חודש בנפאל
-
היי חברים,
כבר כמה זמן שאני חושב על לנסוע לנפאל ועכשיו התפנה לי זמן ואני יכול להיות שם כל ספטמבר ושבוע ראשון של אוקטובר.
הבנתי שמבחינת הזמן זה יחסית בסדר ולא לחוץ. שמעתי על האנאפורנה וזה הטרק שאני רוצה לעשות.
הדאגה שלי היא מבחינת מזג האוויר. קראתי באתרים שונים וגם כן שספטמבר זה חודש גבולי, אבל שאם אתחיל באמצע החודש את הטרק זה יכול להיות בסדר.
זה נכון? (ברור שאי אפשר לתת תשובה חד משמעית כי זה משתנה משנה לשנה...)
ואם כן, מה כדאי לעשות בנפאל עד שמתחילים את הטרק? הבנתי שיש רפטינג מפורסם (או שיש כמה מקומות? איפה מומלץ?). האם יהיה אפשר לעשות רפטינג ודברים אחרים גם אם יורד גשם?
ושאלה אחרונה, מה תהיה בערך העלות ליום/חודש - בטרק אנחנו רוצים לקחת פורטר - האם 30$ ליום זה הערכה ריאלית?
ממש מצטער שההודעה כל כך לא ממוקדת, בדרך כלל אני משתדל לעשות שיעורי בית ואז לפנות אבל עכשיו מדובר על נסיעה די ספונטנית אז אשמח לכל עזרה

תודה
דניאל
-
חודש בנפאלנהוג לומר שפתיחת עונת הטרקים בנפאל, פורמלית, היא ב-1 לאוקטובר. כלומר, זה בערך התאריך שבו יוצאות רוב הקבוצות המאורגנות להציף את השבילים. בפועל אין בעיה לצאת כבר בספטמבר - אבל ככל שאתה יוצא מוקדם יותר כך יהיה לך סיכוי גבוה יותר לימים גשומים (הקיץ מאופיין בגשמי מונסון). הרבה תרמילאים יוצאים לטרקים כבר באמצע ספטמבר, למשל, אבל אם תצא בתחילת ספטמבר כנראה שתמצא שבילים הרבה פחות עמוסים וקצת בוציים.
החדשות הטובות הן שטרק האנאפורנה הוא אולי הטרק הכי ׳דרוך׳ בנפאל. הוא ממש כביש ראשי למטיילים, במיוחד בחלקו הנמוך, כך שמלבד גשם על הראש ובוץ בנעליים לא אמורה להיות לך בעיה. אולי לא כל הגסטהאוסים לאורך הדרך יהיו פתוחים כבר בתחילת ספטמבר אבל אתה תסתדר. השאלה הגדולה היא איך יהיה מזג האוויר בחלק הגבוה של הטרק ובפרט בפאס. כמו תמיד בנפאל, גם בשיא העונה באוקטובר, תהיה מוכן נפשית למצב של ׳הולד׳ בטרק בגלל סופת שלגים שתעכב אותך ביום או יומיים. זה שיגרתי ואין סיבה להילחץ.
אגב, קרא גם על טרקים אחרים במדינה. האנאפורנה הוא המיינסטרים, לטוב ולרע.
בעניין אטרקציות אחרות,
יש מבחר רחב בנפאל. רפטינג, באנג׳י, מצנחי רחיפה, ספארי וגם טרקים קצרים סביב פוקרה או לאזורים סמוכים בקטמנדו. חברים שעשו רפטינג סה״כ נהנו אבל לטענתם שלושה ימים היו יותר מדי. ספארי, שאליו הצטרפתי גם, היה מיותר לחלוטין ובדיעבד הייתי מעדיף סתם לבזבז את הזמן בפוקרה למשל. להקדיש כמה ימים לשיטוט סביב פוקרה ובאזורים הסמוכים לקטמנדו (באקטפור, לדוגמה) זה בעיניי רעיון טוב עם ובלי קשר לטרקים. נפאל הכפרית מעניינת למדי ולא כל המטיילים רואים אותה.