי את הנסיעה לעבודה... היום בבוקר בועז כהן השמיע את Mr Blue Skye, ולמרות ששמעתי את השיר הזה עשרות פעמים, רק הפעם האזנתי כמו שצריך ושמתי לב למקהלת הילדים האלוהית (אותה מקהלה ששרה בYou don't always get what you want של הסטונס??) לקראת הסוף.

שבוע טוב לכולם!

• אלון ח.

אוליב - אין לי ספק שאתם עוד תגיעו לסקוטלנד. הרי האי הבריטי נועד עבור המשפחה שלכם!!! עוד זוכר את הטיול המדהים שלכם לווילס.
                              גם אצלי לא כולם התחברו לפרוג והם היום הרוב, אז גם בנסיעות משמיעים פחות פרוג.
                              ואם כבר הזכרתי את ווילס אז במיוחד בשבילך ובשביל ניב - להקת פרוג מדהימה מווילס היוצרת משנת 2000 ועד היום:

ציידת - תודה! איך פיספסתי היום את בועז? מאזין לו קבוע. היום לא יצא. אבל עכשיו אני מאזין ל"פרוגרסיב וחיות אחרות" של בועז כהן. תוכנית חובה לפרוגרים.

• jenn
                                jenn נערך לאחרונה על ידי

אלון היקר 

תודה רבה על הפירוט שאני בטוח אשתמש בו. 

טיול מופלאה , עם הדגש על הטבע (אנחנו ממש באותו ראש בעניין מסלולי הליכה וכמה שיותר טבע בטיול) 

כמו גם מסתבר שאנחנו באותו ראש במוזיקה , תודה על הפסקול המשובח , וגם אני מכורה ל 88 ומסתבר גם שאתה בכלל רץ  (שזאת התמכרות אהובה שלי  )

חושבת שזכיתם למזג אוויר פנטסטי ששדרג לכם את הטיול וזה דבר לא מובן מאליו 

ואחרי שקראתי והסתכלתי וחפרתי בגוגל אני ממש מסכימה - הנופים באי סקאיי נראים לא מהעולם הזה. איזה יופי שהעולם יפה ויש מקומות חדשים לגלות (עבורי) כי אתה כבר גילית ועובדת שחזרת לשם שלוש פעמיים. 

נ..ב ומחשבה בקול רם אני לא מבינה את רובי שלנו לא התחבר ליעד. דווקא הוא . מראה רק כמה טיול זה אוסף של סיטואציות שמשפיעות על התרשמות הכללית והכל הוא בעצם סובייקטיבי. 

• אלון ח.

ג'ני היקרה!!!
                                  תודה על המילים החמות. אנחנו בהחלט באותו "ראש" והראייה לכך שאת הטיול שלנו בפיק דיסטריקט עשינו את רובו העתק של הטיול המקסים שלכם שם.
                                  אין לי ספק שאתם מאד מאד תהנו בסקוטלנד. אני לרשותך במהלך התכנונים!
                                  ולגבי רובי - אני חושב שהם לא נהנו לא בגלל הנופים אלא בגלל האירוח המביש שזכו לו בסקאיי. רק לפני מס' הודעות רובי העיר כי שוחח עם אשתו ושניהם ציינו כי הנופים בסקאיי הם בין הכי יפים שראו EVER ורובי כבר טייל במיני מקומות נידחים בעולם.

• ayeletback
                                    ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אלון אני עוקבת ונהנית מהתמונות המהממות.
                                    הנופים מהאי סקאי הם באמת לא מהעולם הזה.

• אלון ח.

איילת - איזה כיף שהצטרפת!!
                                      אכן נופי האי סקאיי היממו אותנו לחלוטין!! מומלץ בחום!

• אורה.ג.
                                        אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

אלון!

איזה אשכול נפלא מלא במוזיקה משובחת, תמונות סוף-הדרך, וחוויות בלתי נשכחות!

ממש עשית לי חוויה מתקנת לסקוטלנד.

ביקרתי שם פעם אחת בחיי, הייתי בחודש השלישי להריוני הראשון ורוב הזמן מה שבא לי לעשות במהלך הטיול הזה הוא... להקיאcool... אחרי שקראתי את הרפתקאותיכם אני מתחילה להשתכנע שאולי הגיע הזמן לחזור ולתקן את הרושם הראשוני שנוצר אצליblush

כמו שכתבתי גם באשכול של ליאור על ספרד, נורא כיף ומחמיא שגם כשהילדים גדלים הם עדיין רוצים לחזור ולטייל איתכם, כמשפחה. אז שאפו לכם!

מאד נהניתי להתלוות אליכם. בהחלט הלך לכם קלף משוגע!

אורה

• אלון ח.

אורה יקרה!!!!!! אין לי ספק שאת חייבת לעשות סיבוב שנע בסקוטלנד בדגש על האי סקאיי. קודם כל המקום גן עדן לצלמת מקצועית כמוך. ואחרי ה TMB קטן עלייך טרקים בסקוטלנד. תודה על הליווי.

• eladw
                                            eladw נערך לאחרונה על ידי

אלון

תודה על הסיפור ותודה על התמונות ותודה על הכל.

כל הכחול הזה אמיתי? איך הכחול שם יותר חזק מבכל מקום אחר?

אלעד

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 6 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון