טיול גמיש
-
היי,
פעם ראשונה בתאילנד ולבד, יש לי טיסה באוקטובר לבנגקוק וישר לצ'אנג מאי.
בגדול יש לי תיכנון לכל הטיול (20 יום) אבל הייתי רוצה לשמור על גמישות.
כרגע לא הזמנתי מלונות וטיסות פנים פרט לבנגקוק->צ'אנג מאי.
הייתי רוצה לשמור על טיול גמיש ולהזמין דברים אוליין (טיסות פנים, מלונות ואטרקציות)
אני מבין שמבחינת מחירים יתכן שאשלם יותר, אם זה 10-20% אז אני מעדיף לשמור על גמישות תמורת המחיר.
1. האם אפשר לטייל בתאילנד בצורה זאת או שעדיף להזמין הכל מראש\כמה ימים קודם הגעה ליעד?
2. האם אטרקציות אפשר להזמין מהערב לבוקר?
תודה מראש,
יוסי
-
טיול גמישהיי
בהחלט אפשר לטייל כך בתאילנד!
מחוץ לעונה זה אפילו מומלץ לדעתי, אני באופן אישי מזמין רק מלון ללילה הראשון ומשם מתגלגל...
לא רשמת מתי אתה טס אבל רק שים לב שאם זה ממש בעונת השיא של התיירות אז כן מומלץ להזמין מראש.
נ.ב: גם אם אתה לא רוצה להזמין מהארץ מלונות, שווה לעשות עבודת הכנה קצרה ושלכל יעד יהיו לך שמות של 2-3 אופציות שבדקת עליהן מראש ונראות לך סבירות.
-
טיול גמישהיי,
אני טס באוקטובר, עשיתי בדיקה על כמה מקומות בכל אזור ושמתי במפה, האם כדאי להזמין יום יומיים דרך בוקינג?
מה לגבי אטרקציות? האם הזמנה זה מהערב לבוקר שלאחריו דרך סוכנויות?
-
טיול גמישאני לא הטיפוס של "אטרקציות" לכן כדאי לחכות לתשובות מגולשים אחרים.
לגבי הזמנת מלונות:
אני ממליץ לך להזמין מראש את הלילה ה1 רק ביעד הראשון אליו תגיע לאחר הטיסה הבינלאומית.
בשאר היעדים- אין טעם להזמין מראש את הלילה ה1(אלא אם שעת ההגעה המתוכננת שלך היא בערב,כשרוב המלונות כבר לא עושים צ'ק אין).
פשוט מגיעים בבוקר/צהריים והולכים לבדוק את המקומות האופציונלים שביררת עליהם מראש + מקומות שהמליצו לך עליהם אנשים שמן הסתם תפגוש במהלך הטיול.
-
טיול גמישאני לא דוגל בזרימה בעניין בתי מלון וטיסות, מאמין ששיעורי בית חוסכים זמן, כסף וסיכויי הצלחה גבוהים יותר, לי זה לא מסתדר להסתובב כדי לבדוק וגם לא מצליח. אין שום דבר שתגלה שם, שלא ניתן לבחון ולבדוק מראש.
אבל מאחר ואתה לבד ומעוניין לשמור על גמישות (גמישות בגלל השפעת מזג האוויר, אחרת אין ממש סיבה אם השקעת בתכנון), אז כפי שהומלץ לך, הכן שיעורי בית עם רשימה של 2-3 בתי מלון בכל יעד שנבחרו מראש ותקבע את זמן השהייה במקום, זאת לא העונה הבוערת, כך שתמיד ניתן למצוא חלופה, אבל תשלם יותר, בעיקר בטיסות.אטרקציות מזמינים רק יום לפני.
-
טיול גמישמעולה, תודה רבה!
-
טיול גמישאם יש לך נסיון קודם בטיולים בחו"ל אז אין בעיה לעשות את הכל גמיש, תדאג שתהיה לך אפליקצית בתי מלון מבוססת GPS כמו בוקינג, תשמור מספרי טלפון של סוכנויות ישראליות לגיבוי ותיסע לשלום.
אין צורך להזמין אטרקציות מראש ובטח שלא באוקטובר, להיפך תראה מה מזג האויר (רמז:חם ולח) ותתכנן ליום המחרת, עפ"י רוב המחיר בסוכנויות יהיה זול יותר מבאתר עצמו, מאחר וזו פעם ראשונה שלך בתאילנד תעשה לעצמך טובה ואת האטרקציות תזמין עם הסעה הלוך ושוב.
אגב, כל בתי המלון איתם התנסיתי המקושרים לאפליקציות קיבלו אותנו גם בשעות הערב המאוחרות.
מעבורות - ממליץ להזמין יום יומיים מראש
-
טיול גמישמחוץ לעונה אפשר לשלב זרימה עם הזמנה מראש ההבדל הוא אכן 10-20% במחיר המלונות או טיסות הפנים.
בעונה או בחגי התאילנדים זרימה גם אפשרית אבל זה יעלה לך כפול אם לא יותר ולא בטוח לגבי תפיסת מקום ביעד.